Basketbol > NBA-NCAA-WNBA

LeBron James mi Michael Jordan mı?

<< < (2/3) > >>

Samet_GFB:
Efe muhtemelen izlemişsindir ama atayım genede
https://www.youtube.com/watch?v=qkGw1kUHJsw&ab_channel=SocratesDergi

Enver Tarcan:
MJ tutku ile oynadı. Kobe de öyle. Dr J. tutkuyla oynamış zamanında…

Maradona tutkuyla oynamıştı mesela. Hayatı futbol topu ve kazanmak üzerine kuruluydu. Napoli efsanesini yarattı. O yüzden Messi&Ronaldo'nun Maradona’nın yarattığı aura gibi bir auraları yok...

MJ de Bulls efsanesini yarattı… Kobe, LA ile efsane oldu…

Yeni nesil NBA oyuncuları, buna LeBron da dahil businessman havasındalar bana göre. Kendi PR'larını yönetmek peşindeler daha çok…

Her şeyin para olduğu bir dönemde “tutku ile oynamak” kavramının karşılığı yok belki de…

Enver Tarcan:
Tabii savunmalardaki değişimi de düşünmek lazım. Jordan çağında takımlar savunmada rakipleri dövüyorlardı. Dayak atmak meşruydu :) 

O savunmaların esamesi yok şimdi. Elini kolunu sallaya sallaya potaya gidiyor millet… MJ olsa “savunsana lan beni dangalak” falan der herhalde karşısındakine.

Hakan Yaman:
LeBron ben ve benim gibi birçok kişinin ona olan ön yargısını kırdı. Jordan'la mukayese edilmeyi hak ediyor. Ancak bu tür tartışmalarda aktüel olan hep bir adım önde oluyor. Bu sebeple diğer GOAT adaylarına haksızlık oluyor. Benim Jordan'la öncelikli olarak kıyaslayacağım isim üç ayrı zamanın basketbolunu birbirine bağlayan köprü hüviyeti ile Kareem Abdul-Jabbar'dır mesela. Magic Johnson'ı anmadan olmaz. Onu anınca Bird gelir akla. Kobe o listeyi zorlar. Ve evet LeBron'da aktif oyuncular içinde GOAT aday listesinde olmayı hak eden ilk isim. Her bir aday birbirinden değerli. Ancak kazanma hırsını hastalık derecesinde yaşayan Jordan bence hâlâ ilk sırada.

Murat:
Bence de Jordan. Futbol da da Maradona.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git