Gönderen Konu: ŞAMPİYON FENERBAHÇE / Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi (2016/17 Sezonu)  (Okunma sayısı 72423 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi kenz

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 45
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 8106
  • Cinsiyet: Bay
Federasyon sene başında belirlediği statüyü yarı finalde erkeklerde uyguladı ama kadınlarda uygulamadı.Neye dayanarak böyle keyfi bir uygulama yaptılar bilemiyorum.Şu an bile statüyü açtığımda yarı final 3 maç üzerinden oynanır diyor.Final ise 5 maç üzerinden oynanır diyor.

Çevrimdışı Vanguards of FB

  • Üye
  • Yaş: 46
  • Yer: İzmir
  • İleti: 7481
  • Cinsiyet: Bay
bende onu diyorum...erkeklerde statu aynen devam..kadınlarda c.final v eyarı final kazanılmıs 2 mactan dondu altın sete..

umarım final icinde aynı salaklıgı yapmazlar...umarım en azından kazanılmıs 2 mac olur...ne kadar uzarsa seri sansımız o kadar artar bence....surpriz sansı azalır..

ama final serisini kaznaılmıs 2mactan asagı yapacaklarını sanmıyorum...ayıp olur...yıllar sonra fb-gs finali var sonucta kadın voleybolda...kaldı ki takvim dertleride kalmadı cunku finale avrupa kupasında olmayan 2 takım cıktı...yani vakıf ve eczacı cl de oynarken biz burada lig finali istedigimiz gibi oynarız 2-3 gunde bir...

ama bu federasyon her turlu  .... ligi yapar gs surpriz yapsın diye....

Çevrimiçi ertugrul_solomon

  • Üye
  • Yaş: 33
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 3275
  • Cinsiyet: Bay
Rezil federasyon. Şimdi çıkıp 3 ve 4 olan Cl ye, şampiyon olan cev cup a gidecek deseler şaşırmam. Finali biz alırsak şampiyon ve lig sıralamasında üstte olanlar cl ye gider diyip gs nin önünü kapayabilirler.

Vakıf cev e gider inşallah. Naz ve Rasic durmaz orda.

Çevrimdışı Besim

  • Üye
  • Yaş: 40
  • Yer: Londra
  • İleti: 3628
  • Cinsiyet: Bay
Besim iş yerinde alıntı yapamıyorum. O nedenle bu şekilde yazıyorum.

Yazdığın ilk iki paragrafın benim yazdıklarımla uzaktan yakından alakası yok.

1 - Ben bir turnuvayı pasör kazanır yada pasör kaybeder demedim. Dediğim herhangi bir yer varsa göster. Ben de düzelteyim. Aksine Naz o kadar iyiyse neden Vakıf 1 kez şampiyon oldu diyenler başarıyı sadece pasöre indirgiyorlar ki sen de benzer düşüncedesin. Bu bir takım olgusudur. Pasör sahaya çıkan 6 oyuncu içindeki bir dişlidir ve önemli bir dişlidir. Diyelim ki pasörün çok iyi ama liberon kötü, yada pasları attığın smaçörler vasat, O zaman ne anlamı kaldı pasörün kalitesinin. Vakıf başarılı olamadıysa bunu sadece Naz'a indirgemek doğru değil. Gui o zaman tutmazdı takımda ve gönderirdi. Violet bile takımı şampiyon yapar, Ezgi bile Nazdan daha iyidir demek duygusallıktır. Mantık değildir. Senin deyiminle içi boş parametrelerdir.

Mantık nedir bir kez daha izah edeyim. Naz'ın oynadığı takım yabancı kontenjanından bir kişi avantaj sağlar. Bugün Naz bizde oynasaydı ortaya bir yabancı alabilirdik mesela. Bkz Fenerbahçe ve Eczacı yıllardır yabancı pasörle oynuyor ve her sene pasör değiştiriyor. İstikrar yok. Vakıf da böyle bir şey yok. Sonuçta kabul etsen de etmesen de kadro istikrarını en çok koruyan takım vakıf ve son yılların da en başarılı Türk takımı hem yerel hem de avrupada Vakıf. 

Biz avrupada kendi sahamızda ikinci olduğumuzda kadromuzda 5 yabancı vardı ve bunların ikisini sürekli tribünde oturtuyorduk. takım bir arada oynama fırsatını sadece avrupada elde ediyordu. O kadar değerli bir kadro şampiyon olamadı. Bunun da en büyük nedenlerinden birisi pasörü yabancı seçmendi. Ligde avrupada sürekli farklı özelliklere sahip pasörlerle oynuyorduk bu da smaçörlerin uyumunu etkiliyordu. Bir sonraki sene yerliye döndük ve yabancı sayısını 4'e indirdik ve uyum, adaptasyon ve kalite şampiyonluğu getirdi. Ben bunu sadece pasöre bağlamıyorum ama önemli bir etken olduğunu söylüyorum ve bunun sonuçları da verilerle ortada. Bir tane bile finalimiz yok Naz gittikten sonra. Bu sene de Eczacı bizim 5 yabancılı kadromuzdaki hataya düşüyor. Kadrolarında uyum yok. Sürekli farklı rotasyonlarla oynuyorlar. Kağıt üzerinde star wars gibiler ama sahada öyle olmadı. Şampiyon olurlar olmazlar bilemem. Onu da görürüz birlikte.

2 - Naz gelecek kurtuluş gelecek dediğimiz yok ancak büyük bir avantaj olacak dedik. hep aynı şeyi dedim ve demeye de devam ediyorum. Mantık neresinde açıkladım yukarıda.

3 - Serkan konusunda yorumumu yaptım. O da Naz konusunda senin gibi duygusal. Ne kadar inkar edersen et. Duygularınla hareket ediyorsun. Violet ve Ezgi örneklerini bunun için verdim. Sokolova ve Nati varken neden gelmedi avrupa şampiyonluğu. İki mükemmel manşet alan oyuncu vardı. Veri seçmek diyorsun. Sen de seçiyorsun. Ben de biraz duygusal hareket etmiş olabilirim Serkan konusunda. Bunu kabul ediyorum.

4 - Natali konusunda abartı yapıp yapmadığını anlayamam zira cümle ortasında yada sonunda bir ünlem yada ifade yoktu. Natali yıllardır milli takımda oynuyor. Tabi ki son geldiği zamanki aldığı başarısına ve ödüle bakıcam yorum yaparken. Natali süper oyuncu, çok kaliteli oyuncu dediğim de yok. Bu sene en az Kim kadar katkı vermiştir ve beklentiyi de karşılamıştır.

Bu arada senle tartışmak güzel, uzak kalma bu kadar , özlemişiz :)

1. noktada basarinin kadro istikrarindan geldigini soylemenin dogru oldugunu dusunmuyorum.  Bunun icin iki argumanim var.  Birincisi, Eczacıbaşıbasi'da kadro istikrari olmamasina ragmen, son 5 senelik zaman diliminde edindigi basari ile Vakifbank arasinda pek fark yok.  Ikincisi ise, Rabita Baku gibi her sene kadro degistiren bir takim, birkac seneye kadar sampiyonluk disinda Vakifbank kadar basari elde etmis neredeyse.  Bence orada esas dinamik, yatirim ve kagit uzerinde cok iyi bir kadro olusturmak.  Vakifbank cidden Eczacıbaşıbasi ile muthis yatirimlar yapti ve kagit uzerinde her zaman en iyisi oldu.  Istisnai hususlari bir kenara koyacak olursak, pratikteki basari acisindan zaten olmasi gereken bu. 

2. notkada ise, fazla ekleyecek bir sey yok.  Isin icinde duygusallik da yok.  Bu takimin esas problemi pasor degil.  Isin duygusallik tarafi nerede dersen, onu da soyledim zaten: Naz bu kulube ihanet etmistir.  Hele bir de Kim gibi 6 senedir takimi tek basina omuzunda tasiyan bir oyuncuya laf edilen bir donemde, bu kadina gosterilen tahammulu kaldiramam :)

3. Serkan'in yorumu bu noktaya cevap veriyor: biz Kim'in bulundugu bir kadronun ne sekilde yapilasmasi gerektigini tartisiyoruz.

4. Abartiyi bir kenara koyacak olursak, gonul rahatligi ile bu takim oldu denilecek bir kadroda ben hayatta Natalia'ya yer vermem.  SEni tatmin etmis olabilir ama dedigim gibi benim kafamdaki oyuncunun savunmada da basit hatalari yapmamasi lazim.  Komple olmali.  Natalia'da bu yok.  Bizim Aneta da top olduruyordu ona kalsa. Zaten kafamdaki komple oyuncu olunca, degerlendirme kriteri bir anda degisiyor.  O yuzden, senin deger yargilamana o noktada bir sey diyemem.

Aynen, her sporda cok tatsiz gecen bir sezona az da olsa tat gelince, geri donduk.  :)

Çevrimdışı Rufat Sharafli

  • Üye
  • İleti: 2782
  • Cinsiyet: Bay
Natalia  son zamanlarda bizde oynayan tüm smaçörler arasında (Kim haricinde) en iyi katkıyı veren oyuncu. Çok iyi sezon geçirdi. bu kadar iyi sezon geçirdikten sonra "bizim seviyemizde değil" demek bana garip geliyor. Logan Tom'dan da, Garay'dan da, Bosetti'den de iyi katki verdi.

Kim konusuna gelirse, kendisini çok seviyorum, ama bir sorun olduğunu düşünüyorum. Smaç servis atmıyor, toplara sert vurmuyor, eskiye göre daha çok plase bırakıyor. Geçen Eczacı maçını (ŞL 6lı play off ikinci maç) kaybetmemizin de ana nedenlerinden biri de Kim'di. Nataila karakter koyarak birşeyler oynamaya çalışırken, Kim maalesef hiçbirşey yap(a)madı. Serkan abi'ye katılıyorum, Kim'i Kore'deki gibi kullanmamız lazım, sonuna kadar pestilini çıkarmamız lazım. Ve bunun için de pasör almamız lazım. Tomkom bazen çok saçmalıyor. Ezgi bence kalsın. Ve en önemlisi, Abbondanza'dan kurtulmamız lazım. Üç sene arka arkaya ŞLden saçma sapan elenmemizin en büyük sorumlusu da kendisidir.

Çevrimdışı Rufat Sharafli

  • Üye
  • İleti: 2782
  • Cinsiyet: Bay
Aynen abi...Zamanında Miljkovic-Marshall ikilisini Aslan takıntısından kullanamadık...Şimid Kim elimizde ve onu oynatmamak için elimizden geleni yapıyoruz..Tamam sallıyoruz ama hırsızın da suçu var burada...Geçen sene aldığımız pasörün en büyük özelliği pç ile oynamayı sevmesiydi Miha'yı coşturdu ama bize tam tersi lazım. Önce Kim sonra diğerleri...ondan özel şeyler bekliyorsak kendisini de özel hissetmeli... Gerçi dün de 46 top almış...16 hücum sayısı yani 3'te 1..maalesef fizik olarak en kötü sezonlarından birini yaşıyor..toparlanması şart..

Olay aslında tam olarak da bu. Glass'ın Aneta ısrarı bize lig, Lo Bianco'nun Montano ısrarı ve Skorupa'nın Mihajlovic ısrarı bize ŞL şampiyonluklarına mal oldu. Ve bunları kafadan sallamıyorum maçları tekrar izlersek daha net anlayabiliriz. Bizim takımda en öncelik opsiyon Kim olmalı.  Kim dün zaten yine ortalamanın altındaydı ama altın sette en kritik anda 1 blok, iki de top öldürdü ve bizi finale taşıdı. Bunu yapabilecek dünyada çok az oyuncu var.

Çevrimdışı Rufat Sharafli

  • Üye
  • İleti: 2782
  • Cinsiyet: Bay
Maçlar inşallah Burhan Felek'te olur, Arena'dan nefret ediyorum. Allah'ın geleceğim maçlara, şampiyon olmamız lazım. Bunlar şampiyon olurlarsa 50 sene dillerinden düşürmezler

Çevrimdışı Tekirdağlı

  • Üye
  • Yaş: 52
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 4974
  • Cinsiyet: Bay
Garay yazılıyo falan Brezilya'ya dönüyormuş..pinherios ile anlaşmış

Çevrimdışı Tekirdağlı

  • Üye
  • Yaş: 52
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 4974
  • Cinsiyet: Bay
Naz konunun çok öznesi haline geliyor ama bize 2-3 tane daha sağlam yerli oyuncu lazım..Kaptan varken ortada iyiyiz..Hani Dicle bazen çıldırtsa da iyi işler yapıyor..Bahar da var Ergül de..kimler kalır bilinmez ama..En büyük eksiğimiz yerli smaçör..Meliha gram gelişmedi. Eczacı'da Hande'ye baktım 1 gömlek yukarı çıkmış bile...bir şekilde iki tane iyi yerli smaçör bulmamız lazım. Polen yokluğunu arar mıyız bilmem ama kadro derinliği ve rotasyon için kalabilir...Kalan bölgelere de eğer Kim kalacaksa ona göre transferler yapılmalı...Ha pasör kim olur, pç kim olur vs vs..Ayrıca transfer yapılırken de körü körüne yapılmamalı...Hakan Bey döner mi bilinmez...Selim Kosif, takım kupayı kazanırken Barcelona'daydı..O kadar ilgili yani...iyi bir idareci de şart...   

Çevrimdışı Burak Benli

  • Üye
  • İleti: 133
Maçlar yarı final  serisinde olduğu gibi  mecburen Burhan Felek'te oynanacaktır.Gds sistemine sahip iki salondan biri olduğu için
« Son Düzenleme: 13 Nisan 2017, 20:52:20 Gönderen: Burak Benli »

Çevrimdışı Kevin Rankin

  • Üye
  • Yaş: 45
  • Yer: İzmir
  • İleti: 1424
  • Cinsiyet: Bay
Bu sezonki kadrodan daha iyi kadrolar kelin elinde heba oldu. Öncelik hocanın değişmesinde bence. Sözleşmesi devam ediyor deniyor bir de üstüne lig şampiyonluğunda bu sene de kurtulamayız

Çevrimiçi ertugrul_solomon

  • Üye
  • Yaş: 33
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 3275
  • Cinsiyet: Bay
Bahar kocasını getirsin takımın başına.

Çevrimdışı smith jr

  • Üye
  • Yaş: 30
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 5113
  • Cinsiyet: Bay
    • gfburakkk
Naz konusunda sunu soyleyecegim.  Birincisi, bizdeki yerli pasorlerden iyi mi?  Eee o kadar olsun artik.  Ancak abartildigi kadar iyi bir pasor degil.  Ilhan'in soyledigi "cop" pasorlerden daha iyi degil.  Oyle olsa idi,  Vakifbank'in o kadro ile her sene SL'yi almasi lazimdi.  Hepsinde acin bakin, sikinti Naz.

Ancak benim karsi ciktigim esas nokta tabii ki bu degil.  Sifirdan adam ettigimiz birinin, bizi en zor zamanda, iki saniye bile dusunmeden birakip gittikten sonra, tekrar hicbir sey yapmamiscasina bu takima geri getirilmesi acikcasi benim taraftar olarak seref ve onuruma dokunur.  Bu bir prensip meselesi ancak objektif manada bir prensip olmadigini da kabul ederim.

Abi ben seninle gelmesini istememe konusunda birebir aynı fikirdeyim bahsettiğin durumdan ötürü. Yorumumu o yaptığını bi kenara koyup objektif olarak yazdım

hmetin

  • Ziyaretçi
1.Naz TR de dengeleri degistiren 1 numarali oyuncu olmustur. Pas, blok, defans hepsi vardi.
2.Cansu Ozbay almaliydik onu da kacirdik.
3.Natalia Brz. En iyi smacoru olarak geldi. Klas oyuncu, yildiz oyuncu tartisilmaz.

Çevrimdışı Besim

  • Üye
  • Yaş: 40
  • Yer: Londra
  • İleti: 3628
  • Cinsiyet: Bay
1.Naz TR de dengeleri degistiren 1 numarali oyuncu olmustur. Pas, blok, defans hepsi vardi.
2.Cansu Ozbay almaliydik onu da kacirdik.
3.Natalia Brz. En iyi smacoru olarak geldi. Klas oyuncu, yildiz oyuncu tartisilmaz.

Fenerbahce'de vasat oyunculara yer yok :) O yuzden, bu sene sonunda insallah Naz ya cocuk yapacak, ya da Vakifbank'in yeni yedegi haline gelecek.  Natalia da pilisini pirtisini toplayip, Brezilya sahillerinde oynayacak :)