Basketbol > Avrupa Basketbolu (Dünya ve Avrupa Şampiyonaları)

2023 FIBA Dünya Kupası

<< < (2/37) > >>

iloturo:
Larkinin son anda kılı dönebilir, belli olmaz.

kenz:
Ligde 1.6 sayı %12 saha içi ile oynayan Tolga Geçim'in ne işi var milli takımda?

Tom Hanks:
Milli maçı unuttuk.Sehmus 17 sayı üretmiş.

Tabi çöp denilen garbage zamanındaysa çok deeğerli değil.

Bogdan Bogdanovic:
Bu rezilliğe pek sıra gelmedi ama kenarda dursun:

A Milliler’den Belarus Karşısında Kötü Başlangıç

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu‘ndaki ilk maçına çıkan A Milli Takımımız deplasmanda konuk olduğu Belarus karşısında 84-70’lik skorla kaybetti.

İlk devrede Maksim Salash’ı durdurmakta zorlanan A Milliler, zaman zaman oyunda dengeyi sağlmasına rağmen soyunma odasına 43-34’le geride gitti ve 9 sayılık dezavantaj yaşadı. Üçüncü çeyrekte bir ara çift hanelerle geriye düşen millilerimiz, beklenen atağı bir türlü yapamadı ve final periyoduna da 61-53’le geride girdi.

Son 5 dakikalık bölüme girilirken Belarus 72-64’le skordaki üstünlüğünü korudu. Bitime 2 dakika kala fark 15’e kadar çıktı. Kalan sürede hata yapmayan ev sahibi, sürpriz bir sonuca imza attı ve millerimiz karşısında kazandı.

Belarus‘ta Maksim Salash 26 sayı-4 ribaunt-4 asist yaparken, Yauheni Beliankou 15 sayı-5 ribaunt, Artsiom Parakhouski 16 sayı-9 ribaunt ve Kiryl Sitnik 9 sayı-4 ribaunt yaptı.

Türkiye‘de Şehmus Hazer’in 17 sayılık performansı yeterli olmazken, Muhsin Yaşar 14 sayı-6 ribaunt, Metecan Birsen 8 sayı-10 ribaunt ve Tolga Geçim 8 sayı-2 asist yaptı.

1. Periyot: 20-17
2. Periyot: 23-17
3. Periyot: 18-19
4. Periyot: 23-17

Bogdan Bogdanovic:
TBF'den açıklama:

''FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu ikinci maçında yarın saat 19.00’da İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda Büyük Britanya'yla karşılaşacak olan A Erkek Milli Takımımızda, milli basketbolcumuz Sertaç Şanlı kadroda yer alamayacak.

İspanya Basketbol Ligi ekiplerinden FC Barcelona’da oynayan Sertaç Şanlı, kulübünün izin vermemesi nedeniyle milli takımımızın Büyük Britanya'yla yapacağı maçta forma giyemeyecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu konuyla ilgili rahatsızlığını FIBA’ya iletmiş olup gerekli girişimlerde bulunmuştur.''

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git