Gönderen Konu: NBA  (Okunma sayısı 655378 defa)

0 Üye ve 27 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Umut

  • Genel Moderatör
  • Üye
  • Yaş: 43
  • Yer: Berlin
  • İleti: 3683
  • Cinsiyet: Bay
  • Обрадовић: беспрекорна командант
Ynt: NBA
« Yanıtla #2175 : 07 Haziran 2017, 14:06:56 »
Shaq işini ciddiye alsa gelmiş geçmiş en iyi isim olurdu. Jordan'ın önüne geçerdi. Ama geride bıraktığı kariyer itibariyle asla bir Kareem Abdül-Jabbar değildir. İlk beşe Kareem durur iken Shaq'ı yazmam. (Sadece 2000-2002 arasındaki Shaq ise amenna.)
Normalde ben de öyle düşünürdüm abi ama three-peat dönemi Shaq çok başkaydı. Sadece 1 sene öyle oynasa tesadüf denilebilirdi ama 3 sene üst üste aynı dominasyonu gösterdiği için yazdım. İkisi yer değiştirebilir tabii, sıkıntı değil.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı iloturo

  • Üye
  • Yaş: 44
  • Yer: KADIKÖY
  • İleti: 10287
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: NBA
« Yanıtla #2176 : 07 Haziran 2017, 14:13:44 »
LeBron pippen ile falan kıyaslanacak isim değil. Bu Pippen'ın ne kadar harika bir oyuncu olduğu gerçeğini değiştirmiyor ancak bu kıyaslama sende ciddi bir Lebron takıntısı olduğunu kesinleştirdi :) Neyse sonuçta senin görüşün. Orta yolu bulmak mümkün değil

Bir oyuncunun nasıl bir oyuncu olduğunu ölçmek için istatistiğe, kazandığı başarılara, bireysel ödüllere bakılır. Başka neye bakılacak? Basketbolu bıraktığında muhtemelen tüm zamanların hem normal hem de play off sayı listesinde ilk sırasında olacak. Asistte de ilk 6da 7de olacak.

Bir de son bir şey Kareem basketbolu bıraktığında rebounda Wilt ve Russel'ın gerisindeydi. Blokta ise bu isimlerin zamanında blok istatistiği tutulmuyordu.

Bana da sorsalar tüm zamanların ilk 5'i diye. Jordan ve Magic direkt yazılır. Diğer 3 isim ise kişiye göre değişir.

Çevrimdışı Umut

  • Genel Moderatör
  • Üye
  • Yaş: 43
  • Yer: Berlin
  • İleti: 3683
  • Cinsiyet: Bay
  • Обрадовић: беспрекорна командант
Ynt: NBA
« Yanıtla #2177 : 07 Haziran 2017, 14:19:36 »
saçma sapan şekilde shaq'ı gönderdiği söylenen oyuncu. öncelikle "liseliler bilmez" kalıbını kullanmak istemem ama öyle yorumlar görüyorum ki rezalet.
şimdi büyük olayların koptuğu 2003-2004 sezonu ve öncesine gidelim. kobe o sene 25 yaşında ve shaq 32 yaşında. mental olarak olgun olması gerekenin kim olduğu belli burada.
kobe aynı zamanda bir tecavüz davasıyla karşı karşıya. üstelik suçsuz olduğunu bile bile sürekli bununla uğraşıyor. fiziksel olarak yorgunluğunun yanında saçma sapan bir şekilde maçlar yerine davalara gidiyor falan.

lakers bir önceki sezon finali görememiş, haliyle 3 peatten sonra başarısız olarak görülüyor. shaq ise o sezonun büyük çoğunluğunu düşük performansla geçirmiş. off season geliyor, shaq bitecek kontratını yenilemek istiyor ve çabaları sayesinde takıma payton ve malone katılıyor. ama shaq'ın kafasında sadece yenilemek istediği kontratı var ve bunu açık açık söylüyor. takım arkadaşları dahi söylüyor.

kobe ise davalarla beraber sakatlık yaşıyor ve dinleniyor evinde. kampın ilk günü shaq çıkıp diyor ki "eksiğimiz yok, tüm takım burada", sonra ekliyor "fisher, malone, payton için bu sezona hazır gireceğim". ne yapıyor yani? kendisine 3 şampiyonluğunda yardım eden adamı, adam yerine bile koymuyor. sonra evinde yemek veriyor, yemeğe bir kişiyi çağırmıyor, peki bu kim? tabii ki kobe. yetinmiyor açık açık kobe'yi eleştiriyor ve diyor ki "dizlerinden dolayı artık daha fazla pas vermesi gerekiyor". kobe cevap olarak sadece "kendisi merak etmesin, ben zaten bir guard olarak ne yapmam gerektiğini biliyorum" diyor. shaq ondan sonra alakasız bir şekilde "malone ve payton bu takıma sadece 1 kişi için geldiler, bu 2 değil" diyor. yani gene kobe'yi sallayıp "buranın kralı benim" diyor. derdi yine takım için değerini hatırlatıp para istemek.

kobe bir röportajda bunu dile getiriyor ve anında phil jackson ceza kesiyor kobe'ye. shaq herşeyi yaparken ceza verilmezken phil jackson kobe'ye ilk hatasında cezasını kesiyor. jackson'un amacına daha sonra geleceğim.

bu şekilde sezon açılıyor. herkesin aklında tek soru var "peki bu iki adam ne yapacaklar?". tek gündem bu nba'de.
sezonun ilk maçı, kobe sahada yok. lakers'ın rakibi dallas ve kobe o zaman colorado'da. maça yetişiyor ama oynamayacak aynı zamanda sakat çünkü. takım rahatlamışken sahaya geliyor kobe. lakers ezip geçiyor dallas'ı ve 3. periyodun sonunda herkes takımı alkışlarken geliyor kobe. yani ona ilgi gösterilmesini değil, gösterilen bir ilgi varken girmek istiyor.
v sign yaparak seyircileri selamlıyor ve gidiyor shaq'ın yanına oturuyor. tribünlerden alkış kıyamet kopuyor. maçtan sonra kobe çıkıp diyor ki "bana göre hepsi geride kaldı biz arkadaşız ve 4. şampiyonluğu alacağız". lakers muazzam başlıyor, sonra karl malone'u kaybediyor. all-star arası geliyor. işte jackson bölümü burası. o sene aynı zamanda jackson'un da kontratı bitiyor ve jackson maaşının 2 katına çıkmasını istiyor. hatta tehdit ediyor kulübü. rahmetli jerry buss o an görüşmeleri kesiyor. jackson bu işin arkasında kobe'nin olduğunu düşünüyor. ama normalde ise olan artık jerry buss'ın triangle offense oynayan takımın zevk vermediğini ve eskisi gibi showtime basketboluna dönmenin takıma maddi ve manevi katkı sağlayacağına inanması ve o kontratı vermek istememesi. jackson saçma sapan geriye düşülen bir maç sonrası, çok iyi hatırlamıyorum ama maç içerideydi onu biliyorum, kobe'yi düzgün şut kullanmıyor diye eleştiriyor kobe ilk yarısını 1 sayıyla tamamladığı maçı ikinci yarıda 40 sayı atarak kazandırıyor gene eleştiri alıyor. sonra gidiyor başka bir maçı 8 sayı ile tamamlıyor ve sağlam bir savunma performansı koyuyor bu sefer de "daha agresif olması lazım" diyor phil jackson. daha sonra lakers playoff yapıyor ama finaller kaybediliyor. tex winter'a göre finallerin gitmesinin tek sebebi ise shaq'ın kazanmak istememesi. "adam gibi bir maç oynamadı" diyor shaq için.
sezon bitiyor ve lakers'ın elinde 3 tane kontratı bitmiş isim var, kobe, shaq ve phil jackson. lakers yönetimi phil jackson ile kafadan sözleşme yenilemiyor. shaq ise çıkıp diyor ki "eğer jackson gidiyorsa beni trade edin", kobe ise ağzını açmıyor.
lakers aradaki yaş farkı, shaq'ın artık çenesine vuran performans düşüklüğü ve illallah dedirten sakatlıkları ve egosu yüzünde doğal olarak shaq'a kontrat dahi önermiyorlar ve gönderiyorlar.

shaq miami'ye trade oluyor çer-çöp karşılığında. sonra shaq çıkıp diyor ki daha miami'ye ilk geldiğinde "ben kaliteli bir tuvalet kağıdı gibiyim, kalitem bellidir". daha sonra yine gider gitmez bir karşılaştırma yapıyor.
"ben don vito isem, penny fredo, kobe sonny, wade ise michael'dır". buradan da kobe'ye çakıyor gene.

üstelik burada kişisel yorum yapacağım; shaq o dönemin en dominant oyuncusudur evet fakat kobe olmasa tek başına kazandığı hiçbir yüzüğü kazanamayacak olan adamdır. keza kobe de shaq'sız o 3 tane yüzüğü alamayacak adamdır. yani bu iki adam birbirleri sayesinde bu başarıları yaşayan adamlardır. ki bunu shaq biraz sonra diyeceğim cümle ile doğruluyor.

kendisine bu kadar yararı olan adama çakıp, daha lige gireli 2 sene olmuş adamı yüceltmek falan herşeyden önce karakterli birine yakışmayacak davranıştır. nesini gördün wade'in de sana 3 şampiyonlukta yardımcı olan adama çakıyorsun? daha sonra wade bile bunu dürüst bulmadığını söylüyor. tabii zaman geçiyor, ikisi arasındaki kavgalar shaq'ın kariyerinin sonuna gelmesiyle azalıyor ve shaq'a emekli olduğu gün soruyu soruyorlar "garnett, wade, kobe, lebron gibi adamlarla oynadın, en iyi kimdi" diye soruyorlar. shaq cevap vermiyor soruya fakat sadece kobe ile ilgili olumlu şekilde konuşuyor.

"lakers'tan niye ayrıldın? sebep kobe miydi?" diye soruyorlar verdiği cevap ise "kobe ile olayların alakası yoktu, ben sadece daha fazla para ediyordum fakat bana bunu vermediler" diye bütün bu yaptıklarını açıklayan cümleyi kuruyor.

yani shaq alamadığı dolarlar yüzünden kobe'ye sardığını itiraf ediyor. hatta ve hatta kendisine son olarak şu soru geliyor; lakers'tan ayrılmak hata mıydı? işte orada shaq'ın en büyük itirafı geliyor. "hiçbir zaman 'eğer' demem ama biz beraber kalsaydık değil 3, 6 tane şampiyonluk kazanırdık, tarihin gördüğü en iyi ikililerden biriydik" diyor.

işte sevgili sözlük, durumlar böyleyken böyle. eğer hala kalkıp "kobe shaq'ı gönderdi" diyecek adam varsa, bu sadece çok büyük nefrettendir.
https://eksisozluk.com/entry/47009983
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: NBA
« Yanıtla #2178 : 07 Haziran 2017, 14:22:56 »
Kareem basketbolu bıraktığında rebounda Wilt ve Russel'ın gerisindeydi. Blokta ise bu isimlerin zamanında blok istatistiği tutulmuyordu.

Kareem'in en atletik yıllarında, ilk altı sezonunda da blok istatistiği tutulmuyordu. Buna rağmen 6 senelik kaybına rağmen halen tüm zamanların ikincisi. Çok az bir farkla...

Çevrimdışı badboys

  • Üye
  • Yaş: 26
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 3852
  • Cinsiyet: Bay
  • Detroit Pistons-Fenerbahçe
Ynt: NBA
« Yanıtla #2179 : 07 Haziran 2017, 16:31:30 »
Umarım seneye daha rekabetçi final serisi olur çünkü bu sezon maçlar max 2 çeyrek baş başa gidip ardından GSW 4 ya da 5 üçlük atarak maçı bitiriyor.Yani şu son 2 maç en azından 3 çeyrek oynansa da azıcık heyecan yaşasak :D
FENERBAHÇE

Çevrimdışı dincerorc

  • Üye
  • İleti: 102
Ynt: NBA
« Yanıtla #2180 : 07 Haziran 2017, 17:32:27 »
Yukarıda anlatılan Shaq - Kobe - PJax üçgenindeki olaylarda yanlış/eksik bilgiler var.

Kobe Shaq'ın ve PJax'ın gitmesini bizzat kendisi istiyor. Shaq konusunda zaten Lakers'ın yönetiminin de haklı rahatsızlıkları var. Mesela, yaz boyunca film çekip, rap albümü yapıp, hazırlık kampından başlayacağı haftalar ameliyat olması.

Jackson ve Kobe ise daha sonra tekrar bir araya geldiklerinde, ikisi de artık ikisinin de daha olgun olduğunu ve önceki tecrübeyi geride bırakmaya hazır olduklarını   konuşuyorlar. Bu olayları da Jackson MJ'nin geri dönüşündeki tavrına ve anlayış değişikliğine benzetiyor. Zaten sonrası malum, efsane haline gelen bir Kobe.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk


Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: NBA
« Yanıtla #2181 : 07 Haziran 2017, 22:00:29 »
Ruhunu Arayan Takım kitabını yazıp, sonra hiçbir şey olmamış gibi yeniden Kobe ile çalışmak da ayrı bir ahlâk düşkünlüğü... Neler ve neler söylüyor o kitapta Kobe'ye. Hatta sırf onu aşağılamak için yazılmış...

Çevrimdışı dincerorc

  • Üye
  • İleti: 102
Ynt: NBA
« Yanıtla #2182 : 08 Haziran 2017, 03:58:16 »
 11 Rings ile o kitap arasında ciddi bir vurgu ve betimleme farkı var.

11 Rings eserinde bütün kariyeri olduğu için ve kendisine göre de daha tecrübeli bir birey olduğundan ötürü daha geniş bir bakış açısından yazabilmiş. Jordan ile benzerliklerini ve zıtlıklarını daha öz ve açık seçik vermiş.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk


Cem Ağrak

  • Ziyaretçi
Ynt: NBA
« Yanıtla #2183 : 08 Haziran 2017, 09:27:27 »
Seri 3.0 oldu
Durant seri boyunca hep iyiydi maç sonu yine büyük oynadı
Buyurun siz diğer maça kadar biraz kavga edin :)
Ama seri 4-0 biterse de çok acayip olacak
Tarihe geçecekler
Gsw geçen seneyi hafızaya çık acayip kazımış

Çevrimdışı dincerorc

  • Üye
  • İleti: 102
Ynt: NBA
« Yanıtla #2184 : 08 Haziran 2017, 10:08:28 »
Warriors'un efsanevi Bulls takımı ile kıyaslandığı kadar var. Başka bir boyutta oynuyorlar.

İnsanlar Durant'a kızıyor ama OKC'yi işte bu yüzden bıraktı. Orada Russ sürekli topu tuttuğu için KD sadece bitirici bir oyuncuya dönüşmüştü. Burada oyunun her anında varolabileceğini hatta varolması gerekeceğini biliyordu nitekim öyle de oldu. Bazı insanlar 2 senedir zaten ayrılması gerektiğini söylüyordu, ben de böyle düşünüyordum. Bu yancılık da değil. Daha güzel, daha doyacağı bir oyun oynamak ister herkes. E bunu yaparken de daha iyi bir de çok daha iyi bir takıma ve tabii Dünya'nın en güzel şehirlerinden birine gidecekse neden olmasın. Ben de giderdim, siz de gidersiniz.

Şimdi hem Durant hem Curry hem de büyük Warriors tadını çıkarıp sefasını sürsün.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk


Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: NBA
« Yanıtla #2185 : 08 Haziran 2017, 10:31:50 »
Durant'e kızanlar bu geleneği LeBron'un başlattığını unutmasın. (Bkz: 2010 yazı.)

Çevrimdışı iloturo

  • Üye
  • Yaş: 44
  • Yer: KADIKÖY
  • İleti: 10287
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: NBA
« Yanıtla #2186 : 08 Haziran 2017, 11:16:18 »
Daha önce Karl Malone da yapmıştı o işi. Gary Payton da yapmıştı. Bunda garip bir durum yok zaten.

Cem Ağrak

  • Ziyaretçi
Ynt: NBA
« Yanıtla #2187 : 08 Haziran 2017, 11:24:27 »
Ben de bu durumları normal görüyorum
artık birşey çok değiştiği gibi bu konular da değişiyor.
sabah arkadaşlar ile de konuştuk
Durant GSW'ye geldi önemli bir kadroya geldi ama burada yancı olmadı hatta baya baya buranın babası benim gibi oynadı ve final serisini de öyle sergiliyor
Lebron Miami rolünün birebiri de Durant GSw'de var

Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: NBA
« Yanıtla #2188 : 08 Haziran 2017, 13:38:18 »
Daha önce Karl Malone da yapmıştı o işi. Gary Payton da yapmıştı. Bunda garip bir durum yok zaten.

Malone 40, Payton 36 yaşındaydı. Artık liderlik yetilerini kaybetmişlerdi.
Eğer yaşlandıktan sonrasını değerlendirecek isek, 1997'de Barkley Houston'a geldi. 1995'te Drexler.
2007 yazında 30'undan sonra bir araya gelen Big Three.

Yani burada en fit zamanlarında böyle bir işe ilk girişen LeBron demek istiyorum.

Çevrimdışı Umut

  • Genel Moderatör
  • Üye
  • Yaş: 43
  • Yer: Berlin
  • İleti: 3683
  • Cinsiyet: Bay
  • Обрадовић: беспрекорна командант
Ynt: NBA
« Yanıtla #2189 : 08 Haziran 2017, 21:43:30 »
Valla onu bunu bilmem. Golden State'de Fenerbahçe'dekine benzer bir kimya seziyorum ki ikisi de son derece mütavazi ve egosuz oyuncular olan Durant ve Curry'nin fedakarlık yaparak bira arada kalacaklarına dair söylentiler var. Eğer böyle olursa, zaten yıldızları sanki altyapı ürünü gibi olan Golden State uzunca bir süre şampiyonluğa ambargo koyabilir. Ve eğer böyle olursa Kral'a geçmiş olsun. Öte yandan bir Spurs gerçeği de her daim var olacaktır tabii.

Bakalım Kral seneye hangi büyük takıma kapağı atacak? 8)
Kara deryalarda bir FENERsin!