Fenerbahçe Tarihi / Yönetim ve Kurumlar > Fenerbahçe Tarihi

Fenerbahçe Futbol Genel Tarihi

<< < (9/9)

onee:
FENERBAHÇE ARMASINI VE RENGİNİN TARİHİ

Fenerbahçe ilk kurulduğu yıllarda rengi de amblemi de şimdikinden farklıydı. Amblem olarak Fenerbahçe Burnu’ndaki deniz fenerini kullanan yöneticiler, renk olarak da Fenerbahçe semtindeki kırlarda bulunan papatyaların sarı-beyazını kullanmıştır. Ancak bu ilk amblem padişahın hoşuna gitmeyebileceği gerekçesiyle yasaklandı. Zira deniz fenerinin insanlara aydınlık veriyor oluşu, bağımsızlık ve özgürlük gibi mücadelelere yol açabilirdi. Dolayısıyla yeni bir amblem ve yeni renklerin oluşturulma zorunluluğu doğmuştu. Ayrıca dönemin yöneticileri de amblemi pek de tatminkar bulmamışlardı.
1910 yılında resim çizmedeki maharetiyle tanınan futbolcu sol açık Hikmet (Topuz)’in çizdiği amblem ise herkesin beğenisini kazandı ve kabul edildi. “FENERBAHÇE SPOR KULUBÜ 1907″ yazılı beyaz yuvarlak çerçeve, temizlik ve açık yüreklilik ifadesiydi. Kırmızı fon ise, safiyet ve Fenerbahçeliler arasındaki sevgi ve bağlılığı belirtirken bu arada bayrağımızı da sembolize etmekte, ortadaki sarı renk Fenerbahçe için duyulan gıpta ve kıskançlığı, kalp şeklindeki lacivert renk asaleti temsil etmekteydi. Sarı lacivert renkler içinde yükselen palamut dalı Fenerbahçelilik güç ve kudretini sembolize etmekte, yeşil renk ise yükselen bu kudret için başarının gerekli olduğunu açıklamaktaydı. Çizilen bu amblem yeni harflerin kabulünden sonra Latin harfleriyle güncellenerek günümüze kadar ulaştı.

Cem Ağrak:
Cihatlar, Lefterler, Canlar, Fikretler
Hala sevilen birer abidedirler
Hiçbir klüpte olmayan bu dostluk
Yıllar yılı hep şampiyon olduk...
Fikret'i de kaybettik. Allah rahmet eylesin...
Fenebahçe'nin tarihine altın harfler ile kazınan bu güzel insanlar bir bir gidiyor. bu şarkıdan elimizden birtek Can Bartu kalmış..

Ereng.:
Bugün Alex kariyerinin son maçına çıkıyor . Fenerbahçe tarihinin belki de en önemli yabancısı binlerce kilometre ötede futbolu bırakıyor .

Çocukluğumda mahalle maçlarında adı en çok haykırılan adam sahaları bırakıyor artık .

Hep iyi bir teknik adam olacağını düşünmüşümdür , yolun açık olsun kaptan .


Yazacak başka başlık bulamadım , Alex'in Fenerbahçe Futbol Genel Tarihi konusuna yazılabilecek biri olduğunu düşündüğümden buraya yazmak istedim .

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git