Basketbol > Aydın Örs Türk Basketbolu Forumu

Türk Basketbolu (Altyapılar ve Alt Ligler)

(1/19) > >>

Hakan Yaman:
Fenerbahçe altyapıları dışında kalan, diğer kulüplerin altyapılarına dair haber, bilgi ve oyuncu değerlendirmeleri burada toparlansın. Kızlarda ve erkeklerde... Yükselen yıldızları buradan takip edelim.

Ayrıca 2. ligler, amatör ligler ve benzeri bütün basketbol organizasyonları... 1. Lig dışında kalan Türk basketbolunun hepsi...

Not: Konuyu öneren finkployd nickli üyemize teşekkürler... Umarım burayı boş bırakmaz ve takipçisi olur. :)

finkployd:
Konuyu açtırdık, açılışı da ben yapayım o halde.

Kristijan Nikolov ile başlayayım. Galatasaray'da forma giyiyor Nikolov. 96 doğumlu oyun kurucu. 18 yaşını doldurduğunda Türk Milli Takımı'nda oynamayı seçecek fakat şu an Türk statüsünde olmadığı için resmi maçlarda forma giyemiyor.

Nikolov ile ilgili şunları söyleyebilirim;

Komple bir skorer Nikolov. Hemen hemen her şekilde sayı yapabiliyor. Oynatan değil oynayan guardlardan. Fiziksel olarak çok yeterli değil ama yetenekleri bu açığını kapatmasına yetecek kadar fazla. Eurohopes sıralamasına göre 96 jenerasyonunun en değerli 25. oyuncusu. Fakat epeydir resmi maça çıkamamasının sıralamada onu gerilere düşürdüğünü söylemem gerekiyor. Ezeli rakibimizde de olsa ligde oynamaya başladığında kendisini izlemekten keyif duyacağımı belirteyim. Milli takım için o jenerasyonda öne çıkan 4-5 oyuncu var guard rotasyonu için. Rekabeti arttırması bakımından Nikolov'un varlığı önemli olacak. Girebilir mi peki milli takıma? Onu zaman gösterecek.

Hakan Yaman:
Benim altyapı liglerini takip etme şansım yok. KaPaLı (İsmail) çok sever öyle şeyleri ama futboldan kafasını kaldıramıyor. 10 yaşında çocukların futbol maçını bile izler.

Diyeceğim, bu konu iyi bir konu... Siz başta olmak üzere altyapı liglerinden haberler, istatistikler vs gibi bilgilerle desteklenirse çok iyi olur.

Gerçek anlamıyla Yükselen Yıldızlar sayfası olsun.

badwachter:
Açıkcası merak ettiğim oyuncuların başında Nedim Buza geliyor. çünkü hiç bir yerde izleyemedim kendisini :)
Ama yapılan hamleler muazzam Fenerbahce' de 1995-1996 jenerasyonu'nun avrupa da en üst düzey oyuncularını toplamaya başladı Obradovic Kenan ve metecanla birlikte..

KaPaLı:

--- Alıntı yapılan: Hakan Yaman - 03 Aralık 2013, 15:25:46 ---Benim altyapı liglerini takip etme şansım yok. KaPaLı (İsmail) çok sever öyle şeyleri ama futboldan kafasını kaldıramıyor. 10 yaşında çocukların futbol maçını bile izler.

Diyeceğim, bu konu iyi bir konu... Siz başta olmak üzere altyapı liglerinden haberler, istatistikler vs gibi bilgilerle desteklenirse çok iyi olur.

Gerçek anlamıyla Yükselen Yıldızlar sayfası olsun.

--- Alıntı sonu ---

Abi şu işlerden bi başımı kaldırsam U12 maçlarına bile gidicemde fırsat bulamıyorumki :D Yoksa amatörlerin maçına bile giderim ben boş kaldığımda. Aydın'da spor organizasyonları kısıtlı olduğu için genelde amatör basketbol kulupleri var. Arada boş kaldığımda onların maçına gidiyorum. Voleybol'a gitmiyorum hiç, gittiğimde göz zevkim bozuluyor. Yani televizyondan izlediğimiz süperstarlar bir yana zıplamadan topa vurmaya çalışanları gördükçe göz zevkim bozuluyor.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git