Parkede Fener

Site Hakkında => Forum Arşivi => Konuyu başlatan: Umut - 01 Temmuz 2014, 23:52:31

Başlık: Ricky Hickman
Gönderen: Umut - 01 Temmuz 2014, 23:52:31
Odise ve Ithaka’sı…

(http://i.imgur.com/LKBiKDf.jpg)

By Nikos Varlas/ varlas@eurohoops.net

Euroleague... sezon boyunca herşeyin mümkün olduğu ve en beklenmedik şekilde tarihin yazıldığı bir yarış. Koç Blatt'ın Maccabi Tel Aviv'inin şampiyon olacağını Ekim ayında kim düşünebilirdi ki?
Ve Maccabi'nin point gardı Ricky "Odise" Hickman'ın inanılmaz hikayesine kim inanabilirdi ki?UNC Greensboro'daki kolej kariyeri sonrası 29 yaşındaki bir gardın, 2007 yılında aynı anda Amerikan posta servisinde çalışıp sadece profesyonel olarak oynayabilmek için bir şans ararken Avrupa'nın zirvesine tırmanacağını kim beklerdi?
Yedi yıl önce Romanya'da, CS Otopeni oyuncusuyken oturduğu dairede suyu bile yoktu. Şimdiyse mutluluk şampanyasını yudumlarken Avrupa basketbolunun gördüğü en çılgın hikayelerden birisini paylaşmaktan zevk duyuyor!

Duş? Ancak salonda...

“Romanya deneyimim tam anlamıyla delilikti. İki Amerikalı oyuncuyla beraber çok küçük bir apartman dairesinde yaşıyordum. Sezonun son 3 ayına kadar dairede suyumuz yoktu. Yıkanmak ve duş alabilmek için salona gitmek zorundaydık. Çok az bir ücret karşılığı oynuyordum. Takımın imkanları ve salon berbattı. Bazen pencereden dışarı bakmak bile sıkıntı verici oluyordu. Baktığınız her yer varoş gibi görünüyordu. Halen mevcut mu orası bilemiyorum. Batmış gitmiş olmalı. İyi bir yıl geçirmiş olmama rağmen halen iyi bir noktaya gelebilmeme yetmeyeceğini biliyordum.”. Sonraki sezon gelir çatar...

Olası en kötü kombinasyon

Sonraki durak Almanya ve Giessen 46ers! “Almanya'ya gidince mutlu oldum çünkü Amerikan restoranları vardı ve dairem güzeldi fakat orada oynarken mutlu değildim... Takım iyi değildi ve istediğim sürelerde oynama şansı bulamıyordum. Olası en kötü kombinasyondu durumum için. Almanya sonrası daha ufak rolde bir şans bulacağımı biliyordum fakat gene de oynayabileceğim bir yere ulaşmaya ihtiyacım vardı.”

En soğuk yer!

“Böylelikle kendimi Finlandiya'da buldum. Muhtemelen hayatımda gördüğüm en soğuk yerdi ancak basketbol açısından bakarsak orayı sevmiştim. Tüm oyun boyunca top elimdeydi (gülüyor) ve bana "Her topu kullan ve takımı yönet" diyorlardı. Böylelikle ligin sayı ve asist lideri oldum ve sonrasında Marco Crespi'nin çağrısı geldi. Kendisi şu an Siena'nın koçu fakat o dönemde İtalya 2. liginde Casele'ye koçluk yapmaktaydı.”

İtalya, 2010-11

“Finlandiya'daki sezon sonrası Crespi beni en azından bir sigorta olarak oraya getirdi. Dolayısıyla oynama şansım olmadı. Gerçekte onunla antrenman yapmak ve sonraki sezona hazırlanmak için oradaydım. Kendime gelmemi sağladı ve şampiyon olduk. O sezonun MVP'si oldum.”

Patlama!

İtalya 2. ligindeki dominasyonu onu Scavolini Pesaro'ya taşıdı ve bir "tam" sezon daha oynadıktan sonra 2012 yazında büyük çıkış gerçekleşti: Maccabi Tel Aviv! "Sonrası tarih!" diyor halen Euroleague şampiyonu olduğu gerçeğini idrak etmeye çalışır ve son kalan sorunu çözmesi gerektiğini düşünürken.

“İlk başta rüya gibi bir şeydi ancak şu an idrak etmeye başladım ki gerçekten Euroleague şampiyonuyum. Söylemem gerekir ki bunu gerçekten hakettik çünkü en iyi ve en kalpten oynayan takım bizdik. Bu altın çağın başlangıcı mıdır? Gerçekten bilmiyorum. Fakat şunu biliyorum ki şu anki takımımız gelecek sezon da şampiyonluk için mücadele edebilecek durumda fakat göreceğiz... Tarih yazdık ve herkes ödülü haketti. Gelecek benim için ne gösterir bilmiyorum, aynen hayatımı nasıl kazanacağımı bilemediğim o geçmiş yıllardaki gibi. Küçük şehirlerde ve alt liglerde oynadığım zamanlar sevdiğim şayi yapmak içindi: Basketbol oynamak. Şimdi İsrail lig finalini düşünmeye başladım. Halen daha geçen sezonki başarısızlığın peşimi bırakmadığını hissediyorum.”…

En çılgın hikaye

Greensboro yıllarından beridir Ricky'nin iyi arkadaşı olan önceki Euroleague şampiyonlarından Kyle Hines geçtiğimiz haftasonu Milano'da çok zor zamanlar geçirdi. Gene de eski dostu adına epeyce mutluydu.

"Ricky bunu haketti! Bence hikayesi Euroleague şampiyonlukları içerisinde en çılgın olanı. Son dört yılda oynayabilmek için Avrupa boyunca oradan oraya gezerken çok fazla düşünüyordu. Farkedilmekten fazlasını hakediyor. Bana göre yapabileceğine olan inancı ve sıkı çalışmasıyla adanmışlığın ve örnek olmanın tanımıdır. Tüm o yıllar boyunca ona yakın olma şansını buldum ve çok mutluyum. Aferin Ricky!”!

İlyada ve Odise destanında Odise İthaka'daki evine dönebilmek için Ege Denizi çevresinde 10 yıl harcamıştı. Eski kıtanın basketbolunda dipten, kendi “İthaka”sı gibi görünen zirveye ulaşabilmek içinse Ricky Marciano Hickman 7 seneye ihtiyaç duydu..

Hiçbir şey ona uğraşsız sunulmadı. Hiçbir şey... Hatta ilk Avrupa sezonunda, su bile....
İşin sırrı yoktur. Her gün, elden geldiğince sıkı çalışmak zorundasın. Sıkı çalış ve inancını yitirme.


Ve Euroleague şampiyonluğunu Ricky Hickman'dan fazla hakeden olamaz. Bu hayatının sezonu için sana teşekkür etmek zorundayız. Ve bu resme her baktığında o ödüle ulaşabilmek için neleri aşman gerektiğini hatırlaman dileğiyle..

(http://i.imgur.com/pFbewPj.jpg)

Orjinal röportajın linki: http://www.eurohoops.net/2014/05/one-on-one/49381 (http://www.eurohoops.net/2014/05/one-on-one/49381)
Başlık: Ynt: Ricky Hickman röportajı (21 Mayıs - eurohoops)
Gönderen: Cem Ağrak - 02 Temmuz 2014, 00:47:36
Umut eline sağlık
Başlık: Ynt: Ricky Hickman röportajı (21 Mayıs - eurohoops)
Gönderen: Eto - 02 Temmuz 2014, 00:55:21
Abicim eline sağlık. Sabah çevirmeyi düşündüm ama üşendim. Farkını yine ortaya koymuşsun :)

Yalnız cidden inanılmaz bir başarı hikayesi. Bu tarz adamlardan kimseye zarar gelmez ve asla pes etmezler. Çok dirençli ve mental olarak aşırı kuvvetli bir adamımız var artık.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman röportajı (21 Mayıs - eurohoops)
Gönderen: Kutay - 02 Temmuz 2014, 00:57:10
Eline sağlık hocam çevirmek istiyordum erken davranmışsın. Hayırlı olsun takıma, sağlam karakter gerçekten.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman röportajı (21 Mayıs - eurohoops)
Gönderen: maliboz - 02 Temmuz 2014, 02:01:19
ellerinize sağlık
Başlık: Ynt: Ricky Hickman röportajı (21 Mayıs - eurohoops)
Gönderen: Ereng. - 02 Temmuz 2014, 07:26:52
Büyük emek var gerçekten, ellerinize sağlık abi.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman röportajı (21 Mayıs - eurohoops)
Gönderen: vonyc - 02 Temmuz 2014, 12:30:41
elinize sağlık abi
Başlık: Ynt: Ricky Hickman röportajı (21 Mayıs - eurohoops)
Gönderen: Umut - 02 Temmuz 2014, 13:13:03
Birşey değil. Gerçekten güzel bir oyuncu almışız.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman röportajı (21 Mayıs - eurohoops)
Gönderen: Tolga Gümüş - 05 Temmuz 2014, 12:52:44
Abi bu tercüme için eline sağlık. 0'dan başlayıp kariyer adımlarını teker teker tırmanan adamlar her alanda başarılı olmuştur. Öncelikle çok karakterli ve çalışmayı, kendisini geliştirmeyi seven bir oyuncu aldığımızı görüyorum. Obradovic gibi eğitim ustası bir koçun elinde Maccabi'deki seviyesini de aşıp çok daha farklı bir Ricky izleyebiliriz. Bir kez daha hoş geldi bu büyük aileye...
Başlık: Ynt: Ricky Hickman röportajı (21 Mayıs - eurohoops)
Gönderen: Semazen - 05 Temmuz 2014, 14:12:38
Emeğinize sağlık. Güzel bir çalışma olmuş.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman röportajı (21 Mayıs - eurohoops)
Gönderen: maliboz - 05 Temmuz 2014, 16:09:51
umarım gellen ve kalan oyuncuların yanlarında sürekli kazanma hırslarıda olur.olmayanda kenarda duran Koç ve Mirsad'a(kenarda olacakmı bilmiyorum)sarılırlar belki bulaşıcıdır o kazanma hırsı.ve bence bizim en büyük eksiğimiz kazanma hırsına sahip olmayan oyunculardı.Kırık ayakla oynayan ve maç tamamlayan Turner,çenesine maç içinde dikiş atılan Dallas,ribaund için burnu 2-3 kere kırılan İbo,forması kan içinde kalan Mirsad v.s....Bunlar bazen maç kazandırmaz ama sizdeki inancı perçinleyip herşeylerini ortaya koydukları gerçeğini değiştirmez.
belki bu sene konuşulan Ülker Arenanın eksikliğinin sebebide budur.bazen sadece bir oyuncunun yumruğunu sıkıp taraftara hadi demesi bile o salonu rakibin üstüne yıkabilir.ama dediğim gibi ilk önce oyuncu sonra ona inanan taraftar.(salondaki yerleşimle ilgili olan şeyleri daha iyi analiz edebilecekler mutlaka vardır.)
Başlık: Ricky Hickman
Gönderen: Cem Ağrak - 24 Nisan 2015, 22:44:23
tadına doyamadan sakatlanması çok üzücü oldu.
takım içinde çok sevilen bir oyuncu ..
sezon başı yeni takım yeni şehir yeni hoca derken adapte olması zor oldu. seyirci ile arasında sürtüşme vs oldu.
ama top 16 başındaki sakatlığı atlattıktan sonra 1.5 ay çok ama çok iyi oynadı. savunmada çok etkiliydi dinamizm katıyordu.
Malaga maçında çok şansız şekilde aşil tendonu kopardı. sanırım önümüzdeki sezon basketbola dönmesi zor olur.
hayılırısı olsun bi an önce sağlığına kavuşsun
Başlık: Ynt: Ricky '' Şanssız ''Hickman
Gönderen: ertugrul_solomon - 24 Nisan 2015, 23:04:13
Sene başında çok etkisizdi, takıma tam adapte oldu derken talihsiz bir şekilde sakatlandı . İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur.
Başlık: Ynt: Ricky '' Şanssız ''Hickman
Gönderen: bothersome man - 25 Nisan 2015, 02:01:37
Muhtemelen sakatlığından dolayı önümüzdeki yıl yollar ayrılır kendisiyle, ama son dönemdeki performansıyla hep iyi hatırlanacaktır.
Başlık: Ynt: Ricky ''Şanssız'' Hickman
Gönderen: emindesouza - 25 Nisan 2015, 08:52:23
batisteli andersenli kadromuz zamanında maccabi ile hem içerdeki hem de deplasmandakı maçda belamız olmuştu hickman , deplasmandakı maçı fark 15 sayı oldukdan sonra izleyememişdim.
keşke hickman bizde olsa demişdim o zamanlar , mükemmel oynamıştı 2 maçda da.
geçen sene milano ile top8 düellosunu tekbaşına almıştı hickman , o zaman da birkez daha keşke bizde olsa demiştim.
bence kendi türü pg'lerin en iyisi , hala en iyisi..her takımda hickman tarzı atletik penetreci şutu da olan combo guard lazım , hickman giderse ki gidecek muhtemelen , yerini doldurmak zor olacak , o tarz pg'ler arasında en iyisi hickman çünkü.  aaron jackson , rice , granger , nelson, gordon falan hepsi hickman'dan bir seviye düşük oyuncular.
Başlık: Ynt: Ricky ''Şanssız'' Hickman
Gönderen: exex - 28 Eylül 2015, 01:13:12
" Ya HİCKMAN dön artık be kardeşim , yeter yahu kaç ay oldu "   :D :D

ne zaman dönecek ?
Başlık: Ynt: Ricky ''Şanssız'' Hickman
Gönderen: Cem Ağrak - 28 Eylül 2015, 01:29:47
6 ekimde Amerika'da takım ile buluşacak ve kafileye katılacak. Forma giymesi aralık ayi gibi olur
Başlık: Ynt: Ricky ''Şanssız'' Hickman
Gönderen: ObiCanKimobi - 28 Eylül 2015, 09:08:28
Yav şanssız demesek? İsim üstüne nasıl yapışırsa  öyle devam eder 😐

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

Başlık: Ynt: Ricky ''Şanssız'' Hickman
Gönderen: Cem Ağrak - 28 Eylül 2015, 12:12:39
Yav şanssız demesek? İsim üstüne nasıl yapışırsa  öyle devam eder 😐

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk


yeni sezon yeni umutlar diyorsun..
tamam düzeltelim mutlaka
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: exex - 28 Eylül 2015, 12:33:24
6 ekimde Amerika'da takım ile buluşacak ve kafileye katılacak. Forma giymesi aralık ayi gibi olur


Nasıl dönecek acaba , saol abi bilgi için :)
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: emindesouza - 11 Aralık 2015, 23:26:58
allah bi daha sakatlık vermesin , o kupayı bir kez daha kaldıracaksın inşallah.
hoşgeldin penetre edenlerin en güzeli.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Solamnus - 11 Aralık 2015, 23:39:14
adamım döndü ya :)
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Avanta - 11 Aralık 2015, 23:51:15
Çok zor bir sakatlıktan çıktı. Top-16'da kendini bulması dileğiyle.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Başar Bükücü - 12 Aralık 2015, 03:11:32
Güzel insan bugün parkelere döndü. Geçen sene ıslıklandığı tribünlerden sakatlık sonrası çok büyük destek alarak oyuna girmesi... Allah bir daha benzeri bir sakatlık yaşatmasın.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Hakan Yaman - 12 Aralık 2015, 23:50:46
Kerem'in kamerasından o anlar... Hickman'ın oyuna girişi... Bütün detaylarıyla... Burada da bulunsun;

https://www.youtube.com/watch?v=HO1EKma1WQY&feature=youtu.be (https://www.youtube.com/watch?v=HO1EKma1WQY&feature=youtu.be)

Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Solamnus - 12 Ocak 2016, 12:24:02
Açıkçası ligde süre bulmasını bekliyordum ama ligde de pek süre almıyor henüz.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: emindesouza - 12 Ocak 2016, 12:33:15
Açıkçası ligde süre bulmasını bekliyordum ama ligde de pek süre almıyor henüz.

alamaz , lig lisansı yok.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Başar Bükücü - 12 Ocak 2016, 21:54:34
Açıkçası ligde süre bulmasını bekliyordum ama ligde de pek süre almıyor henüz.

Lig için aynı anda en fazla 7 yabancıya lisans çıkarabiliyoruz. Hickman'a lisans çıkarmak için bir yabancımızın lisansını iptal etmemiz lazım. Değişiklik hakkı sınırlı (sınır kaç bilmiyorum) olduğu için şimdi öyle bir değişiklik yapmak istememişlerdir.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: kenz - 23 Ocak 2016, 19:01:34
Sahalara döneli 1,5 ay oldu ama daha toparlayamadı, çok cansız...F8'e kadar hazır hale gelse bari.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: ayhan - 23 Ocak 2016, 21:09:48
Ligde oynayabilse olurdu ama şimdi nasıl hazır hale gelir bilemiyorum.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Umut - 23 Ocak 2016, 21:14:40
Kritik zamanlarda ciddi katkı vereceğine her daim inanıyorum. Çok ciddi bir sakatlık yaşadı, geldiği nokta için hayatı boyunca verdiği inanılmaz mücadele düşünüldüğünde mental olarak da atlatması için süre lazım.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: tiyofencenk - 24 Ocak 2016, 00:05:14
Kritik zamanlarda ciddi katkı vereceğine her daim inanıyorum. Çok ciddi bir sakatlık yaşadı, geldiği nokta için hayatı boyunca
verdiği inanılmaz mücadele düşünüldüğünde mental olarak da atlatması için süre lazım.
Reis de atnı şekilde düşünüyor olsa gerek yavaş yavaş tempo bulmasını ister gibi, daçka maçının 2.yarısı süre verebilirdi acele etmiyor
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: kenz - 29 Ocak 2016, 00:08:34
Resmen döndü bu gece...Kostas'ın sakatlığında ilaç gibi gelecek.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Dentist - 29 Ocak 2016, 00:25:14
Resmen döndü bu gece...Kostas'ın sakatlığında ilaç gibi gelecek.

Aynen,inşallah sloukas da ciddi bi şey yoktur zira o da tam dönmüştü
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: kenz - 01 Nisan 2016, 22:19:46
Efes maçında neden hiç süre almadı, sakat falan mı?
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Kutay - 02 Nisan 2016, 05:02:29
Efes maçında neden hiç süre almadı, sakat falan mı?
Kopuk kopuk izledim maçın tekrarını ama Sloukas'ı ısındırmak istemiş olabilir mi koç

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Başar Bükücü - 02 Nisan 2016, 15:52:11
Bence koç sıkışık takvimde lig maçlarını da düşünerek hareket etmiştir. Ligde onu çok kullanıp diğer oyuncuları dinlendirebilir.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Emreisking - 02 Nisan 2016, 16:20:27
Koç hickmanı beşiktaş maçındada garbage time a kadar hiç oynatmadı sanki top 8 onunla ilgili büyük planları var ve oraya saklıyor gibi geliyor bana
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: tiyofencenk - 02 Nisan 2016, 17:50:16
Koç hickmanı beşiktaş maçındada garbage time a kadar hiç oynatmadı sanki top 8 onunla ilgili büyük planları var ve oraya
saklıyor gibi geliyor bana
Tam tersi de olabilir udohu sakat sakat oynattık sloukasın olmadığı dönemde fazla kullanmadı koç
onu. Geri planda kalmış gibi
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Emreisking - 02 Nisan 2016, 19:19:18
Tam tersi de olabilir udohu sakat sakat oynattık sloukasın olmadığı dönemde fazla kullanmadı koç
onu. Geri planda kalmış gibi
son dönemde oynadığı maçlarda iyi oynuyordu o yüzden koçun hickmanı silmesi için bir sebep yok bence
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: selimiyeli - 02 Nisan 2016, 19:38:31
Soulukas  ligde olmadığı için onu avrupa maçlarında oynatarak forma sokmaya çalışıyor olabilir
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Hakan Yaman - 12 Nisan 2016, 22:59:07
Özellikle kritik anlarda serbest atış çizgisinde bana onun kadar güven veren ikinci bir isim yok. Bogdanovic ve Datome dahil... Kararlı olarak Real Madrid çemberine gitmesi ve savunma direnci de çok takdire değer.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Del Piero - 12 Nisan 2016, 23:02:52
Onun yaptığı penetreleri yapacak ikinci bir adam yok takımda. Bugünkü kadar katkı versin yeter.

Sent from my SM-N9000Q using Tapatalk

Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Solamnus - 13 Nisan 2016, 07:56:41
Özellikle kritik anlarda serbest atış çizgisinde bana onun kadar güven veren ikinci bir isim yok. Bogdanovic ve Datome dahil... Kararlı olarak Real Madrid çemberine gitmesi ve savunma direnci de çok takdire değer.
Kesinlikle serbest atış konusunda en güvenilir oyuncularımızdan. Bence hala tam potansiyelinde değil ama yine de verdiği katkı yeterli şimdilik.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: kenz - 17 Mayıs 2016, 18:25:44
F4'te toplam 10 dakikada 8 sayı attı ve sezonu kapattı.
İçerdeki Cedevita ve kupadaki Karşıyaka maçı dışında akılda kalan bir maçı yok sanırım.

Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Murat - 18 Mayıs 2016, 10:43:09
Fiyatında indirim yaptırıp takımda tutulsa mı diyeceğim geliyor ama bir yandan da tekrar eski haline döner mi sorusu? zor durum vesselam. Obra reis bilir deyip geçmek en rahatı.. :)
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: serbian - 18 Mayıs 2016, 11:07:14
Şampiyonluk yaşamış bir oyuncu olarak Final Four'da fark yaratabileceğini düşündüm ama kolay bir sakatlıktan dönmedi. Yine de kendisine duyulan güveni boşa çıkarmamak için elinden gelen herşeyi yaptı. Fakat önümüzdeki sezon takımda kalacağını sanmıyorum.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: bothersome man - 14 Haziran 2016, 12:21:30
Tecrübeyle karakterin birleşimi Hickman, bu yıl vedalaşıyoruz sanırım artık.

Bu yıl da sakatlığına rağmen kritik yerlerde ortaya çıktı, sorumluluğu aldı üstüne düşeni yaptı. Bilhassa Real Madrid serisinde gördük bunu.

3 harika yıl için teşekkürler. Umalım gittiği yerde de güzel ailesiyle birlikte mutlu olsun.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Solamnus - 15 Haziran 2016, 10:23:23
bu sen çok fazla fırsat bulamadı, kolay bir sakatlıktan da dönmedi. Bana da vedalaşıcaz gibi geliyor ama seçim koçun ne derse kabulümüz.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Besim - 15 Haziran 2016, 12:38:02
Şampiyonluk yaşamış bir oyuncu olarak Final Four'da fark yaratabileceğini düşündüm ama kolay bir sakatlıktan dönmedi. Yine de kendisine duyulan güveni boşa çıkarmamak için elinden gelen herşeyi yaptı. Fakat önümüzdeki sezon takımda kalacağını sanmıyorum.

Hoca biraz da kenarda unuttu. Çok da iyi başlamıştı halbuki.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Başar Bükücü - 17 Haziran 2016, 01:12:42
EUROELAGUE:

Top 16: 13 maç / 13.5 dakika / 5.5 sayı / 1.6 ribaund / 1.8 asist / 0.5 top çalma / 0.6 top kaybı / %54.5 ikilik / %28 üçlük / %75 serbest atış / 5.8 verimlilik

Pay-Off: 3 maç / 14 dakika / 3.3 sayı / 0.3 ribaund / 1 asist / 0.3 top çalma / 0.3 top kaybı / %0 ikilik / %50 üçlük / %100 serbest atış / 2.7 verimlilik

Final Four: 2 maç / 5 dakika / 4 sayı / 0.5 ribaund / 0.5 top kaybı / %66.7 ikilik / %80 serbest atış / 3.5 verimlilik


LİG:

10 maç / 13 dakika / 5.1 sayı / 2 ribaund / 1.5 asist / 0.6 top çalma / 0.1 blok / 0.9 top kaybı / %45.8 ikilik / %21.4 üçlük / %74 serbest atış
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: ayhan - 23 Haziran 2016, 08:30:08
Böyle bir haber okudum;

Fenerbahçe’de sakatlıklar dolayısıyla forma şansı bulmakta güçlük çeken Ricky Hickman ile yollar ayrılıyor. Sezonun büyük bölümünde kendine kadroda yer bulamayan 30 yaşındaki oyun kurucu rotasını İtalya’ya çevirdi.

Sarı-Lacivertlilerin önümüzdeki sezon kadro planlamasında yer almayan Hickman’ın İtalyan temsilcisi Emporio Armani Milano ile 2 yıllığın anlaştığı öğrenildi. Hickman, Fenerbahçe ile ligde çıktığı 10 karşılaşmada 5.1 sayı, 2 ribaund, 1.5 asist ortalamaları tutturdu. Euroleague’de ise 20 maça çıkan tecrübeli oyuncu, 4.6 sayı, 1.3 ribaund, 1.3 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Özel / basketball.com.tr

Kadir Haşıl / kadir.hasil@basketball.com.tr

http://www.basketball.com.tr/turkiye/erkekler/spor-toto-basketbol-ligi/fenerbahce/hickmana-yol-gorundu (http://www.basketball.com.tr/turkiye/erkekler/spor-toto-basketbol-ligi/fenerbahce/hickmana-yol-gorundu)
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: hathat - 23 Haziran 2016, 11:44:38
Karakterli bir oyuncuydu
Milanoda kendisine başarılar dilerim
Sakatlıklar yaşasa da zaman zaman faydalı işler yaptı
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: anil7com - 23 Haziran 2016, 13:34:37
 Sakatlıklar olmasa çok daha iyi olabilirdi. yolu açık olsun teşekkür ederiz emekleri için.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: ETIRYAK - 23 Haziran 2016, 13:52:14
Agir bir sakatlik gecirdi  .... takima cabuk uyum saglayamadi ... beklentilerin altinda kaldi ne yazik ki ...
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Umut - 23 Haziran 2016, 15:30:59
Yolunun açık olmasını dilerim.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Del Piero - 23 Haziran 2016, 16:08:20
Hiç faydalanamadik cok yazik oldu...

SM-A710F cihazımdan gönderildi

Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Kutay - 23 Haziran 2016, 16:23:54
Çok düzgün bir adam, bizde şanssızlıklar yaşasa da yetenekli ve yürekli bir basketbolcu. Hayat mutluluk getirsin inşallah.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Erdem2295 - 23 Haziran 2016, 18:35:15
Uyumlu bir kişiliği varmış gibi göründüen azından dışarıdan.Milanoda başarılı olacaktır.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Başar Bükücü - 23 Haziran 2016, 21:51:39
Emekleri için teşekkürler. Güzel adamdı. Şanssız sakatlığı olmazsa çok daha farklı olabilirdi.
Başlık: Ynt: Ricky Hickman
Gönderen: Emreisking - 24 Haziran 2016, 00:22:46
İyi bir oyuncu iyi bir karakterdi yolu açık olsun