Parkede Fener

Site Hakkında => Forum Arşivi => Konuyu başlatan: Anka - 27 Ocak 2016, 15:11:27

Başlık: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Anka - 27 Ocak 2016, 15:11:27

Erkek ve Kadın A Milli Takımımızın yer alacağı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerinin kuraları İsviçre'nin Cenevre kentinde çekildi.


Kadın Milli Takımımız B grubunda Arjantin ve Kamerun'la eşleşti



13-19 Haziran tarihleri arasında Fransa’da organize edilecek elemelerde Ay Yıldızlılarımızla birlikte; organizasyona evsahipliği yapacak Fransa, İspanya, Belarus, Küba, Arjantin, Çin, Kore, Yeni Zelanda, Kamerun, Nijerya ve Venezuela mücadele edecek.


Kadınlar Olimpiyat Elemeleri Grupları şu şekilde:

A Grubu: Küba, Yeni Zelanda, Fransa
B Grubu: Kamerun, Türkiye, Arjantin
C Grubu: Belarus, Kore, Nijerya
D Grubu: Venezuela, İspanya, Çin


Eleme maçlarında gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finalde takımlar çapraz olarak eşleşecekler ve çeyrek finalden galibiyetle ayrılacak olan 4 takım direkt olarak Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek.

Mağlup olan 4 takım ise kendi aralarında yarı final ve final mücadeleleri yapacaklar.

Finalde galibiyete ulaşan takımda, son takım olarak Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek. (Toplam 5 takım)





Erkek Milli Takımımızın Filipinlerde A grubundaki rakipleri ise Kanada ve Senegal oldu.


4-10 Temmuz tarihleri arasında Sırbistan, İtalya ve Filipinler’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Erkekler Olimpiyat Elemeleri’nde Ay Yıldızlılarımız ile birlikte; Fransa, Sırbistan, Yunanistan, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Kanada, Filipinler, İran, Japonya, Angola, Tunus, Senegal, Letonya, Hırvatistan, Meksika, Porto Riko ve Yeni Zellanda mücadele edecek.

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen kura çekimi sonrasında maçlarını Filipinler’de oynayacak olan Ay Yıldızlılarımız, A Grubu’nda Senegal ve Kanada ile karşılaşacak. Eleme maçlarında gruplarını (A - B, C - D, E - F) ilk iki sırada bitiren takımlar çapraz olarak eşleşecekler. Çapraz eşleşme sonunda rakiplerini mağlup eden takımlar, final oynama hakkı kazanacaklar.

Final maçını kazanan takımlar, Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek.

Böylelikle Sırbistan, İtalya ve Filipinler’de organize edilecek turnuva sonunda Erkekler Olimpiyatlara katılacak üç takım belli olacak.


Sırbistan (Belgrad)
A Grubu: Sırbistan, Angola, Porto Riko
B Grubu: Japonya, Çek Cumhuriyeti, Letonya

Filipinler (Manila)
A Grubu: TÜRKİYE, Senegal, Kanada
B Grubu: Fransa, Yeni Zellanda, Filipinler

İtalya (Torino)
A Grubu: Yunanistan, Meksika, İranx
B Grubu: Tunus, Hırvatistan, İtalya

Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: ayhan - 28 Ocak 2016, 08:56:05
Zor görüyorum olimpiyatlara katılma şansımızı.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Kutay - 29 Ocak 2016, 07:19:26
Kanada hiç olmadığı kadar güçlü bir kadroyla gelecek gibi. Andrew Wiggins,  Cory Joseph, Kelly Olynyk ve bir sürü NBA oyuncusu daha olacakmış. Tecrübesiz ama yetenekliler diyebiliriz.

Fransa'da ise Parker, Noah, Batum, Mahinmi hepsi şüpheliymiş. Kadroları çok da iyi olmayabilir.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: ayhan - 29 Ocak 2016, 08:33:03
Fransanın kötü kadrosunun bile bizden daha olacağını düşünüyorum, de colo, ajinca, şüphelilerden belki bir ikisi...
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 21 Şubat 2016, 10:25:12
Bu yaz... Gözler yine Birleşik Devletler'in üstünde olacak. Bakalım bu defa nasıl bir kadro gelecek? Kimler tatili tercih edip mazeret uyduracak, kimler Paul George örneğinden sonra sakatlık korkusuyla uzak durmayı tercih edecek. Bilindiği gibi Milli Takım antremanındaki o sakatlık sonrası kaçırdığı sezon Paul George'un sadece kariyerini etkilemedi, mali olarak da büyük bir zarara uğramasına sebep oldu. (10 milyon doları aşkın bir kayıptan söz ediliyor. Çünkü sakatlık NBA maçında yaşanmadığı için sigorta şirketi de ödemenin belli bir kısmını yapmış.)

Mesela o sakatlıktan psikolojik olarak çok etkilenen Kevin Durant (hatırlarsanız) bir kaç gün sonra Milli Takım'dan affını istemiş ve 2014 kadrosundan çıkmıştı.

Kısacası, nasıl bir kadroyla gelecekler; merak konusu...

Diğer bir merak ise Türk Milli Takımları... Orada olacak mı?
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: furkan - 21 Şubat 2016, 10:45:21
Kadınlarda Türkiye'nin olimpiyatlara katılma ihtimalini yüzde 100'e yakın görüyorum. Gerek gruptaki Kamerun ve Arjantin gerekse de çeyrek finaldeki olası rakipler olan Küba ve Yeni Zelanda Türkiye'den ciddi anlamda zayıflar. Kaldı ki gruplarda ya da çeyrek finalde alınabilecek sürpriz bir yenilginin de klasman maçlarıyla telafisi var.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Ereng. - 21 Şubat 2016, 11:51:50
(https://pbs.twimg.com/media/CZBCBO8WEAAw7VD.jpg)

ABD'nin şu şekilde bir aday kadrosu var . Şampiyonluğa oynayacak 3 takım çıkar herhalde :)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 21 Şubat 2016, 12:11:50
Ama bu kadar isim arasından doğru ve birbirini tamamlayacak parçaları seçmek de bir o kadar zor... Yani olası bir uyum sorununda her şey tepetaklak olur. Bir yönüyle iyi, diğer taraftan sıkıntılı bir iştir alternatif çokluğu...

Ayrıca dediğim gibi, bu isimlere davetiye gönderilecek. Ben bir çoğunun mazeret beyan edip hazırlık sürecine katılmayacağını tahmin ediyorum. Seçim kalanlar arasında yapılacaktır.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 23 Mart 2016, 09:46:17
Amerika ilk ciddi firesini verdi. 2014 Dünya Kupası'na damga vuran isimlerden Anthony Davis (Türkiye'li basketbolseverler tarafından Tek Kaş diye bilinir) geçtiğimiz günlerde sakatlanmıştı. Altı ay sahalardan uzak kalacağı bildirildi. Alternatifi oldukça az isimlerdendi ve özellikle Amerika'nın oynadığı basketbol için olabilecek en doğru uzundu. Ciddi bir kayıp.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 08 Haziran 2016, 15:18:46
Amerika kadrosunda yaprak dökümü...

Stephen Curry Olimpiyat kadrosunda yer almayacağını açıkladı.

LeBron henüz karar vermemiş.

LaMarus Aldridge yine kadroya gelmek istemeyenlerden...

Anthony Davis, Griffin ve Chris Paul sakatlık sebebiyle yoklar.

Bir başka kararsız Carmelo Anthony...

Brezilya'da salgın bir virüs varmış. Sporcu sağlığını tehdit eden... Bir çok NBA yıldızı bu sebeple kadrodan affını istemeyi düşünüyormuş.

Özkan'ın gözü aydın. İspanya'ya yol açılıyor. :)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Murat - 09 Haziran 2016, 07:18:20
başlarında ergin ataman ve ekrem memnun'un olduğu milli takımlar umarım sadece tatile giderler.

bu arada tamam bu ülke şartlarında zor ama fenerli olan eski sporcu, antrenörlerde biraz zorlasınlar kendilerini.meydanı gs bjklilere bırakmışlar.

Valla hislerime tercüman oldunuz. Bu futbolda da, Basketbolda da bildiğim kadarıyla diğer branşlarda da aynı. Bunun değişmesi lazım. Piyasada Fenerli olup da antrenörlük yapanların da çoğu Fenerbahçede oynamamış olanlar. Aykut dışında bu konuda eli yüzü düzgün bir isim aklıma gelmiyor.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 10 Haziran 2016, 09:54:54
Curry yan çizdi ama Klay Thompson katılmak istediğini açıkladı. Golden State'in üçüncü yıldızı Draymond Green'de eğer davet edilirse seve seve geleceğini söyledi ama Coach-K onun için ne düşünür, bilemeyiz. O pozisyonda bu kadar fire var iken bence değerlendirecektir.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 24 Haziran 2016, 22:37:03
LeBron da gelmiyor.

Diğer gelmeyenler: Russel Westbrook ve Kawhi Leonard.

Stephen Curry ve LaMarcus Aldridge katılmayacağını çok önceden açıklamıştı.

Chris Paul, Anthony Davis ve Blake Griffin de sakatlıkları sebebiyle gelemeyecek olanlar.

Carmelo Anthony de yüzde doksan gelmeyeceklerden...

Eeeee, kim kaldı lan geriye?
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: ayhan - 26 Haziran 2016, 08:12:20
https://twitter.com/trendbasket/status/746841397320364032

Burada kadroyu vermişler.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 26 Haziran 2016, 09:58:00
https://twitter.com/trendbasket/status/746841397320364032

Burada kadroyu vermişler.

Eğer liste doğruysa... Çok eksik bir kadro... Özellikle iki isim çok gereksiz ve kenarından bile geçmemesi gerekiyor: Harrison Barnes ve 2014 Dünya Kupası'nda da gereksizliği ayan olan DeMar DeRozan.

Diğer gelmeyeceğini açıklayan isimler bir yana mesela 2014 Dünya Kupası'nın yıldızı Sakal Reis (James Harden) nerede? Davet mi almadı, kendisi mi istememiş?

Bir de 2014'e davet edilmediği için o dönem oldukça bozulan ve açıklamalar yapan Lillard var ki, özellikle Curry yokken DeRozan yerine onun gibi keskin bir şutör, DeRozan gibi üçlük özürlüsü bir kısadan çok daha faydalı olabilirdi. Bence davet etmeye değerdi.

Harrison Barnes gibi istikrarsızlık abidesi ve mental olarak en ufak krizde tuzla buz olup dibi gören bir zavallı yerine madem ki Kawhi Leonard, LeBron vs gelmiyor, Iguodala'yı seçerdim; olmadı Rudy Gay bile daha faydalı olurdu.

Carmelo'nun katılacak olması güzel. Umarım Durant ile aralarında rol kavgası olmaz. Ama 2014'ün kahramanlarından Saçlı (Kenneth Faried) nerede? İspanya'da o gün gösterdiği performans ve özverinin mükafatı olarak yeniden çağrılmalıydı.

İspanya iyi hazırlanırsa bu kadroyu zorlar. Dünya Kupalarına her daim oldukça eksik kadrolarla gittiklerini biliyorduk ama 2004 Atina'dan sonra ilk defa Olimpiyatlara bu şekilde eksik geliyorlar. Kaldı ki, Olimpiyatlar başlayana kadar yaz kampında sıkılıp tatile kaçmak için son anda özür beyan edecekler çıkarsa şaşırmam. Yani bu kadro bile eksilebilir.

İki senede bir Dream Team keyfimiz var; böyle özel, basketbolun adeta kreması, en lezzetli sosu gibi bir şey... Onu da eksik ve savsaklama sunmayın be kardeşim? Adam gibi tam kadro gelin. LeBron'udur, Curry'sidir, Leonard'ıdır; puştluk yapıyorlar.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: ayhan - 26 Haziran 2016, 13:04:43



....

İki senede bir Dream Team keyfimiz var; böyle özel, basketbolun adeta kreması, en lezzetli sosu gibi bir şey... Onu da eksik ve savsaklama sunmayın be kardeşim? Adam gibi tam kadro gelin. LeBron'udur, Curry'sidir, Leonard'ıdır; puştluk yapıyorlar.

Aynı fikirdeyim. 2010 da Amerika maçlarını istanbulda oynayacak diye aylar öncesinden biletleri aldık, reklamlarda kobenin, lebron un falan resimleri vardı her yerde ama sadece durant geldi ki o zamanlarda bu kadar önemli bir parça değildi.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Kutay - 26 Haziran 2016, 13:46:26
Eğer liste doğruysa... Çok eksik bir kadro... Özellikle iki isim çok gereksiz ve kenarından bile geçmemesi gerekiyor: Harrison Barnes ve 2014 Dünya Kupası'nda da gereksizliği ayan olan DeMar DeRozan.

Diğer gelmeyeceğini açıklayan isimler bir yana mesela 2014 Dünya Kupası'nın yıldızı Sakal Reis (James Harden) nerede? Davet mi almadı, kendisi mi istememiş?

Bir de 2014'e davet edilmediği için o dönem oldukça bozulan ve açıklamalar yapan Lillard var ki, özellikle Curry yokken DeRozan yerine onun gibi keskin bir şutör, DeRozan gibi üçlük özürlüsü bir kısadan çok daha faydalı olabilirdi. Bence davet etmeye değerdi.

Harrison Barnes gibi istikrarsızlık abidesi ve mental olarak en ufak krizde tuzla buz olup dibi gören bir zavallı yerine madem ki Kawhi Leonard, LeBron vs gelmiyor, Iguodala'yı seçerdim; olmadı Rudy Gay bile daha faydalı olurdu.

Carmelo'nun katılacak olması güzel. Umarım Durant ile aralarında rol kavgası olmaz. Ama 2014'ün kahramanlarından Saçlı (Kenneth Faried) nerede? İspanya'da o gün gösterdiği performans ve özverinin mükafatı olarak yeniden çağrılmalıydı.

İspanya iyi hazırlanırsa bu kadroyu zorlar. Dünya Kupalarına her daim oldukça eksik kadrolarla gittiklerini biliyorduk ama 2004 Atina'dan sonra ilk defa Olimpiyatlara bu şekilde eksik geliyorlar. Kaldı ki, Olimpiyatlar başlayana kadar yaz kampında sıkılıp tatile kaçmak için son anda özür beyan edecekler çıkarsa şaşırmam. Yani bu kadro bile eksilebilir.

İki senede bir Dream Team keyfimiz var; böyle özel, basketbolun adeta kreması, en lezzetli sosu gibi bir şey... Onu da eksik ve savsaklama sunmayın be kardeşim? Adam gibi tam kadro gelin. LeBron'udur, Curry'sidir, Leonard'ıdır; puştluk yapıyorlar.
Iggy'yi davet ettiler gelmedi diye biliyorum sakatlık sebebiyle herhalde. Draymond varken Faried'i aramazlar bence. Lillard ve Harden mantıklıymış davet almadılarsa.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 26 Haziran 2016, 17:58:01
Faried ile Draymond'ın özellikleri farklı ama... Faried her şeyden önce ribaunt pozisyonlarında korkunç bir enerji katar, sonra ileriye veya geriye koşmak gerekirse herkesten bir adım önde olur. Topla yapabildikleri sınırlı olsa da, koş koş temposunda bir basketbol için muazzam bir parça olurdu.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 26 Haziran 2016, 18:06:40
Aynı fikirdeyim. 2010 da Amerika maçlarını istanbulda oynayacak diye aylar öncesinden biletleri aldık, reklamlarda kobenin, lebron un falan resimleri vardı her yerde ama sadece durant geldi ki o zamanlarda bu kadar önemli bir parça değildi.

2010 neyse; çünkü oraya genç bir ekiple gelineceği çok önceden biliniyordu. Dengeli bir kadroydu. Oynanacak basketbol hesaplanmış, planlanmış ve ona göre isimler davet edilmişti.

Asıl satış 2004 Atina Olimpiyatları'nda oldu. Çünkü çoğu son dakika golüydü. Kamptan birkaç ay önce açıklanan kadroda kimler yoktu ki... Kobe Bryant, Tracy McGrady, Vince Carter, Kevin Garnett, Chauncey Billups, Ray Allen, Jason Kidd, Allen Iverson, Tim Duncan... Kısacası, gitmeyeceğini baştan söyleyen Shaqullie O'Neal hariç, o dönemde NBA'in en iyi oyuncuları denildiğinde akla ilk gelen ve bir çırpıda sayılan bütün isimler... Turnuvaya bunlar arasından gele gele sadece üç kişi geldi: Duncan, Iverson ve Marbury. Dokuz oyuncu hemde son dakika golüyle sattı.

Apar topar ne kadar vasat isim varsa topladılar. Bir de henüz çaylak sezonunu geçirmiş ve isimlerini çoğu kişinin o dönemde bilmediği, henüz buralara hazır olmayan 19 yaşındaki Carmelo, 19 yaşındaki LeBron, 21 yaşındaki Wade. 2003 draftının altın çocukları... Daha o tarih itibariyle tek NBA maçı oynamamış ve bugün kimselerin hatırlamadığı, 2004 draftından Emeka Okafor. Onlar da son satan dört kişiden sonra apar topar çağrılanlar...

Abdi İpekçi'de Türkiye ile yapacakları hazırlık maçının reklamını hatırlıyorum da... Atatürk Hava Limanına inecek Dream Team uçağından çıkacak isimler sıralanırdı. Kala kala sadece Iverson ve Duncan kalmıştı o reklam filminden geriye... Toplama bir takım... Tek üçlükçüsü yoktu. Öyle rastgele...
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: (EREN) - 26 Haziran 2016, 23:48:50
Amerikalı oyuncularla Avrupalı oyuncular arasındaki makas o kadar açık ki, Nba'den 3 takım kursalar madalyayı paylaşırlar gibi geliyor bana.
Özellikle birebir eşleşmelerde sanki altyapı oyuncularına karşı maç yapıyorlar gibi görüntü çıkıyor her turnuvada.

Bu kadro bile diğer takımları hiç maçta skor olarak yanına yaklaştırmadan şampiyon olur diye düşünüyorum.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 27 Haziran 2016, 01:00:06
Amerikalı oyuncularla Avrupalı oyuncular arasındaki makas o kadar açık ki, Nba'den 3 takım kursalar madalyayı paylaşırlar gibi geliyor bana.
Özellikle birebir eşleşmelerde sanki altyapı oyuncularına karşı maç yapıyorlar gibi görüntü çıkıyor her turnuvada.

Bu kadro bile diğer takımları hiç maçta skor olarak yanına yaklaştırmadan şampiyon olur diye düşünüyorum.

Tek tek oyuncu kalitesi olarak baktığın zaman muhakkak öyle... Bu takım zaten bu sebeple heyecan verici... Adeta (teşbihte hata olmaz) basketbol keyfinin orgazm noktası, keyifin en uç hâli... Ama doğru kimya olmadan bin bir naz ve cilveyle zorla getirilen ve rastgele kurulan bir kadronun ne olacağını da 2004 Atina Olimpiyatlarında gördük. Bronz madalyayı ancak alabildiler. 2006 Japonya'daki Yunanistan yenilgisini saymıyorum. Onun hikayesi apayrı...

Zaten o Yunanistan mağlubiyetinden bugüne -ki tam 10 sene geçti- ne hazırlık ve ne resmi, tek maç kaybetmediler. Fakat o günden bu yana ilk defa böyle ciddiyetsiz geliyorlar. Hazırlık maçları bile bunun göstergesi... Dişe dokunur tek hazırlık maçını Arjantin'le yapacaklar. Geri kalan dördü fasa fiso... İkisi Çin ile ve birisi Venezuella, birisi de Nijerya ile...

Düşün ki, bir önceki turnuvayı (2014 Dünya Kupası) sürklase eden 12 kişilik kadrodan sadece 4 tanesi geliyor. (Klay, Irwing, Cousins, DeRozan.) Bu dört isimden ikisi de o kadroda neredeyse hiç rolü olmayan, rotasyondaki 10. ve 11. oyunculardı. Yeni katılan 8 isimden sadece ikisinin daha önceki turnuvalardan uluslar arası tecrübesi var: Carmelo ve Durant. Yani tam 6 isim ilk defa FIBA turnuvasında ve FIBA kurallarıyla boy gösterecek. Ve sen reklam ve reyting amaçlı dandik hazırlık maçlarıyla geleceksin. Çin filan...

Yani şu laçkalığı doğru okuyup derslerine iyi çalışırsa, İspanya 2006'da Yunanistan'ın yaptığını bu kadroya yapabilir. Her şey hazırlık kampına bağlı.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: kenz - 03 Temmuz 2016, 10:35:23
Dixon-Kenan-Ender
Sinan-Melih-Furkan
Cedi-Birkan
Semih-Samet
Ömer-Oğuz

Nihai kadromuz bu...Turnuvanın en yetersiz 4 numara pozisyonu bizdedir herhalde.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 03 Temmuz 2016, 15:24:30
Biz NBA'cilerin nihai kadrosu da şu şekilde... İçime sinmeyen isimler var ya; neyse... En azından şöyle düşünüyorum: Bu kadrodan içime sinmeyen hangi isim olursa olsun, en kötüsü bile -mesela- Türk Milli Takımı'na gözü kapalı yazılırdı. Oysa şu durumda... Alternatifler ne kadar bolsa memnuniyetsizlik ve tartışma ortamı da o nispette artıyor. Zenginlik başa bela ve yerine göre kendi ayağına dolanabilecek ayrı bir sıkıntı...

Neyse, eğrisiyle doğrusuyla işte bizim kadro:


(http://cdn.slamonline.com/wp-content/uploads/2016/06/team-usa.png)

Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: (EREN) - 04 Temmuz 2016, 00:27:14
Kanada kadrosu açıkladı mı ?
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: franz392 - 04 Temmuz 2016, 00:35:19
Kanada kadrosu açıkladı mı ?


(http://assets1.sportsnet.ca/wp-content/uploads/2016/07/Screen-Shot-2016-07-03-at-10.25.08-AM.png)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: (EREN) - 04 Temmuz 2016, 20:45:12
Tam kadro gelselerdi , Fransaya karşı sürpriz yaparlar diye bekliyordum ama gelmemişler maalesef.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: franz392 - 10 Temmuz 2016, 00:36:42
Sırbistan çok rahat bir şekilde Olimpiyatlar'a yükseldi, İtalya fırsatı harcadı ve evinde Hırvatistan'a kaybetti. İzlemediğim için bir şey diyemiyorum ama uzatmanın son 3 dakikasında Aradori'nin saçma üçlük denemeleri vardı anca. O kadar şutörün arasında ona bu kadar serbestlik vermek de komik olmuş. Bir de fark 4 sayıyken ve yaklaşık 35-40 saniye varken acele edip turnike kaçıran Gentile de etki etti bu sonuca.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 13 Temmuz 2016, 22:31:36
Amerika'nın Hazırlık Maçı programı:

Amerika saati ile:

22 Temmuz : Arjantin.

24 Temmuz : Çin

26 Temmuz : Çin

29 Temmuz : Venezuella

01 Ağustos : Nijerya


http://www.usab.com/mens/national-team/exhibition-schedule.aspx (http://www.usab.com/mens/national-team/exhibition-schedule.aspx)

*************************

OLİMPİYAT MAÇ PROGRAMI ise, yine Amerika saati ile:


06 Ağustos : Çin (T.S. : 01:00 - 07 Ağustos)

08 Ağustos : Venezuella (T.S. : 01:00 - 09 Ağustos)

10 Ağustos : Avustralya (T.S. : 01:00 - 11 Ağustos)

12 Ağustos : Sırbistan (T.S. : 01:00 - 13 Ağustos)

14 Ağustos : Fransa (T.S. : 20:15 - 14 Ağustos)


http://www.usab.com/mens/national-team/olympic-schedule.aspx (http://www.usab.com/mens/national-team/olympic-schedule.aspx)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 20 Temmuz 2016, 14:05:44
Marc Gasol sakatlığı sebebiyle Rio Olimpiyatlarında oynamayacak.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 24 Temmuz 2016, 10:16:13
Dün ilk hazırlık maçında Amerika, Arjantin'i farklı yenmiş. 37 sayı farkla 111-74 kazanmışlar.

Maçı yeni izledim. İlk devre bitirmişler işi. Siz de izlemek isterseniz, tam kayıt aşağıdaki linkte mevcut;

https://www.youtube.com/watch?v=_Leof_hNZIo (https://www.youtube.com/watch?v=_Leof_hNZIo)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 26 Temmuz 2016, 09:30:24
Amerika ikinci hazırlık maçında Çin'i tahmin edileceği gibi çok rahat geçti. 49 sayı fark attılar. 106-57 bitti.

Üçüncü hazırlık maçını yine Çin ile oynayacaklar. Bu defa niye böyle zayıf rakipleri seçmişler, anlamak güç. Kendi aralarında antreman maçı yapsalar bile daha faydalı olurdu. Oysa geçmiş son birkaç turnuvada hazırlık maçı oynadıkları rakipler arasında İspanya, Fransa, Brezilya ve Arjantin gibi ekipler olurdu. Bu turnuvaya hazırlık sürecinde ise ilk maçı oynadıkları Artjantin dışında bahse değer rakip yok.

Neyse, yine de onları izlemek keyifli... İşte ikinci maçın (Çin'le oynanan ilk maçın) tam kaydı:

https://www.youtube.com/watch?v=R9YbNuMSp0A (https://www.youtube.com/watch?v=R9YbNuMSp0A)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Kutay - 26 Temmuz 2016, 18:04:12
Belki diğer takımlar Amerika ile hazırlık maçı yapmak istememiştir. Sadece sportif nedenlere bakarsak, ben diğer büyük milli takım koçlarının yerinde olsam istemem.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 27 Temmuz 2016, 23:54:34
Amerika Çin'le oynadığı ikinci, toplamda üçüncü hazırlık maçını da rahat geçmiş. Bu defa 50 sayı fark atmışlar. 107-57. Bir önceki maç 106-57'ydi.

Maçı şimdi izleyeceğim;

https://www.youtube.com/watch?v=1gPn0XtkQqA (https://www.youtube.com/watch?v=1gPn0XtkQqA)



Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 28 Temmuz 2016, 14:46:58
İspanya kadrosu:

(http://basketdergisi.com/tema/panel/uploads/images/1%20ispanya%20kadroooo.jpg)

Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: smith jr - 30 Temmuz 2016, 19:31:38
İspanya kadrosu:

([url]http://basketdergisi.com/tema/panel/uploads/images/1%20ispanya%20kadroooo.jpg[/url])

Kadroları baya bir iyi duruyor ama kim baş etsin ki bu Amerikanlarla
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 30 Temmuz 2016, 21:27:26
Kadroları baya bir iyi duruyor ama kim baş etsin ki bu Amerikanlarla

Marc Gasol bence şu anda İspanya basketbolunun en mühim oyuncusu... Evet, ağabey Gasol ofansif olarak ondan daha yetenekli bir oyuncu ama gerek yaş durumu ve gerek defansif etkinliği ile Marc bence İspanya'nın bir numarası... Şu gün itibariyle... Onun olmayacak olması sıkıntı... Olsaydı şansları daha fazla olurdu ama yine de favori Amerika olurdu. Şunu da unutmamak gerek: Her zaman favoriler kazanmaz. Hele tek maçlık elemeler söz konusu olunca...
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 30 Temmuz 2016, 21:29:09
Amerika dün gece dördüncü hazırlık maçında Venezuella'yı 35 sayı farkla, 80-45 yenmiş. Fark normal ama 80 sayıda kalmaları düşündürücü... Hele Venezuella'ya karşı 80 sayıda kalmaları... Maçı şimdi izleyeceğim:

https://www.youtube.com/watch?v=lsJLZuzVZII (https://www.youtube.com/watch?v=lsJLZuzVZII)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: smith jr - 31 Temmuz 2016, 17:23:00
Marc Gasol bence şu anda İspanya basketbolunun en mühim oyuncusu... Evet, ağabey Gasol ofansif olarak ondan daha yetenekli bir oyuncu ama gerek yaş durumu ve gerek defansif etkinliği ile Marc bence İspanya'nın bir numarası... Şu gün itibariyle... Onun olmayacak olması sıkıntı... Olsaydı şansları daha fazla olurdu ama yine de favori Amerika olurdu. Şunu da unutmamak gerek: Her zaman favoriler kazanmaz. Hele tek maçlık elemeler söz konusu olunca...
Marc Gasol gerçekten çok özel komple bir oyuncu abi haklısın
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: badboys - 01 Ağustos 2016, 17:25:52
Gelmeyen ya da sakat olan oyuncuların gelmemesine rağmen hala muhteşem bir kadro ama kadroda şımarık oyuncular var özellikle Jordan gibi tipler..
Ben yine açık ara favoriler diyorum ama bu kez işleri biraz daha ters gidebilir.
Kadrolarında bana göre DeRozan,Barnes ve Lowry gereksiz isim bana kalırsa yani Lillard'ın gelmemesi,Paul'un sakatlığı,WB'nin gelmeyişi,Curry falan acayip fazla eksikleri var ya sadece tek bölgede bile :D
Bu takım adaletsiz gerçekten çok adaletsiz..
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: iloturo - 01 Ağustos 2016, 17:28:56
Erkeklerde de bayanlarda da çok rahat şampiyon olur Amerika bence
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 01 Ağustos 2016, 21:24:07
Dört hazırlık maçını da izledim. DeAndre Jordan çok efektif oynuyor ve sanırım hücum ribauntlarında sergilediği hırsla turnuvanın gözdesi olacak. Her topa sıçrıyor. Kısalardan önde koşuyor. Cousins'da 2014'ten daha çok öne çıkacak gibi... Yine de onun sağı solu belli olmaz.

Carmelo, Durant, Thompson ve Irwing -çember dövdükleri Venezulla maçı hariç- skoru taşıyıp götüreceklerini gösterdiler. Ancak özellikle Paul George şu ana kadar beklediğimin oldukça altında... Jimmy Butler'da öyle... Draymond Green ise henüz vasatı aşamadı. Oysa ben bu üçünden de oldukça katkı gelir diye bekliyordum.

DeRozan, Lowry ve Barnes ise zaten "bu kadroda ne işleri var" dediğim isimlerdi ve şaşırtmıyorlar. Ancak -mesela ilk Çin maçında, maça başlanan beş gibi bir beşle sahada yer almak lazım geldiğinde hücum tıkanıyor. Bunun böyle olmaması için Paul George ve Jimmy Butler ikilisinin ikisinden de, en azından birisinden ciddi skor katkısı almak lazım. Butler zaman zaman bu ışığı verdi. Aksi takdirde Amerika sadece altı oyuncunun sırtında turnuvayı taşımak zorunda kalacak. Yani harika bir beş ama benchten yeterli skor katkısı alamayan...

Hoş tarafları şu: Savunmada geri adım atmıyorlar. Şutlar girmediği zaman hemen savunmayla oyunu değiştirmeye çalışıyorlar. Son hazırlık maçını bu gece 02:00'de Nijerya ile yapacaklar. İlk oynadıkları Arjantin maçı hariç diğer maçlar çok ama çok zayıf rakiplerle olduğu için bu yorumlar yanıltıcı da olabilir.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 02 Ağustos 2016, 11:02:08
Son hazırlık maçında Amerika bu defa Nijerya ile karşılaştı ve 110-66 kazanmış. Paul George ve Kyrie Irwing koç kararıyla dinlendirilmiş. Irwing'in yokluğunda "bu kadroda ne işi var" dediğim isimlerden Lowry takımı harika yönetmiş. Hele DeAndre Jordan'a ve maç sonunda da takım arkadaşı DeRozan'a verdiği alley-oop pasları harika... Maçın tam kayıtı henüz internette yok ancak 20 dakikalık geniş özeti HD kalite yayınlanmış. Mutlaka izleyin derim. Özellikle Lowry-DeAndre Jordan alley-oop'u görmeye değer. İşte 20 dakikalık özet:

https://www.youtube.com/watch?v=UJ8rWCbpId8 (https://www.youtube.com/watch?v=UJ8rWCbpId8)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 06 Ağustos 2016, 17:15:50
Birleşik Devletler "Rüya Takım" Rio Olimpiyatlarında bu gece ilk grup maçını oynayacak. Karşılaşma saat 01:00'den itibaren TRT 1'den canlı yayınlanacak.

Hoş, Harrison Barnes, DeMar DeRozan, Lowry gibi gelişmiş her basketbol ülkesinden çıkabilecek orta sınıf oyuncuların nesi "rüya" olsun; bizimki ağız alışkanlığı işte.

Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 06 Ağustos 2016, 17:40:32
Olimpiyatlar başladı. TRT'in seçimlerine mahkûm olmak istemiyorsanız, dilediğiniz yarışmayı şu You Tube adresinden canlı olarak izleyebilirsiniz. Mesela siz basketbol izlemek isterken TRT sırıkla atlama yayınlar. İnternetiniz varsa üzülmeyin. Dünya artık küçük bir köy. ))))

https://www.youtube.com/user/TurkWebTV (https://www.youtube.com/user/TurkWebTV)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 06 Ağustos 2016, 21:38:11
İlk maçta Avustralya Fransa'yı dağıtıyor. Maça çok iyi başladılar. Fransa neredeyse hücumda hiçbir şey üretemedi. 2. periyot Tony Parker'ın önderliğinde direnç koymaya ve maça ortak olmaya çalıştılarsa da, 3. periyot Avustralya yine sert vurdu.

David Andersen'i daha hâlâ milli formayla görmek ilginç. Dört sene önce bize geldiğinde bile bitik görünüyordu. Oysa şimdi hiç fena değil.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: kenz - 06 Ağustos 2016, 22:46:48
16-6 ile çok iyi başladığımız maçta Fransa'ya 55-39 yenildik.
Nevriye 16 sayı ile iyi iş çıkarırken, Birsel-Işıl-Sanders-Şebnem dörtlüsü 3/30 saha içiyle oynadı.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 07 Ağustos 2016, 01:01:47
Birleşik Devletler "Rüya Takım" Rio Olimpiyatlarında bu gece ilk grup maçını oynayacak. Karşılaşma saat 01:00'den itibaren TRT 1'den canlı yayınlanacak.

Hoş, Harrison Barnes, DeMar DeRozan, Lowry gibi gelişmiş her basketbol ülkesinden çıkabilecek orta sınıf oyuncuların nesi "rüya" olsun; bizimki ağız alışkanlığı işte.

Maç Trt Spor'da...
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 07 Ağustos 2016, 02:55:00
119 -  62 bitti.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: badboys - 07 Ağustos 2016, 09:56:53
İlk 2 çeyreği izledim açıkcası son 2 çeyreği izleyecek kadar kendimi iyi hissetmiyordum ve izlemedim.
TRT resmen dalga geçermişçesine bu spikerleri verdi anlaşılan.Kyrie Irving'i Heat takaslamak,Howard'ı sakat olduğundan dolayı seçilememiş olduğu,Harrison Barnes GSW fazla şans bulamaması(NBA finallerini izlememesi buradan bile belli oluyor,adam GSW'yi batırdı ama anlaşılan izlememiş bu kişi!),telaffuzlardaki büyük eksiklik,oyuncuların mevkiilerii daha doğru düzgün bilmemesi,yahi adam Jimmy'e 1 dedi ya daha ne olsun!

Bu spikerden sonra youtube linkleriyle takılmak en mantıklısı 2-3 ay sonra kavuştuğumuz bu yıldızlara daha güzel bir şekilde izlemek isterim çünkü bütün zevkimi bitirdi bu adam.
ABD mesajı verdi,KD mesajı verdi takım şekillenmiş belli oluyor Green,George,Jimmy enerji getiriyor KD,Melo,Irving temel skorerler pota altında bir itane iyi bitirici ve dominant uzunun yanında savunma kısmında iyi ancak hücum kısmında bir o kadar kötü bir uzun,takımın şovmeni DeRozan ve asıl yöneticis i Lowry gibi duruyor.Barnes ise neden geldiği belli değil(rakip takımlar bile bu oyuncunun ABD milli takımına nasıl girdiğine şaşırıyordur :() ve Klay ise bir başka mesaj verdi maçın başında benim tarzım bu diyerek!

Ben yinede zevk alamadım ABD'den çünkü hayal ettiğim bir kadro değil bu,keşke getirselerdi diğer yıldızları ama Brezilya yaygın olan virüs ve yorgun olan oyuncular(hoş Green,Klay,ırving final oynadı ama buradalar) gelseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum :)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 07 Ağustos 2016, 15:16:44
İlk 2 çeyreği izledim açıkcası son 2 çeyreği izleyecek kadar kendimi iyi hissetmiyordum ve izlemedim.
TRT resmen dalga geçermişçesine bu spikerleri verdi anlaşılan.Kyrie Irving'i Heat takaslamak,Howard'ı sakat olduğundan dolayı seçilememiş olduğu,Harrison Barnes GSW fazla şans bulamaması(NBA finallerini izlememesi buradan bile belli oluyor,adam GSW'yi batırdı ama anlaşılan izlememiş bu kişi!),telaffuzlardaki büyük eksiklik,oyuncuların mevkiilerii daha doğru düzgün bilmemesi,yahi adam Jimmy'e 1 dedi ya daha ne olsun!

Bu spikerden sonra youtube linkleriyle takılmak en mantıklısı 2-3 ay sonra kavuştuğumuz bu yıldızlara daha güzel bir şekilde izlemek isterim çünkü bütün zevkimi bitirdi bu adam.
ABD mesajı verdi,KD mesajı verdi takım şekillenmiş belli oluyor Green,George,Jimmy enerji getiriyor KD,Melo,Irving temel skorerler pota altında bir itane iyi bitirici ve dominant uzunun yanında savunma kısmında iyi ancak hücum kısmında bir o kadar kötü bir uzun,takımın şovmeni DeRozan ve asıl yöneticis i Lowry gibi duruyor.Barnes ise neden geldiği belli değil(rakip takımlar bile bu oyuncunun ABD milli takımına nasıl girdiğine şaşırıyordur :() ve Klay ise bir başka mesaj verdi maçın başında benim tarzım bu diyerek!

Ben yinede zevk alamadım ABD'den çünkü hayal ettiğim bir kadro değil bu,keşke getirselerdi diğer yıldızları ama Brezilya yaygın olan virüs ve yorgun olan oyuncular(hoş Green,Klay,ırving final oynadı ama buradalar) gelseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum :)

En komiği de Koç-K'nın NBA'de de takım çalıştırdığını söylemesiydi. Yok öyle bir şey. Adam 30 seneden fazladır Duke Üniversitesi'ni çalıştırıyor ve NBA'de hiç takım çalıştırmadı. TRT malûm torpille iş alımı yapan bir kurum olduğu için bu kadar cahil cühelayı bir araya toplamasına şaşmamak lazım. Ben yazmaktan bıktım artık.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: franz392 - 07 Ağustos 2016, 22:21:33
Brezilya Litvanya karşısında 30 sayılık farkı 4'e kadar indirdi ama gerisini getiremedi.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 07 Ağustos 2016, 23:11:34
Brezilya Litvanya karşısında 30 sayılık farkı 4'e kadar indirdi ama gerisini getiremedi.

İlk devre 60-30 civarı bir skorla bitince ikinci devreyi izlememiştim. Bu geri dönüşü beklemiyordum.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: kenz - 08 Ağustos 2016, 11:08:04
Sanders-Nevriye-Işıl üçlüsü 52 sayı üretirken diğer oyunculardan toplam 4 sayı bulabildik ve 61-56 yenildik Avustralya'ya.
Birsel 2 maçta toplam 3/18 saha içi ile oynuyor.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 08 Ağustos 2016, 15:51:32
İspanya hemen her turnuvaya olduğu gibi yine kötü başladı ve Hırvatistan'a kaybetti. Geçmişte gruplardan son maçta çıkıp finişi müthiş yaptıkları turnuvalar olduğunu bildiğim için artık şaşırmıyorum.

******

Bu arada, Amerika - Çin maçını Türkçe olarak izlemek isterseniz;

1. periyot:

https://www.youtube.com/watch?v=2vdNcbXGzTE (https://www.youtube.com/watch?v=2vdNcbXGzTE)

2. periyot:

https://www.youtube.com/watch?v=MQ2gLPZrCTQ (https://www.youtube.com/watch?v=MQ2gLPZrCTQ)

3. periyot:

https://www.youtube.com/watch?v=HN5NN8cF5J4 (https://www.youtube.com/watch?v=HN5NN8cF5J4)

4. periyot:

https://www.youtube.com/watch?v=lpgbleiO4oA (https://www.youtube.com/watch?v=lpgbleiO4oA)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: sonkale1907 - 08 Ağustos 2016, 18:30:15
Kadınlarda Abd nin şovu İspanya karşısında devam ediyor.

Maçı ilk açtığımda Abd nin 5 i şu şekildeydi; Sue Bird - Taurasi - Maya Moore- Delle Done - Griner

Kenarda; Whalen - Augustus - Angel - Tina Charles - Slvia Fowles +    Tamika Catchings, Breanna Stewart

Ciddi ciddi finali keşke şu 12 kişi aralarında oynasalar.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: sonkale1907 - 08 Ağustos 2016, 18:42:06
Bu 12 kişinin arasında da oyun aklı en düşük olanı da Angel  :D
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 08 Ağustos 2016, 19:04:47
Kadınlarda Abd nin şovu İspanya karşısında devam ediyor.

Maçı ilk açtığımda Abd nin 5 i şu şekildeydi; Sue Bird - Taurasi - Maya Moore- Delle Done - Griner

Kenarda; Whalen - Augustus - Angel - Tina Charles - Slvia Fowles +    Tamika Catchings, Breanna Stewart

Ciddi ciddi finali keşke şu 12 kişi aralarında oynasalar.


Kadınlarda "gelmiyoruz" kaprisi yok. Erkekler için en iyi kadronun bu kadro olduğunu söylemek mümkün değil. Gelen ve gelmeyenleri karşılaştırdığımızda, gelmeyenlerin daha "güçlü" olduğu düşünülebilir.

İşte, gelmeyenlerden kurduğum bir Amerika:

-Stephen Curry
-Russel Westbrook
-LeBron James
-Blake Griffin
-Anthony Davis
-James Harden
-Dwyane Wade
-Kawhi Leonard
-Chris Paul
-LaMarcus Aldridge
-Kevin Love
-Andre Drummond

***

Dikkat edin: Geçmiş turnuvalarda yer alan ve Amerika formasıyla altın madalya kazanan isimlerden bazıları da bu ikinci 12 kişilik alternatif kadronun dışında kaldı. Onları da katarak, bazı ilavelerle üçüncü bir "12 kişilik" kadro kurabiliriz:

-Dwighite Howard
-Derick Rose
-Rudy Gay
-Deron Williams
-Andre Iguodala
-Kenneth Faried
-John Wall
-Rajon Rondo
-Damian Lillard
-Gordon Hayward
-Chandler Parsons
-Mason Plumlee

Ve daha Victor Oladipo, Mike Conley, Bradley Beal, Chris Bosh, geçen sene yılın çaylağı seçilen Karl-Anthony Towns, Brandon Knight, Eric Bledsoe, Greg Monroe, Tyson Chandler, vs, vs, vs... İsterseniz bronz madalyaya aday ve diğer Amerika'lar olmasa altını zorlayacak dördüncü bir "12 kişi" rahatlıkla çıkar.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Kutay - 08 Ağustos 2016, 19:29:49
Kadınlarda "gelmiyoruz" kaprisi yok. Erkekler için en iyi kadronun bu kadro olduğunu söylemek mümkün değil. Gelen ve gelmeyenleri karşılaştırdığımızda, gelmeyenlerin daha "güçlü" olduğu düşünülebilir.

İşte, gelmeyenlerden kurduğum bir Amerika:

-Stephen Curry
-Russel Westbrook
-LeBron James
-Blake Griffin
-Anthony Davis
-James Harden
-Dwyane Wade
-Kawhi Leonard
-Chris Paul
-LaMarcus Aldridge
-Kevin Love
-Andre Drummond

***

Dikkat edin: Geçmiş turnuvalarda yer alan ve Amerika formasıyla altın madalya kazanan isimlerden bazıları da bu ikinci 12 kişilik alternatif kadronun dışında kaldı. Onları da katarak, bazı ilavelerle üçüncü bir "12 kişilik" kadro kurabiliriz:

-Dwighite Howard
-Derick Rose
-Rudy Gay
-Deron Williams
-Andre Iguodala
-Kenneth Faried
-John Wall
-Rajon Rondo
-Damian Lillard
-Gordon Hayward
-Chandler Parsons
-Mason Plumlee

Ve daha Victor Oladipo, Mike Conley, Bradley Beal, Chris Bosh, geçen sene yılın çaylağı seçilen Karl-Anthony Towns, Brandon Knight, Eric Bledsoe, Greg Monroe, Tyson Chandler, vs, vs, vs... İsterseniz bronz madalyaya aday ve diğer Amerika'lar olmasa altını zorlayacak dördüncü bir "12 kişi" rahatlıkla çıkar.
Abi bir ekleme, Towns aynı zamanda Dominik Cumhuriyeti vatandaşı, çifte pasaport. Şu an hala iki milli takım için de eligible ama büyük ihtimalle ileride Dominik için oynayacak, geçen yıl öyle demişti.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: sonkale1907 - 08 Ağustos 2016, 19:40:05
Acaba diyorum ki Wnba den milli takıma seçilemeyen ve dünya ülkelerinden 12 kadın basketçi seçilse bu efsane kadroyu yenebilirler miydi?
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 08 Ağustos 2016, 20:17:05
Acaba diyorum ki Wnba den milli takıma seçilemeyen ve dünya ülkelerinden 12 kadın basketçi seçilse bu efsane kadroyu yenebilirler miydi?

Kadın basketbolunda oyuncu havuzu çok ama çok dar... Bütün oyun üç beş isim etrafında dönüyor. Yani Amerika Kadın Takımı'nda "şu ve şu" olsaydı diyeceğin WNBA oyuncusu kaldığını sanmıyorum. En iyi kabul edilenlerin tamamına yakını buradadır diye tahmin ediyorum. Geriye Fransa, İspanya ve Kanada takımlarından oluşacak bir karma kalır ki, sanmam. Yani her birisini de rahat geçiyor. En fazla biraz daha zorlanırlar. Yine de kadın basketbolunu ciddiye alıp yakından takip edenlerin yorumları daha sağlıklı olur. Kursunlar bakalım Amerikalı olmayan kadın basketbolculardan bir dünya karması ve buna şu mevcut milli takıma seçilmeyen Amerikalıları da dahil etsinler. Sonra mevcut Amerika Kadın takımıyla mukayese etsinler.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 08 Ağustos 2016, 20:25:52
Kadınlarda "gelmiyoruz" kaprisi yok. Erkekler için en iyi kadronun bu kadro olduğunu söylemek mümkün değil. Gelen ve gelmeyenleri karşılaştırdığımızda, gelmeyenlerin daha "güçlü" olduğu düşünülebilir.

İşte, gelmeyenlerden kurduğum bir Amerika:

-Stephen Curry
-Russel Westbrook
-LeBron James
-Blake Griffin
-Anthony Davis
-James Harden
-Dwyane Wade
-Kawhi Leonard
-Chris Paul
-LaMarcus Aldridge
-Kevin Love
-Andre Drummond

***

Dikkat edin: Geçmiş turnuvalarda yer alan ve Amerika formasıyla altın madalya kazanan isimlerden bazıları da bu ikinci 12 kişilik alternatif kadronun dışında kaldı. Onları da katarak, bazı ilavelerle üçüncü bir "12 kişilik" kadro kurabiliriz:

-Dwighite Howard
-Derick Rose
-Rudy Gay
-Deron Williams
-Andre Iguodala
-Kenneth Faried
-John Wall
-Rajon Rondo
-Damian Lillard
-Gordon Hayward
-Chandler Parsons
-Mason Plumlee

Ve daha Victor Oladipo, Mike Conley, Bradley Beal, Chris Bosh, geçen sene yılın çaylağı seçilen Karl-Anthony Towns, Brandon Knight, Eric Bledsoe, Greg Monroe, Tyson Chandler, vs, vs, vs... İsterseniz bronz madalyaya aday ve diğer Amerika'lar olmasa altını zorlayacak dördüncü bir "12 kişi" rahatlıkla çıkar.

Amerika'da milli takıma NBA oyuncularının katılımı zorunlu olsaydı, mesela milli takım davetini geri çevirenlerin bir sezon lisans iptali gibi yaptırımlar olsa ve davet edilen herkes koşa koşa gelseydi... Ben 2016 Rio'ya şu kadro ile gelirdim:

-Stephen Curry
-Kyrie Irwing
-Russel Westbrook
-Klay Thompson
-Jimmy Butler
(veya sayıya çok kolay giden saf skorer James Harden?)
-LeBron James
-Kevin Durant
-Kawhi Leonard
-Carmelo Anthony
(veya daha "görev adamı" Paul George?)
-LaMarcus Aldridge
-Blake Griffin
(veya bir tane gerçek pivot olsun diye DeMarcus Cousins?)
-Anthony Davis
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 08 Ağustos 2016, 20:34:17
Avustralya - Sırbstan maçı oldukça keyifli... Türkçe olarak şu kanaldan canlı izleyebilirsiniz;

https://www.youtube.com/watch?v=SEmNWosEtss (https://www.youtube.com/watch?v=SEmNWosEtss)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 08 Ağustos 2016, 22:21:25
Avustralya - Sırbstan maçı oldukça keyifli... Türkçe olarak şu kanaldan canlı izleyebilirsiniz;

https://www.youtube.com/watch?v=SEmNWosEtss (https://www.youtube.com/watch?v=SEmNWosEtss)

Bu harika maçın son periyotuna Avustralya damga vurdu ve özellikle son dakikaları muhteşem oynadılar. Kadrolarında bulunan NBA patentli oyuncuların hepsi de belli bölümlerde taşıdıkları markanın hakkını verdiler. Özellikle Patty Mills'in suskun olduğu bölümde Dellavedova muhteşemdi. İnanamadım. Biz onu NBA'de hep kenardan gelen ve pislik yapan, pis işlerden ekmek yiyen birisi olarak tanırdık. Bildiğin Curry gibi oynadı. Son 5 dakika ise önce Patty Mills, hemen ardından Joe Ingles devreye girdi. David Andersen 10 sene öncesinin CSKA yıllarına dönmüş gibiydi.

Avustralya son iki Olimpiyatta çeyrek final oynamış ve her ikisinde de Amerika'ya kaybetmişti. Bu defa aynı grupta oldukları için rakipleri Amerika olmayacak. Bu form durumlarıyla yarı final oynarlarsa, Avrupa takımlarının hâlini düşününce madalya şansları az da olsa var. Avrupa'nın en güçlü üç ülkesinden ikisini çift haneli farklarla yendiler. Önce Fransa ve bugün Sırbistan... İlkine 21 fark, bugün Sırbistan'a kafa kafaya giden maçın son dakikalarındaki havayla 15 sayı... Harika...
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 08 Ağustos 2016, 23:40:16
Bu arada, Amerika'nın ikinci maçı bu gece ve rakipleri Venezuella... İlk iki maçlarını grubun en zayıf iki takımıyla yapmaları onlar adına şans mı, yoksa erken rehavete sebep olacak bir dezavantaj mı; ilerleyen maçlarda göreceğiz.

Saat 01:00'den itibaren gerek TRT Spor ve gerek You Tube maçı canlı yayınlayacak.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: iloturo - 09 Ağustos 2016, 00:38:03
Acaba diyorum ki Wnba den milli takıma seçilemeyen ve dünya ülkelerinden 12 kadın basketçi seçilse bu efsane kadroyu yenebilirler miydi?

Hazırlık maçında Amerika karması ile (wnba'den kadroya seçilemeyenler) yaptıkları maçı zor kazandılar. Yanılmıyorsam 3-4 sayı bir farklaydı. Seçilen oyuncular muazzam ancak seçilmeyenlerden de gayet sağlam bir kadro çıkar.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: iloturo - 09 Ağustos 2016, 00:47:50
Öyle ki Parker, Nneka, Bonner, Diggins, Dupree, Pondexter, Loyd, Chiney gibi oyunculardan epey sağlam bir kadro kurulur. Tabi yine Amerika favori olur ama çok da kolay olmaz.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: franz392 - 09 Ağustos 2016, 02:01:55
Venezuela ilk çeyrek iyi oynadı ama 2. çeyrekte ABD savunmayı sıkılaştırınca fark açıldı.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 09 Ağustos 2016, 02:58:27
Bu arada, Amerika'nın ikinci maçı bu gece ve rakipleri Venezuella... İlk iki maçlarını grubun en zayıf iki takımıyla yapmaları onlar adına şans mı, yoksa erken rehavete sebep olacak bir dezavantaj mı; ilerleyen maçlarda göreceğiz.

Saat 01:00'den itibaren gerek TRT Spor ve gerek You Tube maçı canlı yayınlayacak.

Kötü başladılar. İlk periyot 18-18 bitti. 44 sayı farkla 113-69 kazandılar.

Klay Thompson Rio'da dökülüyor. Sıfır çekti. O toparlamaz ise Amerika güçlü rakipler karşısında beklenenden çok daha fazla sıkıntı yaşar.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: badboys - 09 Ağustos 2016, 09:26:06
Kötü başladılar ve tutuktular ancak Durant fark yarattı yine.Takım Durant üstüne inşaa edilmiş artık bu net olarak gözüküyor.DMC,Klay rezildiler tek kelilme ile rezil.Cousins her zamanki gibi kendi oyununu düşünme gibi bir özelliği olmadığı için bol keseden yaptı foulleri oyundayken bile ''bu maç ne zaman bitiyor lan'' tarzı bir oyun sergiledi desek yeridir.Ancak DMC'nin oyun tarzı bu değil elbette böyle bir oyun sergilemesi beni şaşırtmadı.Green hala tutuk,laubali.Savunma çok ama çok kötü sezonun geneline yaydığını bildiğimiz savunmasına rağmen zayıf rakiplere karşı çok fazla bir konsantrasyon sergileyemediler.
Butler,George ise ısınmaya başladı,Melo ve KD takımın abileri ve takımın başı sıkıştığında ilk olarak ellerine top verilen isim.
Ben dün ABD'yi beğenmedim,bu kadro 2012'nin gerisinde hatta yakalayacağını sanmıyorum.ahu eksikler bu kadar bariz olur mu!Şu şekilde Lowry,DeRozan,Barnes(!!!) yerine hatta Irving yerine bile neler katılırdı neler...
PG:Westbrook,Curry,Paul,Wall,Irving,Walker,Lillard,Rondo,Bledsoe(!),Irving,Conley,Thomas,Rose,Lowry
SG:Harden,Butler,Olodipo,Hayward,DeRozan,Wade,Thompson,Beal,Pope
SF:LBJ,KD,George,Leonard,Carmelo,Gay,Iggy,Parsons
PF:Davis,Green,DMC,Griffin,Millsap,LMA,Love,Faried,Bosh
C:Cousins,Drummond,Hassan,Jordan,KAT,Howard aklıma gelmeyen yada unuttuğum diğerleri ki bilipte söylemediğim o kadar oyuncu var ki.. şu oyunculardan yapılan karmalar birbiriyle yarışırdı..
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: sonkale1907 - 09 Ağustos 2016, 09:48:19
Bu arada, Amerika'nın ikinci maçı bu gece ve rakipleri Venezuella... İlk iki maçlarını grubun en zayıf iki takımıyla yapmaları onlar adına şans mı, yoksa erken rehavete sebep olacak bir dezavantaj mı; ilerleyen maçlarda göreceğiz.

Saat 01:00'den itibaren gerek TRT Spor ve gerek You Tube maçı canlı yayınlayacak.
Hakan Abi sana göre Amerika erkek basketbolunun gelmiş geçmiş en iyi beşi kimlerdir? Hatta gümüş ve bronz 5 i de yazar mısın?
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: sonkale1907 - 09 Ağustos 2016, 09:54:23
Öyle ki Parker, Nneka, Bonner, Diggins, Dupree, Pondexter, Loyd, Chiney gibi oyunculardan epey sağlam bir kadro kurulur. Tabi yine Amerika favori olur ama çok da kolay olmaz.
Aynen. Hatta imkan olsa Lauren Jackson, Penny Taylor ve Cappie Pondexter'ı şöyle 6-7 yaş gençleştirip Pondexter - Penny - Bonner - C.Parker - L.Jackson olsa efsane maç olur  :)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 09 Ağustos 2016, 11:27:49
Hakan Abi sana göre Amerika erkek basketbolunun gelmiş geçmiş en iyi beşi kimlerdir? Hatta gümüş ve bronz 5 i de yazar mısın?

BENİM ALTIN BEŞİM:

-PG: Magic Johnson
-SG: Michael Jordan
-SF: Larry Bird
-PF: Tim Duncan
-C:  Kareem Abdül-Jabbar

GÜMÜŞ BEŞİM:

-PG: Isiah Thomas
-SG: Kobe Bryant
-SF: LeBron James
-PF: Charles Barkley
-C:  Shaqullie O'Neal

BRONZ BEŞİM:

-PG: John Stockton
-SG: Allen Iverson
-SF: Scottie Pippen
-PF: Karl Malone
-C: Hakeem Olajuwon
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: iloturo - 09 Ağustos 2016, 11:38:12
Magic, Jordan, Bird ve Jabbar zaten tartışma götürmez. PF sadece kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: iloturo - 09 Ağustos 2016, 11:46:38
Aynen. Hatta imkan olsa Lauren Jackson, Penny Taylor ve Cappie Pondexter'ı şöyle 6-7 yaş gençleştirip Pondexter - Penny - Bonner - C.Parker - L.Jackson olsa efsane maç olur  :)

Katie Smith, Cynthia Cooper, Tina Thompson, Lauren Jackson, Lisa Leslie

Şu kadro aktif olsa mesela, şimdiki kadroyu dağıtırlardı bence.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: badboys - 09 Ağustos 2016, 12:26:27
Magic, Jordan, Bird ve Jabbar zaten tartışma götürmez. PF sadece kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir.
Bence abi değişkenlik göstermez Duncan apayrı bir efsane.Sadece duruşu bile onu hepsinden farklı kılıyor.
ABD 71 maçtır kaybetmiyormuş,bayan takımları ise 43 maçtır olimpiyatlarda mağlubiyet almıyorlarmış.Sıradışı.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Del Piero - 09 Ağustos 2016, 12:33:41
Bence tek soru işareti lebron/bird

Sent from my SM-N920C

Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 09 Ağustos 2016, 12:52:40
İspanya - Hırvatistan maçının son dakikaları nefes kesmiş;

https://www.youtube.com/watch?v=fuviqDf80ew (https://www.youtube.com/watch?v=fuviqDf80ew)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: kenz - 09 Ağustos 2016, 18:54:26
ESPN gelmiş geçmiş en iyi 3 oyuncuyu Micheal Jordan, Kareem Abdul Jabbar, LeBron James olarak belirlemiş.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: sonkale1907 - 09 Ağustos 2016, 21:25:55
ESPN gelmiş geçmiş en iyi 3 oyuncuyu Micheal Jordan, Kareem Abdul Jabbar, LeBron James olarak belirlemiş.
LeBron'un ilk 3 e girdiği listede Kobe Bryant basketbolun tanrısı olur.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Umut - 10 Ağustos 2016, 10:31:48
BENİM ALTIN BEŞİM:

-PG: Magic Johnson
-SG: Michael Jordan
-SF: Larry Bird
-PF: Tim Duncan
-C:  Kareem Abdül-Jabbar

GÜMÜŞ BEŞİM:

-PG: Isiah Thomas
-SG: Kobe Bryant
-SF: LeBron James
-PF: Charles Barkley
-C:  Shaqullie O'Neal

BRONZ BEŞİM:

-PG: John Stockton
-SG: Allen Iverson
-SF: Scottie Pippen
-PF: Karl Malone
-C: Hakeem Olajuwon
Pippen'la LeBron'un yer değiştirmesi lazım. Hatta LeBron olmasa da olur.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: kenz - 10 Ağustos 2016, 12:11:27
Birsel, olimpiyatta 101 dakika sahada kalıp 4 basket (4/21) attı.
Birsel-Bahar-Şebnem üçlüsü toplam 235 dakikada 7 basket ( 7/41) attı.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 10 Ağustos 2016, 15:20:08
İspanya ev sahibi Brezilya'ya da kaybetmiş. Gruptan illa çıkacaklardır ama 4. sıradan çıkarlarsa yüzde doksan dokuz ihtimal Amerika ile eşleşecekler. Bu belki de avantaj olur. Çünkü Amerika'nın geçmişte elendiği turnuvalara bakarsak, finale kalmışsa muhakkak şampiyon oluyor. 1988'de yarı finalde kaybedip bronz almış; 1990'da yarı finalde kaybedip bronz almış; 1998'de yarı finalde kaybedip bronz almış; 2002'de çeyrek finalde kaybetti; 2004'te yarı finalde kaybedip bronz aldı; 2006'da yarı finalde kaybedip bronz aldı.

Finale kalırsa kazanıyor. Yarı finalde kaybedip bronz madalya maçı oynarsa da kazanıyor. Maç bitimi işin ucunda bir madalya varsa o maçı kazanıyorlar. Bu sebeple Amerika'yı çeyrek veya yarı finalde eşleşip yenmek finalde yenmekten daha kolay... İstatistikler böyle söylüyor. Bunun sebebini konsantrasyon olarak tahmin ediyorum. Finale daha konsantre çıkıyorlar ve onlara karşı kazanacaksan, senin yüzde yüzünle oynaman yetmez, işte 2008 finalinde İspanya kusursuz oynadı sayılır; ama Amerika'da konsantre geldiği için olmadı. Bu sebeple İspanya - Amerika eşleşmesinin çeyrek finalde olması bize daha ilginç bir maç seyrettirebilir.

Brezilya - İspanya maçı;

https://www.youtube.com/watch?v=SQzdzlhhhKM (https://www.youtube.com/watch?v=SQzdzlhhhKM)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 10 Ağustos 2016, 20:20:23
Sırbistan - Fransa maçı başladı. Türkçe ve canlı olarak;

https://www.youtube.com/watch?v=SEmNWosEtss (https://www.youtube.com/watch?v=SEmNWosEtss)

Ayrıca TRT Spor'da veriyor ama TRT'nin spiker ve yorumcusu berbat.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: franz392 - 10 Ağustos 2016, 22:09:39
Heyecanlı ama kalitesiz bir maç oldu. Fransa 76-75 kazandı. Fransa 3. çeyreğin sonuna kadar öndeydi ancak orada Sırbistan öne geçti. Son çeyrek boyunca da öndelerdi ama 75-70 öndeyken son 2 dakika sayı atamadılar. 2 takımda da tutukluk var. Özellikle Sırbistan 2 sene önceki Dünya Şampiyonasi'ndaki oyununun yarısını bile oynayamıyor. Bjelica olsa bile çok şey değişmezmiş sanki. Teodosic her zamanki gibi ağır sıçtı ama De Colo gitmek üzere olan maçı geri getirdi.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 10 Ağustos 2016, 23:43:33
Bu gece 01:00'de Amerika - Avustralya maçı var. Amerika ilk defa dişli bir rakiple oynayacak. Grup liderini büyük ihtimal bu maç belli eder. Avustralya hem Fransa, hem Sırbistan'ı yendi. Amerika maçından sonra Çin ve Venezuela ile oynayacak ki, her iki maçı kazanma şansı çok yüksek. Amerika ise Fransa ve Sırplar'a karşı oynayacak ki, birisinde olsun kaza ihtimali olabilir.

Amerika ile Avustralya hem 2008 ve hem 2012 Olimpiyatlarında çeyrek finalde Avustralya ile oynamıştı. 2012'de bir yere kadar zorlandıkları maçı Kobe Bryant'ın devreye girmesiyle koparmışlardı.

Aslında Amerika hem 2008 Pekin, hem 2012 Londra'da aynı yolu izledi: Çeyrek final Avustralya, yarı final Arjantin, final İspanya. Bu kadar olur.

Üstelik 2004 Atina'da da yarı final Arjantin ile... Ama İspanya final değil, çeyrek final... Yani bundan evvel son üç Olimpiyatın her birinin son üç maçını esas alırsak toplam dokuz maçın sekizini bu üç ülkeye karşı oynadı. Görünmez bir bağ var aralarında. :)

Maç hem Trt Spor'dan hem You Tube'dan yayınlanacak.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Av.Asım - 11 Ağustos 2016, 01:45:47
David Andersen'in bizdeki kötü performansını yaşına vermiştim ama 3 yıl sonra 36 yaşında tekrar onayımı kazandı olimpiyatdaki performansıyla
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 11 Ağustos 2016, 03:10:58
Amerika kadrosu, ilk oynadığı hazırlık maçı olan Arjantin karşılaşmasından sonra ilk defa ciddi bir rakiple karşılaştı; yani altı maç sonra... Ve Avustralya karşısında ölüp ölüp dirildiler. Avustralya'nın turnuvada madalya şansı olduğunu daha önce yazmıştım. Gerçekten taş gibi takım olduklarını gösterdiler. Aslında 2012 Londra Olimpiyatları çeyrek final maçında da Amerika'yı oldukça zorlamışlar, ancak o gün sahneye çıkan Kobe Bryant bir sürprize izin vermemişti. Bugün de her şey Avustralya'nın istediği gibi giderken Carmelo Anthony devreye girdi ve ne atarsa giren maçlarından birisini oynadı. 98-88 kazandılar. Ancak son dakikaya kadar maçın içinde kalan bir Avustralya vardı.

Hakemler maç boyu Amerika'nın en ufak temasına düdük çalar ve turnuvanın en sert takımı Avustralya'nın apaçık darbelerine göz yumarken, yani korkunç bir çifte standart ile maçın kafa kafaya geçmesinde pay sahibi iken, maç sonunda da bu defa hızlı gelişen bir hücumda Avustralya lehine kritik bir faulü kaçırdılar. İstatistiklere bakmadım ama tekme tokat oynadığı bir maçta Avustralya'ya Amerika'nın yarısı kadar faul çalınmamıştır. Sondaki hata da az biraz adalet oldu. Yani hakemle yaşayan hakemle ölür durumu...

Aslında Amerika'ya karşı düdüklerdeki bu korkunç çifte standart Çin ve Venezuella maçında da aynıydı. Ama onlar çok zayıf rakip olunca bu çok doğal karşılandı. Yani ben olsam bende kollardım onları. Fakat seviye yükseldikçe bu çifte standart rafa kaldırılmalı. Daha iyi oyuncu olmaları Amerikalıları cezalandırmayı gerektirmez.

Bir de Klay Thompson şu avarel hallerinden sıyrılmaz ise Amerika ilerleyen maçlarda daha ciddi sıkıntılar yaşayabilir. O bu kadro için çok önemli ve onun bu hali Koç-K'yı da eminim ki kara kara düşündürüyordur.

2014 Dünya Kupasını güle oynaya kazanan Amerika o kadrodan bence Harden'ın elini kolunu sallayarak ve yürürcesine çembere gidişlerini özellikle skor sıkıştığı anlarda çok arıyor. Bu işi Harden gibi "kolay" yapacak dünya üzerinde oyuncu olmadığı için de, işleri dış şuta kalıyor. Bugün bu kadar isabetli üçlük atamasalar şu an Avustralya galibiyetini konuşuyor olurduk.

Özetle: Amerika yenilmeyecek bir takım olmadığını bugün gösterdi. Avustralya ise Sırbistan ve Fransa galibiyetlerinin tesadüf olmadığını...
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 11 Ağustos 2016, 13:13:06
Amerika kadrosu, ilk oynadığı hazırlık maçı olan Arjantin karşılaşmasından sonra ilk defa ciddi bir rakiple karşılaştı; yani altı maç sonra... Ve Avustralya karşısında ölüp ölüp dirildiler. Avustralya'nın turnuvada madalya şansı olduğunu daha önce yazmıştım. Gerçekten taş gibi takım olduklarını gösterdiler. Aslında 2012 Londra Olimpiyatları çeyrek final maçında da Amerika'yı oldukça zorlamışlar, ancak o gün sahneye çıkan Kobe Bryant bir sürprize izin vermemişti. Bugün de her şey Avustralya'nın istediği gibi giderken Carmelo Anthony devreye girdi ve ne atarsa giren maçlarından birisini oynadı. 98-88 kazandılar. Ancak son dakikaya kadar maçın içinde kalan bir Avustralya vardı.

Hakemler maç boyu Amerika'nın en ufak temasına düdük çalar ve turnuvanın en sert takımı Avustralya'nın apaçık darbelerine göz yumarken, yani korkunç bir çifte standart ile maçın kafa kafaya geçmesinde pay sahibi iken, maç sonunda da bu defa hızlı gelişen bir hücumda Avustralya lehine kritik bir faulü kaçırdılar. İstatistiklere bakmadım ama tekme tokat oynadığı bir maçta Avustralya'ya Amerika'nın yarısı kadar faul çalınmamıştır. Sondaki hata da az biraz adalet oldu. Yani hakemle yaşayan hakemle ölür durumu...

Aslında Amerika'ya karşı düdüklerdeki bu korkunç çifte standart Çin ve Venezuella maçında da aynıydı. Ama onlar çok zayıf rakip olunca bu çok doğal karşılandı. Yani ben olsam bende kollardım onları. Fakat seviye yükseldikçe bu çifte standart rafa kaldırılmalı. Daha iyi oyuncu olmaları Amerikalıları cezalandırmayı gerektirmez.

Bir de Klay Thompson şu avarel hallerinden sıyrılmaz ise Amerika ilerleyen maçlarda daha ciddi sıkıntılar yaşayabilir. O bu kadro için çok önemli ve onun bu hali Koç-K'yı da eminim ki kara kara düşündürüyordur.

2014 Dünya Kupasını güle oynaya kazanan Amerika o kadrodan bence Harden'ın elini kolunu sallayarak ve yürürcesine çembere gidişlerini özellikle skor sıkıştığı anlarda çok arıyor. Bu işi Harden gibi "kolay" yapacak dünya üzerinde oyuncu olmadığı için de, işleri dış şuta kalıyor. Bugün bu kadar isabetli üçlük atamasalar şu an Avustralya galibiyetini konuşuyor olurduk.

Özetle: Amerika yenilmeyecek bir takım olmadığını bugün gösterdi. Avustralya ise Sırbistan ve Fransa galibiyetlerinin tesadüf olmadığını...

Şu da maçın tam kayıtı... Spikersiz:

https://www.youtube.com/watch?v=TaRMKM81UnM (https://www.youtube.com/watch?v=TaRMKM81UnM)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 12 Ağustos 2016, 09:35:13
B grubunda 3. maçlarına ikide iki galibiyetle  çıkan ülkelerin maçında Litvanya Arjantin'i yenerek liderlik yolunda önemli bir avantaj elde etti. Her iki ülkenin de henüz İspanya ile oynamadığını belirtelim.

B grubunda 3. maçlarına bir galibiyet, bir mağlubiyet ile çıkan ve her ikisi de galibiyeti İspanya karşısında elde eden Hırvatistan ile ev sahibi Brezilya'nın maçını da Hırvatistan kazandı. Hırvatların kalan maçları Nijerya ve Litvanya ile... Grubu en az 3 galibiyetle tamamlamaları oldukça yüksek bir ihtimal... Brezilya'nın kalan maçları ise Nijerya ve Arjantin ile... Onların da grubu en az iki galibiyetle kapatma ihtimalleri yüksek... Arjantin maçına da özel konsantre olacaklardır. İki ülke arası rekabet malûm...

İspanya ilk galibiyetini Nijerya'dan aldı. Kalan maçları Litvanya ve Arjantin'le... Hata şansları kalmadı.

Nijerya'yı bir tarafa bırakırsak B grubunda dışarıda kalacak 5. takımın kim olacağı hâlâ bir bilmece...

A grubunda ise ilk dört daha turnuva başlamadan belliydi. Sadece sıralama merak ediliyordu. Amerika'nın 1. ve Avustralya'nın 2. olarak grupları tamamlayacağı neredeyse kesin gibi... 3. ve 4. sıra için Fransa ve Sırbistan mücadele ediyor. Her ikisinin de bir maçlarını Amerika ile oynayacaklarını belirtelim. Bir maçlarını da elenecek takımlarla, yani Fransa Venezuella ile, Sırbistan ise Çin ile... Şu durumda Sırpları müthiş bir maç sonu atağı ile yenen Fransa 3.lük için bir adım önde... Bu gece Sırplar Amerika'yı yenerse sadece 2014 finalinin intikamını almayacak, grubu da 3. bitirme konusunda çok önemli bir avantaj sağlayacak.

Benim tahminim gruplar şu şekilde olacak:

A Grubu:

1. Amerika 2. Avustralya 3. Fransa 4. Sırbistan

B Grubu:

1. Litvanya 2. Arjantin 3. Hırvatistan 4. İspanya

Çeyrek Final Eşleşmeleri:

1. Amerika - İspanya
2. Avustralya - Hırvatistan
3. Arjantin - Fransa
4. Litvanya - Sırbistan

Yarı Final Eşleşmeleri:

1. Amerika - Fransa
2. Litvanya - Avustralya

FİNAL:

Amerika - Litvanya

Bakalım, kaçta kaçı tutacak?

***********

NOT: Yarı finalin çapraz eşleşmeleri doğru değil mi? Yani çeyrek finalde seri başlarının kazanması durumunda?



Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 13 Ağustos 2016, 00:22:08
Yarım saat sonra Amerika - Sırbistan maçı başlayacak. TRT Spor ve You Tube canlı yayınlayacak.

2 sene önce Dünya Kupası finalini de bu iki ülke oynamıştı.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 13 Ağustos 2016, 00:56:17
Yarım saat sonra Amerika - Sırbistan maçı başlayacak. TRT Spor ve You Tube canlı yayınlayacak.

2 sene önce Dünya Kupası finalini de bu iki ülke oynamıştı.

TRT hala boks maçı veriyor. You Tube maça bağlandı. Türkçe anlatım... Şu kanal:


https://www.youtube.com/watch?v=SEmNWosEtss (https://www.youtube.com/watch?v=SEmNWosEtss)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 13 Ağustos 2016, 10:01:42
Amerika fırtına gibi başladığı maçın son bölümlerinde yine ıkına sıkına kazandı. 94-91. Gerçi hep 5 ile 10 sayı arasında değişen bir tampon vardı ama Sırplar maç sonu yaptığı hamleyle bir anda işi son topa getirdiler ve Bogdan'ın üçlüğü girse maç uzayacaktı. Avustralya salladı, Sırplar sarstı.

Son 10 senenin takım olgusuna en uzak Amerika'sı... Sadece ama sadece bireysel performanslarla kazanıyorlar. 2 sene önce final maçında aynı Sırplara, üstelik Bjelica takviyeli Sırplara 40 sayı farkı güle oynaya atan takım ruhundan eser yok.

"Bu Amerika buradan altın çıkaramaz" diyeceğim de... Onu yenme ihtimali olan takımların da görüntüsü iyi değil.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 13 Ağustos 2016, 13:53:22
Amerika fırtına gibi başladığı maçın son bölümlerinde yine ıkına sıkına kazandı. 94-91. Gerçi hep 5 ile 10 sayı arasında değişen bir tampon vardı ama Sırplar maç sonu yaptığı hamleyle bir anda işi son topa getirdiler ve Bogdan'ın üçlüğü girse maç uzayacaktı. Avustralya salladı, Sırplar sarstı.

Son 10 senenin takım olgusuna en uzak Amerika'sı... Sadece ama sadece bireysel performanslarla kazanıyorlar. 2 sene önce final maçında aynı Sırplara, üstelik Bjelica takviyeli Sırplara 40 sayı farkı güle oynaya atan takım ruhundan eser yok.

"Bu Amerika buradan altın çıkaramaz" diyeceğim de... Onu yenme ihtimali olan takımların da görüntüsü iyi değil.


Maçı izlemek isteyen olursa, tam kayıt ve Türkçe:

https://www.youtube.com/watch?v=RsTt1ax0hns (https://www.youtube.com/watch?v=RsTt1ax0hns)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 13 Ağustos 2016, 22:30:10
Ne maç oluyor? Brezilya - Arjantin maçı ikinci uzatmaya gitti. 95-95.

https://www.youtube.com/watch?v=a0I2ea8w39Y (https://www.youtube.com/watch?v=a0I2ea8w39Y)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 14 Ağustos 2016, 01:05:45
İspanya - Litvanya maçı başladı. TRT Spor bütün geceyi tenise ayırdığı için henüz bağlanmadı. Bağlansa da umurumda değil artık. O berbat spiker ve yorumcuyla yapacakları yayının...

Buradan izliyorum:

https://www.youtube.com/watch?v=SEmNWosEtss (https://www.youtube.com/watch?v=SEmNWosEtss)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 14 Ağustos 2016, 08:07:00
B grubunda 3. maçlarına ikide iki galibiyetle  çıkan ülkelerin maçında Litvanya Arjantin'i yenerek liderlik yolunda önemli bir avantaj elde etti. Her iki ülkenin de henüz İspanya ile oynamadığını belirtelim.

B grubunda 3. maçlarına bir galibiyet, bir mağlubiyet ile çıkan ve her ikisi de galibiyeti İspanya karşısında elde eden Hırvatistan ile ev sahibi Brezilya'nın maçını da Hırvatistan kazandı. Hırvatların kalan maçları Nijerya ve Litvanya ile... Grubu en az 3 galibiyetle tamamlamaları oldukça yüksek bir ihtimal... Brezilya'nın kalan maçları ise Nijerya ve Arjantin ile... Onların da grubu en az iki galibiyetle kapatma ihtimalleri yüksek... Arjantin maçına da özel konsantre olacaklardır. İki ülke arası rekabet malûm...

İspanya ilk galibiyetini Nijerya'dan aldı. Kalan maçları Litvanya ve Arjantin'le... Hata şansları kalmadı.

Nijerya'yı bir tarafa bırakırsak B grubunda dışarıda kalacak 5. takımın kim olacağı hâlâ bir bilmece...

A grubunda ise ilk dört daha turnuva başlamadan belliydi. Sadece sıralama merak ediliyordu. Amerika'nın 1. ve Avustralya'nın 2. olarak grupları tamamlayacağı neredeyse kesin gibi... 3. ve 4. sıra için Fransa ve Sırbistan mücadele ediyor. Her ikisinin de bir maçlarını Amerika ile oynayacaklarını belirtelim. Bir maçlarını da elenecek takımlarla, yani Fransa Venezuella ile, Sırbistan ise Çin ile... Şu durumda Sırpları müthiş bir maç sonu atağı ile yenen Fransa 3.lük için bir adım önde... Bu gece Sırplar Amerika'yı yenerse sadece 2014 finalinin intikamını almayacak, grubu da 3. bitirme konusunda çok önemli bir avantaj sağlayacak.

Benim tahminim gruplar şu şekilde olacak:

A Grubu:

1. Amerika 2. Avustralya 3. Fransa 4. Sırbistan

B Grubu:

1. Litvanya 2. Arjantin 3. Hırvatistan 4. İspanya

Çeyrek Final Eşleşmeleri:

1. Amerika - İspanya
2. Avustralya - Hırvatistan
3. Arjantin - Fransa
4. Litvanya - Sırbistan

Yarı Final Eşleşmeleri:

1. Amerika - Fransa
2. Litvanya - Avustralya

FİNAL:

Amerika - Litvanya

Bakalım, kaçta kaçı tutacak?


Hırvatistan'ın Nijerya'ya kaybetmesi bütün kurguyu bozdu. Hırvatlar işte... En olmayacak yerde çuvallar; şaşırmamak lazım. Sonuçta süper-starlarının(!) adı Bojan... Gerisini siz düşünün!

İlk iki maçı kaybeden İspanya ise namağlup Litvanya'ya 40 sayı fark atarak çok sert bir mesaj verdi. Hatırlarsanız, geçen sene Eurobasket'e de çok kötü başlayan ve gruptan son maçta çıkan İspanyollar şampiyon olmuş, final maçında da yine Litvanya'yı farklı yenmişlerdi.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: kenz - 14 Ağustos 2016, 11:03:27
3. çeyrekte 18 sayı gerideydik. 01.29 kala 6 sayı öndeydik, uzadı.Uzatmada 45 saniye kala 5 sayı gerideydik, yine uzadı. 2.uzatmada yendik Brezilya'yı ve finale kadar ABD'den kaçmış olduk.

Işıl:....41 dk, 18 sayı (8/14 saha içi), 9 rib, 5 asist, 8 top çalma, 1 top kaybı
Birsel:42 dk, 5 sayı (2/10 saha içi), 4 rib, 1 asist, 2 top çalma, 5 top kaybı

Bu istatistiklere ek olarak Işıl sahadayken +16, Birsel sahadayken -8 yapmışız...
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: kenz - 14 Ağustos 2016, 11:07:43
Toplamda ise Birsel 5 maçta 8/38 (%21) saha içi ve -27 ile oynadı.Işıl ise +21 ile oynadı.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Avanta - 14 Ağustos 2016, 11:58:50
Brezilya - Arjantin maçı çok keyifliydi. Brezilya kazansaydı grup epey karışacaktı.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 14 Ağustos 2016, 20:20:12
Amerika - Fransa maçı başladı. Türkçe anlatımla canlı izlemek isteyen olursa;

https://www.youtube.com/watch?v=a0I2ea8w39Y (https://www.youtube.com/watch?v=a0I2ea8w39Y)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 14 Ağustos 2016, 22:14:00
Amerika beklendiği gibi grupları beşte beş yaparak tamamladı ama iyi gitmeyen bir şeyler hala devam ediyor. Tony Parker'ın forma giymediği Fransa'yı turnuvanın suskun ismi Klay Thompson'ın 30 sayılık müthiş performansıyla 100 - 97 geçtiler.

Aslında maç boyu hep 10 sayı civarında tampon bir farkla rahat gibiydiler. Ancak son periyotun ilk beş dakikası kilitlendiler ve bu bölümde hiç saha içi isabet bulamadılar. Fransa farkı 3 sayıya indirdi. Derken Carmelo Anthony iki kritik üçlük soktu.

Yine maçın bu kritik anlarında gerçekleşen Kyrie Irving - Kevin Durant alley oopu Olimpiyat tarihinde tüm zamanların en güzel alley-oopları arasına girer. Mutlaka izleyin derim.

Maçın son saniyelerine Amerika 6 sayı önde girdi. Süre dolarken gelen Fransa üçlüğü skoru belirledi: 100 - 97.

Sonuç olarak, bu Amerika iki sene önce İspanya'da düzenlenen Dünya Kupasında rakiplerine 20 sayının altında fark atmayan Amerika değil. Orada beş kişi üzerinden hücum eden takım şimdi bire bir üzerinden skor üretmeye çalışan bir takım olmuş. Bireysel yeteneklerle gidiyorlar bakalım. İşte İspanya'nın elinde fırsat. Bu Amerika'yı da yenemeyecek ise dükkanı kapatsın.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 15 Ağustos 2016, 03:35:01
Amerika - Fransa arasında oynanan A Grubu son maçın Türkçe anlatımlı tam kayıtı;

https://www.youtube.com/watch?v=hHUOoIkyLhY (https://www.youtube.com/watch?v=hHUOoIkyLhY)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 16 Ağustos 2016, 10:36:21
Son maçını kaybetse gruplardan çıkamayacak Hırvatistan son maçını kazanıp grup lideri oldu. B Grubu öyle enteresan gelişti ki. B Grubundan çeyrek finale yükselen takımlar içinde belki de en zayıfı Hırvatistan grup lideri olarak çıktı ve A Grubunu 4. sırada bitiren Sırplara gün doğdu. Hem grupları en kötü yerde bitirmelerine karşın diğer grubun en zayıfına düştüler, hem de yarı finalde rakipleri Amerika ve İspanya olmayacak.

Çeyrek Final eşleşmeleri şu şekilde:

Amerika - Arjantin
Avustralya - Litvanya
Fransa - İspanya
Sırbistan - Hırvatistan

Yarı finalde Amerika - Arjantin galibiyle Fransa - İspanya galibi karşılaşacak. Yani son iki Olimpiyatın aksine bu olimpiyatlarda Amerika - İspanya finalinin olmayacağı matematiksel kesinlik kazandı.

Diğer yandan, her zaman söylediğim ve geçmiş istatistiklerin de söylediği, Amerika'yı yarı finalde yenmek, finalde yenmekten daha kolaydır. Geçmişi incelerseniz ya 1. ya 3. olduklarını göreceksiniz. Finale kalıyorlarsa muhakkak kazanıyorlar. 1972'den beri 2. ve 4. sıra gibi bir dereceleri yok. (1972 Olimpiyat finalinin hikayesi de ayrıdır ve belgeselliktir. Amerikalılar o gün gümüş madalyayı almayı reddettiler ve halen almadılar. SSCB ile oynadıkları maçı kazanmış, soyunma odasına gitmişler ve kutlama yapıyorlar; hakem soyunma odasından çağırıyor. Yarım saniye kalmış diye... Şaşkınlık içinde sahaya geri dönüyor ve basketi yiyorlar. Kaybettikleri son final... Maçın tam kayıtı arşivimde vardır. You Tube'dan da bulunabilir.)

Tekrar ediyorum: İspanya için Amerika ile finalde karşılaşmaktansa yarı finalde karşılaşmak bence şans. Tabii önce Fransa'yı geçmeleri gerekecek.

Amerika ise hazırlık maçında Arjantin'e 35 sayı fark atmıştı ama bunların yanıltıcı olduğu muhakkak. Hatırlayın, 2004 Atina Olimpiyatları öncesi Porto Riko'ya hazırlık maçında 30 sayı civarı bir fark atmışlar ama Olimpiyatlarda ilk resmi maçta aynı Porto Riko'dan 20 sayıya yakın fark yemişlerdi.

Olimpiyatlarda son kaybettikleri maçın da yine 2004 Olimpiyatlarında Arjantin'e karşı olduğunu hatırlatalım. O günden beri, Litvanya ile oynadıkları ve kazandıkları bronz madalya maçı dahil tam 22 maçtır Olimpiyatlarda kazanıyorlar. Üst üste 22 Olimpiyat maçı... Son kaybettikleri maç ise 2006'da Japonya'da düzenlenen dünya şampiyonasında yine bir yarı final maçında Yunanistan karşısında... O günden beri, 70 küsur maçtır ne özel, ne resmi, hiçbir maçı kaybetmediler. Tam 10 sene oluyor. 2006-2016. Bu sene o sene olabilir.

Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 16 Ağustos 2016, 12:05:49
İlgilenenler için...

Olimpiyatlarda Kadın Basketbolunda çeyrek final maçları bugün oynanacak.

Eşleşmeler ve maçların saatleri şu şekilde;

Avustralya - Sırbistan (17:00)
İspanya - Türkiye (20:30) -TRT Spor-
ABD - Japonya (00:45) -TRT Spor-
Fransa - Kanada (04:15)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Semazen - 16 Ağustos 2016, 13:35:59
İlgilenenler için...

Olimpiyatlarda Kadın Basketbolunda çeyrek final maçları bugün oynanacak.

Eşleşmeler ve maçların saatleri şu şekilde;

Avustralya - Sırbistan (17:00)
İspanya - Türkiye (20:30) -TRT Spor-
ABD - Japonya (00:45) -TRT Spor-
Fransa - Kanada (04:15)

Teşekkürler.

Son Brezilya maçımız son derece heyecanlı geçti. 2 kez uzatmaya kalan maçı 3.bir uzatmanın eşiğinden döndürerek kazandık. Bu maçta özellikle Işıl insanüstü çaba gösterdi. Bakalım İspanya maçında nasıl bir oyun ortaya koyacağız. İlk iki maçta aldığımız mağlubiyetlerden sonra gelen 3 galibiyet takımın moral seviyesini de yükseltmiştir diye tahmin ediyorum.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 17 Ağustos 2016, 11:15:40
Dün kadın basketbolunda çeyrek finaller oynandı. Türkiye son birkaç dakikasına 60-52 önde girdiği maçı İspanya'ya son saniye basketiyle 64-62 kaybetmiş. Özetinde gördüğüm kadarıyla faul hakkı dolmadığı halde faul yapmayıp şuta izin vermeleri eleştiriliyordu. Bir de Birsel'in skor 60-60 iken elden teslim ettiği top var ki, üç senedir hiç değişmediğini bu özet vesilesiyle görmüş oldum. İyi ki şu nalet branştan yakamı kurtardım.

Avustralya ise Sırbistan'a kaybetmiş. Bu sürpriz mi; yoksa Sırplar birkaç sene içinde o kadar güçlendi mi? Bilmiyorum.

Amerika beklendiği gibi Japonya'yı rahat geçmiş.

Fransa ise Kanada'yı 68-63 yenmiş.

Yarı final eşleşmeleri şu şekilde:

ABD - Fransa
İspanya - Sırbistan

Bu maçlar yarın gece oynanacak.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 17 Ağustos 2016, 11:25:30
Erkek Basketbolunda çeyrek finaller bugün oynanacak. Maçların başlama saatleri şu şekilde:

Avustralya - Litvanya (17:00)
İspanya - Fransa (20:30)
ABD - Arjantin (00:45)
Hırvatistan - Sırbistan (04:15)

Bütün maçlar You Tube üzerinden canlı yayın yapan Rio 2016 Türkiye sayfasından yayınlanacak.

TRT Spor'un yayın akışında sadece İspanya - Fransa görünüyor ama ABD - Arjantin maçını da yayınlama ihtimalleri var. Yine de TRT bu; belli olmaz. Neyse ki, You Tube üzerinden de yayın var.

Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 17 Ağustos 2016, 17:02:42
Çeyrek finalin ilk maçı Avustralya - Litvanya karşılaşması -ki sonucunu en çok merak ettiğim maç- başladı;


https://www.youtube.com/watch?v=a0I2ea8w39Y (https://www.youtube.com/watch?v=a0I2ea8w39Y)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: sandro12 - 17 Ağustos 2016, 18:21:50
Çok kötü elendik :( Euroleague finalinden sonra ikinci darbe oldu, bi yüzümüz gülmedi..


Sent from my iPhone using Tapatalk.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 17 Ağustos 2016, 18:49:15
Ne demiştik:

Avustralya son iki Olimpiyatta çeyrek final oynamış ve her ikisinde de Amerika'ya kaybetmişti. Bu defa aynı grupta oldukları için rakipleri Amerika olmayacak. Bu form durumlarıyla yarı final oynarlarsa, Avrupa takımlarının hâlini düşününce madalya şansları az da olsa var. Avrupa'nın en güçlü üç ülkesinden ikisini çift haneli farklarla yendiler. Önce Fransa ve bugün Sırbistan... İlkine 21 fark, bugün Sırbistan'a kafa kafaya giden maçın son dakikalarındaki havayla 15 sayı... Harika...

Ne demiştik:

Amerika kadrosu, ilk oynadığı hazırlık maçı olan Arjantin karşılaşmasından sonra ilk defa ciddi bir rakiple karşılaştı; yani altı maç sonra... Ve Avustralya karşısında ölüp ölüp dirildiler. Avustralya'nın turnuvada madalya şansı olduğunu daha önce yazmıştım. Gerçekten taş gibi takım olduklarını gösterdiler. Aslında 2012 Londra Olimpiyatları çeyrek final maçında da Amerika'yı oldukça zorlamışlar, ancak o gün sahneye çıkan Kobe Bryant bir sürprize izin vermemişti. Bugün de her şey Avustralya'nın istediği gibi giderken Carmelo Anthony devreye girdi ve ne atarsa giren maçlarından birisini oynadı. 98-88 kazandılar. Ancak son dakikaya kadar maçın içinde kalan bir Avustralya vardı.
...........
Özetle: Amerika yenilmeyecek bir takım olmadığını bugün gösterdi. Avustralya ise Sırbistan ve Fransa galibiyetlerinin tesadüf olmadığını...

Ve Avustralya son Eurobasket finalisti Litvanya'yı 90-64 gibi 26 sayılık net bir skorla darmadağın ederek yarı final biletini aldı. Yarı finaldeki ralkipleri Hırvatistan- Sırbistan maçının galibi olacak. Ki gruplarda Sırpları son periyot yakaladıkları tempoyla çift haneli farkla yenmişlerdi.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 17 Ağustos 2016, 21:56:26
Son iki maçında Arjantin ve Litvanya'yı darmadağın eden İspanyollar çeyrek finalde de Fransa'yı perişan ediyor. Fark 30 sayılara yaklaştı. Son beş dakika yaklaşırken 81-53.

Amerikalı oyuncular Rio genelevlerinde görüntülenir ve her maç oraya Olimpiyat için değil de tatil için geldiklerine dair yeni bir işaret verirken, onlardan beklenen dominantlığı üç maçtır İspanya sergiliyor.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 18 Ağustos 2016, 02:36:58
Ve çeyrek finallerde üçüncü maçta sona erdi. Amerika ilk dakikalarda 10 sayı geriye düştüğü maçı 27 sayı farkla 105-78 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

İlk maçta Avustralya Litvanya'ya 26 sayı fark atmıştı.
İkinci maçta İspanya Fransa'yı 25 sayı farkla 92-67 geçt.
Üçüncü maçta Amerika Arjantin'e 27 sayı fark attı.

Son maç olsun umarım çekişmeli geçer. Ne yazık ki onu da ben izleyemeyeceğim. Bakalım Avustralya'nın yarı finaldeki rakibi kim olacak? Kısmetse sabah uyanınca öğreniriz.

Bu arada, Amerika 27 sayı fark attı atmasına ama bence hala kötü hücum ediyorlar. Özelllikle üç sayılıklarda geçmiş birkaç turnuvanın aksine felaket durumdalar. Bugün Kevin Durant'in müthiş yüzdeyle 7 üçlük isabetini çıkar; çizgi gerisinden bir şey kalmaz Amerika'ya... İspanya'yı bu üçlük yüzdesiyle zor yenerler.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 18 Ağustos 2016, 09:58:31
A Grubunun 4.sü Sırbistan tahmin ettiğim gibi B Grubu 1.si Hırvatistan'ı 86-83 ile geçip yarı finalde Avustralya'nın rakibi olmuş. Grup maçında Avustralya'nın son periyot performansına karşı duramamış ve çift haneli farkla kaybetmişlerdi.

ERKEK BASKETBOL ÇEYREK FİNAL TOPLU SONUÇLAR:

Avustralya: 90 - Litvanya: 64
İspanya: 92 - Fransa: 67
ABD: 105 - Arjantin: 78
Sırbistan: 86 - Hırvatistan: 83

Yarın gece (Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece) oynanacak YARI FİNAL maçları şu şekilde;

ABD - İspanya (21:30)
Avustralya - Sırbistan (01:00)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 18 Ağustos 2016, 10:03:00
A grubu zayıf, B grubu ölüm grubu diyorlardı ama çeyrek finalde kazanan takımların üçü A grubundan çıktı.

Kaçıranlar için, Amerika - Arjantin maçı... Türkçe tam kayıt:


https://www.youtube.com/watch?v=--D5MaBb05M (https://www.youtube.com/watch?v=--D5MaBb05M)

Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: cansipor17 - 18 Ağustos 2016, 13:49:10
Özellikle erken saatlerde olan 3 maç çekişmesiz ve heyecansız geçti. Avustralya çok iyi durumda final görmeleri kuvvetle muhtemel. Litvanyanın özellikle son 3 maçtaki düşüşünü açıklayabilmek çok zor. İspanya Fransa maçı ise bana göre berbattı diyebilirim resmen uykum geldi fransa ilk maçlarda ve olimpiyat elemelerindeki haline döndü resmen keşke biraz daha güçlü olabilseydik ve bu fransayı elebilseydik berbat savunma yaptılar tepe oyunlarından kaç sayı yediler ben sayamadım. Arjantin ise çok iyi başladığı ABD maçını farklı kaybetti. ABD ilk periyottan sonra  Kevin Durant önderliğinde derin uykusundan uyandı biraz gerçi hala birebir oynamaya devam ediyorlar. Saatin geç olması nedeniyle Sırbistan Hırvatistan maçını izleyemedim tek çekişmeli maç o olmuş.
Buradan bir Fenerbahçe basketbol taraftarı olarak kalinice seslenmek istiyorum EYYY KALİNİÇ BİR CEZA ŞUTUNUDA SOK BE KARDEŞİM bir adım ileri götür bizi artık yap şunu.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 19 Ağustos 2016, 00:23:05
Kadınlar basketbolunda ilk finalist Sırbistan'ı 68-54 ile çok rahat geçen İspanya oldu. O İspanya ki, Türkiye maçını son saniye basketiyle kazanmıştı.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 19 Ağustos 2016, 14:22:05
Ve 2016 Rio Olimpiyatlarında ERKEN FİNAL bu akşam 21:30'da oynanacak. Amerika ile İspanya final biletini kapmak için çarpışacak. Bu maç kesinlikle erken final diye adlandırılmayı hak ediyor.

2008 Pekin ve 2012 Londra Olimpiyatlarında finalde karşılaşan iki güçlü ekip bu defa yarı finalde rakip oldu.

Bana sorarsanız, İspanya galibiyete hiç bu kadar yakın olmamıştı. Bu sene o sene olabilir. Çünkü bu defa karşılarında gerçekten ne yaptığını, ne oynadığını bilmez, rol paylaşımı yapılmamış düzensiz bir Amerika var. 10 senede bir kış uykusuna yatan Amerika bugün bence her sonuca hazır olmalı. Haaaa, daha sonra 2026'ya kadar bir 10 sene daha maç kaybetmezler; buna şaşırmam. Ama bugün işleri zor diye tahmin ediyorum.

Yine da onların sağı solu belli olmaz. Bakarsın, turnuvanın hayal kırıklığı olan Klay Thompson tıpkı Fransa maçında olduğu gibi çıkar ve ne atarsa girer; bakarsın Avustralya maçında olduğu gibi Carmelo Anthony sahneye çıkar ve ne atarsa basket olur. Bakarsın Kevin Durant çeyrek finalde Arjantin'e oynadığı gibi oynar ve takımını alıp uçurur. Bakarsın Kyrie Irwing 2014 Dünya Kupası finalinde Sırplara yaptığının aynısını yapar ve attığı her şut basket olur. Bu saydığım ihtimaller bireysel potansiyellerle ilgili... Ama takım düzenleri ve rol paylaşımı noktasından bakınca bu İspanya kesinlikle bu Amerika'nın önünde duruyor. Bence yüzde elli bir favori onlar. Amerika'ya yüzde kırk dokuz şans veriyorum. Geçmiş turnuvalarda ben yüzde yirmiden fazla şans tanımazdım ispanya'ya... Bilen bilir.

Bir belirleyici faktör de hakem yönetimi olacak. Eğer hakemler sertliğe izin vermez ve kolay düdük çalarsa İspanya bir adım daha öne geçer. Hem bunu kullanırlar, hemde Amerika gibi fiziksel temasla savunma yapan sert bir takımın defans etkinliği yarı yarıya düşer. Ama sertliğe izin verilirse işte o zaman Amerika diğer saydığım dezavantajlarını dengeler ve savunmasıyla bir adım öne çıkabilir. Hakemlerin yönetim tarzı çok büyük rol oynayacak. Dilerim kolay ve ucuz düdüklerin çıkmadığı, fiziksel temasa olabildiğince göz yumulduğu ve İspanyol sahtekarlıklarına prim verilmediği bir maç yönetirler. Eğer kolay düdük olursa Rudy gibi Navarro gibiler her temasta kendisini yere atar.

Heyecanla bekliyoruz. Şu kadarını söyleyeyim: İddia oynasam ilk defa Amerika'yı favori göstermem. Çünkü potansiyellerinin çok altında oynuyorlar. Ama azıcık yeteneklerinin hakkını vermeye davranırlarsa her şey başka olur.

ERKEK BASKETBOL YARI FİNAL PROGRAMI:

Amerika - İspanya - 21:30 (TRT Spor)

Avustralya - Sırbistan - 01:00 (You Tube)




Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Umut - 19 Ağustos 2016, 17:47:26
Bence ABD çok rahat geçecek İspanya'yı... 8)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: badboys - 19 Ağustos 2016, 19:28:33
Tokat gelebilir İspanyadan bu sefer beklentim yüksek İspanyadan çünkü bu ABD takımı en kötü ABD takımı...
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: smith jr - 19 Ağustos 2016, 21:28:32
İspanya - ABD maçını İspanya'da İspanyol kanalından izleme keyfisi
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Başar Bükücü - 19 Ağustos 2016, 22:40:38
Abd ilk yarıda hücum ribaundları sayesinde çift hanelere çıkarmıştı farkı. Sonra İspanya ribaundları da skoru da dengeledi.

Hakemler de 5 (4'ü İspanya'ya) tane teknik faul çalarak ilk yarının içine etti.

Klay Thompson ve Gasol harika oynuyor.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Başar Bükücü - 19 Ağustos 2016, 22:42:16
Deandre Jordan harika bir takip smacı yaptı ve fark tekrar çift hanelerde... 61-50
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Başar Bükücü - 19 Ağustos 2016, 23:15:06
Maç beklediğim seviyenin çok altındaydı. Abd kazandı.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Del Piero - 19 Ağustos 2016, 23:24:04
Cok dandik mac oldu

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 19 Ağustos 2016, 23:31:40
Abd ilk yarıda hücum ribaundları sayesinde çift hanelere çıkarmıştı farkı. Sonra İspanya ribaundları da skoru da dengeledi.

Hakemler de 5 (4'ü İspanya'ya) tane teknik faul çalarak ilk yarının içine etti.

Klay Thompson ve Gasol harika oynuyor.

5 teknik faulün 2'si Amerika'ya çıktı. Paul George ve Kevin Durant'e... Üçlük çizgisinin gerisinden Kevin Durant'in eline vurulan pozisyonda sadece elini gösterdiği için teknik alıp üçlemesi ve kenara gelmesi zaten onu direk oyundan düşürdü. Kaldı ki, mesela DeAndre Jordan'ın suratına kasıtlı olarak vurulan bir tokat var ki, normal faulle geçiştirildi. Hakemler kötüydü ama asıl zararlı çıkan Amerika oldu. Hele Amerika gibi tempo ve hava ile oynayan bir takım için, farkı çift hanelere getireceği sırada art arda gelen bu düdüklerle oyunun durması onlara bir anda ritm kaybettirdi.

Diğer yandan, son 10 senenin en kötü Amerika'sını elinden kaçıran İspanya benim adıma da hayal kırıklığı... Evet, 1992'den beri her turnuvada olduğu gibi Amerika'yı tutuyordum ama "İspanya bugün kazanır" diyordum. Çünkübu Amerika kadrosu gerçekten yanlış kurulmuş bir takımdı ve asıl gelmesi gereken birçok isim de gelmemiş, kaçmıştı. Gelenler ise hücumda paylaşmak yerine sürekli bire bir üzerinden hücum etmeye çalışıyordu. Mesela kendi takımlarında paylaşımcı olanlar bile burada farklı bir kafaya bürünmüştü vs. Eğer bu Amerika'yı 2008 veya 2012'deki İspanya bulsaydı duman ederdi. Hele 2008 finali, basketbol tarihinin en güzel maçlarındandır. İspanya kusursuz oynamış, Amerika bir iyisini yapmıştı 2008'de... 2012'de mücadele üst seviyedeydi ama basketbol kalitesi 2008'in birazcık gerisindeydi. Fakat tabii bu maçın çok ilerisinde... İspanya büyük fırsat tepti.

Amerika ne son topa kalan Sırbistan maçında, ne son saniyede farkın üçe indiği Fransa maçında ne de bugün aslında yenilgiyi hissedecek kadar zorlanmadı. Hep bir adım önde kalmayı ve galibiyete taşıyacak skoru elinde tutmayı bildi. Amerika'nın en fazla zorlandığı maç 10 sayı farkla kazandığı Avustralya maçıydı ki, o maçın hakkı o değildi. Eğer Amerika - Avustralya finali olursa İspanya'nın yapamadığını Avustralya bir ihtimal yapabilir diyeceğim ama Amerika 1972'den beri final kaybetmiyor. Kaybederse yarı finalde kaybediyor; finale çıktığı zaman kazanıyor. Yine de basketbol bu; belli olmaz.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 19 Ağustos 2016, 23:35:39
İspanya - ABD maçını İspanya'da İspanyol kanalından izleme keyfisi

Bende hem TRT Spor açıktı, hemde Ajansspor'un You Tube'daki Türkçe canlı yayını... İyi ki öyle yapmışım; çünkü onca kanalı olan TRT, defalarca maçı bölerek içine etti. Zaten bende daha sonra TRT'nin sesini kısıp You Tube'dan izledim.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: ozkan - 19 Ağustos 2016, 23:57:57
Avrupa basketbol tarihinin en iyi jenerasyonuydu şüphesiz. ABD galibiyeti göremeden gitti bu efsane kadro. Ben en çok 2014 dünya kupasında umutluydum aslında. Orada da ABD'nin Avrupa şubesine takıldılar.
ABD bir gün mutlaka yenilecek elbet ama Avrupa kıtasına İspanyanın bu jenerasyonu kadar iyi bir takım gelir mi, orası meçhul.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 20 Ağustos 2016, 00:47:20
Avrupa basketbol tarihinin en iyi jenerasyonuydu şüphesiz. ABD galibiyeti göremeden gitti bu efsane kadro. Ben en çok 2014 dünya kupasında umutluydum aslında. Orada da ABD'nin Avrupa şubesine takıldılar.
ABD bir gün mutlaka yenilecek elbet ama Avrupa kıtasına İspanyanın bu jenerasyonu kadar iyi bir takım gelir mi, orası meçhul.

1980'lerin parçalanmadan evvel ki Yugoslavya jenerasyonu da çok methedilir ki, Drazen, Divac ilk akla gelenler... Ama total planda bakınca bence de bu İspanya Avrupa basketbolunun gelmiş geçmiş en yetenekli kadrosu olabilir. Marc Gasol sakat olmasaydı belki bugün bir şeyler daha farklı olabilirdi. Gerçi Amerika'da Usain Bolt gibi rakibin hızına göre oynuyor ama yine de Marc şu anda bence sadece Avrupa'nın değil, NBA'in de en iyi pivotu... Mirotic - Ibaka tercihi de bu maç özelinde sorgulanabilir. En azından pota altı atletizmi bakımından Ibaka daha doğru olurdu. Turnuva genelini değil, bu maçı düşünerek onu seçmeleri gerekirdi.

2014 konusunda ise sana katılmıyorum. Çünkü 2014 kadrosu kendisini ispat etmeye çalışan, koçun verdiği rolü kabullenen, kenara gelince surat asmayan, yıldızları kadar ameleleri de olan (Farried gibi) ve hepsinden önemlisi beşe beş hücum eden, sahada alan paylaşımı kusursuz olan bir takımdı ve bir önemli detay daha: kolej ruhu taşıyor gibiydiler. Bence o kadar motive, hırslı, doğru ve uyumlu isimlerden seçilmiş ve koç kontrolünde  bir Amerika ile karşılaşmamak İspanya'nın şansıydı.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 20 Ağustos 2016, 01:01:01
İkinci finalistin belli olacağı Avustralya - Sırbistan maçı başlıyor. Şu kanaldan izleyebilirsiniz;


https://www.youtube.com/watch?v=SEmNWosEtss (https://www.youtube.com/watch?v=SEmNWosEtss)


Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Başar Bükücü - 20 Ağustos 2016, 01:49:47
Avustralya büyük hayal kırıklığı. İlk yarı sonunda Sırbistan karşısında 35-14 gerideler. İlk periyot 5, ikinci periyot 9 sayı atabildiler.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Başar Bükücü - 20 Ağustos 2016, 03:09:12
Sırbistan 87-61 kazanarak finale çıktı. Yine seyir zevki düşük bir maç oldu. Çeyrek finallerden itibaren oynanan 6 maçın 4'ü bir tarafın farklı üstünlüğüyle sona erdi. Abd-İspanya maçı 6 sayıyla bitse de çok kötü maçtı. Kalite olarak iyi diyebileceğimiz sadece Sırbistan-Hırvatistan maçı var. Çok vasat bir turnuva oluyor.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: cansipor17 - 20 Ağustos 2016, 11:55:21
Sırbistan Dünya Kupasından sonra yeniden finalde ve rakip çok tanıdık ABD. Sırbistan kötü başladığı turnuvada grubunu 4. sırada bitirmesine rağmen finale gelmeyi başardı. Sırplar eleme turlarında karşılaşmak istediğim(Türkiye olarak) son takım olabilir(ABD saymıyorum). Müthiş bir basketbol kültürleri var onları elemek ve yenmek çok zor turnuvalarda. Finalde tabi ki ABD favori 1972 den beri finalde hiç kaybetmemişler kazanmaya alışmış bir takım. Öte yandan sırbistanda Bogdanoviç Kaliniç ve Teodosiç ( vtb liginde bizdeki gibi türkiye kupası var mı bilmiyorum maalesef) bu yıl katıldıkları tüm turnuvalarda final oynamayı başardılar müthiş bir başarı gerçekten.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 20 Ağustos 2016, 13:11:05
Amerika - İspanya arasında oynanan yarı final maçı... Türkçe ve tam kayıt... Hele TRT'nin canlı yayını defalarca böldüğünü düşünürsek, maçı bütün olarak bütün detaylarıyla görmek için şahane fırsat;

https://www.youtube.com/watch?v=XjkJppaV6ZQ (https://www.youtube.com/watch?v=XjkJppaV6ZQ)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 20 Ağustos 2016, 18:04:33
Dün akşam Erkekler Basketbolunda yarı finalde karşılaşan Amerika ile İspanya bu defa kadın basketbolunda Olimpiyat finalinde karşılaşacak. Maç 21:30'da başlayacak ve TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

Sırbistan ile Fransa arasındaki bronz madalya mücadelesi ise şu sıralarda oynanıyor.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 21 Ağustos 2016, 11:37:54
Rio Olimpiyatları final maçında ABD Kadın Basketbol Milli Takımı İspanya'yı 101-72 yenerek üst üste 6. defa Olimpiyat şampiyonu olmuş.

Kadınlar bronz madalya maçında ise Fransa'yı 70-63 yenen Sırbistan galip gelmiş.

TRT Spor final maçını yayınlamak yerine futbol programı sunmuş. Umarım aynı saçmalığı bugün erkekler finalinde yapmazlar. Yine de TRT'ye güven olmaz. Neyse ki, You Tube üzerinden de canlı yayın yapan bir sayfa var. Onca kanalı olan TRT her Olimpiyatta olduğu gibi türlü skandala imza atıyor. Aradan 4 sene geçiyor; düzelir diye umuyorsun, bir evvelki Olimpiyat'tan daha umursamaz, daha laçka, daha kötü... Ne buyrulur?

Ülkede -ve dünyada- kadın basketbolunu ben dahil doğru dürüst takip eden olmadığı için bu skandal tölare edilebilir ama Erkekler finalinde benzer rezillik olursa, ki olması büyük ihtimal, şimdiden milyon kere ana avrat giydireyim de... Sonuçta yarı finalde yaptıkları rezillik ortada... Defalarca yayını böldüler. Biz TRT'nin ne mal olduğunu bildiğimiz için aynı anda bilgisayardan da You Tube yayınını açık tutuyorduk. Ama ya internet imkanı olmayanlar... Yazık valla.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: ayhan - 21 Ağustos 2016, 13:18:47
Rio Olimpiyatları final maçında ABD Kadın Basketbol Milli Takımı İspanya'yı 101-72 yenerek üst üste 6. defa Olimpiyat şampiyonu olmuş.

Kadınlar bronz madalya maçında ise Fransa'yı 70-63 yenen Sırbistan galip gelmiş.

TRT Spor final maçını yayınlamak yerine futbol programı sunmuş. Umarım aynı saçmalığı bugün erkekler finalinde yapmazlar. Yine de TRT'ye güven olmaz. Neyse ki, You Tube üzerinden de canlı yayın yapan bir sayfa var. Onca kanalı olan TRT her Olimpiyatta olduğu gibi türlü skandala imza atıyor. Aradan 4 sene geçiyor; düzelir diye umuyorsun, bir evvelki Olimpiyat'tan daha umursamaz, daha laçka, daha kötü... Ne buyrulur?

Ülkede -ve dünyada- kadın basketbolunu ben dahil doğru dürüst takip eden olmadığı için bu skandal tölare edilebilir ama Erkekler finalinde benzer rezillik olursa, ki olması büyük ihtimal, şimdiden milyon kere ana avrat giydireyim de... Sonuçta yarı finalde yaptıkları rezillik ortada... Defalarca yayını böldüler. Biz TRT'nin ne mal olduğunu bildiğimiz için aynı anda bilgisayardan da You Tube yayınını açık tutuyorduk. Ama ya internet imkanı olmayanlar... Yazık valla.

Aslında hep tolere ettiğimiz için yaptıkları saçmalık/rezalet/gerizekalılık (aslında zekasızlık daha doğru olur) her sene bir öncekini aratıyor. Ellerinde 5-6 tane kanal var, birini olimpiyatlara ayırmaları bu kadar zor olmamalı.
Bir başka saçmalık da (ki tahmin ediyordum böyle olacağını) diğer branşları bırakıp altın aldığımız final maçını devamlı vermeleri. Kesinlikle önemli bir başarı, devşirme olmayan, bizim evladımızın, kardeşimizin şampiyon olması büyük başarı ama daha doğru kararlar vermek lazım yayın konusunda bence de.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 21 Ağustos 2016, 16:06:55
İspanya - Avustralya arasında oynanacak bronz madalya maçı bugün 17:30'da başlayacak ve şu kanaldan yayınlanacak:

https://www.youtube.com/watch?v=SEmNWosEtss (https://www.youtube.com/watch?v=SEmNWosEtss)

Birleşik Devletler ile Sırbistan arasında oynanacak final maçı ise 21:45'te yine aynı kanaldan izlenebilir. TRT Spor'un yayın akışında da görünüyor ama TRT bu; güven olmaz.

Basketbolun bence en üst noktası Olimpiyatlardır. O anlamda Amerikalılar'a katılıyorum. Dünya Basketbol Şampiyonasına verdikleri önemden çok daha fazlasını gösteriyorlar Olimpiyat Şampiyonluğuna... Tarihleri boyunca da böyle olmuş. Dünya Kupasına genelde genç ve kendisini ispat aşamasında oyuncularla gider ve bunların bir çoğunu kaybederken Olimpiyatlara her zaman daha özenli gitmeye çalışmışlar ve çok az hata yapmışlar. Adı üstünde Olimpiyat... Sporun kalbi... Karizması başka... Ve ne yazık ki, bu keyfi yeniden yaşayabilmek için dört sene daha beklemek lazım. Kim öle kim kala...

Nefesimiz tutuldu. Basketbolun en saygın, en itibarlı seviyesi olan maçı, Olimpiyat finalini bekliyoruz.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 21 Ağustos 2016, 19:25:44
Yazık. Avustralya bronz madalya mücadelesinin son 5 saniyesine 88-87 önde girdi. Bu esnada İspanya hücumunda Rudy Fernandez kendisini yere bıraktı. Temas yoktu, temas olmaması için Pat Mills kendisini kenara çekmişti. Hakemler bu "olmayan" faulü verdiler ve İspanya'ya bronz madalyayı hediye ettiler.

Olimpiyat köyünün çok kötü olduğu söyleniyor. Yayınlar öyle... Organizasyon aynı şekilde... Ama basketbol hakemleri bence hepsinden daha kötü... O saniyede öyle uyduruk düdük olmaz. Yuh!
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Kutay - 21 Ağustos 2016, 20:24:10


Yazık. Avustralya bronz madalya mücadelesinin son 5 saniyesine 88-87 önde girdi. Bu esnada İspanya hücumunda Rudy Fernandez kendisini yere bıraktı. Temas yoktu, temas olmaması için Pat Mills kendisini kenara çekmişti. Hakemler bu "olmayan" faulü verdiler ve İspanya'ya bronz madalyayı hediye ettiler.

Olimpiyat köyünün çok kötü olduğu söyleniyor. Yayınlar öyle... Organizasyon aynı şekilde... Ama basketbol hakemleri bence hepsinden daha kötü... O saniyede öyle uyduruk düdük olmaz. Yuh!

Maçı izleyemedim ama sanıyorum ki Fernandez değil Rodriguez'di. 2'de 2 ile 1 sayı öne geçirdi takımını ve madalyayı aldılar.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 21 Ağustos 2016, 21:14:27
Maçı izleyemedim ama sanıyorum ki Fernandez değil Rodriguez'di. 2'de 2 ile 1 sayı öne geçirdi takımını ve madalyayı aldılar.

Hepsi aynı kakanın suyu olunca... Al birisini, vur ötekine; fark etmez. :D

***

Pau Gasol'ün şu yaşta bu mücadeleyi koyması ise hakikaten takdire şayan... Muhtemelen son Olimpiyatıydı. Kariyerinde tatmadığı tek başarı Olimpiyat Altın Madalyası. 2006 Dünya Şampiyonluğu, 2009 ve 2010 NBA şampiyonluğu, bir çok Avrupa Şampiyonluğu, iki Olimpiyat gümüş madalyası olmasına karşın, bronz için gösterdiği direnç ile bir kere daha şapka çıkarılmayı hak etti.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 21 Ağustos 2016, 21:37:43
Ve büyük finalin başlamasına çok az kaldı. Gerçi TRT Spor'da verecek maçı ama alternatif olarak şu kanal var;

https://www.youtube.com/watch?v=SEmNWosEtss (https://www.youtube.com/watch?v=SEmNWosEtss)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 21 Ağustos 2016, 22:43:23
Dengeli ve hücumda "tutuk" başlayan maçın ikinci periyotundan itibaren Amerika savunması sertleştikçe sertleşti ve bilindik tabirle Sırplara çemberi göstermedi. Kevin Durant ise NBA'i takip edenlerin alışık olduğu "sıcak" maçlarından birisini oynuyor. Devre itibariyle 24 sayıya ulaştı. Öyle ki, Sırpların koca devrede toplam 29 sayı ürettiğini düşünürsek, bu rakamın değeri daha iyi anlaşılır.

İlk periyot 19-15 Amerika üstünlüğü ile sona ermişti. 2. periyot skoru ise 33-14. Devre sonucu; ABD: 52 - Sırbistan: 29

Amerika'da sayı yükü Durant ile Cousins üstüne yüklenmiş durumda... Durant'in 24 sayısına 11 sayı, 12 ribaunt ile Cousins eşlik ediyor. Onları 7 sayı ile Klay Thompson takip ediyor. Yani 52 sayının 42'si bu üç oyuncudan geldi.

Takımın Durant'ten sonraki ikinci skor opsiyonu Carmelo Anthony ise İspanya maçındaki tutukluğuna bu maçta da devam ediyor. İlk devre sayı üretemedi.

Eğer bu maçı Amerika alırsa Carmelo Anthony galiba tarihe geçecek. Üç Olimpiyat altını olan tarihteki tek erkek basketbolcu olacak.

***

Sırbistan cephesinde ise Bogdan ve Kalinic ilk devre çok kötü oynadı.

Bakalım ikinci devre ne gösterecek?
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 21 Ağustos 2016, 23:49:53
Ve hem basketbol sporunun, hem Olimpiyat organizasyonunun kreması olan Erkek Basketbol finali sona erdi. Amerika: 96 - Sırbistan: 66.

Sırplar grup maçına asılıp son topa kadar maçı taşımasalar belki bugün bu kadar ezilmezlerdi. Amerika 35 dakika öyle bir savunma yaptı ki, bu sürede 50'yi bulamadılar. Maçın son bir kaç dakikası buldukları sayılarla 66'ya eriştiler ve farkı 40'lardan 30'a indirdiler.

Amerika üst üste üçüncü defa Olimpiyat altın madalyasını kazandı. Toplamda 15 olmuş. 1972'den beri final kaybetmiyorlar. Finale kadar çıkarlarsa bir şekilde kazanıyorlar. Bu sanırım motivasyonla ilgili... Onları yenmek için motivasyonlarının daha düşük olma ihtimali bulunan çeyrek ve yarı final maçları daha uygun bir fırsat ki, son mağlubiyetlerini de 2006 Dünya Şampiyonası yarı final maçında Yunanistan'dan almışlardı. Olimpiyatlardaki son mağlubiyetleri de 2004 Atina'da yine bir yarı final maçında Arjantin karşısındaydı.

Bir de şu Avrupa takımlarının daha iyi savunma yaptığı hikayesi var ya... Amerika bu turnuvada ofansıyla kazanmadı. Mesela 2014 Dünya Kupası'nda olduğu gibi müthiş bir hücum akıcılığı yoktu. Genelde bireysel becerilerle sayı buldu. Bir maç şu çıktı, diğer maç bu... Ama ne zaman sıkışsalar savunmayla rakibi düşürdüler ve kazanmasını bildiler. Bugün ise... Sırbistan'a 35 dakika öyle bir savunma yaptılar ki, savunma basketbolunu seven, sert savunmadan hoşlanan herkes bu maçı bulup izlesin.

Bu maç bir savunma basketbolu klasiğidir. Durant'in ofansta sergilediği bireysel şovu bir yana bırakırsak... Muhteşem ve kusursuza yakın savunma... Şunu gördük ki, Amerika savunmada istekli olur ve kararlı savunma yaparsa onlara karşı koymak mümkün değil. Ve rakiplerini ciddiye aldıkları anda da artık savunmada ciddileşiyorlar. Eskiden olduğu gibi atma yarışına dönerek kazanmayı seçmiyor, savunmayla kazanmayı tercih ediyorlar. Bu nokta gözlerden kaçmasın.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 22 Ağustos 2016, 09:22:32
AMERİKA - SIRBİSTAN - Rio Olimpiyatları Erkek Basketbol Final Maçı - Türkçe - Tam Kayıt:

https://www.youtube.com/watch?v=SuskolJDgc8 (https://www.youtube.com/watch?v=SuskolJDgc8)


*****


İSPANYA - AVUSTRALYA - Rio Olimpiyatları Erkek Basketbol Bronz Madalya Maçı - Türkçe - Tam Kayıt:

https://www.youtube.com/watch?v=IrgDiry7CqU (https://www.youtube.com/watch?v=IrgDiry7CqU)


*****************************************************************************************


AMERİKA - İSPANYA - Rio Olimpiyatları KADIN Basketbol Final Maçı - Türkçe - Tam Kayıt:

https://www.youtube.com/watch?v=DaGgyam9RUs (https://www.youtube.com/watch?v=DaGgyam9RUs)


*****

SIRBİSTAN - FRANSA - Rio Olimpiyatları KADIN Basketbol Bronz Madalya Maçı - Türkçe - Tam Kayıt:

https://www.youtube.com/watch?v=3Sx6kblf0HI (https://www.youtube.com/watch?v=3Sx6kblf0HI)







Başlık: Djordjevic: "Amerika ile 10 Sene İçinde..."
Gönderen: Hakan Yaman - 24 Ağustos 2016, 07:50:45
Rio Olimpiyatları'nda gümüş madalyanın sahibi olan Sırbistan'ın coach'u Sasha Djordjevic, "Amerika ile 10 sene içinde rekabete hazır olacağız" dedi.

Rio Olimpiyatları’nda Amerika’ya 96-66 kaybeden Sırbistan’ın coach’u Sasha Djordjevic, gelecek için umutlu konuştu. Takımıyla gurur duyduğunu belirten deneyimli antrenör, “Harika bir performans sergiledik. Daha önce (2014) finalde 36 sayıyla kaybetmiştik. Şimdi ise 30 sayı farkla kaybettik. On yıl içinde Amerika ile rekabete hazır olacağız” şeklinde konuştu.

İspanyol haber ajansı EFE’nin sorularını yanıtlayan Djordjevic, Amerika’dan övgüyle bahsetti. Rakiplerinin dünyanın en iyisi olduğunu ifade eden Sırp coach, “Kevin Durant’i savunmak imkansızdı. Kendisi zaten savunmamız için büyük bir soru işaretiydi. Kötü şut attıklarını vurgulayan Djordjevic, Amerika’nın ribaundlardaki performansını ise “fantastik” olarak yorumladı.

http://www.basketball.com.tr/organizasyonlar/olimpiyatlar/djordjevic-harika-performans-sergiledik (http://www.basketball.com.tr/organizasyonlar/olimpiyatlar/djordjevic-harika-performans-sergiledik)
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Umut - 24 Ağustos 2016, 15:48:47
Kevin Durant bu tarz uluslararası turnuvalarda çok ekstra oynuyor. 2010'u tek başına almıştı, burada da finali aldı. Bakalım Golden State macerası nasıl olacak?
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 24 Ağustos 2016, 16:44:20
Kevin Durant bu tarz uluslararası turnuvalarda çok ekstra oynuyor. 2010'u tek başına almıştı, burada da finali aldı. Bakalım Golden State macerası nasıl olacak?

Amerikalıların savunma sertliği hakkında ne diyorsun kardeşim? Mesela Paul George'un Teodosic üstündeki savunmasına dikkat ettiğine eminim. Olayı bir de sertlik açısından değerlendirmek lazım değil mi? Hani Avrupa'da savunmanın daha çok sevildiği gibi bir algı var ya... Maçın bitimine üç dakika kala Sırbistan sadece 49 sayı bulmuştu. Adamlar hala çılgınca savunma yapıyordu. 37 dakikada 49 sayı bulan Sırplar son 3 dakika 17 sayı buldu; çünkü savunmayı daha fazla devam ettirmek ayıp olacaktı. Şahsi düşüncem...

Hala bu Amerika takımının yanlış kurulduğuna inanıyorum. Hala potansiyelinin çok altında kaldığına, çünkü bir şeylerin eksik olduğuna inanıyorum. Bir iki farklı isimle bu takım bambaşka bir akıcılıkta hücum edebilirdi. Bunlar ayrı konu... Ama en sıkıştıkları yerde savunmaları devreye giriyor ve rakibi tüketiyor. Jimmy Butler bile hücumda hayatının en kötü günlerini geçirirken savunma gayreti inanılmazdı. Oysa o asla bu kadar kötü hücum etmez, sayı ortalaması 20 civarı bir oyuncudan söz ediyoruz. Ama o savunma...

Bir de Sırplar grup maçına çok fazla asılıp Amerika'nın kendilerini ciddiye almasına sebep olarak yanlış yaptılar diye düşünüyorum. 30 fark gruplarda olsa Amerika bu kararlı savunmaya motive olmazdı. Onları yeneceksen gevşemelerini, seni ciddiye almamalarını sağlayacaksın. Ne dersin?
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Umut - 24 Ağustos 2016, 17:43:38
Amerikalıların savunma sertliği hakkında ne diyorsun kardeşim? Mesela Paul George'un Teodosic üstündeki savunmasına dikkat ettiğine eminim. Olayı bir de sertlik açısından değerlendirmek lazım değil mi? Hani Avrupa'da savunmanın daha çok sevildiği gibi bir algı var ya... Maçın bitimine üç dakika kala Sırbistan sadece 49 sayı bulmuştu. Adamlar hala çılgınca savunma yapıyordu. 37 dakikada 49 sayı bulan Sırplar son 3 dakika 17 sayı buldu; çünkü savunmayı daha fazla devam ettirmek ayıp olacaktı. Şahsi düşüncem...

Hala bu Amerika takımının yanlış kurulduğuna inanıyorum. Hala potansiyelinin çok altında kaldığına, çünkü bir şeylerin eksik olduğuna inanıyorum. Bir iki farklı isimle bu takım bambaşka bir akıcılıkta hücum edebilirdi. Bunlar ayrı konu... Ama en sıkıştıkları yerde savunmaları devreye giriyor ve rakibi tüketiyor. Jimmy Butler bile hücumda hayatının en kötü günlerini geçirirken savunma gayreti inanılmazdı. Oysa o asla bu kadar kötü hücum etmez, sayı ortalaması 20 civarı bir oyuncudan söz ediyoruz. Ama o savunma...

Bir de Sırplar grup maçına çok fazla asılıp Amerika'nın kendilerini ciddiye almasına sebep olarak yanlış yaptılar diye düşünüyorum. 30 fark gruplarda olsa Amerika bu kararlı savunmaya motive olmazdı. Onları yeneceksen gevşemelerini, seni ciddiye almamalarını sağlayacaksın. Ne dersin?
Abi ben o "Savunmanın iyisi Euroleague'de yapılır" geyiklerine asla katılmıyorum zaten. Euroleague'in tek artısı basketbolun çok daha organize oynanmasıdır bana göre. Bunun dışında inanılmaz bir atletizm üstünlüğü olan Amerikalıların canları istediğinde nasıl savunma yapabildiğini de artık herkes anlamıştır.

En iyilerden oluşmuş bir Amerika takımı yenilmez. İspanya'nın bu sona eren jenerasyonu gibi bir jenerasyon, eğer tam kadro olursa bu turnuvadaki takım gibi bir takımı yenebilir ileride. Ama en iyilerden oluşmuş bir Amerika kısa vadede asla kaybetmez.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: ayhan - 26 Ağustos 2016, 10:09:14
Amerika demeyelim, NBA diyelim.
Zaten İspanya, Fransa, Arjantin, Brezilya gibi takımların zaman zaman kafa kafaya oynamaları da o zamanlarda kadrolarında NBA de elit ve vasat üstü seviyede oyuncularının olmasından kaynaklanıyor, Parker, Ginobili, Gasol gibi.
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 26 Ağustos 2016, 15:53:53
Amerika Erkek Basketbol Milli Takımında Mike Krzyzewski dönemi sona erdi. 2006'dan beri tam 10 senedir Rüya Takım'ın başında olan Coach-C, bu süre içinde ABD Milli Takımı'yla toplam 89 maça çıktı ve 88 galibiyet, 1 mağlubiyet gibi akıl almaz bir derece elde etti.

Hatırlanacağı üzere o tek mağlubiyeti de, katılmış olduğu ilk turnuva olan 2006 Dünya Şampiyonası'nda Yunanistan'dan aldı. Bu ilk turnuvasında bronz madalya ile yetinmek zorunda kalan Mike Krzyzewski ve öğrencileri daha sonra katılmış oldukları altı turnuvayı da namağlup olarak ve altın madalya ile kapattılar. Sırasıyla:

2007 Fiba Amerika Kıta Şampiyonası (Altın)
2008 Pekin Olimpiyatları (Altın)
2010 Dünya Şampiyonası (Altın)
2012 Londra Olimpiyatları (Altın)
2014 Dünya Kupası (Altın)
2016 Rio Olimpiyatları (Altın)

Laf aramızda, 2007 Fiba Amerika'daki 10 maç dahil, bu karşılaşmaların hepsi harddiskimizde kayıtlı. 2008'den itibaren bütün Hazırlık Maçları da...
Başlık: Ynt: 2016 Olimpiyatları (Basketbol)
Gönderen: Hakan Yaman - 29 Ağustos 2016, 21:04:06
NBA tarafından hazırlanmış. 2016 Rio şampiyonu Birleşik Devletler kadrosunun turnuva öncesi oynadığı HAZIRLIK MAÇLARINDAKİ en iyi 10 hareketi... (Toplam beş hazırlık maçı yapmışlardı.) Kesinlikle izlemeye değer. Umarım yakında Olimpiyatlardaki Top 10 listesini de hazırlarlar. Gözlerinizin pası silinecek;

DREAM TEAM 2016 - Hazırlık Maçları - Top 10:

https://www.youtube.com/watch?v=8aOr7bUJmt4 (https://www.youtube.com/watch?v=8aOr7bUJmt4)