Parkede Fener

Site Hakkında => Forum Arşivi => Konuyu başlatan: Hakan Yaman - 26 Kasım 2013, 13:20:58

Başlık: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Hakan Yaman - 26 Kasım 2013, 13:20:58
Organizasyon ülkemizde gerçekleşecek. Ev sahibi avantajımız olacak. 2014 yazında Kadın basketbolunun kalbi Türkiye'de atacak.
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Hakan Yaman - 03 Aralık 2013, 08:54:22
Turnuvada gönüllü olarak görev almak isteyen basketbolseverler için başvuru süresi başlamış.

Eğer düşünen olursa başvuru formuna şu linkten erişebilirsiniz:

http://www.tbf.org.tr/organizasyonlar/2014-dunya-kadinlar-sampiyonasi/gonullu-basvuru-formu/ (http://www.tbf.org.tr/organizasyonlar/2014-dunya-kadinlar-sampiyonasi/gonullu-basvuru-formu/)

Konuyla ilgili haberin detayları da burada:

http://www.tbf.org.tr/detay/2013/11/30/2014-fiba-kad%C4%B1nlar-d%C3%BCnya-%C5%9Fampiyonas%C4%B1-i-%C3%A7in-g%C3%B6n%C3%BCll%C3%BC-ba%C5%9Fvuru-s%C3%BCreci-ba%C5%9Flad%C4%B1 (http://www.tbf.org.tr/detay/2013/11/30/2014-fiba-kad%C4%B1nlar-d%C3%BCnya-%C5%9Fampiyonas%C4%B1-i-%C3%A7in-g%C3%B6n%C3%BCll%C3%BC-ba%C5%9Fvuru-s%C3%BCreci-ba%C5%9Flad%C4%B1)
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Hakan Yaman - 05 Aralık 2013, 21:07:53
Gimo, 2014 Türkiye İçin Sabırsızlanıyor

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nın başlamasına henüz aylar olsa da; Mozambikli oyuncu Deolinda Gimo, ülkesinin Dünya Şampiyonası rüyasını gerçekleştirmek için sabırsızlanıyor.

1,90m boyundaki forvet, Eylül ayında memleketi Maputo’da düzenlenen 2013 Kadınlar AfroBasket’te 6,0 sayı ve 3,6 ribaund ortalamalarını yakalamış ve ülkesinin ikinci olmasına katkı sağlamıştı.

Nijerya’daki 2005 Kadınlar AfroBasket’te ilk kez A milli olan ve sonraki yıllarda takımın önemli bir parçası haline gelen Gimo, büyük olasılıkla 2014 Türkiye’de de mücadele edecek.

2012 Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nde forma giydiği Türkiye’yi tekrar ziyaret etmek, dünyanın en iyi takımlarına karşı sahaya çıkmak ve “misafirperver Türk halkı”yla tanışmak için sabırsızlanan forvet, FIBA.com’a verdiği röportajda, “Hem benim için hem de takım arkadaşlarım için bir hayal gerçekleşiyor. ABD, İspanya ve Fransa gibi takımlarla aynı turnuvada mücadele etmek harika olacak,” ifadelerine yer verdi.

Tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası’na katılacak olan Mozambik’in, Eylül ayında milli takımdan emekliliğini isteyen Clarisse Machanguana’dan yoksun olacağı konusuna da değinen Gimo, “Biz onun takımda olmasını istiyoruz. Sahaya çıkmasa bile, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bize ablalık yapmasını istiyoruz,” şeklinde konuştu.

Henüz Afrika kıtasında şampiyonluğu bulunmayan Mozambik, 2013 Kadınlar AfroBasket’te coşkulu taraftarlarının önünde ikinci olurken; turnuvanın favorilerinden Senegal, Nijerya ve Kamerun’u yenmeyi başarmıştı. Mozambik, ev sahibi olduğu 1986 ve 2003 şampiyonalarını da ikinci olarak tamamlamıştı.

2013 Kadınlar AfroBasket’ten de söz eden Gimo, “Neden ev sahibi olduğumuz turnuvaları sürekli kaybediyoruz, bilmiyorum. Sanırım Afrika Şampiyonası’nı kazanmak için sıramız gelmedi. Ama aldığımız gümüş madalya ile gurur duymalıyız. Belki 2015’te şampiyon olabiliriz, kim bilir,” dedi.

Gimo’nun üç sezondur formasını giydiği Angola şampiyonu Primeiro D’Agosto takımına, milli takımdan arkadaşı Leia Dongue da katıldı.

Kaynak: TBF
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Hakan Yaman - 05 Aralık 2013, 21:12:11
TURNUVAYA KATILACAK TAKIMLAR


Türkiye
Birleşik Devletler
Fransa
Çek Cumhuriyeti
Sırbistan
İspanya
Belarus
Avustralya
Angola
Mozambik
Küba
Kanada
Brezilya
Japonya
Kore
Çin
Başlık: ABD Kadrosu, Yıldız Dolu Bir Havuzdan Seçilecek
Gönderen: Hakan Yaman - 27 Ocak 2014, 13:18:44

Bu yıl Türkiye’deki 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nı ve 2016’daki Rio de Janeiro Olimpiyatları’nı hedefleyen ABD, kadro sıkıntısı çekmiyor.

2012 Londra’dan sonra kadronun başındaki görevini dört yıl daha uzatan baş antrenör Geno Auriemma, 33 kişilik aday listesinden seçim yaparken hem şampiyonluk kazanmış olan tecrübeye hem de yeni filizlenen yeteneklere başvurabilecek.

Seçim komitesi, listeye yeni adaylar ekleme hakkını saklı tutuyor.

Gelecek iki büyük organizasyonda Amerikalıları temsil etme şansı bulunan adaylardan 14’ü, daha önce Olimpiyat Oyunları’nda ya da Dünya Şampiyonası’nda altın madalya almış olan isimler: Üç kez Olimpiyat altını almış olan Sue Bird (Seattle Storm), Tamika Catchings (Indiana Fever) ve Diana Taurasi (Phoenix Mercury); iki kez Olimpiyat altını almış olan Seimone Augustus (Minnesota Lynx), Sylvia Fowles (Chicago Sky) ve Candace Parker (Los Angeles Sparks); 2012 Olimpiyat altını sahipleri Tina Charles (Connecticut Sun), Angel McCoughtry (Atlanta Dream), Maya Moore (Minnesota Lynx) ve Lindsay Whalen (Minnesota Lynx); 2008 Olimpiyat Oyunları’na giden ABD takımında yer alan Kara Lawson (Connecticut Sun) ve Cappie Pondexter (New York Liberty).

Çek Cumhuriyeti’ndeki 2010 Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda podyumun en üst basamağına çıkan takımın üyelerinden Jayne Appel (San Antonio Silver Stars) ve Candice Dupree (Phoenix Mercury) de aday listesinde yer aldı.

Daha önce şampiyonluk yaşamış oyuncuların bile yeri garanti değil, çünkü gruptaki yeni parlayan yetenekler kadroya girmek için can atıyor.

Bu isimler ise şöyle: DeWanna Bonner (Phoenix Mercury), Elena Delle Donne (Chicago Sky), Skylar Diggins (Tulsa Shock), Stefanie Dolson (University of Connecticut), Brittney Griner (Phoenix Mercury), Lindsey Harding (Los Angeles Sparks), Briann January (Indiana Fever), Glory Johnson (Tulsa Shock), Jantel Lavender (Los Angeles Sparks), Kayla McBride (University of Notre Dame), Kaleena Mosqueda-Lewis (University of Connecticut), Nnemkadi Ogwumike (Los Angeles Sparks), Danielle Robinson (San Antonio Silver Stars), Odyssey Sims (Baylor University), Breanna Stewart (University of Connecticut), Alyssa Thomas (University of Maryland), Courtney Vandersloot (Chicago Sky), Monica Wright (Minnesota Lynx) ve Sophia Young (San Antonio Silver Stars).

Maya Moore’un, henüz NCAA oyuncusuyken ABD Milli Takımı için nasıl parladığı hatırlanırsa, kolej oyuncularının kadroda yer almak açısından dezavantajlı olduğu söylenemez.

ABD’nin dört yıl önce Karlovy Vary’de dünya şampiyonluğu kazanmasında pay sahibi olurken Moore, University of Connecticut Huskies kadrosunda yer alıyordu.

Kadın basketbolundaki en ateşli rekabetçilerden olan Charles, kolej oyuncularının geçen yıl Las Vegas’ta düzenlenen kısa süreli kamp çalışmasında gayet iyi bir iş çıkardığını söylüyor.

“Kolejliler ne kadar yürekli olduklarını gösterdi,” diyor Charles.

“Baş antrenör Auriemma ve teknik ekibin geri kalanının kendilerinden istediklerine karşı oldukça duyarlıydılar.

“Maç sırasında da her top için mücadele ediyorlardı ve öğrenmek için istekliydiler.

“ABD Basketbol için rolünüz değişiyor ve sizi diğerlerinden ayıran tek farkın ne olduğunu bulmanız gerekiyor.

“Onlar da bunu yapmak için yarıştılar.”

ABD, Türkiye’deki altın madalya için favori olabilir; ama tarih, hiçbir şeyin kesin olmadığını hatırlatıyor.

1979’dan bu yana süregelen başarılı performansında ABD, dokuz dünya şampiyonasının altısında zafere ulaştı. Diğer üç şampiyonayı ise 1983’te Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği, 1994’te Brezilya ve 2006’da Avustralya kazandı.

Eğer Amerikalılar Türkiye’de 16 takımın katıldığı turnuvada kupayı alırsa, Brezilya’daki 2016 Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazanacak.

Herhangi başka bir sonuç ise ABD’nin Rio Oyunları’na katılması için 2015 FIBA Kadınlar Amerika Şampiyonası’nda mücadele etmesini gerektirecek.

ABD Basketbol’un 12 kişilik kadrosunu açıklamadan önce düşünecek çok şeyi var.

Uzun süredir University of Connecticut’ta başarıyla antrenörlük yapan Auriemma, “Bir takım oluşturmak her zaman zordur,” diyor.

“Bu süreç her zaman en iyi 12 oyuncuyu seçmek, takıma koymak ve ‘Hadi bakalım’ demekten ibaret olmuyor.

“Dikkat edilmesi gereken başka etkenler de var. Umarım komite ve antrenörler, altın madalya kazanabilecek ve ABD’yi en iyi şekilde temsil edebilecek bir takım oluşturabilir.

“Amaç, aynı zamanda, Olimpiyatlarda yer almış ve birden çok madalya kazanmış harika oyuncular olmadan da bir plan yapmak olmalı.

“Keşke her şey en çok sayı atan ve en çok ribaund alan oyuncuları seçmek, WNBA’deki en ünlü oyuncuları bir araya getirmek ve ‘Hadi herkesi yenelim’ demek kadar basit olsaydı! Fakat işler bundan çok daha karışık, dolasıyla çok zor olacak.”

Dünya Şampiyonası’nın ilk turundaki dört grubu belirleyecek olan kura çekimi, 8 Mart Cumartesi günü Türkiye’de düzenlenecek.

Turnuva ise 27 Eylül’de başlayıp 5 Ekim’e kadar sürecek.

TBF
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Anka - 15 Mart 2014, 19:02:38

Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonasında Milli Takımımız B grubunda Fransa, Kanada ve Mozambik ile eşleşti.
Başlık: Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası Grupları
Gönderen: Andrew Goudelock - 15 Mart 2014, 19:03:38
Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası Grupları Belli Oldu

Bu sene ülkemizde yapılacak olan Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonasında bugün gruplar belli oldu.

Yapılan kura çekimi sonucu Türkiye B Grubunda Fransa, Kanada ve Mozambik ile eşleşirken, turnuvanın favorisi ABD ise D Grubunda Sırbıstan, Çin ve Angola ile eşleşti. A Grubu en zor grup olurken, C Grubu ise ilk bakışta en zayıf grup oldu.

İşte Gruplar;

A Grubu

Brezilya
Çek Cuhmuriyeti
İspanya
Japonya

B Grubu

Türkiye
Fransa
Kanada
Mozambik

C Grubu

Avustralya
Belarus
Küba
Kore

D Grubu

ABD
Çin
Sırbıstan
Angola


Parkede Fener-utkaan
Başlık: ]Aday Kadro Belli Oldu
Gönderen: Andrew Goudelock - 28 Mayıs 2014, 14:01:00
Aday Kadro Belli Oldu

2014 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda yer alacak olan A Milli Takımımızın aday kadrosu açıklandı.

Bizim ev sahipliğimizde yapılacak olan turnuva da milli takımımız 14 Temmuz'da çalışmalara başlayacağı açıklanırken, ayrıca yapılan açıklamada Ümitler Şampiyonası sonrası kadroya eklemeler yapılabilineceği de söylendi.

Aday kadroya Fenerbahçe'den 5 oyuncu çağrılırken, Galatasaray Odeabank ve Kayseri Kaski'den ise 3'er oyuncu çağrıldı.

İşte aday kadro;

Begüm Dalgalar (Beşiktaş JK); Esmeral Tunçluer, Birsel Vardarlı, Kuanitra Holingsvorth, Tuğçe Canıtez, Olcay Çakır (Fenerbahçe); Nevriye Yılmaz, Bahar Çağlar, Işıl Alben (Galatasaray Odeabank); Tuğba Palazoğlu, Şaziye İvegin Üner (İstanbul Üniversitesi BGD); Lara Sanders, Esra Ural, Ayşegül Günay (Kayseri Kaski); Deniz Çolakoğlu (Konak Belediyesi), Simay Karaman (Orduspor), Burcu Çiğil (Tarsus Belediyesi).

Koç

Ceyhun Yıldızoğlu



DerinNba
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: kenz - 28 Mayıs 2014, 19:32:54
Şebnem Kimyacıoğlu da olabilirdi.
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Andrew Goudelock - 28 Mayıs 2014, 19:56:42
Ben en çok ona şaşırdım..

İyi bir sezon geçirdi.. Niye alınmadı ki?
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: sonkale1907 - 03 Haziran 2014, 18:17:54
Büyük ihtimalle ABD-İspanya finali olacak. Mümkün değil ama ABD-İspanya finali  yerine ABD 2 tane en iyi 5 çıkarsa (+benchler) çatır çatır muhteşem bir maç izlesek ne harika olurdu  :)
Başlık: ANKET: FIBA 2014 Kadın Basketbolunda Dünya Şampiyonu Kim Olur?
Gönderen: Hakan Yaman - 24 Temmuz 2014, 16:19:29
Aslında kadın basketbolu diye bir sporun varlığı benim için tartışmalıdır. Ama şahsi bakışımızı bir yana bırakıp, buna da açalım bir anket istedik. Kendi anketime kendim oy kullanır mıyım; onu da bilmiyorum.

Ev sahibi Türkiye...

Amerika bu turnuvaları sürklase eden ekip...

Avustralya ise Amerika'yı en fazla terleten ülkelerden birisi...

Başlık: Ynt: ANKET: FIBA 2014 Kadın Basketbolunda Dünya Şampiyonu Kim Olur?
Gönderen: Semazen - 24 Temmuz 2014, 17:15:10
Ulusal yarışmalar her zaman için ilgimi çekmiştir. "Eurovision" gibi bir saçmalığı dahi izlemiş birisi olarak, bu organizasyon da milli takımı izleyeceğim.

Bence şampiyon belli : ABD
Başlık: Ynt: ANKET: FIBA 2014 Kadın Basketbolunda Dünya Şampiyonu Kim Olur?
Gönderen: Bülent - 24 Temmuz 2014, 17:19:51
Gruplar belli mi ya da kim nerede oynuyor bilmiyorum ama Amerika'nın Ankara'da maçı olursa Maya için gidebilirim.

Ekleme;

Şampiyon Amerika olur.
Başlık: Ynt: ANKET: FIBA 2014 Kadın Basketbolunda Dünya Şampiyonu Kim Olur?
Gönderen: active - 24 Temmuz 2014, 17:49:29
şampiyon abd olur.bence avustralya ile final oynarlar.biz ise yarı final oynayıp bir sürpriz yaparız diye düşünüyorum
Başlık: Ynt: ANKET: FIBA 2014 Kadın Basketbolunda Dünya Şampiyonu Kim Olur?
Gönderen: Bülent - 24 Temmuz 2014, 23:35:47
Penny Taylor Avustralya kadrosunda var mı?
Başlık: Ynt: ANKET: FIBA 2014 Kadın Basketbolunda Dünya Şampiyonu Kim Olur?
Gönderen: hmetin - 05 Eylül 2014, 20:00:58
ABD olur.Finali de biz oynasak keske
Başlık: Ynt: ANKET: FIBA 2014 Kadın Basketbolunda Dünya Şampiyonu Kim Olur?
Gönderen: maliboz - 14 Eylül 2014, 15:26:37
adayım abd çapraz eşleşmeleri falan bilmiyorum ama yarı final oynarsak en azından başarı sayılabilir.ama benim için takımdan çok takımdaki bizim oyuncuların inşallah iyi performans göstermesi ve o performansın orda kalmayıp bizdede devam etmesi....özellikle kaptan....
Başlık: Ynt: ANKET: FIBA 2014 Kadın Basketbolunda Dünya Şampiyonu Kim Olur?
Gönderen: kenz - 14 Eylül 2014, 17:32:57
ABD net favori...Avustralya, İspanya ve Fransa da baş altı takımlar.
Başlık: Ynt: ANKET: FIBA 2014 Kadın Basketbolunda Dünya Şampiyonu Kim Olur?
Gönderen: active - 14 Eylül 2014, 18:34:31
ABD final dahil her maçı farklı kazanır.İspanya Biz Avustralya ve Fransa dan 3 rarı final oynar.Penny oynarsa Avustralya kesin oynar.İspanya da tam kadro gelirse bayağı avantajlı.Diğeri de bence biz oluruz.
Başlık: Ynt: ANKET: FIBA 2014 Kadın Basketbolunda Dünya Şampiyonu Kim Olur?
Gönderen: fb_balkay - 15 Eylül 2014, 15:10:19
ABD final dahil her maçı farklı kazanır.İspanya Biz Avustralya ve Fransa dan 3 rarı final oynar.Penny oynarsa Avustralya kesin oynar.İspanya da tam kadro gelirse bayağı avantajlı.Diğeri de bence biz oluruz.
rusya katılmıyomu ???
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Anka - 22 Eylül 2014, 10:48:56

2014 Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası


İlk tur gruplarda Ntvspor un yayınlayacağı maçlar;

27 Eylül Cumartesi
19:00 Türkiye – Fransa

28 Eylül Pazar
19:00 Kanada – Türkiye
21:30 ABD – Sırbistan

30 Eylül Salı
14:00 Brezilya – Japonya
16:15 İspanya – Çek Cumhuriyeti
19:00 Mozambik – Türkiye
21:30 ABD – Angola
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: south - 23 Eylül 2014, 04:16:36
Şebnem geçen senede alınmamıştı bu senede alınmadı.Yazları Amerikadaki ofisinde avukatlık yapıyor.Normalde bu sene basketbolu bırakıp avukatlığa ağırlık verecekti ama 1 sene daha ikna ettiler.Fakat yazın milli takıma gelemeyeceğini söylemiş
Vaay be kadın kışları euroleague'yi kazanıyor yazları Amerika'da avukatlık yapıyor kadındaki lükse bakar mısın? :D  Bazen kendimi bu dünya için fazla gereksiz hissediyorum   :D
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: sinanyucel - 27 Eylül 2014, 20:40:24
Ayrımcılık yaparmış gibi kötü bi izlenim yaratmak istemem, hiç bi zaman kadın basketbolundan keyif almamışımdır, ama maçın son 5dakikasını resmen ayakta izledim. Çok yürekli oynadılar gurur duyulası bi mucadele verdiler 2.yarıda. Tebrikler Potanın Perilerine :)
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Semazen - 27 Eylül 2014, 20:50:36
Maçın son 5 dakikasında elektrikler kesildi. Ve sonucu yeni öğrendim. Müthiş maç olmuş. Tebrikler kızlara
Başlık: FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası (1. Gün)
Gönderen: Andrew Goudelock - 28 Eylül 2014, 04:57:11
FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası (1. Gün)

Türkiye'de düzenlenen FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası bugün oynanan maçlarla birlikte başladı.

Milli takımımız ilk maçında Fransa'yı geriden gelip mağlup ederken, turnuvanın favorilerinden ABD ve Avustralya ilk günde kolay galibiyetler aldı.

A Grubu

Japonya-İspanya: 50-74

A Grubunun favori takımı İspanya, ilk maçında Japonya karşısında zorlanmazken, sahadan 74-50 galip ayruldı.

İspanya'da Sancho Lyttle 19 sayı-12 ribauntla double-double yaparken, Alba Torrens 14 sayı-4 ribaunt ve Marta Xargay 11 sayı-6 asist yaptı.

Japonya'da Ramu Tokashiki 19 sayı-7 ribauntla oyarken, Maki Takada 6 sayı-5 ribaunt ve Emi Kudeken 5 sayı-4 asist yaptı.

1. Periyot: 13-21
2. Periyot: 15-21
3. Periyot: 04-24
4. Periyot: 18-08



Brezilya-Çek Cumhuriyeti: 55-68

A Grubunda günün önemli maçında Çek Cumhuriyeti, Brezilya'yı 68-55 mağlup etti ve önemli bir galibiyet aldı.

Çek Cumhuriyeti'nde Alena Hanusova 15 sayı-5 ribauntla oynarken, Katerina Bartonova 7 sayı-8 asist-3 ribaunt, Jana Vesela 11 sayı-11 ribaunt-3 asist ve Eva Viteckova 13 sayı-4 ribaunt yaptı.

Brezilya'da Clarissa Santos 10 sayı-10 ribauntla double-double yaparken, Erika Souza 8 sayı-10 ribaunt ve Tatianne 8 sayı-5 ribaunt yaptı.

1. Periyot: 07-17
2. Periyot: 13-10
3. Periyot: 16-23
4. Periyot: 19-18



Puan Durumu

1- İspanya 1-0
2- Çek Cumhuriyeti 1-0
3- Brezilya 0-1
4- Japonya 0-1

2. Günün Programı

16.15 Çek Cumhuriyeti-Japonya
21.15 İspanya-Brezilya



B Grubu

Türkiye-Fransa: 50-48

İlk yarıyı 10 sayı geride kapatan takımız, özellikle 3. periyotta yaptığı dönüş sayesinde Fransa'yı 50-48 mağlup etti ve grup liderliği açısında çok önemli bir galibiyet aldı.

Işıl Alben 12 sayı-5 ribaunt-3 asistle oynarken, Larry Sanders 13 sayı-7 ribaunt ve Nevriye Yılmaz 10 sayı-3 ribaunt-3 asist yaptı.

Fransa'da Sandrine Gruda 11 sayı-13 ribauntla double-double yaparken, Celine Dumerc 8 sayı-5 asist ve Marielle Amant 6 sayı-5 ribaunt yaptı.

1. Periyot: 13-15
2. Periyot: 03-12
3. Periyot: 21-10
4. Periyot: 12-11



Mozambik-Kanada: 54-69

Kanada ilk maçında kolay bir galibiyet alırken, Mozambik'i 69-54 mağlup etti.

Kanada'da Kim Gaucher 11 sayı-7 ribauntla oynarken, Tamara Tatham 11 sayı-4 ribaunt ve Marie Langlois 11 sayı-5 ribaunt yaptı.

Mozambik'de Rute Muianga 14 sayı-4 ribaunt yaparken, Deolinda Ngulela 13 sayı-6 asist ve Lei Dongue 10 sayı-10 ribaunt yaptı.

1. Periyot: 18-22
2. Periyot: 14-13
3. Periyot: 10-18
4. Periyot: 12-16



Puan Durumu

1- Kanada 1-0
2- Türkiye 1-0
3- Fransa 0-1
4- Mozambik 0-1

2. Günün Programı

14.00 Fransa-Mozambik
19.00 Türkiye-Kanada



C Grubu

Küba-Avustralya: 90-57

Turnuvanın favori takımlarından Avustralya ilk maçında Küba karşısında zorlanmadı ve sahadan 90-57 galip ayrıldı.

Avustralya'da Penny Taylor 20 sayı-4 ribaunt-4 asistle oynarken, Rachel Jarry 13 sayı-6 ribaunt-7 top kaybı, Belinda Snell 11 sayı-6 ribaunt ve Cayla Francis 11 sayı yaptı.

Küba'da Yamara Amargo 19 sayıyla takımının en skoreri olurken, Marien Cepeda 6 sayı-7 ribaunt ve Ariety Povea 7 sayı-3 ribaunt yaptı.

1. Periyot: 06-23
2. Periyot: 25-22
3. Periyot: 07-23
4. Periyot: 19-22



Kore-Belarus: 64-70

C Grubunda günün önemli maçında Belarus, Kore'yi zor da olsa 70-64 mağlup etti.

Belarus'ta Yelena Leuchanka 10 sayı-11 ribaunt-6 asistle takımını galibiyete taşırken, Katsiaryna Snytsina 17 sayı-7 ribaunt-5 asist ve Nadzeye Drozd 8 sayı yaptı.

Kore'de Jısu Park 15 sayı-6 ribauntla oynarken, Seungah Lee 3 sayı-8 ribaunt-7 asist ve Jıhyun Shin 12 sayı yaptı.

1. Periyot: 23-11
2. Periyot: 07-21
3. Periyot: 13-23
4. Periyot: 19-15



Puan Durumu

1- Avustralya 1-0
2- Belarus 1-0
3- Kore 0-1
4- Küba 0-1

2. Günün Programı

14.15 Avustralya-Kore
19.15 Belarus-Küba



D Grubu

Sırbistan-Angola: 102-42

Sırbistan, ilk günde Angola'nın üstünden adeta bir tır gibi geçerken rakibini 80 sayı farkla 102-42 mağlup etti.

Sırbistan'da Dajana Butulija 15 sayı-5 asistle oynarken, Jelena Milovanovic 16 sayı-3 asist, Tamara Radocaj 14 sayı-6 ribaunt ve Ana Dabovic 12 sayı-6 asist yaptı.

Angola'da Luisa Tomas 9 sayı-5 ribauntla oynarken, Fineza Eusebiı 9 sayı-2 asist, Nacisseia Mauricio 7 sayı-5 ribaunt yaptı.

1. Periyot: 22-10
2. Periyot: 24-08
3. Periyot: 27-18
4. Periyot: 29-06



ABD-Çin: 87-56

Turnuvanın bir numaralı favorisi ABD, ilk maçında Çin'i zorlanmadan 87-56 mağlup etti.

Brittney Griner 15 sayı-7 ribaunt-4 blokla oynarken, Maya Moore 15 sayı-8 ribaunt-3 asist, Tine Charles 4 sayı-15 ribaunt, Seimone Augustus 11 sayı-5 ribaunt, Angel McCoughtry 10 sayı-3 ribaunt ve Diana Taurasi 8 sayı-3 ribaunt-3 asist yaptı.

Çin'de Xioha Chen 10 sayı-4 ribauntla oynarken, Song Gao 8 sayı-6 ribaunt ve Mengran Sun 10 sayı-3 ribaunt yaptı.

1. Periyot: 13-20
2. Periyot: 19-19
3. Periyot: 08-21
4. Periyot: 16-27



Puan Durumu

1- Sırbistan 1-0
2- ABD 1-0
3- Çin 0-1
4- Angola 0-1

2. Günün Programı

16.30 Angola-Çin
21.30 ABD-Sırbistan



Turnuvanın İstatistik Liderleri


Sayı

1- Penny Taylor (Avustralya) 20 sayı
2- Yamara Amargo (Küba) 19 sayı
3- Sancho Lyttle (İspanya) 19 sayı
4- Ramu Tokashiki (Japonya) 19 sayı
5- Katsiaryna Snytsina (Belarus) 17 sayı

Ribaunt

1- Tina Charles (ABD) 15 ribaunt
2- Sandrine Gruda (Fransa) 13 ribaunt
3- Sancho Lyttle (İspanya) 12 ribaunt
4- Yelena Leuchanka (Belarus) 11 ribaunt
5- Jana Vesela (Çek Cumhuriyeti) 11 ribaunt

Asist

1- Katerina Bartonova (Çek Cumhuriyeti) 8 asist
2- Leilani Mitchell (Avustralya) 8 asist
3- Seungah Lee (Kore) 7 asist
4- Ana Dabovic (Sırbistan) 6 asist
5- Yelena Leuchanka (Belarus) 6 asist

Top Çalma

1- Dajana Butulija (Sırbistan) 5 top çalma
2- Sancho Lyttle (İspanya) 4 top çalma
3- Jana Vesela (Çek Cumhuriyeti) 3 top çalma

Top Kaybı

1- Katerina Bartonova (Çek Cumhuriyeti) 7 top kaybı
2- Rachel Jarry (Avustralya) 7 top kaybı
3- Deolinda Ngulela (Mozambik) 7 top kaybı

Blok

1- Brittney Griner (ABD) 4 blok
2- Ilona Burgrova (Çek Cumhuriyeti) 3 blok
3- Cayla Francis (Avustralya) 3 blok

Effiency

1- Sancho Lyttle 32 effiency
2- Yelena Leuchanka 25 effiency
3- Penny Taylor 24 effiency


DerinNba-Utkan
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: TitoSantana - 28 Eylül 2014, 23:38:40
Evet, bu akşam daha iyi idik. Dünya sıralamasında bizden iki sıra önde olan (Kanada 9, biz 11)  Kanada'yı 11 sayı farkla yendik.


Bilahare, ABD-Sırbistan maçını seyrettim ve endişelendim:
Beni endişelendiren husus bu sene kadromuzda yer alan Angel ve Tina'nın her ne kadar halen milli takım kadrosunda yer almış olsalar bile bir varlık gösterememiş  olmasıydı.





Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Erdenay Güler - 29 Eylül 2014, 03:16:52
Bizim kızlar yarı finale kadar gelip İspanya ile oynar. Seyirci avantajı ile final görebiliriz.
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: akarship - 29 Eylül 2014, 13:23:15
Bizim kızlar yarı finale kadar gelip İspanya ile oynar. Seyirci avantajı ile final görebiliriz.

inşallah :)
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Hakan Yaman - 29 Eylül 2014, 22:49:38
Turnuvayı açık ara sürklase eden ve bütün maçlarını en az 20 sayının üstünde fark yaparak kazanan Amerika Erkek Milli Takımıyla ilgili bir detay paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz, Amerika buraya en iyi oyuncularından oluşan kadrosuyla gelmedi. Öyle ki, kadrodaki çoğu oyuncu kariyeri boyunca büyük maç oynamamıştı ve kadronun en az yarısı basketbol kariyerleri boyunca ilk defa bu turnuvada şampiyonluk maçına çıktı.

Şöyle örnekleyeceğim: Biliyorsunuz, Milli Takımlarda oynayan isimler genellikle o ülkenin en güçlü takımlarında oynar. Amerika'ya bakacak olursak... NBA'de hemen herkesin bildiği gibi 30 takım var. Bunların 15'i Doğu Konferansında, 15'i Batı konferansında yarışıyor. Batının ilk sekizine giren takımları kendi aralarında play-off oynuyor, Doğu'nun ilk sekize giren takımları da yine kendi aralarında... Yani 30 NBA takımından 16'sı play-off yapıyor. Doğu Şampiyonu ile Batı Şampiyonu ise kendi arasında NBA şampiyonluğu için kapışıyor.

Bu sezon Batıyı Şampiyon bitirip NBA finallerinde Doğu Şampiyonu Miami'yi yenerek sezonu şampiyon kapatan San Antonio Spurs'ten tek bir oyuncu yoktu Amerika Milli Takımı'nda... Tabii finaldeki rakibi Miami Heat'ten de tek bir oyuncu yoktu.

NBA finalinden sonra en değerli seri, konferans finalleridir. San Antonio'nun Batı Finalinde rakibi Oklahoma'ydı. Doğu finalinde ise Miami'nin rakibi Indiana'ydı. Amerika Milli Takımı'nda ise NBA finali oynayan takımlardan tek bir isim olmadığı gibi, konferans finali oynayanlardan da tek bir oyuncu kadroda yoktu. Yani son dörde kalan takımlardan tek bir ismin dahi bulunmadığı Milli Takım...

Gelelim son sekize kalan, yani ilk turu geçip, konferans yarı finallerinde elenen takımlara... NBA'de bu sezon son sekize kalan takımlardan sadece bir oyuncu vardı Amerika kadrosunda ve o da rotasyonda sondan ikinci sırada yer alan, yani kadronun 11. adamı Plumlee'ydi. Plumlee bu sezon Brooklyn Nets'in yedek oyuncusuydu, Lopez'in sakatlanmasıyla bir anda kendisini ilk beşte bulan çaylak oyuncu takımıyla beraber play-off ilk turunda Toronto'yu geçtikten sonra, yarı finalde Miami'ye elenmişlerdi. Yani, Amerika Milli Takımında NBA'in geçen sezon en iyi sekiz takımı arasına adını yazdıran ekiplerin sadece birisinden ve o da bir tane oyuncu vardı.

Takımı play-off'a kalan ve daha ilk turda elenen oyuncular ise Harden, Curry, Thompson, DeRozan ve sakatlığı nedeniyle o dönem hiç forma giymeyen Derrick Rose... Bu beş oyuncunun takımları NBA'de play-off yapabilen 16 takım arasına girdi. Kalan 6 oyuncu ise bu 16 takım arasına giremeyen, play-off dışı kalmış 14 takımdan seçilmiş isimler: Kyrie Irwing, Rudy Gay, DeMarcus Cousins, Anthony Davis, Kenneth Faried ve Drummond...

Bu ne demek? "Potansiyel" olarak bu tür turnuvaları sürklase edebilecek en az iki Milli Takım daha çıkarabilirler? Düşünün, en iyi takımlardan gelen oyuncu yok. Yani Türkiye'de bir Milli Takımın Efes, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan tek bir oyuncu almadan kurulabildiğini düşünseniz ya...   

Kadınlarda durum böyle değil. Onlar, erkeklerin aksine en iyi kadroyla geldi. Oyuncuların ekseriyeti WNBA'in son üç senesini sürklase eden takımların yıldızlarıdır.
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: hmetin - 29 Eylül 2014, 23:14:52
İspanya macını alırızın bir garantisi yok.Cunku sadece sonuc olarak cok iyi 2 galibiyet aldık.Savunmada iyiydik ama hucumda muthis zorlandık.Kısalar hucumda son derece yetersiz,3'luklerde cok kotuyuz,Sanders ve Nevriye ile gitmeye calısıyoruz.
ABD takımını hic seyretmedim.Tina benim icin sorun degil burada her mac 15 ve ustu atar.En ufak suphem yok ama Angel ile is zor 86 dogumlu ve oyun aklı hic gelismedi ve gelismeyecek.Elinde Taurasi,Taylor,Dupree,Parker gibi oyuncuların yok.Benim en umutlu oldugum nokta Asta Ndour bu sene favori oyuncum ama Birsel hic iyi sinyal vermiyor.Ayrıca koc cok onemli, 2 sene boyunca bayan basketbol tarihinin en berbat kocu Inquez ile calıstık.Menejerin okul arkadası Yucel Platin'lerden direkt Winnicki'ye gecis yaptık.Oynattıgı oyun,oyun planı,basarısı vs incelendi mi yoksa Platin'e tepki var yabancı olsun da kim olursa olsun diye mi alındı bilmiyorum.Koc duzgun cıkar,oyunculardan verim alır Birsel-Olcay-Bojovic-Cansu gibi oyuncular da katkı verirse yine final yaparız.
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Hakan Yaman - 29 Eylül 2014, 23:37:30
Amerika birçok yıldızını getirdi ama en iyi kadroyla geldikleri söylenemez.Della Donne Candace Parker Tamika Catchings Sylwia Fowles Schioni Schimmel gibi isimler yok.10 kişilik bir rotasyonları var.Ama yinede ağır favoriler.Avustralyadan başka onları zorlayacak takım yok.Liz Cambage'ın olduğu bir Avustralya ABDyi yenebilirdi hatta.Zaten bu 2 takımın eşleşmesini yarı finalde görürüz bir aksilik olmazsa.

Doğrudur. Ben zaten kadınların oynadığı ve "basketbol" olduğu iddia edilen oyunu artık izlemediğim için onlar konusunda detaylı konuşamam. Erkeklerin oynadığı bir U 17 maçını, dünyanın en kral kadın "basket" maçına tercih ederim. O derece... Geçmiş senelerde Fenerbahçe'nin yüzü suyu hürmetine izlemişliğimiz oldu ama basketbol niyetine değil; Fenerbahçe diye... Şimdilerde dükkanı tamamen kapattık; şükürler olsun.

Fakat şunu biliyorum ki, son 3 senenin şampiyon ve finalist takımlarından hatırı sayılır derecede çok oyuncu var ve bunlar arasında WNBA'in en çok öne çıkan Taurasi, Sue Bird gibi veteranlarla, Maya More gibi genç süper-starlar kadroda mevcut. Yani bu isimlerin NBA karşılığı LeBron, Durant filan... Bunun yanında gelmeyenler varsa da, gelenlere nispet çok fazla fark yaratacak isimler olacağını sanmıyorum.

Oysa Amerika Erkek Takımının durumu o kadar farklı ki... Bu turnuva onlar için bir nevi vitrin, rüştünü ispat etme yeriydi. Çoğu kariyerinin baharında, bazıları kolej kariyeri dahil ilk defa bir final maçına çıkmış, tabir uygun düşerse bu tür turnuvaların çaylaklarıydı. Kadınlar ise senelerce gerek Milli Takım, gerek kulüpler düzeyinde tatmadık başarı bırakmamış isimler... Aradaki farkı göstermek istedim. Yoksa değil Amerika, Türkiye dahil, kadın basketi denilen tuhaf oyunla bir ilgim yok. Amerika Erkek Basketbol Takımının farkını göstermek niyetiyle verilmiş bir örnek...
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: akarship - 30 Eylül 2014, 07:04:00
Amerika birçok yıldızını getirdi ama en iyi kadroyla geldikleri söylenemez.Della Donne Candace Parker Tamika Catchings Sylwia Fowles Schioni Schimmel gibi isimler yok.10 kişilik bir rotasyonları var.Ama yinede ağır favoriler.Avustralyadan başka onları zorlayacak takım yok.Liz Cambage'ın olduğu bir Avustralya ABDyi yenebilirdi hatta.Zaten bu 2 takımın eşleşmesini yarı finalde görürüz bir aksilik olmazsa.

Kadrodakiler onların hepsinden daha iyiler bence Doğuş :)
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Okan Y. - 30 Eylül 2014, 12:33:51
normalde kadın branşlar ile erkek branşların her sporda farkı şu'dur:

Kadınlar daha mükemmel tekniğe sahipken erkekler daha fiziki oynarlar. Kadın tenisinin kadın atletizminin en büyük güzelliği bu teknik kusursuzluklardır

lakin kadın basketbolu neredeyse altyapı düzeyi hatalarla oynanıyor, izlerken içim çekiliyor
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: hmetin - 30 Eylül 2014, 13:39:12
Basket baskettir ben severim.Griner dısında smac yapan yok.Asta Ndour bu sene favori oyuncum cok sey bekliyorum.
Della Donne,Candice Parker sakatlıklarından dolayı mı yok yoksa baska bir nedenden mi bilmiyorum.Ama zaten Della Donne devamlı oynayabilen bir oyuncu degil,aylarca oynayamadıgı donemler oluyor.Kadroda en iyi mi bilmem ama sadece kolejden 1 oyuncu var sanırım surpriz olarak onun dısında bir farklılık yok.Whalen-Taurasi-Charles ile ABD Takımının 5'inin 3'u eziklerdeydi.Diger isimler de Parker ile Moore du sanırım dolayısı ile Parker dısında ciddi bir eksiklik yok.LJ,Cambage falan olsaydı Avustralya ciddi zorlayabilirdi.Ama yine bol siyahili,atletizme sahip oyunculardan kurulu bir takım misal Fransa'da 4-5 tane Gruda olsa o fizikte,atletizmde oyuncu olsa onlar da mucadele edebilir.Emili Gomis bizde oynayan oyuncularımı bilmiyorum ama bizdeki ise hatırladıgım sut yuzdesi cok kotu bir oyuncuydu.

ABD takımında da koklu degisiklikler olacak.Taurasi,Whalen bildigim 82'li, Dupree 84'lu,Aqustus 84 yada 85'li 4 sene sonra 3-4 onemli oyuncu olmaz.
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Hakan Yaman - 30 Eylül 2014, 14:56:44
Evet, Gomis'i bize Zafer Kalaycıoğlu getirmişti. Sonra sezon ortasında gönderilmişti.
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: akarship - 30 Eylül 2014, 21:05:57
Kadın basketbolunda fark yaratan isimler diyince akla direk Diana Taurasi,Maya Moore,Candace Parker ve Elena Delle Donne gelir.Hatta Britney Grinner'da yavaş yavaş bu klasmana yükseliyor şuan.En iyi oyuncu kişiye göre değişir ama genelde bu 5 isimden biridir.Benim favori oyuncum sağlıklı ve formda Elena Delle Donnedir.Daha sonra Maya Moore-Parker-Taurasi şeklinde sıralanır :)

Maya Moore, Dee ve Grinner zaten kadrodalar. Candace bence geçen sezon kötüydü, zevk meselesi ama Della Donneyi de beğenmiyorum. Bence Grinner sadece iyi oyuncu değil muhteşem oyuncu o nedenle en iyi takımla geldiler sözü yanlış değil bence. :)
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: TitoSantana - 30 Eylül 2014, 21:24:18
Bu akşam da Mozambik'i rahat geçtik. Cansu ve Tuğçe'yi beğendim: Geleceğimiz bu kızlar.

Işıl'ı kıskandım.
Kıskandım "Ama bi sor, niye böyle dedim? "   :D  (Bkz.Banker Bilo)
Yıllanmış şarap gibi.

Umarım bu sezon Birsel Vardarlı Demirmen de eski formuna gelir.

Birazdan ABD maçı başlıyacak ve o maçı da FB'li oyuncular açısından seyredeceğim.
Bu kolay maçta oynarlar mı bilmiyorum ama en ufak bir falsolarında avatarımı değiştirip onları da satarım bir pula  :)
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: TitoSantana - 30 Eylül 2014, 21:33:35
İşte: Sırbistan'dan 60 sayı fark yiyen Angola'a karşı ABD kadrosu tam takım; İlk beşte Angel abla ve Tina yok.

Olay bundan ibarettir, yeni avatar aramaya başlana  ;D
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: TitoSantana - 30 Eylül 2014, 21:51:28
Bu nasıl maç? ilk çeyrek sonucu: 33-11 , o da son saniye 3'lüğü ile Angola açısından.
Bizim yorumcu bu akşam bizim maçta diyordu, çok sayı atmanın anlamı yok?

Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: otuzbeşbuçuk - 30 Eylül 2014, 22:39:41
Beklenildiği üzere Fransızlar yatışlarda maç sonunu gerçekten merak ediyorum.
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Semazen - 01 Ekim 2014, 08:43:59
Bizim maçta spikerin Tilbe için söyledikleri sadece beni mi rahatsız etti?

Tilbe 19 yaşına gelmiş bir sporcu olmasına rağmen sanki henüz 13-14 yaşındaymış gibi "Yok çok genç, yok heyecanlı, yok onunla beraber bizim de bacaklarımız titriyor!... Vs."

Millet 19-20 yaşlarında ne kontratlar yaparken, biz bu yaşlardaki insanlara hala "çok genç" demeyi bırakmamız lazım artık.
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: akarship - 01 Ekim 2014, 19:59:22
Bizim maçta spikerin Tilbe için söyledikleri sadece beni mi rahatsız etti?

Tilbe 19 yaşına gelmiş bir sporcu olmasına rağmen sanki henüz 13-14 yaşındaymış gibi "Yok çok genç, yok heyecanlı, yok onunla beraber bizim de bacaklarımız titriyor!... Vs."

Millet 19-20 yaşlarında ne kontratlar yaparken, biz bu yaşlardaki insanlara hala "çok genç" demeyi bırakmamız lazım artık.

Abi sen yorumcuları kaale alıyormusun boşver gitsin, saçmalayıp duruyorlar, en yakınındaki oyuncu 3-4m uzakta bomboş pozisyonda atışı kaçırdı seninki ayakları titriyor diyor. Güldüm sadece :)
Başlık: Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Anka - 02 Ekim 2014, 13:43:13

2014 Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası

1. tur sonunda gruplarda oluşan Puan Durumu

A Grubu
İspanya..................6
Çek Cumhuriyeti.....5
Brezilya.................4
Japonya.................3

B Grubu
Türkiye..................6
Fransa..................5
Kanada.................4
Mozambik.............3

C Grubu
Avustralya............6
Belarus................5
Küba...................4
Kore....................3

D Grubu
ABD....................6
Sırbistan.............5
Çin.....................4
Angola................3

Başlık: Ynt: Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Anka - 02 Ekim 2014, 13:46:48

2014 Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası

Çeyrek Finale Yükselme Playoff maçları;

Belarus 67-72 Çin

Sırbistan 86-79 Küba

Çek Cumhuriyeti 71-91 Kanada

Fransa 61-48 Brezilya

Başlık: Ynt: Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Anka - 02 Ekim 2014, 13:51:03

2014 Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası

Çeyrek Final maçları;

3 Ekim Cuma


16.15 İspanya - Çin

19.00 Türkiye - Sırbistan



14.00 Avustralya - Kanada

21.15 Abd - Fransa
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Anka - 03 Ekim 2014, 17:28:36

İlk yarı finalist Avustralya oldu. Avustralya nın rakibi Abd-Fransa maçının galibi olacak.

İspanya da 2. yarı finalist oldu gibi. Bizim Milli Takımımız da yarı finale yükselebilirse İspanya nın rakibi olacak.

Final için tahminim ise Abd-İspanya. Umarım sürprizi bizim Milli takımımız yapar da finale yükselir.

Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Andrew Goudelock - 03 Ekim 2014, 18:29:12
Avustralya-Kanada: 63-52
İspanya-ÇİN: 71-55

Yarı Finaller

Avustralya - Abd/Fransa
İspanya - Türkiye/Sırbistan
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: bugra - 03 Ekim 2014, 18:59:06
Bizim Bojovic Sırp değil mi ? Milli takımda olmamasının özel bir sebebi var mı ?
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Cem Ağrak - 03 Ekim 2014, 19:29:25
Babam maçı izlerken bende 5 dakika gözucu ile baktım
Basketboldan başka herşeye benziyor :)
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Cem Ağrak - 03 Ekim 2014, 19:38:31
Sirbistan daki dobovic sanırım muazzam güzel gözleri var :)
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: akarship - 03 Ekim 2014, 19:52:48
Sirbistan daki dobovic sanırım muazzam güzel gözleri var :)

Çok ta iyi oyuncu, galiba Ormansporda oynayacakmış diye duydum bu sene :)
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: hmetin - 03 Ekim 2014, 20:35:21
Sanders'i almak lazım
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: sinanyucel - 03 Ekim 2014, 20:51:25
Sanders farklı bi seviyede farklı bi mertebede oyunuyo bu oyunu turnuva genelinde, resmen kadın basketboluna ve rakibe bikaç tık fazla geliyo, allah nazarlardan saklasın ne yalan söyliyim çok isterdim bizim forma altında oynamasını...
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: fbkolik - 03 Ekim 2014, 20:52:13
Maçı izlerken sanki Sanders doğıştan Türk oyuncu gibi,diğer oyuncularımızı devşirmişler gibi hissettim.O ne mücadele,o ne hırs öyle.


Bu arada Sanders'ı seneye elden kaçırırsak özellikle de Galatasaray'a kaptırırsak felaket olur.
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: otuzbeşbuçuk - 03 Ekim 2014, 20:53:38
Sanders fark yaratıyor resmen bizim hollingsworth un kırk fırın ekmek yemesi lazım şu seviyeye gelmesi için sadece boy yetmiyomuş bunu net olarak bu turnuvada görüyoruz.
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: TitoSantana - 03 Ekim 2014, 21:29:11
Böyle olmuyor, tamam yendik ama bu kadar motosikletle yol gezdim ve bilmediğim yollarda bu kadar strese girmedim ki mesela İran'da tek yolda sollayıp üzerinize geliyorlar, buna rağmen.

- Benim kedinin gözleri Daboviç'ten daha güzel, ayrıca Ekşi'de gördüğüm kadarıyla ona aşık birisi var zaten  :)

- Tilbe'nin psikolojik durumu hakkında yorumcuya katılıyorum, Şöyle ki: mesela aynı fiziksel ölçülere uyan ABD'li Britney Griner geçen sezon "Çaylak" olarak başladığı WNBA sezonunda bugün Milli takım oyuncusu ve smaç basıyor.

Elbette her ülkede böyle oyuncu yetişemez ama bence Tilbe Milli takıma erken alındı.
Yüz ifadesine baktığımızda aynı yorumu rahatca yapabiliyorduk o maçta.

Mesela bayan voleybol milli takımımızda bu gün Kübra oynuyor ama geçmişte yaşadığı başarılar var.
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: otuzbeşbuçuk - 03 Ekim 2014, 21:29:23
Britney Griner Amerika takımı için bile fazla bir oyuncu  ;D
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: otuzbeşbuçuk - 03 Ekim 2014, 21:45:19
Fransızlar işin zevk alma kısmındalar şu anda  ;D ;D ;D
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: akarship - 03 Ekim 2014, 21:47:57
Maçı izlerken sanki Sanders doğıştan Türk oyuncu gibi,diğer oyuncularımızı devşirmişler gibi hissettim.O ne mücadele,o ne hırs öyle.


Bu arada Sanders'ı seneye elden kaçırırsak özellikle de Galatasaray'a kaptırırsak felaket olur.

Tek maçtaki performansa asla bakmam ben Quanitra Sanderstan daha iyi oyuncu bence
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: fbkolik - 03 Ekim 2014, 22:20:05
Tek maçtaki performansa asla bakmam ben Quanitra Sanderstan daha iyi oyuncu bence
Tek maçtaki performans değil ki abi,kaç senedir izleyip görüyoruz Sanders'ı,hatta bu turvuvada geçmiş senelerde leblebi gibi attığı orta mesafeleri de kaçırdı zaman zaman.Kadın basketbolunda bir pivotun orta mesafe şutunun olması olağanüstü derecede önemli,atıyorum erkek basketbolunda bir pivotun orta mesafesi olunca değeri 2 katına çıkıyorsa,kadın basketbolunda 10 katına çıkıyor.Evet Quanitra mükemmel savunmacıdır,iyi ribaunt alır ama bunları Sanders'da yapıyor üstüne bir de hem orta mesafesi var,ayrıca hem oyun zekası hem de asist özelliği daha iyidir Quanitra'dan. 
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: hmetin - 03 Ekim 2014, 22:22:34
Gecen seneki gibi Quanitra-Nevin gibi Quanitra-Sanders ikilisini alacaksın.Quanitra daha cok eksikleri olan ama ribaunt kısmında son derece katkı veren bir oyuncu iken Sanders daha ince,hucum ve blokta son derece basarılı bir oyuncu ayrıca ikisi de Milli Takım forması giydigi icin yonetmelikleri bilmemekle birlikte bir sıkıntı olmaması lazım, ezikler almadan ikisini de bir araya getirmek lazım yas olarak Quanitra daha avantajlı iken oyun ve olgunluk olarak Sanders daha iyi bana gore, bana Quanitra 5'e yakın gelirken Sanders uzun forvet gibi geliyor.Ayrıca kadın her mac 15r,3 blok,18sayı Allah ne verdiyse yapıyor.
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: seyhan_1907 - 03 Ekim 2014, 22:59:07
Guardları  rusyaya gidince kayseriden 2 oyun kurucuyu birden alanlar Sanders'ide alır dedi dersiniz, Bu sene olmazsa seneye... Hatta Milli Takım'a tercih edilmesinde bile payı vardır bu planlamanın (yerli statüsüne geçmesi için) Hoş doğru kararmıydı? bu performansıyla evet orası ayrı doğruya doğru demek lazım.
Başlık: Artık Yarı Final Zamanı
Gönderen: Andrew Goudelock - 03 Ekim 2014, 23:40:53
Artık Yarı Final Zamanı

FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonasında çeyrek final maçları bugün oynanırken, takımımız yine tarih yazdı.

Avustralya, Türkiye, Sırbistan ve ABD yarı finale yükselen takımlar olurken, bu takımlar yarın yarı finalde karşılaşacak.

Diğer takımlar ise 5.-8.'lik maçlarında karşılaşacak.

Avustralya-Kanada: 63-52

Avustralya baştan sona üstün götürdüğü maçta Kanada'yı 63-52 mağlup etti ve yarı finale yükseldi.

Avustralya'da Erin Phillips 16 sayı-3 ribauntla takımının en skoreri olurken, Marianna Tolo 13 sayı-9 ribaunt, Leilani Mitchell 10 sayı-4 ribaunt ve Penny Taylor 8 sayı-5 asist-3 ribaunt yaptı.

Kanada'da ise Miranda Ayım 11 sayı-7 ribaunt, Katherine Plouffe 10 sayı ve Kia Nurse 8 sayı yaptı.

1. Periyot: 19-17
2. Periyot: 17-07
3. Periyot: 15-11
4. Periyot: 12-17



İspanya-Çin: 71-55

İspanya, çeyrek finalde Çin karşısında zorlanmazken, 16 sayı farkla 71-55 mağlup etti.

İspanya'da Sancho Lyttle 24 sayı-7 ribaunt-5 top çalma ile oynarken, Alba Torrens 17 sayı-5 ribaunt-5 asist ve Marta Xargay 7 sayı-5 ribaunt yaptı.

Çin'de Meng Li 10 sayı-5 ribauntla oynarken, Mengran Su 10 sayı ve Song Gao 7 sayı-8 ribaunt yaptı.

1. Periyot: 20-09
2. Periyot: 15-08
3. Periyot: 21-18
4. Periyot: 15-20



Türkiye-Sırbistan: 62-61

Kadın Milli Takımımız, geriden geldiği maçta Sırbistan'ı 62-61 mağlup etti ve yarı finale yükseldi.

Takımımızda Lara Sanders 14 sayı-19 ribaunt-5 blokla harika bir maç çıkartırken, Şaziye İvegin 12 sayı-4 ribaunt, Birsel Vardarlı 8 sayı-2 asist, Işıl Alben 8 sayı-4 ribaunt ve Nevriye Yılmaz 6 sayı-8 ribaunt yaptı.

Sırbistan'da Milica Dabovic 18 sayıyla oynarken, Nevena Jovanovic 16 sayı-6 ribaunt, Jelena Milovanovic 11 sayı-5 ribaunt ve Tamara Radocaj 8 sayı-7 asist yaptı.

1. Periyot: 18-13
2. Periyot: 06-17
3. Periyot: 17-10
4. Periyot: 21-21



ABD-Fransa 94-72

ABD, çeyrek final maçında Fransa karşısında zorlanmazken, Fransa'yı 94-72 mağlup etti.

ABD'de Brittney Griner 17 sayı-5 ribauntla oynarken, Tina Charles 15 sayı-7 ribaunt, Lindsay Whalen 13 sayı ve Maya Moore 10 sayı-4 ribaunt-4 asist yaptı.

Fransa'da Sandrine Gruda 18 sayı-9 ribauntla oynarken, Emilie Gomis 11 sayı, Ana Maria Cata-Chitiga 10 sayı-4 ribaunt ve Celine Dumerc 10 sayı yaptı.

1. Periyot: 29-15
2. Periyot: 24-18
3. Periyot: 19-16
4. Periyot: 22-24



Kadınlar Dünya Şampiyonasında Yarı Final Eşleşmeleri

19.00 Türkiye-İspanya
21.15 ABD-Avustralya


Kadınlar Dünya Şampiyonasında 5.-8.'lik Maçları

14.00 Çin-Sırbistan
16.15 Canada-Fransa



DeriNnba
Başlık: Artık Final Zamanı
Gönderen: Andrew Goudelock - 05 Ekim 2014, 00:21:40
Artık Final Zamanı

FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonasında bugün yarı final ve klasman maçları oynandı.

Takımımız ilk yenilgisini yarı finalde alırken, finalin ismi İspanya-ABD oldu.

Yarı Final

İspanya-Türkiye: 66-56

Kadın Milli Takımımız, yarı finalde İspanya'ya son çeyrekteki oyunu yüzünden 56-66 mağlup oldu ve finale çıkan İspanya oldu.

İspanya'da Alba Torrens 28 sayı-6 ribaunt-3 asistle harika bir maç çıkartırken, Sancho Lyttle 18 sayı-12 ribaunt ve Marta Xargay 10 sayı-3 asist yaptı.

Takımımızda Lara Sanders 18 sayı-8 ribauntla oynarken, Nevriye Yılmaz 18 sayı-5 ribaunt ve Işıl Alben 6 sayı-5 ribaunt-4 asist yaptı.

1. Periyot: 19-20
2. Periyot: 09-07
3. Periyot: 13-12
4. Periyot: 25-17



Avustralya-ABD: 70-82

ABD, zaman zaman zorlansa da Avustralya'yı 82-70 mağlup etti ve finale çıktı.

ABD'de Tina Charles 18 sayı-9 ribauntla oynarken, Diana Taurası 11 sayı-3 ribaunt ve Maya Moore 16 sayı-5 ribaunt-5 asist yaptı.

Avustralya'da Erin Phillips 19 asyı-3 ribauntla oynarken, Mariana Tolo 10 sayı-6 ribaunt ve Penny Taylor 8 sayı-6 ribaunt-4 asist yaptı.

1. Periyot: 16-19
2. Periyot: 14-23
3. Periyot: 22-19
4. Periyot: 18-21



Klasman Maçları

Çin-Sırbistan: 85-69
Kanada-Fransa: 55-40




Yarının Programı

14.00 Sırbistan-Fransa (7.'lik Maçı)
16.15 Çin-Kanada (5.'lik Maçı)
19.00 Türkiye-Avustralya (3.'lük Maçı)
21.15 ABD-İspanya (Final Maçı)



DerinNba
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: Erdenay Güler - 05 Ekim 2014, 00:55:56
Bizim kızlar yarı finale kadar gelip İspanya ile oynar. Seyirci avantajı ile final görebiliriz.

Göremedik.
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: active - 05 Ekim 2014, 22:53:46
Bugün Avustralyaya kaba tabirle ezildik.
ABD de beklendiği gibi şampiyon oldu.Zaten erkek basketbol dünya şampiyonası öncesi kafalarda olan acaba sorusu bayan basketbolda pek yoktu. :)
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: sonkale1907 - 06 Ekim 2014, 14:28:13
Turnuvanın en iyi 5'i

Alba Torrens, Penny Taylor, Maya Moore,  Sancho Lyttle, Brittney Griner

MVP Maya Moore
Başlık: Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
Gönderen: TitoSantana - 07 Ekim 2014, 20:55:57
Bu turnuvanın hakkı ABD-Avusturalya finali idi.

Ayrıca ben İhsan Bayülgen'in seyrettiğim maçlar öncesi ve esnasındaki yorumlarını beğendim.
Netekim, Avusturalya maçımız öncesi yorumunu dinleyince bu maçta hiç şansımız olmadığına kanaat getirip bağırıp çağırmadan ve dahi kedimi de korkutmadan adeta bir Tapu Kadastro memuru sakinliğinde maçı izledim.  :)

Neyse, maç sonucunda Esmeral'in altıokka edildiği anlarda çok duygulandım..
Adana'daki Botaş-FB maçlarında Esmeral sayı attıkca o tezahüratımız geldi aklıma:

Esmeral biçim biçim
Esmeral bizim için
Cimbom'a da atsana  ;D
Esmeral bizim için

Yolun açın olsun Esmeral, seni basketbol'a hizmet etmeye devam ederken görmek isteriz bundan sonra..