Dün akşam Barcelona - Atletico Madrid maçını izledim. Simeone 12 yıldır başında takımın. Yaptıkları ortada ki yaptığı yerde RM ve Barcelona var. Geçtim 12 yılı, bunun üçte biri mümkün olabilecek mi Fenerbahçe'de diye kendi kendime sormadan edemedim. Biliyorum, yaşanılan travmalar, on yılı aşkın bir başarısızlık var ortada ve kimsenin mecalı ve sabrı kalmadı. Öte yandan 2012'den önce de mümkün olmadı altını çizdiğim şey. Geçtim başarısızlığı falan şampiyon olan hocaları kovduk. Mevcut yönetim de kulübü tekrar 80'li ve 90'lı yıllara döndürdü. Aziz Yıldırım'ın gelişi bir 10 yıl ertelemiş olacakları. 10 yıldan fazla başkanlık yapması ve haksız yere içeri girmesi onun da şirazesini kaydırdı ve kendi ayağına sıktırdı. Görünen o ki bu çapsızlık ve plansızlığa eşlik eden sabırsızlık devam ettiği müddetçe bir Nothingham Forest ya da bir Sampdoria gibi oluruz 8-10 yıla kadar. Ne diyelim, kaderde bu günleri görmek de varmış...
Saha içinde güçsüzüz. Saha dışında beş kez güçsüzüz. Şu mevcut ortamda yapılacak iki şey vardı. Birisini geçen yıl yapacaktı, beceremedi, çekemedi takımı.
Diğer yol ise hedefi Avrupa'ya çevirmek. Avrupa kupalarında gidebildiğin yere kadar gidebilmek. Öncelik Avrupa olmalı Türkiye ligini çok kaale almadan. Bu kulübün tek çıkış yolu Avrupa'da başarı.
Ben artık 5 sarı kart görmesi gereken oyuncunun tek kart dahi görmediği bir ligi izlemek istemiyorum. Eyüp, Samsun ve Kayseri başkanları GS'li. Üç hafta önce ortalığı hakem hakem diye yıkan adam bugün methiyeler düzmüş GS2ye, futbol dersi verdiler demiş, aleyhlerine verilen penaltının penaltıyla uzaktan yakından ilgisi olmamasına rağmen.
Trabzon GS yardakçısı. BJK hiç beklemediğin anda sırtına saplar. Saha içinde güçlü olmadığın müddetçe hiç bir şansın yok bu futbol ortamında. Güçlü olsan bile şansın rakibinin karşısında çok az. Her yerdeler. Devlet televizyonuna bir Avrupa maçı özetinde Muslera'nın attığı tekmeyi göstertmeyecek kadar güçlüler. Biraz sıkışmaya dursunlar Profesörü bile tweet atıyor, Ağar'ı göreve çağırıyor.
Tek yol Avrupa ve tabiki bu yönetimle değil...