Gönderen Konu: Fenerbahçe / Euroleague 2015-16 Sezonu / FİNAL  (Okunma sayısı 518652 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
Ynt: Fenerbahçe / Turkish Airlines Euroleague (2015-16 Sezonu)
« Yanıtla #225 : 30 Ekim 2015, 22:41:43 »
İyi bir mücadeleyle gerekli bir galibiyet aldık. 3'lük atışlarda sıçan Real 66 sayıda kaldı. Tek can sıkan nokta ribaundlarda yaşadığımız sıkıntıydı.

Son iki mağlubiyetten sonra, başka mecralarda takıma ve koça sallayan başı boş piçlere iyi bir kapak oldu.

Ayrıca, uzun süreden sonra EL'de %80 üzeri faul atıyor olmak da keyif verici.

ayon ve reyes'e karşı tüm euroleague takımları toplansa ribaundlarda sorun yaşar, ayon savunma reyes de hücum ribaundlarında dominant oyuncular , yüz kez oynasak yüzünde de öyle olur.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #226 : 30 Ekim 2015, 22:47:57 »
Istanbul'da olmam nedeniyle maci Ulker Arena'da izleme sansini yakaladim. 

Bu donemde nasil ki maglubiyetler uzerinde cok durmamak gerekiyorsa, bu tur galibiyetlere de cok sey addetmemek lazim.  Real Madrid felaket derecede kotuydu.  Attiklari sutlarin cogu girmedi: cok ribaunt aldilar ama sutlar girmeyince pek fazla anlam ifade etmedi. 

Sloukas cok kalite bir isim.  Vesely durgundu.  Udoh iyiydi.  Datome hucumda kilitleri acti.  Bogdan'i o kadar begenmedim: daha fazlasini bekliyorum ondan. 

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #227 : 30 Ekim 2015, 22:56:46 »
ayon ve reyes'e karşı tüm euroleague takımları toplansa ribaundlarda sorun yaşar, ayon savunma reyes de hücum ribaundlarında dominant oyuncular , yüz kez oynasak yüzünde de öyle olur.

Herhalde ki bu adamlar iyi ribaun'çu fakat bizim ribaund'larda bir sıkıntı var şu ana kadar. Çoğu şey iyiyken hep bir husus eksik oluyor nedense; bu da ribaund çeken atletik bir uzunun olmaması. Gerçi NBA belası yüzünden nereye el atsak kurudu, bunun da etkisi var.

Bizim en kritik oyuncumuz, bogdan bogdanovic.
Böyle oynadıgı sürece, bu takım kolay kolay yenilmez

Geçen sene ki gibi öyle geri planda idare etme şansı zaten yok, ağırlığını koymalı artık.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #228 : 30 Ekim 2015, 23:16:58 »
Bu galibiyeti esas değerli kılan unsurlardan birisi de Real'e hiç kafasını kaldırma fırsatı vermememiz. Hani ortada geçer maç da son anlar belirler ya sonucu, hiç öyle olmadı. Hep kontrol bizdeydi ve hiç kazanacakları hevesine bile izin vermeden, maçın sonuna da ağırlığımızı koyarak kazandık. Bu, önemli...
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #229 : 30 Ekim 2015, 23:35:00 »
Torku Konya'ya kaybettiğimiz maça 75 yorum yapılmış. Real Madrid'i yeniyoruz; benim bu yazdığım henüz 77. mesaj... Üstelik bunların çoğu da maçı izleme şansı olmayan arkadaşlar için maç esnasında geçtiğimiz skor bilgileri... İnsan düşünmeden edemiyor; bazıları gerçekten mağlubiyet zamanlarının yorumcusu mu diye... Mazur görün, düşünmeden edemiyorum.

Çevrimdışı akıllıdeli

• Üye
  • Yer: ankara
« Yanıtla #230 : 30 Ekim 2015, 23:43:17 »
off off şu maçı izleyemedim ya ona yanarım.. :(

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #231 : 30 Ekim 2015, 23:59:56 »
biz kazanalımda hiç kimse yazmasın. Strasbourg ve Konyaspor mağlubiyetlerini unutturmadı ama iyi oyun ve özellikle böyle bir rakibe karşı galibiyet güzel. umarım anticde önemli birşey yoktur.

Çevrimdışı ertuğrul

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #232 : 31 Ekim 2015, 00:22:17 »
Real'le bu kaçıncı maçımız ve  istatistiğimiz ne merak ettim.

Çevrimdışı Emreisking

• Üye
« Yanıtla #233 : 31 Ekim 2015, 00:24:47 »
bogdan gerçekten müthişti bugün datome 3 numarada harikaydı hickman dönünce 4 e kayarsa daha da verimli hale gelebilir tüm takıma ve koça tebrikler bu akşamda görüldü ki bu takım mücadele ederse herkesi yenebilir inşallah böyle devam eder

Çevrimdışı Emreisking

• Üye
« Yanıtla #234 : 31 Ekim 2015, 00:27:46 »
Real'le bu kaçıncı maçımız ve  istatistiğimiz ne merak ettim.
euroleague de 6. maç ilk galibiyet pianigianin olduğu yıl ilk turda iki mağlubiyet euroleague deki 2. Sezonumuzda ilk turda iki mağlubiyet birde geçen yılki final four ilk kez kazandık

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
« Yanıtla #235 : 31 Ekim 2015, 00:28:31 »
bugün görmeyi beklediğimiz Fenerbahçe'yi gördük sonunda.. Datome'nin çabası Udoh'un kendini toplaması kayda değerdi. Barış Hersek'in verdiği katkıyı kimse gözardı etmemeli. Bogdanovic en derli toplu maçını oynadı, tercihleri yerindeydi. Vesely bazı pozisyonları fazla zorluyor sanki :D Ama zorlayacak ki daha üst seviyeye çıksın. Ben takımımdan gurur duydum bugün. Diyecek fazla bişi yok.

Çevrimiçi myildirim

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #236 : 31 Ekim 2015, 00:53:35 »
Kazanacağımızı hissediyor ve umuyorum. Geçen seneden kalan hırsla beraber koç, bogdan ve vesely'den ekstra bir performans bekliyorum. Kalinic Rudy'nin, Antic'de Nocioni'nin çirkefliklerine gerekli yanıtları vereceği bir maç olsun.

Anlaşılan o ki bu sene atarak, hücumda yaratarak değilde savunma ile müchadele azmi ile kazanacağız ve bir şeyleri başaracağız. Bugün özellikle 2.yarıda bu azmi gördüm takımdaki her oyuncudan ve hissettiğim gibi kazandık. Tebrikler Fenerbahçem.

Çevrimdışı ObiCanKimobi

• Üye
  • Yer: İzmir
    • @ObiCanKimobi
« Yanıtla #237 : 31 Ekim 2015, 01:07:26 »
Hayati maç değildi belki ama şimdiye dek kırılgan görünen takımın özgüveni açısından harika oldu. Bu açıdan çok önemliydi bana göre.

« Son Düzenleme: 31 Ekim 2015, 01:07:37 Gönderen: ObiCanKimobi »

Çevrimiçi Soner

• Üye
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #238 : 31 Ekim 2015, 02:01:38 »
Baris hersek cok onemli katki sagladi cok memnun oldum.

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
« Yanıtla #239 : 31 Ekim 2015, 04:12:14 »
Koça, oyunculara, taraftara, hepsine helal olsun. İnanılmaz mücadele etti takım. Çok sert savunma yaptık ve Real Madrid'i düzen dışına çıkardık. Ben Real Madrid'in 2 hücum üst üste istediği seti oynayabildiğini hatırlamıyorum. Maç boyunca da maksimum 4 ya da 5 kez istedikleri gibi hücum etmişlerdir.

Her oyuncu elinden gelenin fazlasını yaptı ama Datome ve Udoh'u diğer oyunculardan ayrı tutuyorum. Udoh'un her atışı bozması, ilk yarı Reyes'e potayı karartması... Her deliği kapatmaya çalıştı. Hücumda da en etkili oyuncumuzdu. Faul problemine girmese 20 sayıyı bulurdu büyük ihtimalle.

Datome de adeta bana kapak yapar gibi 3 numarada çok iyi oynadı.Özellikle savunmada diğer maçların aksine hiç geçilmedi ve yardım savunmasını çok iyi yaptı. Hücumda top onda fazla kalmadığında; yani bitirici olarak kullandığımız zaman çok faydalı. Hala 4 numarada kullanılmasını istiyorum o ayrı konu. Hem alanı daha iyi açarız hem de oyun sıkıştığında Datome'nin bire birlerinden daha çok ekmek yeriz. Obradovic'i de anlıyorum kısa rotasyonunu sadece 4 oyuncunun üstüne yıkmak istemiyor, bu yüzden sıkıştığımız anlar veya maç sonları dışında 3 numara oynatıyor. Bir sebep de şu olabilir: Rakip kısaları savunurken zaman zaman adam değiştiriyoruz. Vesely veya Udoh'u kısa oyuncu üzerinde bırakıyoruz ve bu durum pota altında ribaund zaafiyeti oluşturuyor.(Kısalara ve 4 numaraya büyük iş düşüyor.) Bjelica gibi elit bir ribauntçumuz olmadığı için koç kısa rotasyonunda daha iyi ribaund alan oyuncuları kullanmak istiyor olabilir. Ki bu açıdan bakınca mantıklı da. Hickman dönünce kısa rotasyonu nasıl olacak onu bir görmek lazım.

Şunu da söyleyip bitireyim. Obradovic'in dünyada verim alamayacağı bir oyuncu yok galiba. :D En önemli maçta Barış'ın verdiği şu katkı inanılmaz. Maça etki etti resmen.
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2015, 04:16:37 Gönderen: Başar Bükücü »
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic