Başarı nedir, ne değildir, her zaman için en mükemmel olanını istemenin psikolojisi konusunda NBA'deki başarısı ortada olan bir koçun aşağıdaki sözleri fikir verebilir diye paylaşıyorum:
7.’lik-8.’lik maçı sonrası konuşan Gregg Popovich ise hem uluslararası basketbol seviyesini övdü hem de altın madalya kazanamamanın başarısızlık olmadığını söyledi.
70 yaşındaki koç, “Bazı insanlar sadece suçlamak istiyor. Utanmalıyız çünkü altın madalya kazanamadık. Bu saçma bir tutum. Olgunlaşmamış, kibirli ve dünyadaki diğer tüm takımlara saygı göstermeyen bir bakış açısı… Çabaları olağanüstü! Amerika’nın şampiyonluğa yürümesi gerektiği gibi kanun değil. Herkesi 30 sayı farkla yendiğinde ne gibi bir tatmin olması gerektiğinden emin değilim. Hiçbirinde neşe, şeref ya da memnuniyet göremiyorum” dedi.
(Kaynak eurohoops.net)
Bok yesin Popovic. Derrick White gibi diğer 29 takımdan birisinde olsa, bırakın ana kadroya almayı, davet etmeyi aklından bile geçirmeyeceği öğrencisine torpil yapıp kadroya aldı. Bunun ayıbı bile yeter... Utanmadan, arlanmadan konuşuyor.
2017'de Amerika Kıta Şampiyonası finalinde mevcut Arjantin takımını NBA'de şans bulamayan Geliştirme Ligi oyuncularıyla yendi Birleşik Devletler... Tamam, kötü, hatta gerçekten dandik bir kadroyla geldiler... Ama bu kadar dandik isimlerle gelinmesinde onun hiç mi suçu yok? Artı, İLK DEFA BİR ARAYA GELEN BU İSİMLERE, bütün yetersizliklerine rağmen, birazcık NBA'in ruhuna uygun oynama şansı tanısaydı, Sırbistan dışında hiçbir ekibe yenilmezlerdi. Nitekim, göreceli olarak serbest bıraktığı ilk hazırlık maçında, bu kadro İspanya'yı farklı yendi.
Popovic kendi sistemi içinde ve San Antonio gibi gözden ırak bir kentte başarılı bir hoca olabilir. Ama söz konusu Dream Team ise Popovic Amerikan basketbolunun urudur, kanseridir. Mutlaka ama mutlaka kovulması, hatta başarısızlığın faturası kesilerek kovulması şart oğlu şarttır. Kawhi Leonard'ın onunla çalışmak istemeyişinin ne kadar isabetli olduğu da meydana çıktı. Popovic'i kovmazlarsa 2020 Tokyo Olimpiyatlarında onları bekleyen hezimet çok daha ağır olacaktır. Popovic NBA basketbolunun kanseridir.