Gönderen Konu: 2019 FIBA Dünya Kupası  (Okunma sayısı 77957 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Ynt: 2019 FIBA Dünya Kupası
« Yanıtla #420 : 15 Eylül 2019, 17:35:32 »
Başarı nedir, ne değildir, her zaman için en mükemmel olanını istemenin psikolojisi konusunda NBA'deki başarısı ortada olan bir koçun aşağıdaki sözleri fikir verebilir diye paylaşıyorum:

7.’lik-8.’lik maçı sonrası konuşan Gregg Popovich ise hem uluslararası basketbol seviyesini övdü hem de altın madalya kazanamamanın başarısızlık olmadığını söyledi.

70 yaşındaki koç, “Bazı insanlar sadece suçlamak istiyor. Utanmalıyız çünkü altın madalya kazanamadık. Bu saçma bir tutum. Olgunlaşmamış, kibirli ve dünyadaki diğer tüm takımlara saygı göstermeyen bir bakış açısı… Çabaları olağanüstü! Amerika’nın şampiyonluğa yürümesi gerektiği gibi kanun değil. Herkesi 30 sayı farkla yendiğinde ne gibi bir tatmin olması gerektiğinden emin değilim. Hiçbirinde neşe, şeref ya da memnuniyet göremiyorum” dedi.

(Kaynak eurohoops.net)

Bok yesin Popovic. Derrick White gibi diğer 29 takımdan birisinde olsa, bırakın ana kadroya almayı, davet etmeyi aklından bile geçirmeyeceği öğrencisine torpil yapıp kadroya aldı. Bunun ayıbı bile yeter... Utanmadan, arlanmadan konuşuyor.

2017'de Amerika Kıta Şampiyonası finalinde mevcut Arjantin takımını NBA'de şans bulamayan Geliştirme Ligi oyuncularıyla yendi Birleşik Devletler... Tamam, kötü, hatta gerçekten dandik bir kadroyla geldiler... Ama bu kadar dandik isimlerle gelinmesinde onun hiç mi suçu yok? Artı, İLK DEFA BİR ARAYA GELEN BU İSİMLERE, bütün yetersizliklerine rağmen, birazcık NBA'in ruhuna uygun oynama şansı tanısaydı, Sırbistan dışında hiçbir ekibe yenilmezlerdi. Nitekim, göreceli olarak serbest bıraktığı ilk hazırlık maçında, bu kadro İspanya'yı farklı yendi.

Popovic kendi sistemi içinde ve San Antonio gibi gözden ırak bir kentte başarılı bir hoca olabilir. Ama söz konusu Dream Team ise Popovic Amerikan basketbolunun urudur, kanseridir. Mutlaka ama mutlaka kovulması, hatta başarısızlığın faturası kesilerek kovulması şart oğlu şarttır. Kawhi Leonard'ın onunla çalışmak istemeyişinin ne kadar isabetli olduğu da meydana çıktı. Popovic'i kovmazlarsa 2020 Tokyo Olimpiyatlarında onları bekleyen hezimet çok daha ağır olacaktır. Popovic NBA basketbolunun kanseridir.
« Son Düzenleme: 15 Eylül 2019, 19:59:32 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #421 : 15 Eylül 2019, 17:44:03 »
Adını anmak istemediğim yorumcu gönüllerin şampiyonu dedi.İşte kurtulmamız gereken mentalite bu.Bundan 1 ileri 2 geri modundayız.Tek şampiyon var İspanya.Geçen hafta bizim için kullandı Mehmet Sevinç.Rakibin gücü ne olursa olsun final setine taşımışın 9-6 gibi gayet güzel avantajda yakalamışın vermeyeceksin oradan.Tarih şampiyonları yazar.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #422 : 15 Eylül 2019, 17:56:58 »
Bok yesin Popovic. Derrick White gibi diğer 29 takımdan birisi olsa, bırak ana kadroya almayı, davet etmeyi aklından bile geçirmeyeceği öğrencisine torpil yapıp kadroya aldı. Bunun ayıbı bile yeter... Utanmadan, arlanmadan konuşuyor.

2017'de Amerika Kıta Şampiyonası finalinde mevcut Arjantin takımını NBA'de şans bulamayan Geliştirme Ligi oyuncularıyla yendi Birleşik Devletler... Tamam, kötü, hatta gerçekten dandik bir kadroyla geldiler... Ama bu kadar dandik isimlerle gelinmesinde onun hiç mi suçu yok? Artı, İLK DEFA BİR ARAYA GELEN BU İSİMLERE, bütün yetersizliklerine rağmen, birazcık NBA'in ruhuna uygun oynama şansı tanısaydı, Sırbistan dışında hiçbir ekibe yenilmezlerdi. Nitekim, göreceli olarak serbest bıraktığı ilk hazırlık maçında, bu kadro İspanya'yı farklı yendi.

Popovic kendi sistemi içinde ve San Antonio gibi gözden ırak bir kentte başarılı bir hoca olabilir. Ama söz konusu Dream Team ise Popovic Amerikan basketbolunun urudur, kanseridir. Mutlaka ama mutlaka kovulması, hatta başarısızlığın faturası kesilerek kovulması şart oğlu şarttır. Leonard'ın onunla oynamak istemeyişinin ne kadar isabetli olduğu da meydana çıktı. Popovic'i kovmazlarsa 2020 Tokyo Olimpiyatlarında onları bekleyen hezimet çok daha ağır olacaktır. Popovic NBA basketbolunun kanseridir.

Bir önceki koç Wisniewski ile neden yollar ayrıldı.?

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #423 : 15 Eylül 2019, 17:59:34 »
Küçümsediler ve scarıola çok iyi koç.Koç farkı.Ama İspanya önce İtalya sonraki aşamada Sırbistanı yenerek final yolunu açtı ve finalde tokatlıyor sonuna kadar hakedilmiş şampiyonluk.
Kim kimi küçümseyebilir Dünya Kupası finalinde?

Abi senin adın Erman mı?
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #424 : 15 Eylül 2019, 18:10:10 »
Kim kimi küçümseyebilir Dünya Kupası finalinde?

Abi senin adın Erman mı?

Murat.Hayır sırplar Arjantin maçını hafife aldı.Balkan gevşekliği denen bir olgu mevcuttur.

Çevrimdışı ozgurr

• Üye
  • Yer: izmir/kuşadası
    • @ozgurr2002
« Yanıtla #425 : 15 Eylül 2019, 21:09:28 »

Bir önceki koç Wisniewski ile neden yollar ayrıldı.?
wisniewski?? mike kryzewski'mi?

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #426 : 15 Eylül 2019, 21:21:17 »
wisniewski?? mike kryzewski'mi?

Mıkemış. Polonya kökenli.Aklımda yanlış kalmış.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #427 : 16 Eylül 2019, 09:47:40 »
Bok yesin Popovic. Derrick White gibi diğer 29 takımdan birisinde olsa, bırakın ana kadroya almayı, davet etmeyi aklından bile geçirmeyeceği öğrencisine torpil yapıp kadroya aldı. Bunun ayıbı bile yeter... Utanmadan, arlanmadan konuşuyor.

Popovic kendi sistemi içinde ve San Antonio gibi gözden ırak bir kentte başarılı bir hoca olabilir. Ama söz konusu Dream Team ise Popovic Amerikan basketbolunun urudur, kanseridir. Mutlaka ama mutlaka kovulması, hatta başarısızlığın faturası kesilerek kovulması şart oğlu şarttır. Kawhi Leonard'ın onunla çalışmak istemeyişinin ne kadar isabetli olduğu da meydana çıktı. Popovic'i kovmazlarsa 2020 Tokyo Olimpiyatlarında onları bekleyen hezimet çok daha ağır olacaktır. Popovic NBA basketbolunun kanseridir.

ahaha Hakan abi ne oldu niye yükseldin ya bu kadar
Amerikan kanın ağır bastı bu turnuvada :)

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #428 : 16 Eylül 2019, 10:36:15 »
Djordeviç istifa etmiş sanırım.Obradoviçe teklif götürürler..

Benim tahminim olmaz ama koçluk kariyeri biterse Sırbistan basketbol federasyonu başkanı olabilir.Novak Djokoviç ile birlikte Sırbistanın en sevilen figürü.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #429 : 16 Eylül 2019, 11:23:30 »
götürmezler abi o defteri koç 3 sene önce kapattı
Sadece Fenerbahçe'yi çalıştıracağım dedi

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #430 : 16 Eylül 2019, 15:00:29 »
ahaha Hakan abi ne oldu niye yükseldin ya bu kadar
Amerikan kanın ağır bastı bu turnuvada :)

Sorma... İki senede bir de olsa, "Dream Team" izlemek istiyorum... Yavaş basketbol oynayan, vasat oyunculardan kurulu bir ekip değil... Bir NBA sever olarak, haliyle Popovic'in olaya bakışını da, oyuncu seçimlerini de nefretle karşılıyorum.
« Son Düzenleme: 16 Eylül 2019, 15:03:32 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #431 : 16 Eylül 2019, 15:08:17 »
Mıkemış. Polonya kökenli.Aklımda yanlış kalmış.

Amerikalılar ona kısaca Coach-K der. Çok yaşlandı. Zannederim kendisi aldı bu kararı... Önceden de açıkladı, şu tarihte bırakacağım diye... Şimdilik sadece Duke Üniversitesini çalıştırıyor. 40 küsur senedir olduğu gibi... NCAA liginde rakiplerinin ona taktığı lakap, "fare surat"tır. Ama gerçek şu ki, dünyanın en saygın basketbol koçlarındandır. Hatta bugün Avrupalı bir çok koç da, onun seksenli yıllarda yazdığı kitaplarla ufkunu geliştirmiştir. Amerika'da esas saygıyı NBA koçları değil, NCAA koçları görür. NBA oyuncuların, NCAA ise koçların borusunun öttüğü ligdir.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #432 : 16 Eylül 2019, 15:27:07 »
Amerikalılar ona kısaca Coach-K der. Çok yaşlandı. Zannederim kendisi aldı bu kararı... Önceden de açıkladı, şu tarihte bırakacağım diye... Şimdilik sadece Duke Üniversitesini çalıştırıyor. 40 küsur senedir olduğu gibi... NCAA liginde rakiplerinin ona taktığı lakap, "fare surat"tır. Ama gerçek şu ki, dünyanın en saygın basketbol koçlarındandır. Hatta bugün Avrupalı bir çok koç da, onun seksenli yıllarda yazdığı kitaplarla ufkunu geliştirmiştir. Amerika'da esas saygıyı NBA koçları değil, NCAA koçları görür. NBA oyuncuların, NCAA ise koçların borusunun öttüğü ligdir.

Yaşlı dediniz  ama popovichte yaşlı.Bir siyahi koç var o gayet iyi Nbade onu getirirler belki.?

Derrick williamsa sormuşlar toplantıda milli takım hakkında görüşler.Avrupada oynayan Amerikalı oyuncular da değerlendirebilir demiş haklı yeni oyuncumuz.Misal Hunter katkı yapmazmıydı yada clyburn yada higgins.Muazzam havuz var.
« Son Düzenleme: 16 Eylül 2019, 15:28:24 Gönderen: Tom Hanks »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #433 : 16 Eylül 2019, 15:57:07 »
Sorma... İki senede bir de olsa, "Dream Team" izlemek istiyorum... Yavaş basketbol oynayan, vasat oyunculardan kurulu bir ekip değil... Bir NBA sever olarak, haliyle Popovic'in olaya bakışını da, oyuncu seçimlerini de nefretle karşılıyorum.
abi bir çok nba yıldızı gelmedi diye biliyorum
gelme ihtimali olan ve greg'in seçmediği adamlar var mıydı kimler olabilir misal
abi bu yavşaklar olimpiyatlşarı daha fazla önemiyor seneye sikecek kadro ile gelirler diye düşünüyorum

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #434 : 16 Eylül 2019, 18:55:32 »
abi bir çok nba yıldızı gelmedi diye biliyorum
gelme ihtimali olan ve greg'in seçmediği adamlar var mıydı kimler olabilir misal
abi bu yavşaklar olimpiyatlşarı daha fazla önemiyor seneye sikecek kadro ile gelirler diye düşünüyorum

Olimpiyatlara 12 takım katılıyor çoğu zayıf.Esas arena bana göre dünya kupası fiba daha güzelleştirebilir son 16 eleme olmalı yine.

Ben yarı finale kadar bakmıyorum.Atletizm-Yüzme-Jimnastik-Hız bisikleti-Kürek hatta öncelikli gelir olimpiyat tenis bile pek bakmam yıl boyu izliyorum.