Gönderen Konu: Fenerbahçe Kadın Basketbol - Euroleague (2017/18)  (Okunma sayısı 46110 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
moore oynanmayacak ummc de bildiğim...mid-january diyorlardı takıma katılması icin...
umaırm bizde sancho gelir ve oynar..

hmetin

• Ziyaretçi
Ynt: Euroleague 10. Hafta BLMA - Fenerbahçe 3 Ocak 2018 (22.00)
« Yanıtla #151 : 04 Ocak 2018, 18:08:36 »
Birsel kotuydu savunacak tarafı yok.Ama gecen sene en iyi sezonlarındna birini gecirdi.Gecen sene de 20 yasında degildi.
YDU dogru yapılanma yanlıs yapılanma bilemem ama adamlar bir senede buraya gelmedi.Once BGD kurdular sonra YDU ile birlestiler.Kademe kademe hem altımızı oydular hem de cok fazla transfer yaptılar.
Quanitra en kilit isim bana gore cunku devsirme sonra da Vandersloot takımın herseyi sadece bunlar da olmadı.Her sene transfer yapıldı.
Q,Kayla,Vandersloot,Bahar,Cansu,Levander,Gruda arada gonderilenler Merve Aydınlar vs tamamen toplama bir takım ve buyuk cogunlugunu FB den kalanı da GS den topladılar.
Bizim gibi de durdurulmadılar.Bir Turgay Atasu cıkmadı.En onemli oyunucu da tarihin en onemli macına Ocak ta hamile kalıp cıkamamızlık yapmadı.Su anda bizim butce 1.8-2M civarında ise bunların en az 5M USD butcesi var.

Neyi konusuyoruz dogru ikili Vandersloot-Kayla aslında bana gore kilit ikili Vandersloot-Q bizdeyken de Q teknik olarak yetersiz idi ama deli gibi ribaunt alıyordu.Aynı isi yapıyor.Her sene olmasa da biz de dogru ikilileri kurduk.Penny-Taurasi varken kosarak degil ucarak,ezerek El gidiyorduk.Turgay Atasu cıktı.GS macına Vera hamileyim deyip cıkmadı.Bize cıkarılan engeller onlara cıkarılmaz.

Ayrıca mevcut oldukları kadroyu keyfi kaybetmedik.2 katını verdiler simdi cıkıp 3 katını verseydik diyen olabilir.Klup kac yıldır 150-250 TL ye Basketbol-Voleybol Kombinesi cıkardı.Kim aldı?Kendimize de bakmamız lazım...

hmetin

• Ziyaretçi
Hesap kitaba giremeyiz.Bir kere Famila ya averaj olarak gerideyiz.Avenida macı zaten zor adamlar dan dun davullar falan her turlu zor deplasman, UMMC-YDU kolay mac degil sonra yer seceyim derken 4. olmak ya da 5. olmak var.

Çevrimdışı franz392

• Üye
  • Yer: İstanbul
Avenida'ya, Schio'ya geçileceksek final four'a kalmayalım zaten. Ekaterinburg neyse de Ydü'yü yenmek lazım, Kursk yarı finalde elesin bunları.

• Üye
kalan maclar....

ummc 8-2 .. fb (d), nadezdha, familia (d), blma (d)
ydu 8-2 .. avenedia, wisla (d), fb (d), nadezdha
fb 8-2 .. ummc, avenedia (d), ydu, wisla (d)
familia 6-4 .. wisla, blma (d), ummc, avenedia (d)
avenedia 5-5 .. ydu (d), fb, nadezdha (d), familia

bence zaten ilk 4 belli..ama benim nazarımda 4.olup elenecegine 5. ol eurocup'ı kazan daha iyi bu sezon...

avenedia'nın yapabileceği max 7-7 su an...deplasmanda o kadar kotuler ki ydu, nadezdha dan cıkarcakları en fazla 1 galibiyet gibi gozukuyor, bizi ve familia'yı yenseler bile max 8-6 olurlar...yani bence 5. oldular artık...(gidip orada 15 fark yemez isek ve bundan sonra kalan 4 macıda kaybetmezsek)..hatta 7-7 bile muhtemel...
familia 3. lugu zorlamak ıcın oynyacak...wisla ve blma deplasmanı alırlar ama evlerinde ummc ye kaybederler, son haftada avenedia ile oynayacaklar...onlarında durumu 8-6 yada 9-5...son hafta avenedia-familia macı 4.luk icin oynanacak gibi..kazana 4. olacak...belki de avenedia 11 farkla almak zorunda olacak...

ummc nin biizm mac haric kaybedecegini sanmıyorum...familia macında moore da yetisecek...11-3 yada 12-2 bitirecekler...(bizim maca baglı olarak)
ydu'nun bizim mac haric kaybedecegini sanmıyorum....11-3 yada 12-2 bitirecekler...(bizim maca baglı olarak)
bize gelirsek..son hafta zaten wisla'yı kazanmak zorundayız...bu durum bizi en kotu 9-5 durumuna getiriyor..
avenedia macı muamma kaybedilebilir...keza evimizde ummc ve ydu macı da...cok dikkatli olmak laızm ic sahada...12-2 ile 9-5 arası her derece olabilir..bakalım ne olacak...su maclar oncesi takviye yapmak onemli tum sezonu belirleyecek gibi...

• Üye
Ynt: Euroleague 10. Hafta BLMA - Fenerbahçe 3 Ocak 2018 (22.00)
« Yanıtla #155 : 05 Ocak 2018, 09:29:18 »
Birsel kotuydu savunacak tarafı yok.Ama gecen sene en iyi sezonlarındna birini gecirdi.Gecen sene de 20 yasında degildi.
YDU dogru yapılanma yanlıs yapılanma bilemem ama adamlar bir senede buraya gelmedi.Once BGD kurdular sonra YDU ile birlestiler.Kademe kademe hem altımızı oydular hem de cok fazla transfer yaptılar.
Quanitra en kilit isim bana gore cunku devsirme sonra da Vandersloot takımın herseyi sadece bunlar da olmadı.Her sene transfer yapıldı.
Q,Kayla,Vandersloot,Bahar,Cansu,Levander,Gruda arada gonderilenler Merve Aydınlar vs tamamen toplama bir takım ve buyuk cogunlugunu FB den kalanı da GS den topladılar.
Bizim gibi de durdurulmadılar.Bir Turgay Atasu cıkmadı.En onemli oyunucu da tarihin en onemli macına Ocak ta hamile kalıp cıkamamızlık yapmadı.Su anda bizim butce 1.8-2M civarında ise bunların en az 5M USD butcesi var.

Neyi konusuyoruz dogru ikili Vandersloot-Kayla aslında bana gore kilit ikili Vandersloot-Q bizdeyken de Q teknik olarak yetersiz idi ama deli gibi ribaunt alıyordu.Aynı isi yapıyor.Her sene olmasa da biz de dogru ikilileri kurduk.Penny-Taurasi varken kosarak degil ucarak,ezerek El gidiyorduk.Turgay Atasu cıktı.GS macına Vera hamileyim deyip cıkmadı.Bize cıkarılan engeller onlara cıkarılmaz.

Ayrıca mevcut oldukları kadroyu keyfi kaybetmedik.2 katını verdiler simdi cıkıp 3 katını verseydik diyen olabilir.Klup kac yıldır 150-250 TL ye Basketbol-Voleybol Kombinesi cıkardı.Kim aldı?Kendimize de bakmamız lazım...

sorun butcenin yanlıs harcanması abi...yoksa butce dusebilir...problem yok..
sen butceni dogru harcamadın, dogru kadrolar kurma yoluna hic gitmedin..hep 1 abdli tercihin yanlıstı yıllardır..daha az paralara daha verimli oyuncular geldi 2. sıınıf tkaımlara...biz sacma paralar verip onlara hep sezon ortası degistirdik bu youncuları...
kadroları ynalıs kurduk, hep kadroda 1 pozisyon eksik kaldı..alternatifsiz kaldı...
bunlaırn butce ile alakası yok..bunların subenin kotu yoneitlmesi ile ilgisi var...

dediklerinde haklısın...bizim onumuzu kestiler, yeteri kadar maddi destek hicbir zaman olmadı...

ama subenin kotu yonetildigi gercegini atlamamak da lazım....

mesela bu sene...vaughn tercih edidldi...ve bir baktılar ki kız yerel ligde abd pasaportlu...simdi bunun butce ile yada birilerinin onunu kesmesi ile alakası var mı? bu bildigin is bilmezlik...

hmetin

• Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Kadın Basketbol - Euroleague (2017/18)
« Yanıtla #156 : 06 Ocak 2018, 17:20:19 »
Yanlıslar yok diyen olmadı ki Hocam, dogruları yapınca da mutlaka bir durduran cıkıyor zaten...
Plum berbat,Vaughn pasaport olayı affedilmez bir hata bunu savunan yok.

• Üye
takviye yapmadan maca cıkıyoruz...koca bravo subeye..
en kritik doneme girdik 150-200 k bulamadılar...
bakalım ummc-avenedia-ydu macları naısl bitecek..
bari avenedia macına yetisse..

ummc de moore bu maca yetismedi bildigim kadarıyla...baric de sakat olabilir..

*K. Toliver    - E. Beglova / Birsel - Pelin - Plum*
*E. Beliakova - D. Nolan / Dabo - Ayse
*A. Torrens - O. Arteshina / Powers - Tugce
*E. Meesseman   - L. Sanders  / Vera - Tilbe
*B. Griner - N. Vieru / Vaughn - Esra

oynayacaklar...pratikte  beglova-nolan-arteshina-vieru nun katkısı cok kısıtlı..yani sanders ile 6 kisiler...bence rotasyon olarak ondeyiz...moore ve baric gelene kadar tabi...iste 2 dogru hamle yapsak ileride de basederiz...pota altına sancho gibi 1.5 numaraya allisha gray/ skylar diggins gibi...

toliver-beliakova-torrens 3 lusunun skor opsiyonun kısıtla pota altında sertlik yap macı al....
ozellikle beliakova'nın 3 sayı performansına dikkat edelim...cok yuzdeli atıyor...tolliver ve torrens'e dikkat ederken arada kacmasın...

bence kazanabilecegimiz mac...
daha ortada moore yokken ve baric sakatken kazanılacka mac ic sahada...

gecen hafta torrens extra oynadı ve oyle kazandılar ydu ya karsı evlerinde...

Umarım dabovic oynar..bu macı dusunerek 2 mactır dinlendiriyoruz herhalde...

• Üye
sampiyonluk adayı diger 3 takımlar eger takviye yaparsak kadrolara bakalım...

ummc takviyelerle beraber...

PG - K. Toliver - N.Baric - E. Beglova
SG - A. Torrens - E. Beliakova 
SF - M.Moore - D.Nolan - O. Arteshina
PF - E. Meesseman - L. Sanders
 C - B. Griner - N. Vieru

ydu...

PG - C.Vandersloot - Olcay - Emine
SG - K.Mcbride - E.Eldebrink - Gökçe
SF - Bahar - Cansu
PF - J.Lavender - S.Gruda
 C - Q.Hollingsworth - A.Wauters

kursk...

PG - A.Cruz - E.Prince - K.Levchenko
SG - E. Kirillova - N.Zhedik
SF - A.McCoughtry - S.Petrovic
PF - N.Ognuwike - M.Vadeeva - A.Logunova
 C - H.Ciak - T.Vidmer

Hepsinin pota altı cok guclu...pota altına kesin takviye sart...baska turlu resmen f4'de bizi bozek gibi ezerler...sancho bir nebze tecrubesiyle bas eder..ve cabuk ayaklarıyla iyi uyum saglar birsele...aynı zamanda vera gibi pasor bir 4 numara ile de anlasır...
ayrıca bizim birsel'in performansını dusunerek kendi skorunu yaratabilen bir skorer 1.5 almamız lazım...takımı da belli bir derecede oynatabilen...birebirde skor urtemesi cok onemli, penetre edebilen yada kendi sutunu yaratabilen...plum da ikisi de yok...allisha gray veya diggins i ondan yazıyorum...yılın caylagı oldu hatta gray...daha cok 2 numara..
b.skyes'i kacırdık...hata yaptık bence...tam bizlikti...1.5 numaraydı....
diggins cok zor ama neden olmasın...daha cok 1 numara gerci...
a.gray hamlesini tercih ediyorum nedense..hem birselin oyun duzeni bozulmasın hem gelecek oyuncu kendi skoruna yonelik oynasın diye..

kursk...

PG - Birsel - Pelin
SG - A.Gray - Dabo
SF - A.Powers - Ayse - Tugce
PF - A.Veremeyenka - Tilbe
 C - S.Lyttle - K.Vaughn - Esra

Bu kadro ile hem ydu hem ummc ile cok rahat kapısırız bence...kursk'u da zorlarız...artık maclık performans gerisi...
ama ydu ve ummc yı yenme ihitmalimizi cok goruyorum...ydu yu %50 den fazla; ummc %50-50...kursk la %50 den az ama gene sansımız olur...

sancho gibi bir uzun ve plum yerine skor katkısı verecek bir kısa olmadıkca sansımız yok..
iki hamle bizi el'de iddalı duruma getirir..
sadece 1'i olursa el de gene sansımız az olur..(ki muhtemelen uzun gelir)...bu bizi ligde biraz daha sanslı hale getirir..1 takviye olursa uzuna olur..kısaya olmaz bence...ama dedigim gibi bu ligde elimizi daha cok rahatlatır...
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2018, 13:46:55 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimdışı ertugrul_solomon

• Üye
Yılmaz abi bitik sancho yla, gray le falan kursk ile baş edemeyiz. En fazla yine finalde tokatlanırız. Sancho iyi olsa eka bırakmazdı zaten.  Gray iyi hoş ta büyük maçlarda patlar bence. Bize diggins moore delle done fowles ogwumike gibi winner elemanlar lazım ama alamıyoruz artık maalesef.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
Oha Maya'yı ne zaman aldı Eka? İmreniyorum valla, adamlar canı istediği an dünyanın en iyisini alabiliyorlar.

S.Diggins. ben bu hatunu ABD Milli Takımının maçında izlemiştim. Azgın boğa gibi, kimse tutamıyordu hatunu. Plum yerine Diggins  olursa takım gerçekten uçar.

Sancho da her zaman Sanchodur. Şu pota altımıza ilaç olur.

• Üye
Yılmaz abi bitik sancho yla, gray le falan kursk ile baş edemeyiz. En fazla yine finalde tokatlanırız. Sancho iyi olsa eka bırakmazdı zaten.  Gray iyi hoş ta büyük maçlarda patlar bence. Bize diggins moore delle done fowles ogwumike gibi winner elemanlar lazım ama alamıyoruz artık maalesef.
Oha Maya'yı ne zaman aldı Eka? İmreniyorum valla, adamlar canı istediği an dünyanın en iyisini alabiliyorlar.

S.Diggins. ben bu hatunu ABD Milli Takımının maçında izlemiştim. Azgın boğa gibi, kimse tutamıyordu hatunu. Plum yerine Diggins  olursa takım gerçekten uçar.

Sancho da her zaman Sanchodur. Şu pota altımıza ilaç olur.

sancho her zaman sancho'dur fikrine kısmen katılıyorum...
sancho onu oynatacak pg ile yası ne olursa olsun degerli olur...bence bunu birsel yapabilir...zaten bize pota altında tecrubeli, sertlik yapacak alternatif uzun laızm...ve eu pasoportlu  en iyi alternatif...
gray yerine diggins yazmamamın sebebi daha cok mali sebepler...ayrıca uzun vadede de diggins i surkeli tutmak kolay degil...
ama gray alınırsa cappie gibi uzun yıllar kalabilir...powers tarzında cunku o da...
diggins reklam yuzu oldugundna nike'ın sagı solu belli olmaz..par acok umrunda degil..

bu hamleyi uzun amerikalı-eu kısa olarak yapacaksak o da fena cozum degil...fowles+orta seviye bir eu guard da isimizi gorur...yada tina+orta seviye eu guard...
ama dedigim gibi eu uzun+abd kısa yapacaksak tek cozum su an sancho gibi...
ne yazık ki gruda yı kacırdık elden...

bu arada zaten alamadıgımızdan bu oyuncuları boyle alternatifler yazıyoruz hep..

« Son Düzenleme: 10 Ocak 2018, 09:02:46 Gönderen: Vanguards of FB »

• Üye
bu arada bana kalsa seneye yatırımı yapar..ne var ne yok toplarım piyasadan...birsel'in seneye bıraktıgını dusunursek...
buna eski oyuncuları tekrar toplayarak baslarım...
olcay+cansu yada melis+quanitra yada sanders... boyle bir 3 luyu almak lazım...eldeki yerlilerin ustune bir tık daha koymak lazım...ama esra gibi cok gereksiz yerli oyunculardan da kurtulmak...ama devsirme sart...
sonra bu yerlilerin etrafını dogru planlama ile doldurursun...zaten elinde powers+dabo ve vera var...1 kıtadısı+1 eu daha alır kapatırsın transferi..ama dogru oyunculara giderek yaparsın bu isi...

Çevrimdışı franz392

• Üye
Bu maçı kaybedip YDÜ'yü 11 sayının altında bir farkla yensek güzel olur. Yarı finalde Kursk tokatlasın YDÜ'yü. Bizim Kursk'a karşı şansımız zaten çok düşük, diğer türlü eleneceksek de hiç değilse YDÜ'ye değil Ekaterınburg'a elenmiş oluruz. Zaten diğer gruptaki Sopron, Prag, Bourges gibi takımlar zayıf, saha avantajı olmasa da olur. Daha önce de demiştim, bunları eleyemeyen takımın F4'te işi yok.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
Kızlar canla başla oynadı ve yine yendik Eka'yi ;D

Kelsey de durdu durdu Eka'ya patladı. Kız sen böyle oyna düğününü bile yaparım senin:)

Tabi Eka'nin rezalet dış şut yüzdesi de kazanmamızı sağladı.