Gönderen Konu: Marko ''The Next One'' Guduric  (Okunma sayısı 83631 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Ynt: Marko Gudurić ''The Next One''
« Yanıtla #105 : 25 Kasım 2018, 11:39:15 »
Şimdi şöyle bir soru: Her üç senede bir tane Bogdanovic çıkıp bizi Euroleague şampiyonu yapsın ve ardından NBA'e gitsin mi? NBA seviyesine kadar kendisini geliştiremeyecek oyuncularla (Emir örneğinde olduğu gibi) uzun seneler çalışıp, final ve final-four'larla yetinelim mi?

Yani NBA seviyesinde bir kısaya sahip olmadan Euroleague şampiyonluğu mümkün mü?
Valla seçenekler bunlarsa direk ilkini seçerim. Varsın gitsinler, sıkıntı yok. Nasılsa yenisini buluruz durumu olur o zaman. :)
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #106 : 25 Kasım 2018, 11:41:52 »
Valla seçenekler bunlarsa direk ilkini seçerim. Varsın gitsinler, sıkıntı yok. Nasılsa yenisini buluruz durumu olur o zaman. :)

Aynen kardeşim. Bir Doncic mesela... Elimizden söke söke aldı gitti kupayı. :(

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #107 : 25 Kasım 2018, 11:42:59 »
Aynen kardeşim. Bir Doncic mesela... Elimizden söke söke aldı gitti kupayı. :(
Abi Guduric o seviyelere çıksın ve bir şampiyonluk daha alalım, omuzuma alır gönderirim. :)
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #108 : 25 Kasım 2018, 16:36:54 »

Şimdi şöyle bir soru: Her üç senede bir tane Bogdanovic çıkıp bizi Euroleague şampiyonu yapsın ve ardından NBA'e gitsin mi? NBA seviyesine kadar kendisini geliştiremeyecek oyuncularla (Emir örneğinde olduğu gibi) uzun seneler çalışıp, final-four'larla yetinelim mi?

Yani NBA seviyesinde bir kısaya sahip olmadan Euroleague şampiyonluğu mümkün mü?

Ben yazacaktım benzer şeyi, telefondan yazmak kazdığı için bekleyeyim pazartesiyi dedim ama Hakan hocam kaçırmamış:).
Bence, Guduric, Bogdanovic ten iyi olsun, bizde kupalar kazansın sonra da istediği yere gitsin. O seviyeye gelemeyecek adamları almayalım:). Böyle olunca kulübün cazibesi de olur, hem daha ucuza alırız oyuncuyu da.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #109 : 25 Kasım 2018, 17:03:16 »
Yalnız hiç boş adam sıvamıyoruz, sıvadığımız her adam sonunda yüzümüzü güldürüyor..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #110 : 25 Kasım 2018, 22:11:32 »
Yalnız hiç boş adam sıvamıyoruz, sıvadığımız her adam sonunda yüzümüzü güldürüyor..
Adamsın Kemal Erdem
Bize gelen her genç her Sırp illa gelişir ve katkı verir
Rahat olun stress yapmayın

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #111 : 25 Kasım 2018, 22:58:01 »

thompson hariç de çarpılırsın...

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #112 : 25 Kasım 2018, 23:11:03 »
Thompson başlı başına bir tez konusu be abi onu ayrıca tartışırız bir gün :D

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #113 : 25 Kasım 2018, 23:27:03 »
Yeteneksiz kalitesiz vs laflarına hiç bir zaman katılmadım yine katılmamaya devam edeceğim.
Kendimce gördüğüm eksikleri
Karar mekanizması iyi dğeil
Mental olarak yeterli seviyeye belli anlarsa geliyor
İniş çıkışları var
23 yaşında olduğunu unutmamak lazım
Kendine daha fazla güvense temiz bir skorer olur

Savunma kısmında kopuyor bazen oyununda dün de koptu belli dönemlerde
Aslında fiziken iyi durumda
Bu sorunları zamanla aşacaktır

Fenerbahçe'de ve Zeljko ile oynamak kolay değil
İşte green örneği önümüzde duruyor
Zaman lwızm

Yeteneğine ve oyun görüşüne hiç bir zaman tam olarak inanmadım ve tatmin olacak bir istikrar da görmedim ama senle konuştuğumuzda dediğim gibi sorumluluk alması gerek demiştim ve Maccabi maçında o sorumluluğu eli titremeden aldı. Özgüveninin gelmesi açısından çok iyi oldu bu zira yüzü gülmeye başladı. Maçı kazandıran performansı sergiledi. Sezarın hakkı sezara, nasıl eleştiriyorsak bu maçtaki hakkını vermemek de haksızlık olur. Umarım böyle devam eder.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #114 : 26 Kasım 2018, 00:59:17 »
Adamın saha görüşü var aga, olmasa Obra zaten Sırbistan kontenjanını ondan yana kullanmazdı.

Kendini oyuna verdiğinde, iyi konsantre olduğunda ölümcül paslar atabiliyor. Gâyet sahaya hâkim bir oyuncu Guduric.

Bileği de düzgün. Kendine güvendiği an hiç titremiyor eli, konsantre olsun %50 ile üçlük atar tüm sezon. Kendi pozisyonunu yaratıyor ama bu konuda elit değil.

En büyük eksiği savunması. 4 dakika 13 sayı attı ama o 4 dakikada onun yüzünden 10 sayı yedik. Ikili oyun savunmasında adamını kaçırıyor çoğu zaman.  Guduric savunmasını ne yapıp edip geliştirmeli.

Ama yine söylüyorum, bu çocuk konsantre olduğunda çok çok iyi bir 2 numara.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #115 : 26 Kasım 2018, 07:56:13 »
Yeteneğine ve oyun görüşüne hiç bir zaman tam olarak inanmadım ve tatmin olacak bir istikrar da görmedim ama senle konuştuğumuzda dediğim gibi sorumluluk alması gerek demiştim ve Maccabi maçında o sorumluluğu eli titremeden aldı. Özgüveninin gelmesi açısından çok iyi oldu bu zira yüzü gülmeye başladı. Maçı kazandıran performansı sergiledi. Sezarın hakkı sezara, nasıl eleştiriyorsak bu maçtaki hakkını vermemek de haksızlık olur. Umarım böyle devam eder.
Abi tek ihtiyacı olan şey bence de o özgüven
Hoca da bu konuda kızıyor ona at lan amk diyor at işte atacaksın neyine çekiniyorsun
Neyse böyle birkaç maç daha oynaması lazım o zaman mental olarak belli seviyeyi görebilir

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #116 : 27 Kasım 2018, 12:32:31 »
Normalde pek sevmiyorum kendi yazdığım şeyleri paylaşmayı ama Guduric'le ilgili olan kısmı koyayım dedim. Dilerseniz de kalan kısmını linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

Marko Guduric Yüzünden Aklını Kaybedenler Var

Fenerbahçe'nin yıldızı Marko Guduric eğer Sırbistan'da değil de dünyanın herhangi bir yerinde doğsaydı bugün bambaşka şeyler konuşuyor oluyorduk.

Bu ülke hakikaten bazen çok ilginç ve enteresan olaylara sahne olabiliyor. Guduric aslında bunun en güzel örneği. Saha içi sonuçları üzerinden koça vurmak imkansız. Nereden ne bulsak da eleştirsek diyen zihniyet artık tamamen aklını kaybetmiş durumda.

Guduric kötü oynadığı zaman 'torpilli' diyorlar, hadi onu anladık. Lakin akıl sağlıklarını o kadar yitirmişler ve kafalarını boş işlerle o kadar bozmuşlar ki, adam iyi oynadığı zamanda aynı şeyi söylüyorlar. Guduric'e verilen şans başka birine verilse o da aynısını yaparmış! Şimdi bunun zaten tutarlı bir tarafı olmadığını biliyoruz, olmadığı gibi böyle bir şeyin saçmalığını ispat da edebiliyoruz. Ancak biz ne yazarsak yazalım, neyi ispat edersek edelim, bunlar neye inanıyorsa onu söylemeye devam edecekler. Çünkü amaçları asla üzüm yemek değil, her zaman bağcıyı dövmek.

Guduric, eleştirilemez bir adam değil. Sezon başından beri istikrarsız maçları oldu. Bazen kendini çok fazla geri plana attı, güven sorunu yaşadı ve bu da performansına yansıdı. Ki Zeljko Obradovic de zaman zaman basın toplantılarında oyuncusunu eleştirdi. Son maçlarda, ki özellikle Maccabi maçında, kendine olan güveni arttıkça neler yapabileceğini hem biz, hem de aslında kendisi gördü. Bu maçlar Guduric için olumlu anlamda kırılma maçları olacaktır, bunu ileride daha net göreceğiz. Fenerbahçe'ye her gelen Sırp oyuncu için inatla aynı şeyleri söylemek kabak tadı vermedi mi? Ki bahsi geçen oyuncular arasında Nemanja Bjelica ve Bogdan Bogdanovic de var. İkisinin de yaptıkları ve geldikleri nokta ortada.

Velev ki dediğiniz gibi olsun, yani Obradovic kendi vatandaşlarını koruyor diyelim. O zaman adama demezler mi, senin Türk koçların da aynı şekilde Türk oyuncuları korusun. Sen kendin, kendi çocuklarına ne kadar değer veriyorsun ki, Obradovic ve Sırpları sorguluyorsun? Bu ülkede bazı yetersiz koçların ya da idarecilerin borazanlığını yapan adamlar, sitelerinde, köşelerinde o çocuklara talimatla sallıyorlar. Hedef tahtası haline getiriyorlar, tembel diyorlar, sorumluluk alıp şut atana niye şut attın diye hesap soruyorlar. Senin bir derdin varsa önce bir aynaya bak, kendi yapına bir eleştiri getir, sonra Guduric'i mi eleştirirsin, Obradovic'i mi eleştirirsin, ona o zaman karar veririz.

http://basketball.com.tr/analiz-dusmeye-doyamadigim-dipsiz-kuyumdun/
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2018, 12:33:36 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #117 : 01 Aralık 2018, 01:38:04 »
Canavar gibi oynadı maçın Mvpsi oldu
Böyle yürekli oyna kaçır laf etmez kimse çünkü sorumluluk alınca yapabiliyorsun

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla