Voleybol > Fenerbahçe Erkek Voleybolu

Fenerbahçe | Erkek Voleybol Takımı Genel Haberler

(1/42) > >>

irem:
Fenerbahçe Erkek Voleybol takımımızla ilgili çıkan haberler röportajlar...

cemagrak:
Metin Toy
Uğur
Ediz
Burak

şu anda kısmen ligde oynayacak tecrübeye sahip 4 adet türk oyuncumuz var ,
Castellani elbet uzun vadeli planlarda yapıyordur,
İvan 1 bilemedin hadi 2  sene daha oynar ondan sonrası için bir yapı içine girmek lazım , İvan gibi bir pasör çaprazının yerini doldurmak imkansız zaten , onun gibi güçlü olduğu kadar teknik ve zeki çapraz çok zor bulunur .
Marshall ile de önümüzdeki seneler devam edileceğini zannetmiyorum. Fonteles'in 2 senelik sözleşmesi var yaş 29 . onunla 4 5 senelik bir yapı içine girilebilir, seneye Fonteles ve İvan ile devam eder yanına başka bir yabancı monte ebilebilir sonrasında İvan'sız seneler için yapı oluşturulur.

aslında yerli olarak gençlerden iyi bir jenerasyon yakaladık , bu 4 oyuncuyu iyi bir şekilde monte edebilirsek avrupa da başarılı olabiliriz.
1 smaçör
1 orta
1 pasör , mutlaka ve mutlaka yabancı üst düzey pasör şart.
( 3 yabancı yasağının süreceğini düşünürsek )

Anka:

Genç Erkek A Voleybol Takımımız devreyi lider tamamladı

Genç Erkekler İstanbul Ligi'nin 8. hafta mücadelesinde İBB ile karşılaşan Fenerbahçemiz, rakibini 3-0 mağlup etti.

50.Spor Salonu'nda oynanan mücadelede maça Mert, Oğuzhan, Emrecan, Batı, Bertuğ, Halil ve libero Fırat altılısı ile başlayan Genç Erkek A  Takımımız, 25-14, 25-12 ve 25-14'lük setler sonrasında maçtan 3-0 galip ayrıldı.

Bu galibiyetle 8'de 8 yapan Fenerbahçe Genç Erkek A Takımımız, ligde devreyi namağlup lider tamamladı.

http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=37478

Anka:
Şampiyonlar Liginde Rus derbisi;

http://www.laola1.tv/en-int/live/lokomotiv-novosibirsk-zenit-kazan/146691.html

1. seti Zenit Kazan kazandı.

Cem Ağrak:
Gürol abi ile sohbet ettik buraya da fikirlerimizi yazalım ;
Bugün oynadığımız ve deplasmanda kaybettiğimiz maç özelinden gitmiyorum ,
2011 yılından beri Ivan ve Marshall bizim kadromuzdalar,
İvan cidden çok özel bir oyuncu 21 nci yuzyıl itibari ile mevkisinin en iyi oyuncusu diyebiliriz ,
Marshall her türlü sakatlık sıkıntılarına rağmen diğer özel bir oyuncu , dikey sıçrama olarak 3,85 ile voleybolda en yüksek noktaya çıkan oyuncu (  Ivan'ın bu konu ile ilgili güzel bir cümlesi var dip not düşeyim : Ne kadar çok sıçradığının hiç önemi yok , önemli olan o topu sahanın hangi noktasına atıp sayı aldığındır ) Marshall fundemental olarak çok iyi bir oyuncu  İtalya yıllarında Pasör çaprazı olarak da oynadı , kariyerine pasör olarak başladığı biliniyor ,
özetle iki tane dünya çapında voleybolcumuz var hele İvan çok özel bir oyuncu ama biz bir türlü Avrupa da istediğimiz noktaya gelemiyoruz , 3 yabancı diye saçma sapan bir kural var elimizi kolumuzu bağlayan , Castellani ile 2nci sezonda avrupa da çok iyi başlamıştık Macerata takımını burhan felekte 3*2 yenerek girip o ligi 3ncü bitimiştik , hep bi noktaya geldiğimiz zaman alamadığımız manşet ve pasrümüzün kritik anlardaki kötü tercihlerine takılıp kaldık.
 Bugünde yine böyle oldu Ivan yok Fonteles yok ilk seti kaybetmişiz sonra 2 set peşpeşe kazanmışız ve son sete çok iyi girmişiz ama Liberomuz manşet alamıyor , hemde smaç servise de değil yahu float diye adlandırdığımız sahaya paralel olarak atılan servis türünde 7 kez manşet alamadık , ve bütün emekler boşa gidiyor , yada herşey yolunda gidiyor iken maç başa baş son sayılar ve pasörümüzün yanlış tercihleri sebebiyle yine set ve maç gidiyor.
geçen gün Zenit - Novosibiriks maçı vardı , bir tarafta 40 yaşındaki efsane Grbiç , diğer tarafta 28 yaşında yeni neslin en iyilerinden Butko, yahu adamların nereye ne şekilde pas vereceğini tahmin etmek suduko çözmek kadar zor , şimdi bi onları izliyoruz birde bizim ligimizi izliyoruz
konuyu çok uzattım gürol abi de bu konuda benimle hemfikir ; Ivan gibi bir oyuncu 4 senedir bizde ama biz bir türlü avrupa da o istediğimiz noktaya gelemiyoruz gelemedik o yapıp kuramadık , Ivan da yaşlanıyor belki burada bulunduğu müddetçe klübe bizlere ve genç oyunculara birşeyler katmıştır, en azından o gittikten sonra istediğimiz bi yapılanma ile daha iyi noktalara gelebiliriz ;

uzun lafın kısası yerli rotasyonumuz güçlü olsa yabancı tercihlerini Pasör ve libero dan yana kullanmaktan hiç ama hiç çekinmem ...

neyse şube anahtarını Castellani'ye bıraktığımıza inanıyorum ve onun da bizi ilerleyen dönemlerde ( hızlı bir dönemde ) önemli noktalara getireceğine inancım sonsuz.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git