Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2018-19 Sezonu  (Okunma sayısı 204398 defa)

0 Üye ve 22 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes - Euroleague 24.Maç
« Yanıtla #1215 : 01 Mart 2019, 13:31:23 »
Nazar değmesin gerçekten, çok forma girdik ama önümüzdeki hafta Real maçı var bakalım merak ediyorum ne olacak
abi o maçı kaybetme ihtimalimiz bence var.
sonuçta her maçı kazanamayız ama kaybedersek de kaybetme şeklimizin önemli olduğunu düşünüyorum
3 maç verdik bu sene euroleague'de efes maçı dahil her iki maçı da son anlarda kaybettik
Real'in barcelona maç sonucu da bizim maça asılma şeklinde önemli olur
sakatlıksız geçirelim yenersek hayvan gibi bir mesaj olur ama real de bize olası finalinde hayvan gibi motive olur
kararsız kaldım :)

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1216 : 01 Mart 2019, 14:27:24 »
abi o maçı kaybetme ihtimalimiz bence var.
sonuçta her maçı kazanamayız ama kaybedersek de kaybetme şeklimizin önemli olduğunu düşünüyorum
3 maç verdik bu sene euroleague'de efes maçı dahil her iki maçı da son anlarda kaybettik
Real'in barcelona maç sonucu da bizim maça asılma şeklinde önemli olur
sakatlıksız geçirelim yenersek hayvan gibi bir mesaj olur ama real de bize olası finalinde hayvan gibi motive olur
kararsız kaldım :)

Kaybetme lüksümüzün olduğu bir maç. Bak mesela bu maçta kaybetsek bir Kimki yada Bayern maçı gibi tepki vermem. Zira direkt rakip olan bir takımla onların evinde oynuyoruz ama öte yandan mesaj maçı da olabilir. Biz sizden her türlü iyiyiz gibi.
Bir diğer bakış açısı da geçen sene grubun son maçı deplasmanda yendik bunları ama F4'te yenildik. O nedenle ölçü de olmaz

Ama her şekilde Real ve Cska maçlarımız şu anki euroleague klasikleri arasına giriyor. Mesela Real-Cska maçları o derece ilgi çekmiyor bence.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1217 : 01 Mart 2019, 16:42:45 »
Kaybetme lüksümüzün olduğu bir maç. Bak mesela bu maçta kaybetsek bir Kimki yada Bayern maçı gibi tepki vermem. Zira direkt rakip olan bir takımla onların evinde oynuyoruz ama öte yandan mesaj maçı da olabilir. Biz sizden her türlü iyiyiz gibi.
Bir diğer bakış açısı da geçen sene grubun son maçı deplasmanda yendik bunları ama F4'te yenildik. O nedenle ölçü de olmaz

Ama her şekilde Real ve Cska maçlarımız şu anki euroleague klasikleri arasına giriyor. Mesela Real-Cska maçları o derece ilgi çekmiyor bence.
kesinlikle yensek de bir anlamı var yenilince de tolerans hakkı var.
kimse ya Real'e deplasmanda yenildi diye takıma sövmez makul ve mantıklı bir yenilgi olması şartıyla
ama sana bireşey diyeyim mi biz bu maçı da alırız :)

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1218 : 01 Mart 2019, 17:14:32 »
kesinlikle yensek de bir anlamı var yenilince de tolerans hakkı var.
kimse ya Real'e deplasmanda yenildi diye takıma sövmez makul ve mantıklı bir yenilgi olması şartıyla
ama sana bireşey diyeyim mi biz bu maçı da alırız :)

Takım her hafta yeniyor sen de her hafta tutturmuş oluyorsun :)
Bizimkilerin maça bakış açısı önemli burada. Şöyle de bişiy var. Real bizi eledikten sonraki sezon onları süpürmüştük, sonra cska yendi bizi ve takip eden sezon onları süpürdük. iki sene önce şampiyon olduğumuzda yendiğimiz oli sonraki sene ligde bizi süpürdü. Şimdi de real bizi yendi ve bizim onları süpürme vaktimiz

F4'te yenilen sonraki sene süpürge çıkarıyor gibi bir istatistik var :)
« Son Düzenleme: 01 Mart 2019, 17:15:02 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı mertnowitzki

• Üye
  • Yer: Milano-Lombardia
    • @anadol_mert
« Yanıtla #1219 : 01 Mart 2019, 17:16:57 »

Kaybetme lüksümüz yok hele ki F4 yaklaşmışken! Psikolojik olarak onlara, kaybetmeyeceğimizi kabul ettirmemiz lazım
Son bir şarkı be...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1220 : 01 Mart 2019, 17:26:51 »
Kaybetme lüksümüz yok hele ki F4 yaklaşmışken! Psikolojik olarak onlara, kaybetmeyeceğimizi kabul ettirmemiz lazım
nasıl yok yahu kaybetme lüksün
böyle bir bakış açısı olabilir mi

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #1221 : 01 Mart 2019, 20:23:27 »
Bu psikoloji olarak kabul ettirmemiz lazım kısmına katılmıyorum, kaldiki böyle bir üstünlük olabileceğini de düşünmüyorum bu seviyedeki takımlar ve oyuncular için.

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
Ynt: Real Madrid -Fenerbahçe Beko 07,03,2019 23,00
« Yanıtla #1222 : 01 Mart 2019, 21:53:55 »
çok zor maç barçaya domalıp gelcekler feci bilenirler iice, jofrinin yokluu da bu maç çok fark yaratır, 81-74 filan alırız.

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1223 : 01 Mart 2019, 21:54:54 »
Psikoloji olayına ben de hiç katılmıyorum, kadınlar EL'de finale kadar namağlup gelip, tüm Avrupa maçlarında yendiğimiz G.Saray'a yenilmiştik misal.

Çevrimdışı Intermed

• Üye
« Yanıtla #1224 : 01 Mart 2019, 22:50:20 »
Bu takimin her maçta kaybetme lüksü ve kredisi var.

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
« Yanıtla #1225 : 01 Mart 2019, 23:19:46 »
gs ve efs maçlarında yok

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
Ynt: Real Madrid -Fenerbahçe Beko 07.03.2019, 23.00
« Yanıtla #1226 : 02 Mart 2019, 01:24:31 »
barça verdi küsküyü, yolu açtı, cska maçını merak ediorum artık acep uzatmasız alır mıyız bu sefer?

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1227 : 02 Mart 2019, 02:49:35 »
Belki de kulüp tarihinin en karakterli oyuncularından ve teknik yönetiminden oluşan bu takımın - beraberlik sonucunun olmadığı bir sporda- her türlü kredisinin olduğunu düşünüyorum. Yeter ki son 4 senedeki gibi mücadele edilsin, formalar terletilsin, yerdeki toplara atlanılsın...

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
Ynt: Real Madrid -Fenerbahçe Beko 07.03.2019, 23.00
« Yanıtla #1228 : 02 Mart 2019, 07:23:15 »
Bu maçı kazanmayı başarırsak benim gözümde liderliği garantileriz çünkü kalan maçlarda sâdece Moskova deplasmanı zor, diğer maçları kazanırız.

Kaybedersek Moskova deplasmanı liderlik için final gibi bir deplasman olur. CSKA'nın kalan maçlarına baktığımızda bizim maç dışında sâdece Anadolu Efes deplasmanı zor. Kaldı ki Maccabi yenilgisinden sonra muhteşem bir form yakaladı CSKA, şu an Real'den çok daha iyi durumdalar. Anadolu Efes gibi sıkışınca götü başı dağıtan bir takımı da bence zorlanmadan geçecekler.

Real'in bizden sonraki kalan maçlarına baktığımızda sâdece Baskonia deplasmanı zor, geri kalanını kazanırlar ama bizi yenseler bile liderlik şansları bence kalmadı. 3 Şubattan bu yana Real Madrid Euroleague+İspanya Ligi olmak üzere 5 maçta 3 yenilgi aldı. Ayrıca İspanya Kupası finalinde El Clasico'yu da kaybettiler. Yâni 6 resmi maç 4 yenilgi, bunların 2 tânesi Barca'ya karşı.

Randolph çok formda, geri kalan oyuncular inişli-çıkışlı grafiğe sâhip. Elbette bize karşı çok farklı bir motivasyonla oynayacaklardır ama 2 hafta arayla 2 tâne El Clasico kaybetmiş olmaları onlarda muhtemelen bir tahribat yaratmıştır.

Lasa bize karşı nasıl oynamayı seçecek bu önemli. 28 Aralıkta İstanbulda çaktığımız maçta düşük tempoyu tercih edip bizim gibi oynamayı seçmiş, Campazzo-Taylor-Thompkins tarzındaki oyuncuları aynı anda parkede tutarak sertlik dozajını arttırmış ve hücumdan çok savunmayı ön plana almıştı. Rudy ve Carroll'ın da uzak mesâfeli üçlükleri gelince hücumda çoğu zaman önde kalmışlardı. Kritik anlarda Tavares'e de çözüm üretememiş ve onu dışarıya çekememiştik. Neyse ki son dakikalarda efsâne oynayıp Datome'nin Jordanvâri turnikesiyle gitti denilen maçı almıştık.

Real kendi sahasında bu oyunu tercih etmeyip gerçek kimliğine bürünerek oynayacaktır bence. Yüksek tempoyu tercih ederek bizimle sete set hücuma kalmadan maçı koparmak isteyeceklerdir ki gerçek oyun karakterleri de bu zâten. Bizim en büyük silâhımız olan savunmamızın bu maçta kusursuz işlemesi gerekli. Onları sete set hücuma mahkûm bırakıp geçiş oyunlarına izin vermememiz lâzım. Maç kafa kafaya gittiği sürece çirkefliğe başvuracaklar bunu biliyoruz. Rudy köpeği hakemlerle kavga edecek, Randolph Vesely'nin üzerine oynayacak, Campazzo iti kendini yerlere atacak ama biz bu tip atmosferlere alışığız, hiçbir şekilde geri adım atmayız, yılmayız.

Randolph'u azmasına izin vermeden iyi tutmalıyız, çok formda. Ona sürekli yardım getirmemiz şart.  Campazzo'nun kısalarımıza yapacağı baskıda faul çaldırmamız çok önemli. Carroll ve Rudy ibnesinin uzak mesâfeli can sıkıcı üçlüklerine fırsat vermememiz gerekli. Llull formda olmasa da tıpkı Campazzo gibi tempoyu elinde tutmak isteyecektir, tempoyu belirlemesine fırsat tanımamalıyız. Ayrıca şu Tavares belâsına çözüm üretelim artık şu maçta, her maçta bize karşı silâh olarak kullanmasınlar. Tavares'i dışarıya çekmemiz şart kısacası. Potadan uzak olduğu anlarda Dixon ve Sloukas üstüne rahatça gidecektir. Abi daha bunun Ayon'u var, Causeur'ü var, adamlarda 1500 tane silâh var ve illâ birileri çıkıp ekstra sayı üretecektir. İşte bu anlarda geri adım atmamak, sertliğe aynı sertlikle cevap verip bizi sindiremeyeceklerinin mesajını vermek gerekiyor ki biz buraların takımıyız zâten.

Günlük şut performansı ve hakemlerin vereceği kararlar sonucu tâyin edecek bence. Yüksek dış şut yüzdemizin bu maçta devam etmesi dileğiyle diyorum. Ayrıca inşaAllah hücum ribauntu vermeyiz, özellikle Tavares varken. Nasıl ki bize 2.hücum fırsatı gelirse karşı takımın canı yanar, Real'e de 2.hücum fırsatı vermek aynı duruma sebebiyet verir. Daha çok hücum ribauntu toplayan 1 adım önde olacak.

80 sayının altında tutarsak %51 kazanırız diyorum. 80 sayının üstüne çıkarlarsa %51 onlar şanslı. Şans faktörü inşaAllah bizden yana olur.
« Son Düzenleme: 02 Mart 2019, 07:31:43 Gönderen: Erdal Soner »

Çevrimdışı Kallessin

• Üye
  • Yer: izmir
« Yanıtla #1229 : 02 Mart 2019, 10:54:35 »
Benim için Efesin 4 bitirmemesi bizim 1 bitirmemiz kadar önemli. Çünkü böyle pis karakterli takımların yakaladığı fırsatı değerlendime konusunda inanılmaz balları oluyor. kalkıpta f4 de kalmalarını falan hiç istemiyorum. Emeğe ve planlamaya zerre değer verilmeyen bu ülkede Efes bir f4 yapsa bizim bunca yıldır gerçekleştirdiğimiz herseyin üstünde bir başarı olarak görülür eminim. O yüzden ya onlarla Playoff da karşılaşıp süpürelim ya da barca alsın onları bir güzel benzetsin.