Gönderen Konu: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2018-19 Sezonu)  (Okunma sayısı 117844 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2018-19 Sezonu)
« Yanıtla #285 : 09 Aralık 2018, 21:20:06 »
Ali koç istifa etsin lafını hiç kullanmadım ama bu rezillik tamamen onun eseri. Âdeta bir fenerbahce düşmanı gibi hicbir şey yapmadığı gibi klubün düştüğü su durumun tam ve tek sorumlusudur.
Fenerbahce küme düşmemeye oynar diye sene başında dedim ben. Bunu da abartarak değil ciddi ciddi söyledim ve 15.hafta sonunda küme düşma hattına indik.
Eğer fenerbahce küme düşmekten kurtulmak istiyorsa evet dehşet verici ama gerçek olan fenerbahce ve küme düşmek kelimeleri yan-yana gelmek istenmiyorsa ali koç tüm ekibi teknik kadrosu ve sorumlu kim varsa derhal bu camiadan uzaklasmalidir. 

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #286 : 09 Aralık 2018, 21:24:41 »
Tam #dipdalgası olduk.Dipte dalga konusu...

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #287 : 09 Aralık 2018, 21:59:05 »
Neyse ki ligin ilk haftas Bursaspor maçında DeSouza ve Giuilano'yu henüz satmamıştık da, onların golleri sayesinde aldığımız 3 puan ile hâlâ sonuncu sıraya düşmedik. Ya bir de lig başlamadan gönderseydik onları?

Beğenmediğim, burun kıvırdığım Fernandao bile şu kadroda olsaydı şu haftaya kadar en az 5 veya 6 gol atar ve bu kadro içinde taraftarın sevgilisi olurdu. Tek bacağı ile sahaya çıksa bile yerine alınanlardan daha iyi oynardı.

Bu kadronun puanı 14 değil. İlk hafta kazanılan 3 puanı bunlar almadı. Kimse bunun üstünde durmuyor ama ligin ilk haftasına da bu ekiple çıksaydık şu an 11 puanımız vardı ve sonuncuyduk.

Gençleştirmenizin de ... koyayım, Elif'inizin de, Barış'ınızın da, eldeki kıymetlileri pahalıya satıp, ucuza oyuncu alma stratejiniz de ... koyayım, size umut bağlayan kendimin de .... koyayım.

Allah belanızı versin!

Sayenizde basketbol takımına yapılan yatırım bile -bu gidişle- tartışmaya açılırsa hiç şaşırmam. O zaman iki kere Allah belanızı versin!

Yağmurdan kaçarken doluya tutulduk. Sanırım bunu hak ettik.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #288 : 09 Aralık 2018, 22:06:17 »
Takım İstanbul'a otobüsle dönecekmiş, vizyon be kardeşim.. Yorumlarını hiç beğenmem ama Erman Toroğlu güzel dedi; o zaman sen de dolmuşa bin..

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #289 : 09 Aralık 2018, 22:58:47 »
Ali başkan seçimden bir buçuk yıl önce filan planlama ve çalışmalara başlamış neyse ki, aksi halde vaziyet ne olurdu kim bilir !!

İlker Yağcıoğlu, Ali Koç'un etrafında futboldan hakikaten anlayan doğru düzgün adam olmadığını söyledi biraz önce. Şu an vaziyete, yapılan ve yapılmayanlara bakılınca doğru bir laf olduğu anlaşılıyor.

İvedilikle düzgün bir teknik direktörle anlaşılırsa ve oyuncular kendilerine çeki düzen verirse toparlanma süreci başlar.

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #290 : 10 Aralık 2018, 00:00:49 »
Futbolla ilgili comoli, hoca ve oyuncu secimleri, kadro planlamasi, kadro disi kararlari adan zye hersey yanlis. Yanlis oldugu bu kadar ortadayken yanlistan donulmemesi sonuc bugun. Sadece Ersun Yanal veya baska hocayi getirmek hicbir seyi degistirmez.

Çevrimdışı fbismail

• Üye
« Yanıtla #291 : 10 Aralık 2018, 00:07:14 »
Ali Koç istifa mı etmeli? Kim gelecek o zaman. Aziz Yıldırım mı? 6 ay önce başkana bu forumda neler söylendiğini herkes hatırlıyordur herhalde. Ben de dahil herkes artık bırakması gerektiğini söyledik.

Büyük teknik direktör Aykut Kocaman. Keşke kalsaydı değil mi? 4 sene bu takımda kaldı ve oynattığı futbol mükemmeldi. 200’e yakın resmi maç ve tribünlerin gitgide futbol takımından uzaklaşması. Takımı izlerken uykumuz geliyordu. Young Boys, PAOK, Vardar ve Spartak Moskova takımlarını elemelerde geçememiz. 5 takımlı Türkiye kupasında grup sonunculuğu. Adamın tek başarısı UEFA’da yarı final oynatması. Aklımda kalan tek olumlu futbol da İstanbul’daki Benfica maçı. Onun zamanında 4 senede bonservise 110 milyon dolardan fazla para verildi.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #292 : 10 Aralık 2018, 00:19:41 »
Geçen seneki takım aynen kalmalıydı dedim durdum burada. Ali Koç'un hiçbir halt yapmasına gerek yoktu. takım aynen kalacaktı. 8-10 tane, sıradan anadolu takımı oyuncusu bile zor olacak çöp doldurdu takıma. Olmaz dedik. Rizeden, kayseriden, göztepeden farkımız yok dedik.
Fernandao, Joseph, Guliano, Aatıf, Ozan, Volkan aynen devam etse beşiktaş ve gsnin de bu kadar kötü olduğu bir devrede en kötü ilk dört, çok büyük ihtimal de ilk 2'de olurduk şimdi. Bu kadar acemilik olamaz.
Bu boktan adamların Fenerbahçe formasını giyemeyecek adamlar olduğunu anlamak için Ali Koç'un etrafında futbol profesörlerinin olması gerekmiyor. Ali Koç'un aklı beyni yok mu.

Bu takıma, bu oyunculara nasıl onay verir. Bu camiayı nasıl bu duruma düşürür. Fenerbahçe'yi nasıl alay konusu yapar. Başarısızlık önemli değil, şampiyonluk önemli değil ama Fenerbahçe ismini nasıl böyle ayağa düşürür. Bugün sabah gazetelerin başlığı düşme hattında müthiş maç şeklindeydi ve o maçta 3 tane yedik. Tarihte görülmemiş bir durum yaşanıyor ve hala Ali Koç deniyor.
Yok kim gelsin yok kim gitsin. Yahu sokaktaki Mehmet Efendi gelsin, çaycı Mahmut gelsin, kapıcı Ahmet gelsin!
Takım daha beter nasıl olacak. Daha nasıl rezil olacak. Küme düşüyor takım. Daha ötesi mi var. Koskoca camiada kimse yok mu? Ali Koç görevini yaptı. Sandıkta Aziz Yıldırım'ı uzaklaştırdı. Daha fazla sıçıp sıvamadan uzaklaşsın.

Çevrimdışı fbismail

• Üye
« Yanıtla #293 : 10 Aralık 2018, 00:26:49 »
Yapılan transferlerin yanlış olduğuna katılıyorum. Slimani denen adamın bu kadar kötü olacağını ben de bilmiyordum. Orta sahamız çok yetersiz. Maşallah genç Barış da mükemmel oynuyor. Mehmet Topal denen futbolcudan bıktım artık. Neyse ki sene sonunda yüksek maaşlı oyuncuların büyük kısmının sözleşmesi bitiyor. Şu oyunculara bu paraları Ali başkan mı verdi. Bu oyunculardan hangisi takıma katkı veriyor (Skrtel dışında).
İsmail Köybaşı yılda 1,75 milyon Euro (10,5 milyon TL)
Ozan Tufan yılda 1,5 milyon Euro (9 milyon TL)
Aatif yılda 1,4 milyon Euro (8,5 milyon TL)
Şener yılda 1,5 milyon Euro (9 milyon TL)
İsla yılda 1,6 milyon Euro (9,5 milyon TL)
Alper yılda 1,8 milyon Euro (11 milyon TL)
Kameni yılda 2 milyon Euro (12 milyon TL)
Mehmet Topal 2,25 milyon Euro (14 milyon TL)
Dirar 3 milyon Euro (18 milyon TL)
Soldado 3,5 milyon Euro (21 milyon TL)
Skrtel 4 milyon Euro (24 milyon TL)
Valbuena 4 milyon Euro (24 milyon TL)

Daha da eskileri (Emenike, Guiza, 5 yıllık Serdar Kesimal…) hiç konuşmayalım. Bu yüzden herkes yanlış yapar önemli olan yanlışları tekrarlamamaktır. Şu anda Ali Koç’un istifasını sizden bizden fazla ailesi istiyordur. Adam 6 ayda 400 milyona yakın parayı kulübe verdi. En az bizim kadar üzülüyordur.

Çevrimdışı south

• Üye
« Yanıtla #294 : 10 Aralık 2018, 01:29:47 »
Ali Koç gelirken Agnelli ailesiyle arası iyi Juventustan oyuncular kiralancak deniyordu hatta kendide demişti.O kadar büyük hayalkırıklığı yarattıki dostluğu bozulmasın diye Obradovic'i de Juveye vercek diye korkmaya başladım.Bu kadar sevdiğimiz beklediğimiz bi adam nasıl bu kadar beceriksiz çıktı ya.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #295 : 10 Aralık 2018, 01:36:39 »
Genel anlamda eleştiri getiren adamlardan benim dışımda İlhan abi olsun, Hakan abi olsun, Umut olsun hiç kimse geçmiş mesajlarında, ''Aziz Yıldırım muazzam bir adamdı, hatasızdı, melekti...'' gibi bir ifade kullanmamış. Yıldırım döneminde de epey eleştiri yapılmış zaten arşiv denen bir olgu var, orada duruyor mesajlar.

Ali Koç'un şu ana kadarki fiyasko yönetimini eleştirmek, Aziz Yıldırım'ı ilahlaştırmak anlamına gelmiyor, rahat olun.

Ancak ortada ciddi bir sıkıntı var. Fenerbahçe tarihinin en kötü, en rezil ve en sefil dönemini yaşıyor. Bunun da sorumlusu Ali Koç ve oluşturduğu ekiptir. Koç'u aklamak için de, bu tablonun sorumlusu Aziz Yıldırım'dır demek cidden komik ve insanın aklıyla dalga geçmektir. Mali anlamda Yıldırım'ın bıraktığı enkazı eleştirelim, eleştiriyoruz da zaten lakin bugünkü tablonun mali durumla alakası yok. Saha sonuçlarını söylüyorum. Bizi şamar oğlanına çeviren takımların mali durumu bizden çok mu parlak? Türkiye'de bir tek bizim mi mali sıkıntımız var?

Kaldı ki daha önce dedim, yine diyorum ve mantıklı bir cevap da alamıyorum açıkçası. Bu maddi tablo son 2-3 yılda oluşan bir tablo değil. Öyle dersek kendimizi kandırmış oluruz. Bu süreç içinde Ali Koç bizzat yönetimin içindeydi. İşin içindeyken bunları göremedi mi? Fenerbahçe'de yönetim içindeyken kimsenin çıtı çıkmıyor ama ne zaman yönetim dışı kalıyorsa o zaman başlıyor konuşmaya. Yıllarca bu hep böyle devam etti. Bu da hiç samimi bir davranış değil.

1 yıldır durumu inceleyen, kadro planlaması yapan, hazırlanan ve bunu açıklayan Koç'un kendisiydi. Bu mudur yani 1 yıldır ciddi şekilde yapılan büyük plan? Ayrıca cebinden para veriyor, fedakarlık yapıyor eyvallah da, cebinden para veriyor diye de koskoca Fenerbahçe kimsenin elinde oyuncak falan olamaz. Fenerbahçe bu, sahipsiz falan kalmaz kimse merak etmesin. Ali Koç olmasa kulüp mü kapanacak? Kilit vurup, kepenk mi çekilecek?

Vizyon diye diye ettiği bütün büyük lafları yedi. Eli mahkum bir lafını daha yiyecek ve o küçümsediği Ersun Yanal'ı getirip, takımı kurtarmasını bekleyecek.
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2018, 02:10:01 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı south

• Üye
« Yanıtla #296 : 10 Aralık 2018, 03:22:31 »
Hepsi kötü hepsi ruhsuz ama İsmail Köybaşı senin serefini soyunu sopunu.İnsanlar ne işlerde ne şartlarda para kazanıyor durumu iyi olmayan insanlar evinin rızkından ayırıyor küçükte olsa bi katkım olsun diyor feneriumdan bi şey alıyor dünyaları kazsnıyosun iki adım koşmaya mı üşendin oç.Bi daha ne samandıranın ne kadıköyün önünden geçmesin.
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2018, 03:23:32 Gönderen: south »

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #297 : 10 Aralık 2018, 13:36:40 »
Volkan Ballı dönüyormuş. Ersun hoca gelecekmiş vs. Menajer değişikliği, hoca değişikliği... İyi hoş, özellikle bu kadronun mimarı menajerin getirdiği hocayla beraber -hatta daha önce- gönderilmesi gerekirdi... Ama iddia ediyorum, bu kadronun ligde kalmak dışında erişebileceği bir başarısı yok. Cocu'ya gereğinden fazla küfredildi. Bu net. O zamanlar da dedim. M.City ve Liverpool'un hocasını beraber getirsen ve başlarına da Alex Ferguson'ı koysan bu oyuncu silosundan daha fazlası çıkmaz, ilk beşten ötesi olmaz. (Dikkat, bunu ligin 4. veya 5. haftası söyledim. Çoğu taraftarın şampiyonluk umudu sürer iken.)

Esas sorun kötü ve yeteneksiz futbolculardır. Boş verin UEFA ile anlaşmayı filan. Küme düşersek zaten onların hiçbir anlamı kalmayacak. Zaten Avrupa Kupaları masal olacak. Acilen ayağına top yakışan, pas becerisi, şut becerisi olan, kademe bilgisi yerinde, oyun aklı gelişmiş, hızlı, çabuk, teknik, A klas futbolcular lazım bu kulübe. Sorunlu sorunsuz demeden ayağına top yakışan, oynadığı oyun futbola benzeyen transferler gerek. Gençmiş, yaşlıymış, disiplinsiz bir geçmişi varmış, bunlar şu şartların kriteri değil. Yetenek, yetenek, yetenek... Bu baremi vasatın altından üstüne çıkarmak lazım.

İyi futbol iyi futbolcularla oynanır.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #298 : 10 Aralık 2018, 14:17:05 »
Olayları birbirine karıştırmadan, devamlı biryerleri suçlamadan bir çıkış yolu bulmak lazım. Aziz Yıldırım, Aykut, Ali Koç, Koeman, Cocu, Comolli, Volkan, Dirar.... bizii kurtaracak olan suçluyu bulmak değil malesef.

Problemi çözmek için, önce sorunun kaynağını bulmak lazım, sonrada bu ana sebepleri birer birer düzeltmek. Bugüne kadar ortaya koyulan sebepler belli, önceliğin de, yani hangisinin daha etkili olduğunda muhtemelen anlaşamayız ama bunların etkisine kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum;

- Hatalı teknik ekip seçimi. Comolli, Cocu, yardımcı antrenörler, muhtemelen yönetimde de olan yetkin olmayan isimler. Dirar ı satmak isterken ilk 11 de sahaya çıkarmalar, Soldado ve Ekici inin uefa listesine alınmayışları, Alper potuk ile tek forvet oynama ısarları, orta saha varken reyes gibi defans oyuncularının o bölgede oynatılması...
- Geçmişte yapılan ihtiyaç ve kalite olarak yanlış transferler. Kameni, Dirar, Soldado, İsmail, Dirar, Aatıf gibi kadroyu şişirip fayda vermeyen isimler (ki krasic lere kadar da uzatılır bu liste)
- Geçmişte yapılan aşırı maliyetli transferler. Rvp, Nani, Guliano ve Josef için verilen bonservis ve imza paraları
- Kurulan zayıf ötesi kadro. En iyi oyuncuları satıp yerlerine kimseyi almamak.
- Son yıllarda her sene dahada kötüye gidilmesine rağmen önlem alınmaması, başarılı isimlerin saçma bahanelerle takımdan uzaklaştırlması...
- Klübün, sponsor bulabilecek kadar bile itibarının kalmamış olması...

Bunların bir kısmı Ali Koç gelmeden öncede vardı vakat Ali Koç, bunları bilerek geldi. Diğer bir kısmını da geldikten sonra kendisinin yönetiminde yapıldı.

Ali Koç u çok korudum, hala da bizi Aziz Yıldırımdan kurtardığı için kendisine minnettarım. Ama bugünkü durumda olmamızın sebebi kendisidir, bu durumdan bizi kurtaracak olanda kendisidir, aksi durumda burada fazla kalamaz (gerçi mali tablolara bakarak başka aday da nasıl çıkar onu da bilmiyorum).

Bir röportajında, Josef-Guliano nun satışını ima ederek bize hamle imkanı veren transferler geç yapıldı gibi bir laf söylemişti. Şimdi yapsın o zaman o hamlesini. Devre arası geliyor, güney amerikadan, avrupadan kiralık, sözleşmesi biten, bitmek üzere olan 3-4 transfer yapsın. Bu takımın buna ihtiyacı var. Eldeki oyunculardan en fazla 6-7 tanesi bizim istediğimiz, bildiğimiz Fenerbahçenin tamamlayıcı oyuncusu olabilir. Sen onlara başrol verirsen, başlarına da futboldan anlamayan bir td getirirsen farklı bir sonuç beklemek hayal olur.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #299 : 10 Aralık 2018, 16:00:33 »
Yüzlerce kelime yazıp yorum yapmaya ve başka bir sebep aramayagerek bile yok bence, şu anki vaziyetin sebebi aşağıdaki videoda açık ve net şekilde görünüyor:

https://twitter.com/fbrepublicorg/status/1072084068697808897