Fransa ligine bakmıştım. 27% ile üçlük atmış bu sezon. Önceki sezonları da inişli çıkışlı. O yüzden şutunu güvenilmez buldum. İkisinin de kariyer ortalaması 35% bu arada. Ben PG’ye şutu keskin biri gelsin istiyorum. Daha iyi ve potansiyelli olabilir Henry’ye göre Okobo ama bizim sorunlarımıza çare olacak gibi gelmiyor bana.
Hep tekrara düşüyor gibi olacak ama ben Pangos'u istemiştim o yüzdeli atan PG kontenjanından, o da olmadı. Hem net bir oyun kurucuya hem de istikrarlı bir dış atıcıya sahip olacaktık alabilseydik.
Onun dışında kim olabilir benzer özelliklere sahip? Wilbekin, oyun aklı olarak o istediğimiz seviyelerde değil ama iyi atıcı, iyi asistçi, motive edilirse iyi de savunur. Fakat karakter olarak pek içime sinmeyen biri, yerli kontenjanından oynayacak olmasına rağmen bu zamana kadar Gherardini'nin onu almak için hamle yapmaması bir şeyleri gösteriyor sanırım.
Wanamaker deniyor, Avrupa'ya dönüş için ikna edilip edilemeyeceği bir kenara dursun, bizdeyken çoğu taraftarın gitsin dediği, antipatik bulduğu bir isimdi Wanamaker. Bizde gönülsüz oynuyor, Daçka'daki gibi değil, zorla gelmiş gibi şeyler söylendi. Şimdi aradan yıllar geçti yine istenir olmuş. Dönse bile nasıl döneceği meçhul.
Delaney sakat olmadığı zaman etkili isimlerden ama o da sezonun büyük kısmını sakat geçirenlerden. Yaşı da gelmiş 33'e, bu saatten sonra para bağlamak hiç akıllıca olmaz.
Sergio Rodriguez, Satoransky, Campazzo gibi isimlere hiç girmiyorum, ki nerelere gidecekleri belli zaten bunların.
Lundberg'i beğeniyorum demişsiniz mesela, o da Okobo'dan daha düşük yüzdeyle üçlük atmış bu sene (%33,8).
Başka kim olabilir bilinen PG'lerden, hem yüzdeli atıp hem oyuna akıl koyabilecek tarzda? Benim aklıma başka kimse gelmiyor.
O yüzden Okobo gibi yaşı müsait olup iyi bir koçla birlikte gelişim gösterme ihtimali olan bir guarda gitmek zorundayız sanki, biraz riske gireceğiz bu anlamda ister istemez. Gidip Larkin'e 4-5 milyon dolar basıp alamayacağımıza göre tek yol potansiyelli bir guard alıp bizde daha da gelişmesini beklemek.
Şu şekil bir kadro dengeli olur gibi aşağı yukarı:
Okobo(Wilbekin)-Henry-İsmet
Grigonis-Guduric-Melih
Ponitka-Pierre-Şehmus
Polonara-Motley
Vesely/Milutinov(ikisi de olmadı Booker)-Mickey
Tabii yine bu sene olduğu gibi tempoyu ayarlayacak oyuncular 2 numaradaki Guduric ve Grigonis olurlar, Murat Murathanoğlu abimiz yine bu takımın oyun kurucusu yooook diye bağırmaya devam eder o ayrı ama ne yapalım malzeme bu kadar