Her takım eleştirilir. Eleştirilecek kadar kötü performans veriyorsa zaten eleştirilmelidir de. Bunun yanı sıra, takım kurgusuyla ilgili basketbol kültürüne göre, basketbol anlayışına göre de takım düzeni beğenilmeyebilir. Bu konunun da eleştirilmesi kadar doğal bir şey yok benim nazarımda. Bunlar kişisel görüş ve öz fikir niteliğinde herkesin özgür iradesiyle gayet tabi açıklanabilir. Tüm bunların dışında bir de asar keserciliğimiz de var ki buna gerçekten anlam vermekte zorlanıyorum.
Bir süre sonra takım rayına girdiğinde, İstanbulu ilk kez görenlerden tutun da, Saras'ın kurmak istediği oyun felsefesine uyum konusunda aşama kat edildiğinde, takım kimyasının oturmasıyla birlikte bazı defoların gizlendiği durumda, daha fit bir görünüm ve akan bir oyun ortaya koymaya başladığımızda bugün asıp kesenler ne diyecek? Takım çalıştı, kimya tuttu, oyuncular soktu, Koç hatasından geri döndü, yönetim k*çından yıldırım fırlattı, Melih saç ektirdi vs vs... Herşey başarı odaklı olacak değil mi? F4 görürsek, final oynarsak, bugün söylediklerimiz rafa kalkacak, Panayı, Oly'i Real'i, Barça'yı, Monacoyu, Efesi nasıl geçtiğimiz konuşulacak öyle mi?
Bugün Colson'u, Hall'ı, Baldwin'i, hatta Saras'ı gönderenler, yarının başarı hikayesinde "pardoncu" olmamalılar. En azılı muhalif kimse o çizgiden gitmeleri daha tutarlı olacaktır.
Sözün özü; Bu forumda uzun yıllardır varım. Öncesiyle birlikte forum hayatım boyunca bugüne kadar en sert şekilde ilk kez Boban Marjanović i eleştirdim. Alınmasının hatalarını oyunda bize katkısının beklenenden çok uzak kaldığını / kalacağını vs anlattım. Ama bir süre sonra, ister istemez kendimi geriye çektim, izliyorum... Defalarca kere Bobanı gönderin diye burada yazmam neyi değiştirecek, kime neyi anlatacak ve kimin fikrini değiştirecek... Yönetimi eleştirin, oyuncuları eleştirin, GM'i eleştirin, malzemeci Erkan Karacayı eleştirin, herkesi eleştirin ama adam asmak/göndermek bir eleştiri değildir. Takıma ihanettir! Çünkü burada yazılanları okuyan genç nesilden deli kanlı dostlarım yarın bir gün kalkıp, salonda ve hatta sokakta, AVM de vs bu adamların üstüne gider, saçma sapan konuşur ve hatta hakaret eder!
Özellikle yaşı Kemale Ermiş dostların yazılarını görünce üzülüyorum...