Hoca sezon içinde yaşanan bâzı mağlûbiyetleri sever, hepimiz biliyoruz bunu. Yenilgi yaşanan maçta takıma çok fazla müdahale etmez ve oyuncuları kendi hâline bırakır o maçlarda ki hatâlar ortaya çıksın ve ayaklar yere bassın. Sonra da 5-6 maçlık seri gelir tepki olur. O yenilgilerin her dâim telâfisi vardır çünkü.
Ama bu maçın yok ve karşımızda ergin köpeği varken takımın iyi oynamamasını, Obra'nın gereğinden fazla sâkin durmasını kabûllenemiyorum. De Colo henüz şaşkın ördek gibi, neden bu kadar ısrar edildi Melih'in bileği sıcakken? Efes'in çözüm üretemediği tek oyuncu D-Will'ken 3.periyot neden kenarda oturdu, Berkay'da neden ısrar edildi? Stimac bile Ahmet'ten iyiyken neden oturdu kenarda? Ve Hoca neden hiç tepki vermedi?
Elbette bu takım kış sezonunda düzelecek, bunu hepimiz biliyoruz ama o zamana kadar işimiz gerçekten zor. Geçenlerde yazmıştım, ilk 10 maçımızın 7'si deplasmanda ve Real, Barca, CSKA, Maccabi ve Milano deplasmanları da buna dâhil. 22 Kasım'a kadar olan bu sürece Vesely'yi dâhil etmiyorum çünkü iyileşse bile form tutma süreci aralık ayını bulacaktır.
Bu yüzden doğru hamle yapılmalıydı diyenlerdenim. Ekpe twitter'dan açık açık yazdı ''gelmek istiyorum ama teklif yok'' diye. Para bulup işini bitirmeliydik ve hem ribauntçu hem de çember savunucusu oyuncumuz olurdu.
Gelelim Westermann'a. Leo yerine savunmacı birisini alamaz mıydık? Micic gibi, Higgins gibi fizikli oyuncuları durduracak Toupane bomboş durdu, bu maçta Micic'i gâyet iyi tutardı. Leo'yu beğenirim genelde ama daha çok ihtiyaç duyduğumuz kimlik kısa savunan birisiydi, Axel Toupane Leo'dan da ucuz rakama gelirdi.
D-Will beni çok yanılttı, ayakta kalan tek isimdi. Geçen sezon adama ağır sövdük ve o da geri adım atmaktan çekinmemişti, aramız iyi olmayabilir diye tedirgindim ama yanılttı. Tribünleri coşturacak hareketlere girişti ve bu takımı direkt sâhiplendiğini gösterdi.
İTÜ maçı sonrası Real deplasmanıyla başlıyoruz. Açık söyleyeyim hiç umudum yok Real deplasmanından. Şu ilk 10 maçı inşaallah iyi geçeriz