Gönderen Konu: 2017 Euroleague Şampiyonu Fenerbahçe (I)  (Okunma sayısı 208778 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Ynt: AVRUPA ŞAMPİYONU FENERBAHÇE - Euroleague 2016-17 Sezonu
« Yanıtla #2940 : 10 Mart 2017, 11:55:10 »
3.çeyrek sonunda orta sahadan attıkları 3lük de salise farkı ile iptal oldu.

orada da kalinic topu melihe çıkaracağına kendi zorladı..hücum faulun kıyısından döndü ya da evsahibi olduğumuz için çalınmadı ve üçlükten de salise ile kurtulduk.. bu sene biraz sorun da bu..oyuncular hücumda sistem dışına çıkıp bire bir zorlamalara giriyorlar..top dolaşmıyor..o zaman da defolar ortaya çıkıyor

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #2941 : 10 Mart 2017, 12:46:43 »
size iilgnic bir istatistik vereyim...
tkaımların sakatlıktan dolayı oynamayan oyuncu sayıları ve kacırdıkalrı mac sayısı toplamda (kilit rotasyon oyuncuları ıcın)..bir de hackett gibi yerine hemen oyuncu gelen ve kadrodan cıkarılanları yada schilb-seems gibi gibi kadro dışı kalanları yazmadım...ayrıca macta kadroda olup oynamayanları cıkardım...

efes 0 oyuncu / 0 mac ...............(inanılmaz bir olay bu..inanılmaz)
zalgiris 0 oyuncu / 0 mac ............(inanılmaz bir olay bu..inanılmaz)
kızılyıldız 4 oyuncu / 11 mac .......(guduric 1 - jovic 2 - mitrovic 2- dangubic 6)
brose 5 oyuncu / 12 mac ...........(causer 1 - strelnikes 2 - heckmann 2 - moado 2 - veremeenko 5)
milano 6 oyuncu / 15 mac ..........(kalnietis 1 - radulica 1 - dragic 2 - macvan 2 - sanders 4 - simon 5)
galatasaray 5 oyuncu / 16 mac ....(goksenin 1 - micov 1 - pleiss 2 - daye 5 - emir 7)
real madrid 7 oyuncu / 18 mac .....(doncic 1 - randolph 1 - reyes 2 - draper 3 - llull 3 - fernandez 4 - maciulis 4)
baskonia 3 oyuncu / 20 mac .......(beaobuis 2 - shengilia 8 - bargnani 10)
cska 6 oyuncu / 20 mac .............(jackson 1 - augustine 1 - khyrapa 2 -higgins 3 - teodosic 6 - de colo 7)
olympiakos 6 oyuncu / 21 mac .....(lojeski 1 - papapetrou 1 - printezis 4 - spanoulis 4 - agravanis 5 - young 6)
fenerbahce  7 oyuncu / 24 mac .....(antic 1 - vesely 1 - kalinic 2  - sloukas 2 - ekpe 2 - udoh 4 - bogdan 12)
panathinaikos 2 oyuncu / 26 mac ..(james 8 - gist 18)
dacka 5 oyuncu / 26 mac ...........(moerman 1- birkan 2 - wilbekin 3 - harangody 5 - slaughter 15 mac)
maccabi 5 oyuncu / 39 mac ........(smith 1 - goudelock 5 - alexander 5 - landesberg 7 - miller 21)
kazan 7 oyuncu / 41 mac ...........(parakhouski 1 - langford 2 - banic 3 - voronov 4 - colom 5 - kaimakoglu 6 - ponkrashov 20)
barcelona 6 oyuncu / 42 mac ......(renfroe 3 - claver 3 - oleson 5 - perperoglu 8 - doelman 10 - navarro 13)

su tabloya bakınca cıdden rotasyonumuzun dar oldugunu dusunursek cok ama cok ceken takımlardanız...

cska, real ve oly de bize yakın sekilde kilit oyuncu kaybetmisler ama hem kadroları genis hem de bu kilit adamlar maksimum 3-4 mac oynamamıs..bir tek cska da 6-7 maclar var ama bir cogu dinlendirme gibi bu macların...(de colo-teodosic)
pana nın gist (gabriel) yerine ve dackan'nın slaughter (zizic) yerine hemen transfer yapması olayı rahatlatıyor..

maccabi'nin sayıyı miller yukselytiyor ama tum sezonu etkiledi ustune de weems olayı gelince tam dagıldılar...
kazan ve barca cidden cok cekmis bu isten...pana ve dacka'yı aradan cıkartırsan yaptıkları transferler sayesinde bu 3 takımdan sonra en cok ceken takım biziz....birde sayı olarak da fazla sakat sayısı...7 oyuncu...

ben efes'in bu kadar zor bir ligde ve el'd ehic sakatlık yasamamasını anlmakta gucluk cekiyorum..
efes te granger'in omzu cıktı; haftaya oynadı..cedi bilegini bogdan gibi burktu nerdeyse haftaya oynadı...

hadi zalgiris 'in ligi basit diyelim...
bu efes ne yiyor ne iciyor acaba?

« Son Düzenleme: 10 Mart 2017, 12:50:15 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
« Yanıtla #2942 : 10 Mart 2017, 12:52:08 »
sloukas sakatlanınca yazmıştım korktuğum çok çabuk başımıza geldi, çünkü bizim sistemin temel taşı iki gard, iki forvet ve udoh üzerine kurulu. daha daraltırsak 2 gard, bogdan ve udoh üzerine, diğer forvet datome dolaylı olarak sistemden etkileniyor. bogdan forvet oynmadığı  zaman, top dolaşmıyor,  sistem çalışmıyor, datome iflas ediyor. sahada mutlaka bir gard, bogdan(idareten james), datome (savunma için kaliniç) uzun forvet(değişmeli savunma için vesely) udoh. bizim oyunumuzun temeli bu. eğer tempo artacaksa dixon, sakin kalıp drive gerekiyorsa sloukas oynuyor. genel de baskıyı bogdan ve kaliniç öncelikle dixon ve sloukas la yapıyoruz. baskı yersek te topu forvet yani bogdan ve ya james getiriyor. zalgiris gibi takımlara karşı sloukas olmadan kazanabiliridk ama temel iki oyuncu olmadan sloukas ve udoh, baskonia karşı kazanmamız sıkıntılıydı. bazen de olacak. dün akşam olmadı. dünden iki artı yazıyorum. biri bennett diğeri bogdan bu arada baya baya gard olarak oynamayı öğrendi. ama o kadar onun üstünden oynadık ki, hem sistem işlemedi hem de çok yoruldu. eğer çok fazla üzerine yük binmeseydi, son topta sıçmazdı. onun için keşke bir veteran gard alsaydık. berk le olmadı, olmuyor,
ayrıca bogdan giderse şu beubois i takip etmek lazım. adamı dikkatle izledim. bizim bütün boşluklarımızı gördü. savunmamızı çok iyi okudu. dip çizgiden bizi delik deşik ettiler. elinde çok topu oyalamadan boşlukları gördü. her ne kadar larkin öne çıksa da bizi öldüren beubois ti. bu adamı takip edelim. burdan maurizio ya sesleniyorum. ;) maçlarını takip edelim ki, bu maça has bir şey mi? görmek lazım.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
« Yanıtla #2943 : 10 Mart 2017, 12:53:26 »
Bennett EL'deki en iyi maçını oynadı. Antiç'in aldığı sürelerin biraz daha kısıp Bennett ve Ahmet'e daha çok şans verebilirdik.
Vesely tek uzun olduğunu bile bile saçma sapan 4 tane faul aldı, savunmada genel olarak iyiydi ama bazen maçtan öyle kopuk hareketler yapıyor ki. Kafasında savunma yapmak yerin temas alıp yere yuvarlanmak oluyor bazen, ciddi anlamda şu mentaliteyi düzeltmesi lazım, güçlü bir oyuncu ama düşünce yapısı tuhaf.
Nunnally çok ama çok kötüydü, Dixon da keza öyle, bütün yük Bogdan'a bindi Bogdan elinden geleni yaptı, belki Melih daha fazla süre alsaydı Bogdan biraz daha rahat oynayabilirdi.

Neyse maç hakkında en iyi şey Bennett'in smaçlarıydı :))) Sağlık olsun, 4. lüğe demir atacağımız belli oldu.

• Üye
« Yanıtla #2944 : 10 Mart 2017, 12:55:19 »
sloukas sakatlanınca yazmıştım korktuğum çok çabuk başımıza geldi, çünkü bizim sistemin temel taşı iki gard, iki forvet ve udoh üzerine kurulu. daha daraltırsak 2 gard, bogdan ve udoh üzerine, diğer forvet datome dolaylı olarak sistemden etkileniyor. bogdan forvet oynmadığı  zaman, top dolaşmıyor,  sistem çalışmıyor, datome iflas ediyor. sahada mutlaka bir gard, bogdan(idareten james), datome (savunma için kaliniç) uzun forvet(değişmeli savunma için vesely) udoh. bizim oyunumuzun temeli bu. eğer tempo artacaksa dixon, sakin kalıp drive gerekiyorsa sloukas oynuyor. genel de baskıyı bogdan ve kaliniç öncelikle dixon ve sloukas la yapıyoruz. baskı yersek te topu forvet yani bogdan ve ya james getiriyor. zalgiris gibi takımlara karşı sloukas olmadan kazanabiliridk ama temel iki oyuncu olmadan sloukas ve udoh, baskonia karşı kazanmamız sıkıntılıydı. bazen de olacak. dün akşam olmadı. dünden iki artı yazıyorum. biri bennett diğeri bogdan bu arada baya baya gard olarak oynamayı öğrendi. ama o kadar onun üstünden oynadık ki, hem sistem işlemedi hem de çok yoruldu. eğer çok fazla üzerine yük binmeseydi, son topta sıçmazdı. onun için keşke bir veteran gard alsaydık. berk le olmadı, olmuyor,
ayrıca bogdan giderse şu beubois i takip etmek lazım. adamı dikkatle izledim. bizim bütün boşluklarımızı gördü. savunmamızı çok iyi okudu. dip çizgiden bizi delik deşik ettiler. elinde çok topu oyalamadan boşlukları gördü. her ne kadar larkin öne çıksa da bizi öldüren beubois ti. bu adamı takip edelim. burdan maurizio ya sesleniyorum. ;) maçlarını takip edelim ki, bu maça has bir şey mi? görmek lazım.

beaubois nba de bile ttunma potansiyeli olan bir oyuncuydu..ilk adımı cok hızlı biri...sutu iyi..tek problemi sakatlıktı..o yuzden dondu geldi...
esasında cok faydalı olaiblir her takıma...egosu cok olmayan iyi bir oyuncu..

• Üye
« Yanıtla #2945 : 10 Mart 2017, 13:14:05 »
su fiksture bakalım da cok zorlanacakmıyız ligde de avrupa macları sırasında..9 mac var el bitene kadar...sansımıza 4 u sahamızda + 2 istanbulda...3 dpelasman var..brose sonra da uzak olmayan balıkesir ve sonra ispanya...

gs dep (istanbul)
brose dep
b.cekmece (arena)
maccabi (arena)
efes dep (istanbul)
balıkesir dep (cok uzak degil allahtan)
real dep
tofas (arena)
barca (arena)

brose macı oncesi uzak deplasmana gitmemek her ne kadar gs macı olsa da iyi...sonrasınd aise evimizde b.cekmece oalcagı icin kafa daha rahat olur...
brose nin ise efe deplasmanı sonrası ligınde oldenburg deplasmanı var, sonra bizle oynayıp cok kritik bayern deplasmanına gidecekler...bir nevi brose macı icinde biz daha rahatız rakipten..

efes macına ise b.cekmece ve maccabi macları sonrası cıkacagız evimizde...bu da avantaj gibi...
efese bakıyorum..

brose (ipekci)
b.cekmede (istanbul)
maccabi  (ipekci)
banvit  (ipekci)
zalgiris dep
fenerbahce  (ipekci)
girseun dep
olympiakos  (ipekci)
gaziantep  (ipekci)
real dep

efesi su fiksturunde olabilecek en guzel yerde yakalıyoruz...banvit macı sonrası zalgiris't eoynayacaklar sonra yorgun argın bize gelecekler...bunu kullanmak lazım...
bize ise evimizde b.cekmece ve maccabi gibi nispeten 2 kolay mac oynayıp efes ile oynayacagız...
bize karsı cok yorgun olacaklar...su fiksturu degerlendirmek alzım...

• Üye
« Yanıtla #2946 : 10 Mart 2017, 13:29:07 »
bir de bizi 4.lukte en cok zorlayacak takım olan baskonia'nın fiksture baktım su surecte...

12 mart - manresa dep
17 mart - cska
ligde bos haftaları (ne sanslılar be)
21 mart - brose dep
23 mart - pana
26 mart - estituendes dep
31 mart - gs dep
2 nisan - real betis
6 nisan   - zalgiris

yani su arayı bos geciyorlar 2 maclık haftada...allah yardımcımız olsun da cska koysun sunlara...

• Üye
« Yanıtla #2947 : 10 Mart 2017, 13:46:47 »
baskonia:14/11

cska
brose dep
pana
gs dep
zalgiris

pana derken bir anda 4. luk icin en buyuk rakip bence baskonia oldu...cunku 19-11 baremine yaklasmaya en buyuk aday onlar cuunku bize karsı ikili averajı aldılar..resmen adamları ılk4 potasına soktuk top 8 dısına atmak yerine...
su tabloda baskonia'nın fiksturu kolay gozukse de bence degil...biz nasıl brose den korkuyorsak onlar da korkmalı...evinde cska ve pana maclarının her ikisini de kazanmaları bence zor...gs 'nin ne yapacagı belli degil ama macı satma ihtimalleri beni dusunduruyor...ama satmazlarsa cok rahat alabilir gs o macı...gelelim zalgiris maclarına...zalgiris eger 2 hafta sonra evinde yenerse efes'i son mac akadar 15-14 ile gelir ki; herhangi bir surprizle 16-14 yapıp kendini ilk 8 e atabilir..bu mac ilginc bir hale gelebilir baskonia icin...
haftaya baskonia ve bizim icin kritik hafta biz brose'yi yenip bunlar cska ya yenilirse zaten 18-12 maksimum yapacakları durum...
ama bence baskonia kalan 5 macta maximum 4 galibiyet alacak...ama bence 3...gs/zalgiris ve diger 3 mactan 1'ini..(cska-brose dep-pana)...18-12 yada 17/13...

pana: 14/11

real
milano
baskonia dep
cska
maccabi dep

su tabloda kalan 5 macta maxımum 4 galibiyet cıkarırlar bence...hele baskonia macları ınanılmaz kıran kırana gececek...ama bence 3 alırlar...milano/maccabi ve diger 3 mactan 1'ıni.(real-baskonia dep-cska)....18/12 yada 17/13

kızılyıldız:14/10

real dep
milano dep
olympiakos
barca dep
kazan
dacka dep

su tabloda kalan 6 macta maximum 4 galibiyet cıkarırlar bence...barca'nın rezillige evinde izin vermeyecegini dusunuyorum...dacka son macı satmaz diyorum turk takımları ıcın...ama bence 3 alırlar... milano/kazan ve diger 4 mactan ancak 1 ini.(real dep-olympiakos-barca dep-dacka dep)...18/12 yada 17/13

efes:13/11

brose
maccabi
zalgiris dep
fenerbahce
oly
real dep

su kalan 6 macta maximum 4 cıkarırlar bence...onundeki 2 macı alır efes ama  kalan 4 macı cok zor...zalgiris macı cok zor gecmeye aday eger zalgiris onundeki kazan macını alırsa iddası devam edecegi icin...ama 4 alırlar sanırsam...brose-maccabi-oly ve diger 3 mactan 1'ini...(zalgiris dep-fenerbahce-real dep)...17/13 olurlar...hadi hem zalgiris ve hem bizi de yenseler 18/12 edecekler....

bu durumda tum takımlar 17/13 ve 18/12 aralıgında bitirecek benim hesabıma gore...
bize 19-11 yetecek demektir..
bu da 3 galibiyet lazım demek...
yani brose dep-maccabi ve en kotu ihtimal evinde son mac barca yetecek...real ve efes deplasmanlrı kayıp olsa bile bize yeter bu sayı....

gorunen tablo su...ilk 4 un anahtarı bence haftaya cıkacak...yen brose'yi deplasmanda haftaya; cska sana kıyak yapsın koysun da su laborale ve sonrasında sende evindeki 2 macı kazan is bitsin...(artık maccabi ve son hafta barca'ya da hata yapmayız herhalde)..
olur da haftaya sacma bir durum ortaya cıkarsa efes macını kazanmaya cıkacaksın care yok...o sacma durum ise bizim brose ye kaybetmemiz degil de bunların cska'yı  yenmesi...cunku o zaman cidden 19-11 baremine cıkma sansı olur baskonia'nın...bu da bizim efes'i de yenmemiz yani 20-10 a cıkmamızı gerektirir...o yuzden sonraki hafta ya dua edicez ya brose'ye kaybetsinler diye biz maccabi'yi yenerken; yada biz efesle oynarken (macımız olum kalım macıyken) olası bir ters sonucta pana yensin istiyecegiz bunları...

koprunun altındna cok sular akar daha ama bence haftaya cska baskonia ya koyar; biz de brose ye koyar su isi bitiririz herhalde...bence su gecmis 25 mac icinnde en onemli maca cıkacagız kendi adımıza..(esasında dun yensek en onemli mac baskonia idi...farkına varamadık)

su tabloya gozden kacıyor ama olympaiko'u ekleyeyim

olympiakos su an 17-7 ama;
kalan macları;

dacka
gs
kızlıyıldız dep
real
efes dep
cska dep

yani son 4 macın 3 u deplasman..evinde ise real...4 macı da kaybetmeleri ihtimali var...resmen 4.luge hatta 5. lige bile gerileyebilirler...
su an garanti gorunen tek amcları var...gs macı...

eger bugun dacka son sansını kullanıp yenerse olympiakos'u...
son 4 maca gs yi yenip,  18-8 ile girer ler ki; sonrası ne olur bilinmez...cunku 0-4 kayıp...  18-12 demek ki 18-12 ciddi ilk 4 dısı demek...
kızlıyıldız ve efes deplasmanlarında kok soktururler....keske baskonia ile olsaymıs evlerinde gs yerine macları...

ama bugun kazanırlarsa 19-7 girerler son 4 haftaya...son 4 macta 4 maglubiyet alsalar bile yetecektir onlara gibi..
bugun dacka'yı tutucagım ben...:)

buradan su ihtimal cıkıyor...eger biz ust uste brose-maccabi-efes'i yenersek zaten ilk 4 garanti olur...ustune 3.luge cıkabiliriz..

yani real deplasmanına 19-9 gidip kaybetsek bile 20-10 ile bitiririz..
olympiakos ise bugun ve haftaya kazanırsa son 4 haftaya 19-7 girecek belki ama 4 yenilgi altımızda kalmalrı demek..
hele bugun kaybederlerse; 18-8 ile girerle son 4 e....1 galibiyet bile yetmez son 4 hafta...hem kızılyıldız hem de reali yenmeleri gerekir 3.luk ıcın...

cok kraısık isler cok....
« Son Düzenleme: 10 Mart 2017, 13:53:34 Gönderen: Vanguards of FB »

• Üye
« Yanıtla #2948 : 10 Mart 2017, 13:56:46 »
hala ınanamıyorum su macın mucize sekilde kaybedilmesine...

ne zaman fark 1-2 olsa adamlar o mucize 3 luklerı attı yaa...biz ise kacırdık....

yaa resmen sinirlerim bozuldu...stres oldum...is bitecekti...gule oynaya evimizdeki maccabi ve barca maclarını da alıp 19-11 ve ilk 4 cebe girecekti...hatta ekstra brose ile belki 3.luk 20-10 ile...

yani takım bunun farkında degil miydi acaba....

ahh dixon ahh...ahh gaspet dacka ve gaspet fukan...udoh olaydı bunlar olmazdı...
« Son Düzenleme: 10 Mart 2017, 13:57:18 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #2949 : 10 Mart 2017, 14:16:41 »
güzel analizler ama boşverin papatya falı açmayı..biz 4. olarak gireceğiz play-off'a Pao'yu öpüp f4 yapacağız sonra cska'yı tokatlayacağız..finalde kim gelirse gelsin. Ve göreceksiniz play-off turlarında  NBA seçmelerinin 1 numarası Avrupa'yı fethedecek..obra'nın bu sezonki sürprizi Bennet olacak...
Ayrıca bu sezon bizim yaşadığımız sıkıntıları kimse yaşamadı...Bogdanovic. Sloukas, Ekpe...Daha ne olsun ya..Ayrıca Vesely olayı..bu sezon hücum setleri durduğu için Vesely de iyice sıkıntı yaratıyor..unutlayın ömer onan ne demişti: Onu parlatan Obradovic'in setleri diye.. Nerede o geçen sezon Kostas ile oynadıkları p&r'ler tepeden..Avrupa'nın en hızlı devrilen adamı şimdi yok resmen..ama dönecektir...
« Son Düzenleme: 10 Mart 2017, 14:18:53 Gönderen: Tekirdağlı »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #2950 : 10 Mart 2017, 14:28:37 »
Hesap kitap işlerini severiz ama sürekli söylediğim bir şey varsa o da alttaki dörtlünün tamamının acayip dengesiz takımlardan oluşuyor olması. Bu sebeple ilk dört içinde olduğu sürece kaçıncı bitirdiğimiz çok fark etmiyor. Kaldı ki bu sezon geçen seneki gibi dominant değiliz evimizde.

Eğer geçen seneki seviyeye çıkacak şekilde vites arttırırsak saha avantajımız olmasa bile F4 yaparız. Eğer son dönemdeki gibi sakatlıklar ve istikrarsızılık yakamızı bırakmazsa saha avantajı da çok şey ifade etmeyebilir. Ben birincisinin gerçekleşeceğine inanıyorum.
Kara deryalarda bir FENERsin!

• Üye
« Yanıtla #2951 : 10 Mart 2017, 15:05:05 »
+ ne yazık ki cenabetligin baskanda oldugunu, hangi maca gelse kaybettigimizi dusunuyorum..bir zahmet gelmesin..

• Üye
« Yanıtla #2952 : 10 Mart 2017, 17:04:25 »
Macı onemine binaen simdiden acıyorum baslıgı ıznınızle...

Kazanıp bitirelim işi bu sefer %90...

STRELNIEKS SONRASI SAKATLIK OLMAZSA KADROLARI:

ZISIS - NIKOLIC - MAODO
CAUSEUR - McNEAL- STAIGER
MILLER - HECKMANN
MELLI - RADOSEVIC
THEIS - VEREMEENKO
« Son Düzenleme: 17 Mart 2017, 01:00:59 Gönderen: kenz »

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
« Yanıtla #2953 : 10 Mart 2017, 22:24:28 »
Bu efesten daha mal bir takım varmıdır bilmiyorum

Çevrimdışı franz392

• Üye
« Yanıtla #2954 : 11 Mart 2017, 00:59:19 »
Brose, İstanbul'daki 4 maçında da çok iyi oynadı. Bizimle ve Darüşşafaka ile kafa kafaya oynayıp kaybettiler, Efes ve gs ob'ye fark attılar.