Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague / 2020-21 Sezonu  (Okunma sayısı 444468 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ero1907

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: CSKA Moskova - Fenerbahçe Beko | Euroleague Çeyrek Final Serisi
« Yanıtla #4935 : 14 Nisan 2021, 00:27:57 »
Melih açıklama yapmış veselynin son durumu iyi aramizda olucağına inanıyoruz diye vesely gerçekten sağlam dönerse ve rakipte hackett ve bolomboy yok diyenler var 3-1 alırız yada 3-0

Ama olası vesely dönmezse ve takım moskovadan 2-0 dağılıp dönersede hiç şaşırmam. Ama bence vesely sağlıklı dönerse tamamen objektif olarak %51 ile favori olduğumuzu düşünüyorum.

Çevrimdışı Ero1907

• Üye
« Yanıtla #4936 : 14 Nisan 2021, 00:41:31 »
Ayrıca mike james hakkında eleştiriler olsada kimya bozduğu söylensede mike james cok farklı boyutta oynuyordu bu sezon geçen senenin larkiniyle aynıydı.

Şimdi baktığımzda bu dönemlerde yıldızlar ortaya çıkar ağırlık koyar baktığımızda cskaya buraya kimleri yazarız.

Ana aktörlere baktığımızda

Cska : clyburn,mike james,shengelia,milutinov

Bizde ise : de colo,vesely,guduric,pierre olarak bakarsak cska burda bize karşı cok zayıf gözüküyor. Mike james yok milutinov.clyburn form tutmus vaziyette değil.

Ama yan parçalarda ise cska cok daha değerli durumda kurbanov,hackett,bolomboy,voigtman,hilliard.

Bizde bunlara karşı lorenzo,bartel,kyle,ulanovas,eddiee var ben lorenzonun kesınlıkle iyi oynayacağını düşünüyorum.bunun dışında eddiee bartel ve ulanovasın maalesef cok büyük eksi olduklarını düşünüyorum umarım bu 3 lü bir nebzede olsa verim verebilir deminde dediğim gibi aslında çok ortada bir tur vesely nin olduğunu düşünürsek umarım hackett ve bolomboy olmaz ikiside bence süper savunmacı özellikle hackett tehlikeli adam normalde şut sokmaz ama bu zamanların adamıdır kritik maçlarda asla sinmez. He bide bi cocuk geldi onla ludwigmiydi neydi oda tehlikeli genel olarak bu turda şansımızı yüseltmek için

De colo 20 guduric 12-13 vesely 11-12 pierre 10 lorenzo 8-9 sayı ortalama tutturursa ve bartel ve eddie birde kyle düzenli ve yüzdeli 5-6 sayı bulurlarsa eleyebiliriz.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #4937 : 14 Nisan 2021, 08:05:23 »
eğer Vesely olmazsa Toko-Voightman-Eric bize karşı her maç 50 sayı atarlar. hatta biraz daha arttırayım, Clyburn de bunlara katılır 80 sayı atarlar.
bu arada cska kısalarını yazarken hilliard ve strelnieks i de unutmayın derim. strelnieks geçen sene bizim maçta şov yapmıştı, causeur etkisi yapabilecek birisi.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #4938 : 14 Nisan 2021, 08:44:44 »
Erıc sıradan bir oyuncu mecburiyetten yapılmış transfer.Shenghelia yıldız zaten.Clyburn çok geliştirdi kendini.Leton oyuncunun saha görüşü var.

Kurbanov-Shenghelia-Hıllıard-Strelenekeis-Voıghtmann-Clyburn-Erıc.Antonov-Erıc.Lunderbg.

9 kişilik rotasyon grubu var ilk aklan elenler.Hackett-Bolomboy sakat.

Bizde 4 kişilik takımız.Mutlaka bu maç özelinde bu rakamı katkı anlamında 7 çıkarmalıyız.Quınn-Ahmet-Eddie bile verse maçın içinde kalırız.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #4939 : 14 Nisan 2021, 08:46:27 »
Danimarkalı tam savaşçı biz yapsak şöyle transfer  yerden yere vururuz.Itoudis kıl mıl ama iyi koç oda takımından verim alabiliyor.

Çevrimdışı friday

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #4940 : 14 Nisan 2021, 09:59:09 »
Bir değişiklik olmaz ise CSKA'nın süre alması muhtemel rotasyonu:

Guard rotasyonu:

Iffe Lundberg (ilk EL sezonu, playoff'ta hanyayı konyayı ve danimarka'yı görür artık, şutu var dikkat)
Darrun Hilliard (dengesiz karakter, ne yapacağı belli olmaz, %70 üçlük attığı maçlar var ancak vasat bir oyuncu)
Janis Strelnieks (Janis Strelnieks'ten korkan Janis Strelnieks gibi olsun)
Daniel Hackett (her zamanki gibi savunma sertliğinde ve topa baskıda ayrıca bu sezon hücumda da çok önemli, sakatlıktan nasıl döneceğine bakıcaz önemli)

Forvet rotasyonu (en tehlikeli kısım burası):

Will Clyburn (nasıl tutucaz ulan biz seni gıcık herif, lebron'a bağlama bari)
Tornike Shengelia (clyburn'le nasıl eşleciez derken bir de bu var, gününde olursa maç kazandırabilecek yetenekte ve topla da koşabilen çok hırslı bir tip ancak şutu yok)
Johannes Voightmann (bu sezon %47 ile üçlük atıyor, dikkat etmezsek net ısırır)
Nikita Kurbanov (yaşlı kurt mutlaka süre alacaktır, biz hücum ederken yavaş ayakları maden gibi olabilir)
Joel Bolomboy (oynarsa, özellikle hücum ribaund'larına saldırmasıyla başımızı ağrıtabilecek potansiyeli var, hücumda çok fazla top kullandıracaklarını sanmam)

Pivot rotasyonu:

Nikota Militinov (ribaund canavarı, şutu yok, sağlıklı bir şekilde oynayıp oynamayacağı seri için belirleyici olabilir)
Michael Eric (Telekom'daydı, ribaund'u var bunun da ancak şutu yok, belki vasat gelebilir ancak şu ana kadar 8 maçta ortalama 11 PIR yapmış durumda dikkat)

Yani bizim rotasyon da ortada. Bize özellikle forvette çok net eşleşme problemleri yaşatacakları kesin. Muhtemelen çok bariz üstün oldukları 3-4 pozisyonlarından yükleneceklerdir. Forveti yardım getirerek falan bir şekilde çözebilirsek seriye ortak olabiliriz diye düşünüyorum. Biz de kısa rotasyonunda onların kalite problemini kullanabiliriz ve oradan ekmek yiyebiliriz belki. Son olarak 1. maçta rotasyonu çok geniş tutalım ve takımın pertini çıkarmayalım, onların ne oynadığını görelim ve daha dar rotasyonla asıl 2. maçı almaya oynayalım diye düşünüyorum, bana daha mantıklı geliyor bu senaryo.

Serinin kilitleri:

Bizim için:

Guduric, Guduric, Guduric! Çok önemlisin, muhtemelen tüm seride 30 dk civarları süre alacaksın. Özellikle de bu seri için sen iyi olmazsan geçme ihtimalimiz yok. Nando reisi söylemeye gerek yok zaten, orada kazandığımız CSKA maçında masaya sağlam vurduğunu görmüştük, seride en az 2 maçta bunu yapabilmesini bekliyoruz. Lorenzo en azından saçmalamasan ve biraz olsun takımı oynatsan, kafanı toplamana ihtiyacımız var. Kısalarımız iyi olursa 1-2'de net bir üstünlük kurabileceğimizi düşünüyorum. Ribaundlarda kesinlikle ezilmemeliyiz, 2. şans sayılarını vermemek önemli.
Vesely'den çok umudum olmadığı için yazmıyorum, onsuz geçmeye çalışacağız :(

Onlar için:

Bence forvetlerinin performansları onlar adına çok belirleyici olur. Forvetleri tüm seriyi süper oynarsa işimizi çok çok zorlaştırabilirler. Ve bence tüm seri ribaund'lardan çok ekmek yemeye çalışacaklardır, bizim ribaund zaafiyetimiz bu kadar net ortadayken buradan vurmaya çalışmamaları imkansız.
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2021, 10:05:23 Gönderen: friday »
Dünyanın En Güzel Takımı

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #4941 : 14 Nisan 2021, 10:55:17 »
Mılutınov fena sakatlandı imkansız.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #4942 : 14 Nisan 2021, 11:39:50 »
Bolomboy vasat ötesi bir oyuncu klasik Amerikalı.Ligimizde de var o tip adamlar.Rakipten korkmayalım ama büyükte konuşmayalım.Güzel seri olacak umarım.
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2021, 11:47:14 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
  • Yer: istanbul
    • okanc14
« Yanıtla #4943 : 14 Nisan 2021, 20:01:31 »
Valla bilerek mi yaptılar bilmiyorum ama Fenerbahçe'nin yıllar sonra şansı tuttu ve karşılacabileceği en uygun takım geldi.
Vesely olursa eleriz diyorum.

Çevrimdışı friday

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #4944 : 14 Nisan 2021, 22:08:15 »
Ölçü olacak bir maç değil ama sırf oyuncularının durumunu ve ne oynadıklarını görmek için Pao maçlarını izledim, az önce sona erdi.

Playoff provası yapmaya, sert oynamaya çalıştılar, Itoudis de işi mümkün olduğunca sıkı tuttu.

Zayıf karınları bana göre şut savunamıyorlar. Pao bütün maç şut sokarak maçta kalmayı başardı, sonda birkaç kritik şutu da sokabilseler kazanabilirlerdi. Yani bizim şutları yüzdeli sokabilmemiz önemli olacak bence.

Özellikle koştukları zaman ölümcüller. Shengelia, Clyburn, Lundberg, Voightmann ribaund alındığı veya pas arası yaptıkları anda bir anda pota altında bitiyorlar, ne olduğunu anlamadan sayıyı yiyorsun. Pota altından Touchdown paslarını da kovalıyorlar. Geri koşmamız ve  bunları savunmaya konsantre olmamız çok kritik yoksa bir bakmışız fast break’lerden 30 yemişiz. Bizim bir şekilde maçı yavaşlatmaya çalışmamız gerek, tempo yaptırmamalıyız.

Hücum ribaundlarını da hepsi kovalıyor, bizi çok üzebilecek bir özellik.

Lundberg shot release süresi çok kısa ve isabetli atıyor, içeri drive’ı da var, özellikle switch’ten sonra uzunla kaldığında nasıl tutacağız soru işareti. Clyburn bildiğimiz gibi, takımda birebir oynasın diye en çok özgürlük verilen oyuncu, ilk yarı durdu ikinci yarı bir patladı maçın adamı oldu, çok problem bir herif. Sadece karar ona kaldığında iyi tutabilirsen hata yapabiliyor ama iyi tutman lazım işte. Shengelia biraz dağınık bir profil, abuk sabuk pasları kovalıyor, top kaybına çok yatkın bunu kullanmalıyız. Voightmann feci formda göründü, sert temaslı savunmalıyız.

Özellikle bu dörtlü aynı anda oyundayken opsiyon ve potansiyelleri çok fazla oluyor, bu dakikaları çok iyi oynamalıyz.
Dünyanın En Güzel Takımı

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #4945 : 15 Nisan 2021, 20:20:06 »
korkulan oldu,bugün 2 toplamda da 5 vaka var takımda.büyük ihtimalle moskova’da olmayacaklar.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #4946 : 15 Nisan 2021, 20:36:56 »
korkulan oldu,bugün 2 toplamda da 5 vaka var takımda.büyük ihtimalle moskova’da olmayacaklar.
Artık kendimi sikicem ya nefret ettim amk!!

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #4947 : 15 Nisan 2021, 20:43:34 »
Normal. Klup cenabet. Bunu dedikçe daha da cenabet oluyoruz.

Çevrimdışı furkan

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4948 : 15 Nisan 2021, 21:17:40 »
Erteleme için kaç oyuncu pozitif olmalı?

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #4949 : 15 Nisan 2021, 21:24:06 »
Oyuncularımızın covid olma nedenlerinin şanlı kaptanımız Melih Mahmutoğlu'nun nişan töreni ile alakası olabilir mi diye merak ediyorum.