Değerli dostlar; bir konuda kendinizi haklı görüyor olmanız, karşınızdakinin hatalı olduğu anlamına gelmez!
"Obradovic'i görüyorum" bir yorumdur / görüştür. Siz, Obradovic'i görmüyorsunuzdur, başka bir şey görüyorsunuzdur, hatta belki hiç bir şey görmüyorsunuzdur. Her ikisi de en azından saygıyı hak ediyor.
Lütfen hemfikir olmadığımız/olamadığımız konularda biraz daha toleranslı olmaya çalışalım. Tom Hanks' in bu kadar kolay harcanmasına gönlüm razı değil. Bence bir kaç maçı parkede izleyince kendisi de rahatlayacaktır. Baksanıza belli ki takımı en az benim kadar çok özlemiş 
Burada konu haklı olmak/haksız çıkarmak değil. Öyle olsa bile en azından ben kendi adıma Djordjevic'in beni yanıltmasını ve olabildiğince haksız çıkarmasını isterim. Hemen herkes bu şekilde düşünüyordur zaten.
Djordjevic'de Obradovic'i görüyorum demekle, Hitler'de Mustafa Kemal'i görüyorum demek arasında hiçbir fark yok. Bu da bir görüştür diyerek, ki temel olarak bir görüştür, saygı duymam gerekmiyor.
Tom Hanks'i de kimse harcamıyor. Ayhan abi, kişisel olarak 'yoksay' hakkını kullanmak istiyor, ki forumlarda bu hak vardır, bunu kullanmak istemesi çok doğal. Biri beni de yoksaymak isteyebilir, bu da onun en doğal hakkıdır. Forumdan atın demek değil bu, Tom abi gereksiz alınıyor ve gereksiz savunuluyor bu durumda.
Ayrıca iddialı şeyler ortaya atıyorsanız bunun içini olabildiğince doldurmanız gerekir. Forumların amacı da budur. Yoksa Twitter'da kısa kısa herkes herkese geçiriyor. Ahmet'i beğenmiyorum, bana göre kötü oyuncu demek başka, Ahmet oyuncu değil, hiçbir yerde başarılı olamaz demek başka. İlkine saygı duyarım, adam beğenmiyor derim. Ama ikincisinde analiz isterim. Neye göre oyuncu değil, neden gittiği hiçbir yerde başarılı olamaz diye içini doldurmasını beklerim.
Djordjevic, oyunculardan maximum verim alabileceği yüksek tempo yerine, halen düşün tempoda ısrar ediyor ve bu da oyun kalitesini doğrudan etkiliyor. Rotayonları zaten başlı başına tartışılması gereken bir konu. Şehmus'u durduk yere 1 numarada kullanacağım demesi, burada epey tartışmamız gereken başka bir konu. Hangi birini tartışabiliyoruz ya da koçu savunanlar hangisine bir cevap verebiliyor? Varsa yoksa Kokoskov sattı gitti. Başka hiçbir argüman yok. Ne desek, karşılığında sadece bu denecekse eğer, saygısızlık budur.
Tonla şey yazacağım/yazacağız ama karşındaki kişi sanki 'tamam hadi siktir' der gibi cevap verecek. Saygısızlıksa, en büyük saygısızlık budur.