Koçun teknik bilgisi hususunda bir şey diyemiyorum, keza basketbolun teknik-taktik kısmına vakıf değilim. Ama şunu net biliyorum ki bu herif ALFA. Hatta Alfa oğlu Alfa... Gençlik yıllarımda parkede canlı izleme şansım olmuştu. Ekranda defalarca şahit oldum, Partizan-Badalona finali mi dersiniz, olaylı Yugoslavya-Litvanya maçı mı dersiniz say say bitmez. Bu özelliğini oyunculara da kabul ettirmiş. Belli ki saygı görüyor. Koçuna saygısı olmayan kadro bu şekilde mücadele etmez. Belirttiğim gibi koç, teknik-taktik vesaire güzellemesi yapmıyorum. Ama soyunma odasına hakim olduğuna ve oyuncu psikolojisini yönetme yetisine sahip olduğuna inanıyorum.
Teknik meseleler zaman içinde, koçluk deneyimi arttıkça geliştirilebilen şeyler. Ama karakter büyük ölçüde doğuştan…
Ve coaching denilen şeyin yarısı teknikse yarısı da kişilik/karakter/liderlik vasıfları ile ilgili. Beyaz Gölge’nin Koç Reeves’i gibi…
Obradoviç’te bunların hepsi paket halinde ve bireysel gelişim sürecinin başından beri vardı. Bir nevi “tanrı vergisi” özellikler…
Sasha’nın bu takımla kimyası iyi tuttu belli ki. Ondaki iyi özellikler bu takımın ihtiyacı olan şeylermiş… Böyle giderse gurur duyacağımız çok değerli bir koçumuz olacak..