Macerata takımı manşet sıkıntısına rağmen ligi şampiyon olarak bitirdi.
İtalya da yaşanılan maddi sıkıntılar sebebiyle Erkekler liginde de oyuncu kalitesi ciddi oranda düştü, buna rağmen halen ortam visyon ve kültür olarak Avrupa'nın zirvesindeler.
ama Trentino - Cuneo gibi takımlar eski güçlerinde olsalardı Macerata bu manşeti ile final bile göremezdi ,
aslında Zaytsev de Kurek de finalde kendi kaliteleri seviyesinde oynamadılar ki Fİnal serisinin Mvs'i Maceratalı orta oyuncu sırp Podrascanin oldu ( 24 21 den geri geldikleri son sette çok iyi oynadı , çok kritik blok ve attığı iyi servisler ile etkili oldu...
Kurek normalde çok iyi servis atar ama bu maçta bizim Kemal den bozma servis attı bende onu anlamadım
liberoları Arjantinli Henno rezalet manşet aldı ama muhteşem savunma yaptı , bence Macerata nıon eski liberosu fransız Exiga ( bizim necdet abi )
çok daha iyi bir libero ( en azından manşet anlamında )
Perigua takımı büyük saygıyı hak ediyor ama ben Simone Buti ( orta oyuncuları ) ve çaprazları Atana ya çok gıcığım. Atana zaten çok ukela ve inanılmaz itici bir oyucu keza geçmiş senede Belchatow ile oynadığımız ve yenildiğimiz seride hem oyun sırasında hemde maçtan sonraki tavırları ile beni irite etmişti keza bu maçta da aynı tavrılarını sergiledi ,
bizim Vakıfbank Gözde'nin sırp versiyonu modunda takılıyor , yetenek olarak iyi oyuncu olacak belli Sırbistan Milli takımının İvan'dan sonraki çaorazı olacak ve büyük işlere imza atacak potansiyeli var ama önce bi adam olsun
41 yaşında ki karadağlı Vujeciv e büyük iş yaptı. Helal olsun
o yaşta ama çok yürekli ve iyi oynadı ..
75/54 manşet yüzdesi . 2 hata var sadece.
23 servis ile en çok servis atan oyuncu konumunda. 1 ace 3 hata
% 50 ile de hücum etmiş .
toplam 12 sayısı var.
vallaha helal olsun