Yıllardır kulübün açık ara en kötü yönetilen şubesi. Kim gibi efsane oyuncunun yanına azıcık doğru smaçör alsalar her yerde favori olcakken, belki de hatta büyük ihtimalle defalarca Cl alcakken bir türlü almadılar. Birinde Garay'ı aldılar, bu sefer de çaprazda Havlickova vardı ve en kritik yerde Garay sakatlandı. Diğerinde de Bosetti'yi aldılar doğru profil olarak, aylarca kadın sakat kaldı. Daha sonra da Kim'in yavaş yavaş efsane hali düşüşe geçti. Kim gibi bir oyuncusu olan şubeyi yönetmek dünyanın en kolay işiyken, yanına azıcık doğru isimleri bulmak varken yapmadılar, Vakıfbank'ı başımıza musallat ettiler.
Aradan yıllar geçti, yönetim değişti, zihniyet hala aynı, daha da kötüye gitmiş durumda. Bir menajerlik şirketinin oyuncağı olmuşlar. Drca'yı taa Volero Zürih zamanlarından soyadı Zivkovic'ken biliriz. O zamanlar felaket ötesi bir pasördü, yapabildiği tek şey iyi servis atmaktı, kendi smaçörlerini bel fıtığı yapardı, hem pas kalitesi facia hem atacağı yerleri çok belli ediyor. Hadi bu kadını aldın, 1 sene oynattın ve felaket oynamış geçen sene, menajerlik şirketinin oyuncusu diye 1 sene daha uzatırsan her türlü başarısızlığı, rezilliği hak edersin başına gelen. Abbondanza zamanı Harmottolu sene çok iyi olmayan Vakıf'a yarı finalde 17-11 ve 17-13'ten seti ve şampiyonluğu verdikleri an azalttım bu şubeyi takip etmeyi, sadece üst seviye maçları boşsam takip ediyorum arada. İşler daha da kötüye gitmiş, iyi servis atamadığın gün değil Eczacı ortalama takıma dahi kaybedersin. Avrupa'daki bütün kritik maçları şubenin kaybetmesinde belki de en büyük 2-3 pay sahibinden biri olan Eda Erdem'i yedek yapacağına, bir de Aslı denen, nerdeyse libero boyunda, bütün büyük maçlarda aşırı zaaf yaratan bir ortayla daha oynuyorsan eğer başına gelecek her türlü rezilliği hak ediyorsun demektir. Aslı'nın yağtığı blokların hiçbir anlamı yok, hem oyun zekası çok düşük hem de blok yapamadığı her an sektirmedir, şudur budur yok, direk sayı oluyor. Sen eğer 20-21 yaşındaki Arina ve Ana ile Gabili, Egonu'lu takımı geçeceğini sanıp önlerine demiyorum ama en azından aksadıklarında ki sürekli aksadıkları bölümler oluyor arkalarına manşet, savunma dengesini biraz daha yukarı çekecek birini almıyorsan başına gelecek her türlü rezilliği hak ediyorsun demektir.
Eczacı öyle fizikli bir takım kurmuş ki Plummer'ın yanına doğru ismi buldukları an zamanında Vakıf'a yaptığın gibi bu sefer de Eczacı'yı musallat edersin başına. Zamanında Birsel'e yaptılar bunu, düşüşteyken önüne doğru ismi almadılar, milleti Birsel'e düşman ettiler. Şimdi de Eda'ya yapıyorlar ki Cl'deki bütün Vakıf manğlubiyetlerinde Eda da büyük pay sahibi, hadi Birsel'i anlarım, iyiyken gerçekten en değerli 2-3 Avrupalı oyun kurucudan biriydi, onu bile anlarım ama Eda gibi bütün kritik maçlarda boyundan dolayı blokta zaaf yaratan ve en kritik Cl maçlarında zamanında ayak bağı olmuş oyuncuyu 37 yaşında hala en değerli ortan yapıyorsan başına gelecek her türlü rezilliği hak ediyorsundur, öyle bir yönetim ve zihniyet ki yapmadıkları hamleler yüzünden efsanelerine bile düşman ediyorlar milleti.