Valla gerek sosyal medyada gerekse burada gördüğüm kadarıyla verem psikolojisine girmiş camiamızın iflah olma şansı yok gibi. Daha kazanılmış maçın oyuncularının teri kurumadan şöyle kaybederiz böyle olur, bizim kaderimiz felaket yazan kitle psikolojisinin ve bu kitlenin desteklediği sporcu grubunun başarılı olma şansı çok düşük. Kimseyle didişmek gibi bir derdim yok. Ama gerçek bu. Voleybol konusunda uzman falan değilim, o konularda ahkam kesmek haddime değil. Ama yıllardır olimpiyatından Dünya ve Avrupa'nın en önemli organizasyonlarına kadar üst düzey turnuvaları takip eden birisi olarak bu işin psikolojisine vakıf olduğumu düşünüyorum. Mistisizm veya metafizik ile ilişkisi olmayan biri olarak yazıyorum, böyle bir döngü var. Her şeyin olumsuzuna odaklanmak olumsuzu çağırmaz, olumsuzu yaptırır. Yenersin yenilirsin, şampiyon olursun olmazsın ama şimdiden başlanmış son maçı da böyle veririz, biz zaten kadersiziz, acıların takımıyız bilmem ne. Yazdıklarımı bir rica olarak, samimiyetime inanıyor iseniz bir tavsiye olarak değerlendirin isterim. Bu psikoloji dahilinde bizim bu kısır döngüden çıkma ihtimalimiz yok. İnsan psikolojisini yabana atmayın, sporda başarının yarısı, belki de daha fazlası stres yönetimi becerisi ile mümkün olur. Kadın basketbol takımımız bu görüşümü kanıtlarcasına olmadık işlere imza attı defalarca. Saygılarımla, şen kalın...