Basketbol > NBA-NCAA-WNBA

LeBron James mi Michael Jordan mı?

(1/3) > >>

efeovic:
lebron’un dün gece kırdığı rekordan sonra güzel konu olur diye düşündüm.her ne kadar şampiyonluklar hala 6-4 olsa da...

Civa:
Ben Lebron'u Ronaldo'Ya Jordan'ı Messi'ye benzetiyorum, Lebron çok iyi fiziksel özellikleri var ve idolu Jordan, ama Jordan sadece fiziksel özellikleri ile değil estetik ve oyunu ile aynı zamanda sanatçı gibi.

Enver Tarcan:
MJ, Olimpos’taki tahtından bakar biz ölümlülere :)

iloturo:
Michael Jordan'i herhangi bir oyuncu ile kıyaslamak zor. O kazandığı tum başarıları belki de nba'in en zor ve çekişmeli döneminde kazandi. Bugun olsa 50 sayi ortalamayı zorlanmadan yapacağını düşünüyorum.
Kendisinden sonraki tüm oyuncularin onunla kıyaslanmasi onun zirvede olduğunu zaten gösteriyor.  Grant hill, Tracy,  carter, Kobe, lebron hepsi jordanla kıyaslandı ve bu kiyasa en çok yaklasan iki isim de Kobe ve lebron oldu. Lebron muhtemelen kariyerinin sonunda 40000-10000-10000 yaparak akil almaz istatistiklerle kariyerini noktalayacak.  Sahip olduğu fiziksel ozellikler sayesinde 38 yasinda bile oyunu domine edebiliyor. Shaq, jabbari sayida geçerse lebron benim için goattir demisti. Tabi bu tartisma daha uzun süre devam eder ama estetik, zarafet, hırs, meydan okuma, bireysel yetenek, savunma gibi bir cok açıdan Jordan onde. Lebron ise inanilmaz fizik gücü,  asist, rebound katkisi, 1den 5e her pozisyonda oynamasi gibi özelliklerle one çıkıyor. Tarihte onun fiziksel ve atletik özelliklerine sahip bir oyuncu gelmedi. Ote yandan Jordan bence hiç bir zaman pes etmeyen bir karakter gerçek bir liderdi. Lebron ise takımdan umudunu kesince oyunu bırakabiliyor. Liderliğinin sorgulandıgi zamanlar o nedenle cok olmuştur. Gerci bulls belgeseli sonrasi jordanin liderligi ile de cok şey konuşuldu, çizildi.
Lebron gunumuz basketbolunun en büyük oyuncusudur, nbain yüzüdür. Hala en çok oyu almasi ne denli popüler bir star olduğunun kanıtı ama Jordan da tüm zamanların en büyüğü.
Bana gore sorunun cevabi Jordan ama her iki ismin döneminde yaşadığım ve bir çok macini izledigim için de sanli bir dönemde yaşadığımı düşünüyorum.
Ayni steffi graf, navratilova, sampras, federer, nadal, novak, Schumacher, messi, Ronaldo,Maradona, woods, carl levis, bolt, bubka, phelps dönemlerine tanık olduğum gibi.

Umut:
Bana göre bu seviyelerde kıyaslama yapmak yanlış ama sonuçta bu işin doğasında bu kıyaslamalar var.

MJ'i herhangi bir oyuncuyla kıyaslamak da adil olmuyor zira şu an basketbol çok farklı. Fakat onun, şimdi oynasa bu oyuna da adapte olacağını düşünüyorum. Bir de şampiyonluk sayıları 6-4 ama birisi 6/6 iken diğeri 4/9, bu da önemli kriter.

Bana göre ona en yakın isim Kobe'dir. Tabii ki subjektif bir bakış açısıyla.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git