Basketbol > Aydın Örs Türk Basketbolu Forumu

Dört Anons Uygulaması Kaldırılmalı mı?

(1/1)

Hakan Yaman:
Fikrimi peşinen söyleyeyim. Kesinlikle kaldırılmalı.

Şu dört anons saçmalığı derbinin ruhuna ihanet. Küfürsüz derbi mi olur arkadaş? Thomas More'un Ütopyası'nda belki. Ama bu dünyada değil. Bunu demekle küfür edilmesini savunmuyorum; ölüm kaçınılmaz demek nasıl ki ölümü savunmak değilse... Bu işin realitesi de bu.

Fiziksel şiddet olmadıkça salon boşaltılamaz, boşaltılmamalıdır. Neyse ki Euroleague'de yok bu saçmalıklar.


Derbi tabii bu atmosferde oynanacak. Koç Sasha haklı olarak şaşırdı. Partizan / Kızılyıldız maçlarının yanında bunlar bir şey mi demiştir, eminim. Böyle yavşak bir uygulama kaç ülkede var, merak ediyorum. Sahaya cisim atılır, kavga çıkar, sporcu sağlığı tehlikede olursa tamam, ona itiraz edilmez zaten.

Kural kitabında yazılı olan bu uygulama ülke ve derbi gerçeklerine uygun değil maalesef. Ama bundan daha fenası, hakemlerin dilediği gibi kullandığı istismar aracı olması. Adil uygulansa GS'nin bizle oynadığı her iç saha maçında 1. çeyrekten itibaren taraftarsız olması gerek.

Küfür edilmeyen salonlarda, mesela Ataşehir'de en ufak tepkiye, "eyyamcı hakem" tezahuratına anons gelirken, küfürü alışkanlık edinenlere beş küfürde bir anons çıkar. Hakemlerin kulübe ve salondaki ortama göre muamele yaptığı iğrenç bir uygulama. Futbolda da vardı, kalktı. İyi ki kalktı. Şimdi sıra basketbolda.

Hakan Yaman:
Tekrar tekrar yazmakta yarar var: Bu anons işinin mağduru daha düzgün salonlardır.


Ataşehir'de en ufak tepkiye, "eyyamcı hakem" ve "mola alsana" tezahuratına anons gelirken, küfürü alışkanlık edinenlere beş küfürde bir anons çıkar. Hakemlerin kulübe ve salondaki ortama göre muamele yaptığı iğrenç bir uygulama. Temiz salonların zararına.

Civa:

--- Alıntı yapılan: Hakan Yaman - 19 Şubat 2022, 12:56:29 ---Tekrar tekrar yazmakta yarar var: Bu anons işinin mağduru daha düzgün salonlardır.


Ataşehir'de en ufak tepkiye, "eyyamcı hakem" ve "mola alsana" tezahuratına anons gelirken, küfürü alışkanlık edinenlere beş küfürde bir anons çıkar. Hakemlerin kulübe ve salondaki ortama göre muamele yaptığı iğrenç bir uygulama. Temiz salonların zararına.


--- Alıntı sonu ---

bu kısma katilmakla birlikte iş çığırından çıkıyor anons olayı kalmalı ama ceza kulübe verilmeli kulüpler sahip çıksın tribüne

Semazen:
17-18 yaşlarımda iken bir amatör futbol karşılaşmasına gitmiştim. (Yaklaşık 15 yıldır futbol maçlarına gitmediğim için şimdi nasıldır çok bilmiyorum) Tribünde maç izlerken yanımda bulunan arkadaş hakeme ağza alınmayacak küfürler ediyordu. Küfür ederken de hakemin yanlış bir kararı söz konusu değildi zira o hakeme küfür etmek için oradaydı. O ağır küfürler ederken tribündeki diğer insanlar buna gülüyor ve bazı kişiler de daha ağır ve ilginç küfürlerle ona eşlik ediyordu. Bir ara tribünde bulunan birisi o kadar ilginç küfürler etmeye başladı ki insanlar adeta maçı bırakmış onun küfürlerini beklemeye başlamıştı. O küfürlerden aklımda kalan 2 tanesi:

-Ulan hakem, düdüğündeki nohutu sk..yim. / Tuvaletteki ibriğini sk.yim!

Tribünde maç izlemeye gelen insanlar bu küfürlere kahkahalarla karşılık veriyor, küfür eden de bundan cesaret alarak daha da küfürlerini çeşitlendiriyordu.

Her ne kadar belli etmesem de bu olay beni ciddi anlamda rahatsız ediyordu.

Gerek gençliğin verdiği enerji, gerek futbol zevkim nedeniyle yıllarca maçlara gittim ve üç aşağı beş yukarı benzer küfürlere her zaman şahit oldum ve her seferinde de rahatsız oldum. Ha bu arada elbette hatalı kararlarda protesto etmişimdir ve en masum hali ile "İbne hakem!" demişimdir ama anasına, bacısına, karısına, kızına asla küfür etmemiş ve onaylamamışımdır.

Diyeceğim şu.
Protestoya varım. Bir insanın başka birisi tarafından kendisine edildiğinde kabul edemeyeceği küfürler haricinde yapılan hafif küfürlere de tamam diyeyim. Ama şahsen karımı, kızımı, torunumu götürdüğüm bir ortamda ağza alınmayacak küfürlerin olmasını da asla istemem. Kaldı ki bu düşüncem yüzünden yıllardır maçlara da gitmiyorum.

4 anons konusuna gelecek olursam. Yapılan küfür ve gösterilen tepkinin dozunun ayarını bilmem lazım. Şahsen o edilen küfürler normal aile yaşantımızda bizleri rahatsız edecek türden değilse sorun değil. Ama yok duymak istemeyeceğimiz türden ise kesinlikle 4 değil 2.anons kuralı getirilmeli.

Nereye gitsem basitlik, seviyesizlik, sevgisizlik, nefret... Artık ne böyle bir dünyada yaşamak istiyorum ne de çocuklarımı ve torunlarımı yaşatmak. Ben güzellikler, huzur, hoşgörü, saygı istiyorum.

Benim düşüncem böyle :)

Navigasyon

[0] Mesajlar

Tam sürüme git