Hayes konusuna gelince benim için orta sıra takımlarında oynayabilecek bir oyuncu. Koy kaunasa, asvele, valenciaya takir takir oynasın. Haa biz ne sira takımıyız dersen bak o da ayri bir tartışma konusu ama geçmişin hürmetine bizi hala ust sira takimi olarak gördüğüm için hayesi bize yakıştıramıyorum ben.
Efesin bu seneki en büyük sorunu ne diye sorsalar; takımdaki askerleri dağıttı, generallerle bir yere kadar diye yorumlardım. Hayes'i Clyburn ile bire bir kıyaslasak, su götürmez gerçektir ki, her kes Clyburn için daha olumlu olur. Bu Hayes'i Efese koyalım desek, nasıl bir "tutkal" görevi görür, nasıl yararlı olur? Bence cuk oturur. Bu durum Efesi Zalgiris ayarında ya da underdog bir takım yapar mı? Bu seneki kağıt üstünde en büyük 4 favoriden birisiydi Efes üstelik.
Hayes gibi adamlar da maalesef Clyburn ile kıyaslanamayacak kadar silik bir görüntü verirken, Pierre gibi orta düzey bir oyuncu ile birlikte oynadığında takım olgusuna Clyburn den daha fazla katkı yapabildiği görülüyor. Bunu istatistik ile de desteklemeye gerek yok, adamın vücut dili dahi, maçtan nasıl keyif aldığını gösterir. Geçen senenin Andersonu bile ne fark yaratıyormuş Efeste, gidince kıymeti anlaşıldı.
Niyet okuma gibi algılamazsan ve yanlış anlamadıysam sen biraz Hezonya, Clyburn gibi hücum gücü top seviye adamları tercih ediyorsun. Ben daha çok Adam Hanga, Hayes, Kalinic, John Brown gibi savunma karakteristiği olan adamları severim. Hayes'in kaç sayı attığından çok, savunmada 3-4-5 numaraları nasıl savunmuş, kaç reb çekmiş, miss match leri doğru oynamış mı, yardım savunmalarına gecikmiş mi gibi çoğu istatistik kağıdına dahi girmeyen efektlerine bakarım. Hayes'e sempatim oradan geliyor. Bu özellikleri varken Sarunas nasıl kullanamadı bu adamı, şaşırıyorum.