Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2022-23 Sezonu)  (Okunma sayısı 158818 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Ynt: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2022-23 Sezonu)
« Yanıtla #2670 : 02 Mayıs 2023, 05:34:59 »
Obradovic'in depremzedeler ile ilgili demeçleri (3.07.35'den itibaren başlıyor):

https://www.youtube.com/watch?v=0apeyrHJsXU

Havaya yazıyorsun Ertan abi, daha önce Tom Hanks'e cevaben yazmıştım bu konuda;

Ülkedeki deprem faciasına duyarsız falan kalmadı. Twitter artık at yalanı, sikeyim inananı moduna döndü. İnan sürüyle insan var. Sen zaten sosyal medyada her gördüğüne inanan birisin.

Obradovic, maçtan 1 gün evvel Fenerbahçe'nin Türkiye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Sırp basınında adamın açıklamaları var. Dakika başı aynı şeyden bahsetmek zorunda mı bu adam? Partizan, senin hayrına depremzedeler için para toplamadı. Obradovic'in de payı var o işte. Üstelik Partizan topladığı paraları da depremzedelere yolladı.

Senin ülkende TV'de yardım şovu yapan, dünya para taahhüt eden kişi ve kurumların %90'ı henüz o paraları hesaplara yatırmadılar bile. Ya arkadaş, az biraz dön kendi ülkene, insanına bak. Sonra elin yabancısı üstünden duyar kasacaksan kas.

Deprem mevzusu üzerinden bu adama vurmak bana hiç etik gelmiyor. Socrates yayınında da söyledi zaten, depremin hemen sonrası İstanbul'daki tanıdıklarını aradığını, ki bunun reklamını ilk günlerde yapmaması mı yanlış oluyor? Yapılan para yardımlarını (Partizan'la birlikte bu yardım yapıldı) çıkıp şov eşliğinde söylemesi mi gerekiyor? Herkes PR peşinde değil, kimisi yaptıklarının gizli kalmasını ister. Obradovic, ben bildim bileli ketum adamdır bazı konularda.

Türkiye'deki basketbol camiası çıktı yayınlara, orada burada bol keseden salladı, şunu yapacağız, bunu yapacağız dedi, kaçını yaptı? %90'ı hiçbir bok yapmadı, lafta kaldı. Konu daha fazla sapmasın diye uzatmıyorum ama deprem üzerinden duyar kasanlar bence önce kendi ülke insanının ikiyüzlü tavrına baksın, sonra başkaları konuşulur.

Deprem dışındaki tavrı nedeniyle soğuk yapan, eleştiren, sempatisini kaybeden varsa bir şey diyemem, saygı duyarım. Herkesin kendi bakış açısıdır sonuçta, değerlendirmesi de kişiseldir.

Çevrimdışı BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #2671 : 02 Mayıs 2023, 11:51:43 »
Depremle alakali yaptiklarini görmemiştim. Benim icerlenmem serzenislerim gittikten sonra bize karşı tutumuydu. 6-7 seneni belki de hayatinin en güzel anlarını bizimle geçiriyorsun gittikten sonra insan güzel şeyler duymak istiyor bizimle yaşanmışlıklarin var. Çok sevdik bagrimiza bastık doğum günlerinde normal maç günlerinde adina sarkilar soyledik besteler duzenledik. Her konuda onore ettik toz kondurmadik üzerine titredik böylesine bir sevdaydi kendisine karşı. İşte diyorum ya insanız tüm bu yasanilanlardan sonra insanin gözü kulağı kendisinde oluyor ve duyacak iki cift güzel sözü bekliyor. Yönetimle ne yaşadığı taraftari ilgilendiren bir mesele değil. Taraftarla en ufak sürtüşme dahi yaşamadı. Çok duygusal yaklasiyorum bu meseleye çünkü bir insan birine sevdalanma seviyesinde bir baglilik duyduğunda hassaslasiyor. Obra sevgimiz bambaşka bir boyuttaydi bize basketbolda senelerdir olmadigimiz seviyelere getiren insandi. Öyle işte...

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #2672 : 02 Mayıs 2023, 12:20:27 »
Obradovic bizimle Pana deplasmanına giderken ilk sene ağlaya ağlaya tribünleri seyredip sonra da farkı yiyip dönmüştü diye hatırlıyorum, Partizan'ın başında bize karşı maça çıkarken ise "Çiçeğinizi sikerim, basıp geçicem size şimdi" tadında bir maç yaşadı, maçı kazandı, yumruk şovunu da yaptı.

Yönetimdir, şudur, budur, ben anlamam. Aziz Yıldırım 2010'da Daum istifa edip gitsin diye Samandıra'nın elektriklerini bile kesti adam çalışamasın, bıksın gitsin diye ama Daum bugün tesislerimizi ziyaret ediyor.

Obradovic umarım kariyerinde bundan sonra rezil olur sürekli, kötülüğünden başka bir şey de istemiyorum. Madem öyle, işte böyle... Partizan'lı istesin onun iyiliğini. Şu Guduric'i de başımıza o bela etti.
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2023, 12:21:33 Gönderen: Maldonado »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #2673 : 02 Mayıs 2023, 12:41:10 »
Obraya mazimizden oturu saygım sonsuz ama bizden ayrıldıktan sonraki tavırlarını hic bir şekilde tasvip etmiyorum. Başkana kırilabilirsin kaldi ki pana başkanıyla da can ciğer degildi ama her zaman camiaya saydı duydu, bize ise bunu hiç göstermedi. Bizi yenince dusmanini yenmis gibi sevinen adam benim de dusmanimdir kimse kusura bakmasın. Perde arkasında ne bok yediği de beni ilgilendirmiyor. Partizan da umarim beter olur elenip siktirolup gider diyeceğim ama inanilmaz kollanıyorlar. Elenecek gibi gözükmuyorlar. Daha güzeli olsa da sunlarla final oynayip finalde koysak en güzel senaryo bu olurdu sanırım.
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2023, 12:51:57 Gönderen: iloturo »

Çevrimiçi friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #2674 : 02 Mayıs 2023, 15:01:04 »
Depremle alakali yaptiklarini görmemiştim. Benim icerlenmem serzenislerim gittikten sonra bize karşı tutumuydu. 6-7 seneni belki de hayatinin en güzel anlarını bizimle geçiriyorsun gittikten sonra insan güzel şeyler duymak istiyor bizimle yaşanmışlıklarin var. Çok sevdik bagrimiza bastık doğum günlerinde normal maç günlerinde adina sarkilar soyledik besteler duzenledik. Her konuda onore ettik toz kondurmadik üzerine titredik böylesine bir sevdaydi kendisine karşı. İşte diyorum ya insanız tüm bu yasanilanlardan sonra insanin gözü kulağı kendisinde oluyor ve duyacak iki cift güzel sözü bekliyor. Yönetimle ne yaşadığı taraftari ilgilendiren bir mesele değil. Taraftarla en ufak sürtüşme dahi yaşamadı. Çok duygusal yaklasiyorum bu meseleye çünkü bir insan birine sevdalanma seviyesinde bir baglilik duyduğunda hassaslasiyor. Obra sevgimiz bambaşka bir boyuttaydi bize basketbolda senelerdir olmadigimiz seviyelere getiren insandi. Öyle işte...
Bu konuda hayatının en güzel günlerini geçirdiğini pek de zannetmiyorum. Hatta sıralamam o dur ki;

1-Čačak
2-Belgrad
3-Atina
4-
5-
6-
.
.
.
25-İstanbul

Bize geldiğinde bir röportajında da bahsettiği üzere, emeklilik hayalleriyle ilgili Yunanistanda bar açmak isteyecek kadar Atinayı İstanbuldan önde görüyor. Hepsi bir tarafa bu ve benzeri düşünceleriyle bizi az mı çok mu sevdiğini ölçümlemek çok yersiz. Yaşandı bitti, artık önümüze bakalım. Yeri geldiğinde saygımızı gösterip, yeri geldiğinde rakip olarak görmeliyiz...
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimiçi friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
Ynt: Olympiakos-Fenerbahçe Beko (1-1) | Euroleague Çeyrek Final Serisi
« Yanıtla #2675 : 02 Mayıs 2023, 15:25:22 »
PO serisinde aldığımız 1 galibiyetle bence bu senenin EL misyonunu tamamladık. En azından kendi adıma, ligde şampiyonlukla sonuçlanacak bir sezon ile Oly den 1 galibiyete tamamım. Nedenini şöyle açıklamak istiyorum;

Yılın başında transferlerle birlikte bence koçun A planı tamamen Bjelica üstüneydi. Hücum gücü yüksek bir 5 ile başlayıp. İşler ters gittiğinde Pierre - Hayes kolonlarıyla daha fizikli bir 5 yaratıp savunma yapacak oluşum ile B planı kurgusu vardı. Sezon ilerledikçe anladık ki, Bjelica nın sakatlığıyla aslında A planımız hiç olamamış. B planımız da revize görüp A planına evrilmiş. Sonrasında da diğer sakatlıklarımız nedeniyle bir C planı da maalesef kuramadık.

Elimize gelen transfer imkanlarında ise sanırım "tutucu" davranarak Carsen Dorsey Bjelica gibi beklentilerin çok olduğu ama karşılanamadığı oyuncularımızda risk aldık. Bu riskin karşılığı pek alınamadı ancak gelecek senenin iskeleti büyük oranda kuruldu. Itoudisi bu konularda sadece tek bir noktada eleştirebilirim, o da Bjelica nın bu halini göre göre önlem almayışıydı. Ancak belki de benim gibi o da körü körüne Bjelica nın döneceğine inandı.

Hatta şu kadarını söyleyeyim; Erkek futbolun şampiyon olma şansı bizim PO u geçme şansında daha yüksek.

Sözün özü; TBL de şampiyonluk şart, EL de benzin bitmek üzere...

« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2023, 16:03:48 Gönderen: friend-chip »

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #2676 : 02 Mayıs 2023, 15:32:14 »
Sloukas : 'Yılın sezonun takımı olduğumuzu İstanbuldaki maçlarda ispatlayacağız" 'açıklamasında bulunmuş.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #2677 : 02 Mayıs 2023, 15:42:46 »
Biz hala umutsuzuz, favori gösterilmiyoruz, siktimin çobanları da iki maçı da almaya geldiklerini, herkese göstereceklerini falan söylüyorlar. Efes'in şu ölü hali bunları evire çevire yenerdi istanbulda ve korkudan götleri uçuklayarak gelirlerdi istanbula. Biz kendimize güvenmiyoruz ki daha. Korktuğumuz adamlar da mskissic, canaan, walkup, peters, bolomboy, papa, black, fall gibi neredeyse 1 tanesi bile üst düzey olmayan vasatlar ordusu. Seri başlarken aşağıdaki yorumu yapmıştım.

Benim beklentim acik sekilde turu geçmek. Her ne kadar rakip takim oyunu olarak bu sene eurolaguin en iyi takımı olsa da kagit üstünde bire bir kıyaslandığında bizim kadrodan iyi bir kadro degil.

Çok kızdık, küfür ettik, hatta ikinci maçın ikinci yarısına kadar da bir karakter koyamamıştık ama 20 dakika mücadele edince 10000 kişi önünde galip gelebileceğimizi de gördük. bunlar çok ciddiyim iyi bir takım değiller. Sadece kendilerini iyi sanan, havaya girmiş ve güvenleri tavan yapmış bir takım. 
Wilbekin de bir zahmet oynasın artık. Şu play off zamanı gelip de kendisini risket atmayan, kenarda maç izleyen adamlara illet oluyorum.
3-1 turu geçmemiz lazım bu saatten sonra. Aksi başarısızlıktır benim için. Önümüzde tarihi bir fırsat var. Maccabi ve Partizan'ın muhtemel oynayacağı bir F4 var. Bulunmaz bir nimet. Tarihin başarıya giden en dikensiz yollarından birisi. Bu fırsatı kaçırmayalım.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #2678 : 02 Mayıs 2023, 15:57:42 »
Sayın İlhan Beye göre çoğu  takımın kadrosu vasat.Bizim çok mu iyi kaç tane adam var güveneceğim biraz Hayes Pierre azda Motley.Yapilan iş bukadroyla güzel.Papatya falına benziyor kadromuz.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #2679 : 02 Mayıs 2023, 16:02:49 »
Takim yok da o yüzden. Efes bile iki oyuncu eksenli kadrosuyla avrupanin içinden geçti. Son gerçek sampiyon doncicli real madriddi. Bizim sampiyon oldugumuz zamanki bizim ve rakiplerin kadrosuna bak bir de şimdikilerin.  Bos yapma Tom Hanks bey.

Sana göre alba ile de oynasak rakip cok güçlü  favori onlar olur.

Çevrimiçi friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #2680 : 02 Mayıs 2023, 16:26:59 »
3.maçta Booker kesin yok, Wilbekin ve Bjelica için yarın karar verilecek.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #2681 : 02 Mayıs 2023, 19:47:51 »
Wilbekin de suç azda olsa koçta. Yerli statüsünde oynadığı için yerel avrupa çok maçta forma giydi.Ve en kritik anda yok.En çok forma giyen oyunculardan sezon başından beri.Seneye kısa yerli oyun kurucu almalıyız.Bazı maçlar Wilbekin olmasın ligde.
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2023, 19:48:03 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #2682 : 02 Mayıs 2023, 19:58:41 »

Hayatının en güzel günlerini bizde geçirdiğini nerden çıkardınız onu anlamadım. Geçtim Partizan'ı ve Pana'yı Juventut Badalona günleri bile açık ara bizim önümüzdedir ki savaş günlerinde kapılarını açtı herifler Partizan'a. En az 4-5 defa demeç verdiğini hatırlıyorum -Fenerbahçe seyircisine sitemle- "bu oyuncular daha fazla saygıyı hak ediyor" diye. Unutmayalım ki final four oynayan takım dönünce Ataşehir'de 1200-1300 kişiye oynadı.

Bu yazacaklarım ise size hitaben değil, genele. Maalesef memlekette hakim olan etnosentrik, yani "biz merkezci" bakış açısı her şeye olduğu gibi Fenerbahçe'ye de yansıyor.  Bizim merkezimizde olabilir ama dünyanın merkezinde Fenerbahçe ya da  Türkiye yok arkadaşlar. Birileri Fenerbahçe'de görev almayı profesyonel iş olarak görebilir yani. Bu süreçte profesyonelliğin hakkını veriyorsa benim için sıkıntı yok. "Doğma büyüme Fenerliyim" edebiyatı üzerinden, hamaset çığırtkanlığı yapanlardan bin kat değerlidir benim için. Şu anki kaptanımızın bile bir dönemler galatasaray forması terlettiğini unutmayalım. Selçuk Yula'sından Rıdvan Dilmen'ine kadar etimle kemiğimle Fenerbahçeliyim diyen birçok kişi giydi o mendebur formayı.

Herkes kendi tercihinde hür ve özgürdür. Kızan istediği kadar kızabilir. Kendi adıma; bu adamın 25 yıl kadar hayal ettiğim bir şeyi gerçekleştirdiğini söyleyebilirim Fenerbahçe'de. Rüyamızda göremeyeceğimiz, en azından benim rüyamda göremeyeceğim günler yaşattı. Son tavrı beni de çok üzdü ama ben razıyım. Daha önce de belirttiğim gibi başkalarının beceriksizliklerini Obradovic'in üzerine yıkacak değilim.
Obradovic'den bağımsız olarak Partizan'a sempatim vardı zaten. Fenerbahçe'ye karşı olmadıktan sonra başarılı olmalarını isterim. Obra hocam yüzümüzü güldürdü, kendisinin de yüzü gülsün her zaman (bize karşı oynayacağı günler hariç).

SON BİR NOT: Obradovic'e bel altı vurmak isteyenler için  koz olabilecek bir anekdotu da ben ekleyeyim. Maalesef sürücü koltuğunda olduğu bir araba ile bir gencin hayatına son vermişliği vardır. Burdan yürüyüp katil olduğunun da altı çizilebilir yani. Zaten işine, basketbola olan tutkusu da burdan geliyor. Herif kendini tedavi etmek, travmasının üstünden gelebilmek için basketbolu kullanıyor. Vicdanı olan bir insanın her sabah bu türden bir acı ile uyanması zor olsa gerek... İyi ki Fenerbahçe'ye gelmişsin, Fenerbahçe'yi AVRUPA ŞAMPİYONU yapmışsın hocam
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2023, 19:59:16 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
« Yanıtla #2683 : 02 Mayıs 2023, 20:25:14 »
Çok kızdık, küfür ettik, hatta ikinci maçın ikinci yarısına kadar da bir karakter koyamamıştık ama 20 dakika mücadele edince 10000 kişi önünde galip gelebileceğimizi de gördük. bunlar çok ciddiyim iyi bir takım değiller. Sadece kendilerini iyi sanan, havaya girmiş ve güvenleri tavan yapmış bir takım. 
Wilbekin de bir zahmet oynasın artık. Şu play off zamanı gelip de kendisini risket atmayan, kenarda maç izleyen adamlara illet oluyorum.
3-1 turu geçmemiz lazım bu saatten sonra. Aksi başarısızlıktır benim için. Önümüzde tarihi bir fırsat var. Maccabi ve Partizan'ın muhtemel oynayacağı bir F4 var. Bulunmaz bir nimet. Tarihin başarıya giden en dikensiz yollarından birisi. Bu fırsatı kaçırmayalım.
Bu kısmına noktasından virgülüne kadar katılıyorum

Çevrimdışı BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #2684 : 02 Mayıs 2023, 22:08:03 »
Partizan Madrid maçında Tavares yürek koyuyor. Faul problemine girmezse tek başına alabilir maçı ikinci yarı Madrid'i şanslı görüyorum.