Gönderen Konu: Biz Kimiz ? Misyonumuz , Vizyonumuz , Değerlerimiz Neler ?  (Okunma sayısı 2530 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gurol1967

  • Ziyaretçi

           Biz çoğunuzun yıllardır çeşitli sanal platformlar ve sosyal medyadan tanıdığı Fenerbahçe, Basketbol ve Voleybol aşığı kişileriz.
Günümüzde artık forumların eski cazibesini, işlevini kaybettiği sosyal medyada artık ''anlık iletişimlerin, paylaşımların'' yapıldığı bir gerçek.


           Hal böyleyken neden böyle bir forum işine girdik ?
 
           Evet hepimiz sosyal medyada, bloglarımızda, sitelerimizde paylaşımlar yapıyoruz ancak gene de yeterli olmadığı, Fenerbahçe - Türkiye - Dünya Basketbolunu, Voleybolunu ve Futbolunu 140 karakter sınırlaması olmadan ''belli bir seviye ve aile ortamında'' paylaşımların yapılabileceği bir mecra / platform boşluğu olduğu çeşitli arkadaşlarımız tarafından çoktandır dillendirilmekteydi.  Biz de bunların ışığında denemekte yarar var diyerek bu işe yeniden girdik. Umarım pişman olmayız ve başarılı oluruz. Zaten hepimiz yoğun ve yorucu iş/okul hayatındayız yeteri kadar stres , sıkıntı yaşıyoruz bir de bu işte sıkıntı, stres yaşamak istemiyoruz açıkcası. Forumların , Twitterin kısacası sanal tartışma ortamlarının bizlere , sizlere sadece  gerginlik değil keyif ve bilgi vermesi gerektiğini düşünüyoruz.


            Ana prensibimiz İngilizce bir kelime ama aktüel olduğu için kullanıyoruz ''RESPECT = SAYGI ''


            Evet birbirimize, Başkanımıza, yöneticimize, Antrenörlerimize, oyuncularımıza ve rakiplerimize '' SAYGI (RESPECT)

            Rakiplerimize de saygı dedik çünkü ''belli bir seviye tutturacağız'' diyorsak bunu yapmalıyız. O yüzden hiç haz etmesekte, bizimle hiç bir zaman ''eşit şartlarda rekabet etmeyen, sürekli bizi türlü gayri ahlaki, gayri nizami adımlarla geçmeye çalışan'' ezeli rakibimiz Galatasaray'a, teknik adam ve futbolcularına da saygı göstereceğiz. Mesela 6S, Cincon, Kedicikler,Ezikler,Gergin Ataman gibi tanımlamalardan kaçınacağız. Sadece G.Saray için değil Beşiktaş,Trabzonspor , Vakıfbank ,Eczacıbaşı , Anadolu Efes ve  diğer takımlar için de bu geçerli. Sevmesekte rakiplerimizin adlarını buraya yazmak bizden ve Fenerbahçe sevgimizden hiçbirşey götürmez. Bu konuda göstereceğiniz hassasiyet için şimdiden teşekkür ediyoruz.

            Amacımız birbirimizi kırmadan büyüklerin küçüklere, küçüklerin büyüklere sevgi saygı gösterdiği belli bir seviyede Fenerbahçe'mizi, Basketbolu, Voleybolu, Futbolu ve diğer branşları konuşmak. Klavyenin ruhu , duygusu yoktur. İşte burada devreye ''üslup'' giriyor. Admin /üye ayırmaksızın karşılıklı üslup korunduğu müddetçe bu forumu kurmak istememizin ana nedeni olan  kaliteli , içi dolu ve güzel tartışmaların olacağına inanıyoruz.

            ParkedeFener forumu Basketbol ve Voleybol ağırlıklı olacak ama diğer bütün sporlar da konuşulacak.

            Amatör branşları takip etmek zordur , emek ister, özveri ister, çaba ister. Bu ekip yıllardan beri Fenerbahçe Amatör branşlarını her platformda yazıp, çizip konuşarak bu branşlarımıza ilgiyi, desteği arttırmak misyonu ile hareket etmiştir.  Bu forumumuz da da böyle olacak. Yapacağımız belge, analiz içerikli dolu paylaşımlarla bu branşlara ilgiyi arttırmak ''bilinçli ve bilgili Fenerbahçe Amatör branş taraftarı'' oluşturmak hiç olmazsa buralardan salonlara gidecek +1 taraftar kazandırmak.

            Görüyoruz mesela Erkek Voleybol takımımız gayet başarılı bu sezonda 14/14 gidiyor ama bakıyoruz maçlarına 40-50 taraftar var. Bu bizi son derece üzüyor. İşte mesela Erkek voleybol takımımızın maçlarına +1 bilinçli taraftar daha gönderebilirsek ne mutlu bize.

            Umduğumuz gibi ilerlersek hevesimizi kıracak, pişman olacağımız şeyler yaşamazsak forumumuz da üyelerimizin ürettiği, emek vererek oluşturduğu yazıları, analizleri değerlendirip sergileme imkanı verebilecek bir Ana Sayfa ve Köşe Yazarları yapma fikrimiz de var.
Böylelikle belki de daha önceki forumlarda / forumlarımız da birlikte olduğumuz bugün kendi medyamız ve başka medyalarda yer bulmuş gururla takip ettiğimiz arkadaşlarımız, kardeşlerimize yenilerini de katabiliriz.

            Hiç bir gruba, derneğe, kişiye mensup ve endeksli değiliz tamamen bağımsız, münferit Fenerbahçe'lileriz. O yüzden bu işte hiç bir maddi  çıkarımız, beklentimiz yok aksine bu süreçte zamanımızı, maddi manevi emeğimizi harcayacağız, türlü sıkıntı ve üzüntülerle karşılaşacağımızı da biliyoruz.

            Altını doldurmak, hakaret ve küfür olmamak kaydıyla kişi ve kurumlara ''belli bir seviyede'' her türlü eleştiri, yergi, övgü serbesttir. Forumların kısacası sanal ortamın '' nefretten beslenen'' mecralar olmasından son derece rahatsız durumdayız.

            Bu forum ego tatmin etme, birilerine karşı olma veya yandaş olma yeri değil SADECE FENERBAHÇE'nin yanında olma yeri olacaktır.

            Kişilerden önce FENERBAHÇE'yi düşünerek hareket edeceğiz.Tarafımız SADECE FENERBAHÇE'dir.


 

 
MİSYONUMUZ

  '' Belli bir seviyede Fenerbahçe'mizi konuşmak,tartışmak,paylaşmak ve bunlardan Fenerbahçe'mize örneğin ''+1 kişi daha bilinçli ve bilgili basketbol ve voleybol taraftarları oluşturmak ' - faydalar çıkarmaktır (çıkarımlar sağlamaktır) ''

VİZYONUMUZ

 '' Üyelerinin bilgi,birikim ve becerileriyle fark yaratan seviyeli paylaşımların olduğu sözü edilen bir Fenerbahçe Amatör Branş Platformu Olmak ''

DEĞERLERİMİZ

* Üyelerimizin kalitesi
* Seviyemiz
* Birbirimize ve Rakibimize Saygı
* Sevgi dolu Aile ortamı
* Düzeyli eleştiri yapabilme becerisi
* Dopdolu içerik
* Yönetici ekibi olarak Adil olmamız

FORUM SLOGANIMIZ

* PARKEDE FENER ''Seviyeli ,Saygılı Fenerbahçe Basketbol,Voleybol Paylaşımlarının Adresi ''

« Son Düzenleme: 28 Kasım 2013, 13:10:21 Gönderen: cemagrak »