Gönderen Konu: Sertaç Şanlı  (Okunma sayısı 6826 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Ynt: Sertaç Şanlı
« Yanıtla #30 : 02 Temmuz 2026, 09:12:23 »
Biz bunları köşemizde yazdık 8). Sertaç'ın oyun bilgisi yeter. Motoru sene sonuna doğru ısıtsın, diri bir Sertaç memnun eder.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #31 : 02 Temmuz 2026, 09:17:06 »
Tekrardan hoşgeldin.Takas gibi oldu.Metecan oraya Sertaç bize geldi.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #32 : 02 Temmuz 2026, 09:48:57 »
Şunu sormak lâzım; geçen sezon Sertaç'ın eksikliğini hissettik mi?

Ha bire gidiyor geliyor, gidiyor geliyor. ÖFY işini çözememekten bunlar.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #33 : 02 Temmuz 2026, 16:23:06 »
Şöyle bir baktım da, Sertaç hakkında bu başlık altında bir nokta bile yazmamışım. Dışarıdan bakan biri "Herhalde adama özel bir kini var." diye düşünecek. Eski forum tayfası bilir; eskiden büyük laflar eden olursa mahallenin delikanlısı gibi gelip raconu kesen abiler vardı. Onlar da ara sıra uğrayıp bakıyordur. O yüzden çok iddialı konuşmayayım. :)

Transferi Saras'ın basketbol anlayışı üzerinden değerlendirecek olursam, bence önemli bir değişim Metecan–Sertaç değişikliği... Metecan savunma beşlerinin fena olmayan bir parçasıydı; enerjisi, mücadele gücü ve savunma katkısı tartışılmaz. Ancak hücum tarafındaki sınırlılıkları zaman zaman takımın üretkenliğini etkiliyordu.

Sertaç ise bunun tam tersi bir profil. Savunmada zaafları olduğunu hepimiz biliyoruz ama bu eksikleri kapatabilecek savunmacılar kadroya katıldı. Hücumda ise özellikle dış şut tehdidiyle rakip uzunları potadan uzaklaştırabilen, alan açan ve düzeni değiştiren bir uzun. Saras'ın hücum setlerinde bu özellik oldukça kıymetlidir, bunu iyi biliriz.

Ben özellikle bu yılki olası kadroyu gördükten sonra,bu sezon ki oyuncuları güçlü oldukları yön üzerinden değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Sevdiğim bir söz vardır:

"Aslında herkes dahidir. Ama siz kalkıp bir balığı ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirecektir."

Sertaç'ı da sürekli savunmadaki eksikleri üzerinden yargılamak yerine, iyi yaptığı işleri ön plana çıkarmak daha doğru olur. Eğer geçen dönemlerde olduğu gibi yay gerisinden yüzdeli şut atar, hücum düzenine katkı verir ve alan açarsa, taraftarın da kısa sürede güvenini tekrar kazanacaktır. Yoksa sevmeyeni çok olduğunu sanmıyorum...

Kısacası ben bu transferi, savunmayı çok örselemeden hücum kalitesini artırma hamlesi olarak görüyorum. Saras'ın sisteminde de bunun bilinçli bir tercih olduğunu düşünüyorum. İşler hücum tarafında beklendiği gibi giderse, Sertaç'ın faydası eleştirilerinden daha fazla konuşulacaktır.
PG Baldwin / SG Larkin / SG Tucker / SF-PF Key / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #34 : 03 Temmuz 2026, 06:39:17 »
Sertac Turkiye de Metecan dan daha cok katki verir.
En onemli etkisi de Melli yi dinlendirme sansi verir ozellikle Turkiye de.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #35 : 03 Temmuz 2026, 08:25:05 »
Sertaçı oyuncu olarak beğenir beğenmezsiniz ama birşey var oda çok beyefendi bir sporcu.Hiç bir zaman rakibibne yada rakip taraftarlara terbiyesizliğini görmedim.

Metecanında çok katkı verdiği maçlar baya var oda sakatlıklardan çok çekti.