ben de uzun süredir forumda yazıyorum okuyorum, bilen bilir genel yaklaşımlarımı. Ancak burada şöyle bir durum var, burası özgür bir forum . Yani tüm düşüncelere açık. basketbolla ilgili tüm fikirler tartışılabilir. şimdiye kadar hep öyle oldu. Çok absurd şeyler de yazılıyor, hatta ısrarla savunuluyor. Özellikle sezon başlarında ve seri yenilgiler sonrasında çok yüzeysel yorumlar yapılabiliyor. tüm bunlar bence gayet normal. Ama aynı zamanda bazı arkadaşlarımızın basketbolu daha iyi bilmesi bazılarının da bilmemesi de normal karşılanmalı. burada sorun olan görüşlerin yanlış olmasına rağmen dikte edilmesi sanırım. veya böyle hissedilmesi. eskiden obra zamanında biraz daha forumda otorite diyebileceğimizin bazı arkadaşlar vardı. onlar varken daha dengeli bir forumdu. şimdilerde daha marjinal ve tezat düşünceler hakim oldu.
mesela saras benim için obra ve erginden sonra ( inş bir şampiyonluk ile erginin önüne geçer ) 3. en iyi koçken aynı gruptaki başka bir arkadaş için maalesef çöp. mesela takım sezon başında bana göre şampiyonluk adayı iken diğeri için play in takımı. bunlar arttırılabilir. böyle bir sürü uç düşünceler var. Özellikle son iki yıldır.
buna sebeb, bence forumda daha fazla bilgisi olan ve otorite gibi kabul edilen arkadaşlarımızın forumdan ayrılmış olması.
Dostum, o otorite Obradovic in verdiği güven ve nesnel yaklaşımla alakalıydı. Taraflı tarafsız büyük bir kesimin saygısını kazanmış birinin kararlarını tartışmak için önce bir yutkunmak gerekliydi. Forumdaki arkadaşların da bu düzen için ekstra çabasına gerek kalmıyordu. Saras bu mertebenin çok uzağında, ama o yolun da izindeki en net basketbol emekçilerinden bir tanesi. Bilmem kaç kez yazdım emin olamıyorum, arkasında durursak; Obrayı bilmem ama Ergini geçeceğine yürekten inanıyorum. O günler geldiğinde, belki onun sayesinde de yutkunduktan sonra bazı şeyleri yazarken o otoriteyi hissederiz.
Velhasıl kelam, basketbol dünyasının saygısı hiç bir şey! Fenerbahçelinin saygısı için EL Kupası Kadıköye inmeli...
Bununla beraber; başta Cem olsun, Kemal olsun, Hakan abi olsun bir çok arkadaşımız da elini eteğini çekmeseler, eminim onlar ne yazmış, acaba ne demiş diye foruma daha çok girip çıkılır, daha çok takip edilir, daha ilgiyle ve şevkle eller klavyeye giderdi...