Aynen öyle, çok delikanlıyım, bak bu da resmi. Yavaş yavaş anladğın niyetimi daha hızlı anlarsın böylece: https://youtu.be/jGxWHlVGkDw?t=202
Tekrar yorum yapmayacaktım ama dayanamadım, şimdi bu attığınız videodaki pozisyonla ts-dijku penaltısına aynı diyorsanız ortada ciddi bir gariplik var maalesef. Burada hücum oyuncusunun topa teması esnasıyla aynı anda savunmanın çok bariz bir faulü var her açıdan tespit edilebilen apaçık ortada olan.
Gs maçında bize verilene örnek vermişsiniz bir diğer mesajınızda, ilk mesajımda da yazacaktım da neyse dedim madem pozisyonlar üzerinden gidiyoruz belirteyim onu da, net bir penaltı çünkü aksiyon devam ediyor, top oyunun içinde ve fred faul olmasa aksiyonun içinde kalacak ama savunma oyuncusu yaptığı faulle buna izin vermiyor yani yine late tackle kuralının farklı bir uygulaması.
Dijkunun pozisyonda faul bile yok, nitekim oyuncunun müdahale yapmak için gittiği esnada hücum topa vurduktan ve açıkça topun aksiyon alanında olmadığı sırada, dijkunun ayaklarını yere basmasıyla ve hücumun da kaydığı için aksiyonun bitmesi sonrasında ayakların doğal bir temas hali oluşuyor zaten fizik kuralları gereği. Ha sen diyorsan kardeşim 2 km öteden savunsun adamı hiç mahal vermesin müdahaleye falan hakemler zaten aranıyor diye, o zaman size roman neustadter gibi stoperler müstehak, haliyle bu oyunda doğal temas, nizami şarj ve markaj hususları var.
Bu arada osayinin kırmızı denilen, acunun da değindiği, mounun da hikaye attığı pozisyon için de ifab kurallarıyla birlikte değerlendirirsem bence de sarı kart makuldur, orada katılıyorum. 2.penaltıya da zorlamayla müdahale gördüğim için penaltı diyorum ama hakemin net açısında olması ve bariz kavramına girmediği için yine protokol uyarınca devreye girmemesi gerekirken sonuç penaltı olduğu ve türkiye standartlarındaki protokolde maşallah 7-8 dk pozisyon izlendiği için ona da yorum yapmadım.
Son pozisyonda nesyri bence nizami yükseliyor banza çakallık yapıp vuramayacağını anlayınca faul almak için nesyrinin üstüne doğru elleri açarak hamle yapıyor ama hadi bu da yorumdur bak, pozisyon flu siz isyan etmişsiniz ama burda varın devreye girmemesi bile bana artniyet gelmedi. Ama 1.PENALTI anlattığım nedenlerle BASİT BİR KURALI DAHİ BİLEMEYEN HAKEMLERİN FİYASKOSU, nerden bakarsan nerden tutarsan KEPAZELİK yani ve net operasyon düdüğü.
Acun efendi gibi çıkıp livakovicin zaten top oyuna bile girmeden çalınan düdükle oyunu bıraktığı ve bırakmasa şiddetli gelmeyen, yakın olduğu çok rahat şekilde topu alabileceği pozisyona trabzonun golünün verilmemesinin diyeti diyebiliyorsan sende zaten konuşmak bile yersiz.
Yorumlayanlar çok iyi hakemdi gibi bir yorumum falan da yok beni alıntıladığınız mesajınıza cevaben, fakat haliyle ortada olan kurallar üzerinden gerekçe belirterek yorum yapılıyor, collina bizim hakemleri yorumluyor da ondan örnek vermiyor muyuz yani? 1-2 tane de değil 8-9 farklı feneri yine doğrayan denilen adamlar bile aynı yorumu yapıyor ama sizi ikna edemiyoruz nedense bunların hata falan olmadığına.
Ali Palabıyıklar vs sülalesi tabiki bitmez, bitse de adamlar yenilerini yerleştiriyor hemen çünkü, haliyle bu sistemin zaten kökten değişmesi için önce doğuştan taraf olan bu zihniyetlerden kurtulman lazım adı önemli değil.
Ortada bir yapı şebeke ne boksa var dedik diye de Ali Koç’u ve verdiği tek bir vaadi bile yerine getiremediği fiyasko yıllarını savunmuş olmuyoruz burda, 10 mesajımdan 9 u tüm branşlar bazında Ali Koç eleştirisidir hatta benim açıp bakabilirsin istersen eski mesajlara, sapla saman hikayesi yani yine ayırt etmek lazım birbirinden.
Kaldı ki bu konuda başarısızlık minvalinde bir done olarak kendisine yazar, sürekli söz konusu şebekeyi bitirme konusunda konuşup, aksine daha da filizleyen müchadele edemeyen de kendisi, savunmak gafleti bile gösterdiği büyükekşiyi gönderdik diye caka satıyor beyefendi malum bu ara, sanki yerine gelen çok yaraya merhem biriymiş gibi, daha servet yardımcının arkasında bile durmayı beceremediler, ne desek boş..
Objektif olarak nerden bakarsan bak 86 dan beri bu işin her yerini ilmek ilmek işleyen bir şebeke var ortada, adamlar teklif ediyor utanmadan gelin komisyon kuralım tüm kararlar tartışılsın diye kabul ediyoruz ama aylardır ses çıkmıyor hep aynı hikayeler, senelerdir kimin nasıl ne kadar doğrandığı tüm verilerle zaten açık saçık ortada, siz inanmak istemiyorsanız ne desek boş, anladık ismail hocayı gönderdikleri için tepkilisiniz ve başarı gelmeyeceğini düşünüyorsunuz ama sapla samanı da ayırt edin bir zahmet Fbli olarak bari, diğerlerine anlatmaya çalışmayı çoktan bıraktık zaten.