Gönderen Konu: Fenerbahçe | Euroleague Women 2024-2025  (Okunma sayısı 16430 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: Fenerbahçe | Euroleague Women 2024-2025
« Yanıtla #210 : 22 Ocak 2025, 19:32:17 »
İki hücumu Emma Meesseman üzerinden oynadık, öne geçtik. Şu oyunu bu denli basit oynamak bu kadar mı zor yaa..

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #211 : 22 Ocak 2025, 19:46:58 »
Oynadığımız oyun, tercihler göz kanatıyor. Emma olmasa çekilecek ızdırap değil. Kadının iki asistinin içine sıçtılar göz göre göre.

Bu ne şımarıklık, na-mağlubuz diyenler olabilir ama bahsettiğim kötü oyun değil. Temel basketbol bilgisinden yoksunluktan ileri gelen tercihler var.

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #212 : 22 Ocak 2025, 19:47:39 »
Tina olsaydı OGM Orman I dagitirdik. Hadi bir kısa alın sayin Danabas

Çevrimdışı Murat

• Üye
« Yanıtla #213 : 22 Ocak 2025, 19:50:48 »
Atkins yanlış gornediysem 8 dakika falan süre almış maşallah istatistik kağıdı tertemiz.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #214 : 22 Ocak 2025, 20:29:00 »
Son çeyrek atkins, badiane ve idil ile başladı kadin. 17 fark 8'e indi. Şimdi ben küfür edince suçlu oluyorum dimi?
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2025, 20:29:11 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #215 : 22 Ocak 2025, 20:30:08 »
Hala atkins ve badiane oynuyor. Ya sabır.

Çevrimdışı ertugrul_solomon

• Üye
« Yanıtla #216 : 22 Ocak 2025, 20:42:05 »
Atkins yerine artık skorer ABD'li yi alın, kız öyle böyle değil berbat durumda.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #217 : 22 Ocak 2025, 20:46:46 »
Atkins ile Milic'i gönderin. Sadece dış şut atabilen bir kısa alın. Plum mlum da istemiyorum. Laksa'yı geri alın lanet olsun.

Çevrimdışı Tgezer

• Üye
  • Yer: Hamburg
« Yanıtla #218 : 22 Ocak 2025, 20:57:24 »
Hem olcay hem Alperi sakat, grup liderliği zaten garanti. Rotasyonu elbetteki yapacak. Allemand ile Gabby de mi sakatlansın ne istiyorsunuz.

Gabby Emma Allemand zaten 30 ar dk oynamış. O saydıgınız isimler de top oynayıversin artık.
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2025, 20:58:32 Gönderen: Tgezer »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #219 : 22 Ocak 2025, 21:03:11 »
Milic, badiane, atkins, lekovic
Neredeyse hiç katki almadığımız 4 yabanci var takımda. Milic resmen atıl duruma gecmis. Hurdaya atılmayı bekliyor. Zirveye oynayan bir takımda hiç katkı vermeyen 4 yabanci çok fazla.
Haftaya en ciddi test macimiz olacak, sonrasi da play offlar. Galiba takviyeyi rafa kaldırdı bizim Danabaş.
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2025, 21:03:36 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Tgezer

• Üye
  • Yer: Hamburg
« Yanıtla #220 : 22 Ocak 2025, 21:06:43 »
Sabally eklemesi nokta atışı olmuş. Geldiğinden beri hücumlarımıza ritm kazandırdı. Savunmada ben böyle efektif olabileceğini hiç tahmin etmiyordum. Perdeler sonrası hızlıca içeri devrilmesi hem Gabby hem de Allemandın işlerini rahatlatıyor. Orayı daha çok işlemek gerekiyor.

Çevrimdışı Fbkolik

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #221 : 22 Ocak 2025, 21:23:15 »
Allah korusun Emma bir gün bizden gittiğinde Fenerbahçe basketbol tarihindeki en büyük boşluk oluşacak. Sahadayken her oyuncuyu olduğundan daha değerli gösteriyor, sahada değilken oyuncular Hayat Bilgisi Mennan gibi takılıyor. Emma'dan daha iyi basketbolcular gelecek ama daha verimli ve daha doğru basketbol oynayan bir oyuncunun gelceğini düşünmüyorum. Bir insan maçın her dakikasını, her saniyesini her salisesini mi doğru oynar, inanılır gibi değil ama oynuyor kadın, bir tane de yanlış karar ver. Bugün yine öyle akıl almaz basketbol oynadı ki oynadığı basketbol için kelimeler yetersiz kalıyor. Oyunda olmadığı her dakika Venezia'ya karşı dahi çok büyük sorun yaşadık, girdiği an sürekli 15-20'lere çıktı fark. Emma hücumu kadar olağanüstü savunma da yapıyor, zamanında Bogdan için derdim bunu, masum bebeksi suratının ardında hayvan gibi güç yatıyordu, rakip uzunlara en iyi boxout yapan kısamızdı. Emma'da da böyle bir güç var, sırtı dönük oynayamıyorsun kolay kolay, kısaların karşısında kalsa kolay kolay geçilmiyor. Penny Taylor gittiğinde inanılmaz üzülmüştüm, hep en iyi değil ama en verimli basketbolcu olduğunu düşünüyordum ama Emma'nın yanında onun dahi esamesi okunmaz.

Liderliği garantilemişken haftaya Valencia deplasmanında dinlendirmek lazım onu. Atkins gibi, Tina gibi, Badienne gibi, Milic gibi oyuncuları şampiyon yapacak yapabilirse ki eşi benzeri görülmemiş bir şey olur bu. Ben artık Kelsey Mitchell'ı falan geçtim, hiçbir şey yapmasın sadece savunmada doğru pozisyon alan, hücumda da azıcık iş yapabilecek her oyuncuya razı hale geldim. Atkins o hale getirdi beni, bari savunma yap arkadaş, her perdeye takılışında ağzı yüzü dağılıyor, sürekli yerde, Smalls'a sürekli geçildi bugün de, artık hücumundan bahsetmiyorum, elle tutulur bir şeyler arıyorum o da yok. Emma oyunda değilken takım Eurocup takımına dönüşüyorsa eğer bu arkadaş ve yapamadıkları yüzünden en çok.

Çevrimdışı Fbkolik

• Üye
« Yanıtla #222 : 22 Ocak 2025, 21:53:20 »
Venezia bugün kaybetmesiyle birlikte artık elendi. Bırakırlarsa eğer Smalls düşünülebilir bu arada, çok fazla beğendiğim bir oyuncu değil ama aradığımız özelliklere uyuyor profil olarak. Geçen sene Villeneuve'nin final oynamasındaki en büyük 3 faktörden biriydi. Yoklanabilir belki.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #223 : 22 Ocak 2025, 22:34:57 »
Allah korusun Emma bir gün bizden gittiğinde Fenerbahçe basketbol tarihindeki en büyük boşluk oluşacak. Sahadayken her oyuncuyu olduğundan daha değerli gösteriyor, sahada değilken oyuncular Hayat Bilgisi Mennan gibi takılıyor. Emma'dan daha iyi basketbolcular gelecek ama daha verimli ve daha doğru basketbol oynayan bir oyuncunun gelceğini düşünmüyorum. Bir insan maçın her dakikasını, her saniyesini her salisesini mi doğru oynar, inanılır gibi değil ama oynuyor kadın, bir tane de yanlış karar ver. Bugün yine öyle akıl almaz basketbol oynadı ki oynadığı basketbol için kelimeler yetersiz kalıyor. Oyunda olmadığı her dakika Venezia'ya karşı dahi çok büyük sorun yaşadık, girdiği an sürekli 15-20'lere çıktı fark. Emma hücumu kadar olağanüstü savunma da yapıyor, zamanında Bogdan için derdim bunu, masum bebeksi suratının ardında hayvan gibi güç yatıyordu, rakip uzunlara en iyi boxout yapan kısamızdı. Emma'da da böyle bir güç var, sırtı dönük oynayamıyorsun kolay kolay, kısaların karşısında kalsa kolay kolay geçilmiyor. Penny Taylor gittiğinde inanılmaz üzülmüştüm, hep en iyi değil ama en verimli basketbolcu olduğunu düşünüyordum ama Emma'nın yanında onun dahi esamesi okunmaz.

Liderliği garantilemişken haftaya Valencia deplasmanında dinlendirmek lazım onu. Atkins gibi, Tina gibi, Badienne gibi, Milic gibi oyuncuları şampiyon yapacak yapabilirse ki eşi benzeri görülmemiş bir şey olur bu. Ben artık Kelsey Mitchell'ı falan geçtim, hiçbir şey yapmasın sadece savunmada doğru pozisyon alan, hücumda da azıcık iş yapabilecek her oyuncuya razı hale geldim. Atkins o hale getirdi beni, bari savunma yap arkadaş, her perdeye takılışında ağzı yüzü dağılıyor, sürekli yerde, Smalls'a sürekli geçildi bugün de, artık hücumundan bahsetmiyorum, elle tutulur bir şeyler arıyorum o da yok. Emma oyunda değilken takım Eurocup takımına dönüşüyorsa eğer bu arkadaş ve yapamadıkları yüzünden en çok.

Ve bütün bunların yanı sıra sıfır ego. Gram kibir yok. Yerdeki toplara atladı kız. Onun oyun zekasının yarısına yakın bir oyuncumuz daha olsa çok kolaylaşacak işimiz ama maalesef yok. 4-5 asistini hiç ettiler bugün. Gönül bağıımız var izliyoruz, takip ediyoruz maçları ama Emma yoksa işkence sahadaki oyun...

Çevrimdışı Fbkolik

• Üye
« Yanıtla #224 : 22 Ocak 2025, 22:44:19 »
Ve bütün bunların yanı sıra sıfır ego. Gram kibir yok. Yerdeki toplara atladı kız. Onun oyun zekasının yarısına yakın bir oyuncumuz daha olsa çok kolaylaşacak işimiz ama maalesef yok. 4-5 asistini hiç ettiler bugün. Gönül bağıımız var izliyoruz, takip ediyoruz maçları ama Emma yoksa işkence sahadaki oyun...
Ben en az 5 asistinin yendiğini saydım, belki daha da fazladır. 15-16 asistle bitirebilirdi bugün maçı. Şu an Collier dünyanın en iyi basketbolcusu, geçen sene çoğu maçta Emma'nın yanında sönük kaldı Collier gibi bir kadın. En çok da ona yazık etmeyelim, böyle bir oyuncuya sahipken kazanabildiğimiz kadar kazanmamız lazım El'yi.

Şu an Zaragoza - Valencia maçı oynanıyor. Zaragoza bugün kazanırsa 2. lik ihtimali dahi doğuyor. Sezon başındaki Zaragoza ile son 1 aydır ki Zaragoza'yı izlerken gözlerime inanamıyorum. Sene başında çok kötü gözüküyorlardı, 1 aydır çok doğru basketbol oynuyorlar, çok sert savunma yapıyorlar, kaliteleri yetmiyor. İlk yarıda bugün paramparça ettiler oyun olarak Valencia'yı, skorboard'u kapatıp birine izletsek 20 farkla önde Zaragoza der, 7 sayı önde girdiler sadece. Conde'si olmayan Prag daha fazla zorlamıştı.

2. yarıda roller değişti, Zaragoza'nın ilk yarıda yapamadığını Valencia 2. yarıda yaptı ve 2. liği kesinleşti. İlk defa Valencia'yı beğendiğim bir yarı oynadılar bu sene, gerçi Zaragoza öyle boş atışlar, boş turnikeler kaçırdı ki bunun da etkisi var. Turner'ın sürelerini epey azaltmış durumdalar, Romero kariyer maçlarından birini oynadı, çıktığındaki hayal edilen oyununu oynadı belki de üst seviyede önemli bir maçta ilk defa.
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2025, 23:37:48 Gönderen: Fbkolik »