Allah korusun Emma bir gün bizden gittiğinde Fenerbahçe basketbol tarihindeki en büyük boşluk oluşacak. Sahadayken her oyuncuyu olduğundan daha değerli gösteriyor, sahada değilken oyuncular Hayat Bilgisi Mennan gibi takılıyor. Emma'dan daha iyi basketbolcular gelecek ama daha verimli ve daha doğru basketbol oynayan bir oyuncunun gelceğini düşünmüyorum. Bir insan maçın her dakikasını, her saniyesini her salisesini mi doğru oynar, inanılır gibi değil ama oynuyor kadın, bir tane de yanlış karar ver. Bugün yine öyle akıl almaz basketbol oynadı ki oynadığı basketbol için kelimeler yetersiz kalıyor. Oyunda olmadığı her dakika Venezia'ya karşı dahi çok büyük sorun yaşadık, girdiği an sürekli 15-20'lere çıktı fark. Emma hücumu kadar olağanüstü savunma da yapıyor, zamanında Bogdan için derdim bunu, masum bebeksi suratının ardında hayvan gibi güç yatıyordu, rakip uzunlara en iyi boxout yapan kısamızdı. Emma'da da böyle bir güç var, sırtı dönük oynayamıyorsun kolay kolay, kısaların karşısında kalsa kolay kolay geçilmiyor. Penny Taylor gittiğinde inanılmaz üzülmüştüm, hep en iyi değil ama en verimli basketbolcu olduğunu düşünüyordum ama Emma'nın yanında onun dahi esamesi okunmaz.
Liderliği garantilemişken haftaya Valencia deplasmanında dinlendirmek lazım onu. Atkins gibi, Tina gibi, Badienne gibi, Milic gibi oyuncuları şampiyon yapacak yapabilirse ki eşi benzeri görülmemiş bir şey olur bu. Ben artık Kelsey Mitchell'ı falan geçtim, hiçbir şey yapmasın sadece savunmada doğru pozisyon alan, hücumda da azıcık iş yapabilecek her oyuncuya razı hale geldim. Atkins o hale getirdi beni, bari savunma yap arkadaş, her perdeye takılışında ağzı yüzü dağılıyor, sürekli yerde, Smalls'a sürekli geçildi bugün de, artık hücumundan bahsetmiyorum, elle tutulur bir şeyler arıyorum o da yok. Emma oyunda değilken takım Eurocup takımına dönüşüyorsa eğer bu arkadaş ve yapamadıkları yüzünden en çok.