Bu maç özelinde, hatta Pana maçı da dahil, hakemlerin kusursuz tam bir Avrupa maçı yönettiklerini söyleyebilirim. Uzun zaman sonra, iki takımında gerçekten birbirine dayak atmasını izlemek bence Avrupa basketbolunun top noktasıdır, gerçek basketbol severlerin en zevk aldığı andır. Maça durgun başladık ve onlar da şutları sokarak başladılar. Fakat ondan sonra, Saras inanılmaz doğru dokunuşlar yaparak resmen maçı bize kazandırdı.
Tarık çok kötü oynadı fakat Saras onda ısrar etmeyip; farklı alternatifler yaratarak zorlandığımız anlarda bizi rahatlattı. Saras'ın kariyerinin en iyi koçluk performansı olabilir, gerçekten tam bir büyük takım hocası izlenimi vermeye başladı, kendisini Zalgiris'te olmadığını farkettiği andan itibaren kariyerinde birçok kupayı kazanacağından emindim. Bu kariyerinde kazanacağı EL kupalarının ilki olsun ama sonuncusu olmayacak. Hocamın kariyeri umarım bizimle biter, umarım Obra-Pana tarzı sürecek uzun süreli bir birliktelik olur.
Kendi adıma artık x gelsin y gelsin demeyeceğim, bu adam guardsız ve uzunsuz bu takımı şampiyon yaptı. Nigel Hayes'i süperstar yaptı, Tarığı NBA'ye yolladı, Nigel ve Baldwin gibi iki ucu keskin bıçakları aynı çatı altında toplayıp şu kadrodan maksimum verim aldı. Söylenecek fazla söz yok, sonuna kadar helal olsun takıma.
Yıllar sonra bence bir takımın kazandığı en ikonik şampiyonlardan olabilir. 2017 şampiyonluğumuz elbette hepimizde farklı bir yeri olacak ama bence bu bizim tarihimizin en değerli şampiyonluğu olacak.
south arkadaşımın belirttiği gibi, Hall gibi, Melli gibi, Birch gibi kimsenin yüzüne bile bakmadığı oyuncuları, öyle değerli bir hale getirdi ki sezon boyunca hayretler içerisinde kaldım. Bundan 3 ay önce Devon Hall Final Four'un en iyi oyuncusu olacak deseler kimseye inanmazdım. Ricky Hickman'ın Maccabi yıllarındaki tarzı bir katkıydı bu, inanılmaz bir hikayesi olacak bu şampiyonluğun. Baldwin ise takımın lideri olarak seneye daha da güvenle oynayacağından eminim. Artık kimseye bir şey ispatlamasına gerek kalmadı, bu şampiyonlukla bu takımın lideri Baldwin olacak. Ben kendisinden çok özür diliyorum, ne yazık ki maç sırasında şu foruma girmesem belki de şu özür dileme işini hiç yapmayacağım ama ne yapalım bizim de böyle bir huyumuz var

AVRUPA'NIN EN İYİSİ VE EN BÜYÜĞÜ FENERBAHÇE!
Yine 2016 şampiyonluğumuz yazmışım, gerçi o çalınmış şampiyonluğumuzu da eklemek gerek.
Üçüncü şampiyonluğumuz hayırlı olsun.