bu hakem mevzsuun Fenerbahçe'nin NBA europe katılma olayından olduğunu söylüyorlar ne kadar doğru yanlış bilemiyorum, Saras'da ondan imzalamamış sözleşmeyi.
Avrupa basketbolu için en başta NBA'in gelmemesini Euroleague'in öyle ya da böyle en büyük organizasyon olmasını dilerdim.
Ancak NBA bu işten caymıyorsa Euroleague için ayakta kalabilmenin olmazsa olması Barça, Madrid ve bizi tutmak olmalı diye düşünüyorum.
NBA'in idealindeki organizasyonda Euroleague'den isteyeceği takımlar: Barça, Madrid, Milano, Biz, Münih, Zalgris ve Paris'tir diye düşünüyorum. Bu saydıklarım arasından Zalgris'in NBA'e karşı kesin olumsuz bir tavırları var o yüzden olmayacaklardır. Paris yerine de PSG yeni franchise olarak düşünülüyor, o yüzden onlar da olmayacaklardır. Ama bence Bayern Münih ve Milano ise Euroleague'in cezai müeyyidelerini göze alarak NBA yapacaktır. Asvel kesin NBA yapmak istiyor ama bir önemleri yok.
Bizimle birlikte imzalamayan sadece Barcelona ve Madrid var. Bence onlar NBA yaparsa Euroleague'in ayakta kalabileceğini düşünmüyorum.İspanya, Fransa, İtalya ve Almanya pazarları büyük oranda çıktıktan sonra Sırp, Yunan ve İsrail takımlarıyla bu ligin istikrar sağlamasını mümkün görmüyorum.
Neticeten bence Barça ve Madrid'le birlikte aynı yolu yürümeyi daha mantıklı buluyorum. Bu üç kulüp NBA tercihinde bulunursa Rus takımlarının da olmamasıyla Euroleague'in son 10 senedeki şampiyonluklardan sadece 2 tanesi Euroleague takımları tarafından kazanılmış oluyor

Bence Madrid ve Barcelona Nba'e çok sıcaklar tek sorunları gelecek sezonu boş geçmek istememeleri... Biz de işi buraya kadar bıraktığımıza göre ciddi olarak NBA düşünüyoruz. Muhtemelen biz de gelecek sezonu düşünüyoruz.