Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 254846 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Abi...

Kleiza da Zoriç de dandikten beyaz bir Amerikalı karşısında aciz kaldı bugun.Ben işin sadece hücum tarafına bakmadım..Gemel manada konuştum...

Bende biliyorum ikiside iyi çocuklar ama biraz sıktırmaları lazım bu böyle yürümez..Koç ayarı verecek bunlara yoksa işler zor..zORİç i her aldığında içeri itti ki o çocuk normalde sırtı dönük berbat bir oyuncudur.
Kleiza ile Cooley hiç eşleşmedi ki nasıl aciz kalacak ? Cooley en çok hücum ribauntunu Vidmar oyunda iken yaptı , dikkatini çekerim.
Zoriç bu maça kadar iyiydi aslında bu maç savunmayı geç 4 tane çok kötü top kaybetti ama çok kritik hücum ribauntu çekti
toparlar toparlar iyi oyuncudur.

Hucum ribauntlarından bahsettim Kleiza konusunda abi..

Zoriçide savunma konusunda demek istedim..
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Abi...

Kleiza da Zoriç de dandikten beyaz bir Amerikalı karşısında aciz kaldı bugun.Ben işin sadece hücum tarafına bakmadım..Gemel manada konuştum...

Bende biliyorum ikiside iyi çocuklar ama biraz sıktırmaları lazım bu böyle yürümez..Koç ayarı verecek bunlara yoksa işler zor..zORİç i her aldığında içeri itti ki o çocuk normalde sırtı dönük berbat bir oyuncudur.
Kleiza ile Cooley hiç eşleşmedi ki nasıl aciz kalacak ? Cooley en çok hücum ribauntunu Vidmar oyunda iken yaptı , dikkatini çekerim.
Zoriç bu maça kadar iyiydi aslında bu maç savunmayı geç 4 tane çok kötü top kaybetti ama çok kritik hücum ribauntu çekti
toparlar toparlar iyi oyuncudur.

Hucum ribauntlarından bahsettim Kleiza konusunda abi..

Zoriçide savunma konusunda demek istedim..
Zoric maçın kırılma anlarında savunma ribaundları ile katkı sağladı,özellikle Kaya Peker'e hücum faul yaptırdığı pozisyon çok kritikti.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
muratım sıkıntılarımızın olduğu aşikar ama bu maç için o rezalet ortam ve kötü hakem performası üzeridnen laf etmek istemiyorum
üflesek faul çalacak durumdaydılar .
bu pazar uşak maçı var bakalım nasıl olacak

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
muratım sıkıntılarımızın olduğu aşikar ama bu maç için o rezalet ortam ve kötü hakem performası üzeridnen laf etmek istemiyorum

Hayırlısı kaptan
HaBaBaM GüM GüM GüM

Cem Ağrak

• Ziyaretçi

Hayırlısı kaptan

maçın başlangıcı sert oldu sustular laf edemediler küfürleri boğazlarında kaldı , sonra yaklaşmaya çalıştılar nefesleri yetmedi
son periyot heyecan yaptılar maçı kazanacaklarını hissettikleri anda tokadı koyduk ya çok keyifli oldu çok :)

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Murat abi Cooley o kadar vasıfsız bir uzun değil. Yani evet standart bir oyuncu, özellikle hücüm da ben hiç beğenmiyorum ama ribaunt konusunda sert ve sezgileri yüksek birisi. 8.4 ile oynuyor ligde ki 4. sırada şuanda. Yani Vidmar'ın bile zor başettiği bir adamın Zoric ve Kleiza'ya üstünlük kurması çok mantıksız değil.

Benim kendi adıma Kleiza ilgili en büyük merakım Top-16'da nasıl bir kafa yapısıyla oynayacağı? Şuanda takıma zarar vermeden elini geleni sistem içerisinde yaparak oynuyor. Ama Top-16 öyle zamanlar gelecek ki sistem bir şey üretemeyecek. Ve bizim birşeyler yaratan, ekstra şutlar sokan bir oyuncuya ihtiyacımız olacak. Kleiza bunda başarılı olur yada olamaz onu bilemiyorum. Benim için önemli olan bunu deneyim denemeyeceği, denerse Kleiza eninde sonunda bize faydası olur ama denemez ise sistem içerisinde kalırsa ben Kleiza'nın elimizde patlayacağını düşünüyorum..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Murat abi Cooley o kadar vasıfsız bir uzun değil. Yani evet standart bir oyuncu, özellikle hücüm da ben hiç beğenmiyorum ama ribaunt konusunda sert ve sezgileri yüksek birisi. 8.4 ile oynuyor ligde ki 4. sırada şuanda. Yani Vidmar'ın bile zor başettiği bir adamın Zoric ve Kleiza'ya üstünlük kurması çok mantıksız değil.

Benim kendi adıma Kleiza ilgili en büyük merakım Top-16'da nasıl bir kafa yapısıyla oynayacağı? Şuanda takıma zarar vermeden elini geleni sistem içerisinde yaparak oynuyor. Ama Top-16 öyle zamanlar gelecek ki sistem bir şey üretemeyecek. Ve bizim birşeyler yaratan, ekstra şutlar sokan bir oyuncuya ihtiyacımız olacak. Kleiza bunda başarılı olur yada olamaz onu bilemiyorum. Benim için önemli olan bunu deneyim denemeyeceği, denerse Kleiza eninde sonunda bize faydası olur ama denemez ise sistem içerisinde kalırsa ben Kleiza'nın elimizde patlayacağını düşünüyorum..
Ben TOP16'da özellikle sahamızda oynayacağımız maçlarda Kleiza'nın çok etkili olacağını düşünüyorum.Öyle hemen sırt çevrilebilecek bir oyunu değil.Eurobasket2013 performansına ulaşacağını düşünüyorum.

• Üye
  • Andrew Goudelock
Hayır ben faydasız olacak anlamında demedim. Ama Kleiza transferi yapılırken bir amaç vardı. O da yukarıda dediğim gibi an gelecek sistem yerine bir oyuncunun çıkıp ekstra bir şey üretmesi gerekecek. Bu Oly'deki Spanoulis gibi. Oly evet bir sistem takımı ama sistem tıkandığı zamanlarda onlarda açacak oyuncu belliydi. Benim kendi basketbol görüşüme göre Kleiza transferi bu mantıkla yapıldı.

Kleiza evet çok yetenekli bir oyuncu şu zamanlarda sistem içerisinde oynamaya çalışması da çok güzel bir şey. Hatta benim en beklemediğim şeylerden bir tanesi ama sistem içerisinde kalmaya o zaman da devam ederse bu transferin hiç bir esprisi olmaz. Kleiza yerine gidilir başka bir tarzda oyuncu alınırdı..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

• Üye
  • Andrew Goudelock
Fenerbahçemiz Farka Koştu

Evimizde Uşak Sportif'i ağırladığımız maçta rakibi 2. yarıdaki etkili performansı sayesinde 30 sayı farkla 97-67 mağlup etti.

Bu sonuçla ligde biz 9-4 olurken, Uşak 8-5 oldu.

Bojan Bogdanovic 18 sayı-3 asist-3 ribauntla oynarken, Luka Zoric 13 sayı-6 ribaunt-5 asist, Gasper Vidmar 10 sayı-8 ribaunt-5 asist, Bo McCaleb 10 sayı-3 asist, İzzet Türkyılmaz 9 sayı-8 ribaunt-2 blok, Linas Kleiza 9 sayı, Melih Mahmutoğlu 9 sayı, Ömer Onan 7 sayı-3 ribaunt-3 asist, Kenan Sipahi 4 sayı-7 ribaunt-4 asist, Metecan Birsen 4 sayı-2 ribaunt ve Emir Preldzic 4 sayı yaptı.

Takımımızda bir tek Barış Ermiş sayı bulamadı.

Uşak'da ise Miha Zupan 13 sayıyla oynarken, Lee Holman 12 sayı-3 ribaunt, Chris Warren 11 sayı-3 asist, Yiğitcan Turna 11 sayı-3 ribaunt-3 asist ve İbrahim Yıldırım 10 sayı-3 ribaunt-3 asist yaptı.

Uşak'da Lee Holman 2 kere sportmenlik dışı faul yaptığı için maçtan atıldı.

Rib: 41-18
Asist: 27-10
Top çalma: 10-7
Top Kaybı: 15-16
Blok: 4-1
Faul Atışı: 14-23 / 16-18
İki Sayılık Atışı: 34-45 / 18-34
Üç Sayılık Atışı: 5-17 / 5-19

--------------------------------------------------------------------------------
Parkede 

Maç Öncesi Bilgileri

Senenin son maçında evimizde ligin sürpriz takımı Uşak Sportif'ı ağırlayacağız.

15.30'da başlayacak olan maçı LigTV 3 canlı yayınlayacak.

Uşak Sportif ile bu ilk maçımız..

Fenerbahçe Ülker (8-4)

Ligde oynadığımız 12 maç sonunda 8 galibiyet 4 yenilgiyle 7. sırada yer alıyoruz. İçeride oynadığımız 5 maçta 1 yenilgi aldık. Evimizdeki o yenilgiyi Pınar Karşıyaka karşısında alırken, Tofaş, Banvit ve Galatasaray Liv Hospital'a ise yenildik. Bu sezon bu haftaya kadar ise Mersin BŞB (D), Anadolu Efes (E),  Beşiktaş Integral (D), Aliağa Petkim (D), Türk Telekom (E), Torku Konya (E), Gaziantep BŞB (E), Trabzonspor Medical Park (D) maçlarını da kazandık.

Kaybettiğimiz maçlar;

Tofaş-Fenerbahçe Ülker: 89-81
Banvit-Fenerbahçe Ülker: 91-76
Galatasaray Liv Hospital-Fenerbahçe Ülker: 72-62
Fenerbahçe Ülker-Pınar Karşıyaka: 66-76

Takım İstatistikleri     

Sayı Ortalamamız: 80.4
Yediğimiz Sayı Ortalaması: 73.2
Total Ribaunt Ortalamamız: 31.0
Hücum Ribauntu Ortalamamız: 8.7
Asist Ortalamamız: 20.1
Top Çalma Ortalamamız: 7.2
Top Kaybı Ortalamamız: 11.5
Blok Ortalamamız: 3.3
Faul Atışı Yüzdemiz: %71.2
İki Sayılık Yüzdemiz: %55.3
Üç Sayılık Yüzdemiz: %36.3

Sayı Liderlerimiz

1- Bojan Bogdanovic 14.5 sayı
2- Luka Zoric 10.8 sayı
3- Gasper Vidmar 10.6 sayı

Ribaunt Liderlerimiz

1- Nemanja Bjelica 5.9 ribaunt
2- Luka Zoric 4.8 ribaunt
3- Gasper Vidmar 4.7 ribaunt

Asist Liderlerimiz

1- Emir Preldzic 7.0 asist
2- Kenan Sipahi 3.1 asist
3- Bo McCaleb 2.4 asist

Blok Liderlerimiz

1- Luka Zoric 1.3 blok
2- Gasper Vidmar 0.8 blok

Top Çalma Liderlerimiz

1- Bo McCaleb 1.7 top çalma
2- Emir Preldzic 1.4 top çalma

Top Kaybı Liderlerimiz

1- Luka Zoric 1.9 top kaybı
2- Bojan Bogdanovic 1.6 top kaybı

En Yüksek Yüzdeyle İki Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncumuz;

Gasper Vidmar %76.5

En Yüksek Yüzdeyle Üç Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncumuz

Ömer Onan %66.6

En Yüksek Yüzdeyle Faul Atışı İsabetiyle Oynayan Oyuncumuz;

Kenan Sipahi %83.3

Uşak Sportif (8-4)

Lige bu sene yükselen Uşak Sportif şuana kadar gösterdiği performansla herkesi şaşırtmış durumda. Özellikle yabancılarından çok iyi katkı alan Uşak 12 maçta 8 galibyet 4 mağlubiyet alarak 5. sırada yer alıyor. Uşak depasmanda 4 galibiyet 2 yenilgi alırken, o iki yenilgiyi Anadolu Efes ve Royal Halı Gaziantep BŞB karşısında aldı. Uşak bunun dışında evinde Banvit ve Galatasara Liv Hospital'a mağlup oldu. Uşak, TED Kolejliler (E), Olin Edirne (D), Mersin BŞB (E), Beşiktaş Integral (E), Aliağa Petkim (D), Tofaş (D), Türk Telekom (E) ve Torku Konya (D) maçlarını ise kazandı.

Kaybettikleri maçlar;

Gaziantep BŞB-Uşak Sportif: 92-71
Anadolu Efes-Uşak Sportif: 79-71
Uşak Sportif-Banvit: 64-71
Uşak Sportif-Galatasaray Liv Hospital: 79-94

Takım İstatistikleri;

Sayı Ortalamaları: 77.8
Yedikleri Sayı Ortalaması: 84.1
Total Ribaunt Ortalamaları: 33.0
Hücum Ribauntu Ortalamaları: 13.0
Asist Ortalamaları: 13.8
Top Çalma Ortalamaları: 7.9
Top Kaybı Ortalamaları: 11.0
Blok Ortalamaları: 3.0
Faul Atışı Yüzdeleri: %67.2
İki Sayılık Yüzdeleri: %46.1
Üç Sayılık Yüzdeleri: %33.7

Sayı Liderleri

1- Anthony Carter 14.7 sayı
2- Lee Holman 13.5 sayı
3- Chris Warren 13.0 sayı

Ribaunt Liderleri

1- Lee Holman 9.5 ribaunt
2- Anthony Carter 7.0 ribaunt
3- Orhan Haciyeva 5.4 ribaunt

Asist Liderleri 

1- Anthony Carter 3.3 asist
2- Chris Warren 2.5 asist
3- İbrahim Yıldırım 2.1 asist

Blok Liderleri

1- Anthony Carter 1.3 blok
2- Lee Holman 1.0 blok

Top Çalma Liderleri

1- Anthony Carter 2.0 top çalma
2- Alper Saruhan 1.1 top çalma

Top Kaybı Liderleri

1- Anthony Carter 2.9 top kaybı
2- Chris Warren 2.6 top kaybı

En Yüksek Yüzdeyle İki Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncu;

Miha Zupan %54.2

En Yüksek Yüzdeyle Üç Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncu;

Orhan Haciyeva %37.0

En Yüksek Yüzdeyle Faul Atışı İsabetiyle Oynayan Oyuncu;

Miha Zupan %76.9

Parkede Fener-Utkan
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2013, 17:26:23 Gönderen: Carter-Williams »

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Hayır ben faydasız olacak anlamında demedim. Ama Kleiza transferi yapılırken bir amaç vardı. O da yukarıda dediğim gibi an gelecek sistem yerine bir oyuncunun çıkıp ekstra bir şey üretmesi gerekecek. Bu Oly'deki Spanoulis gibi. Oly evet bir sistem takımı ama sistem tıkandığı zamanlarda onlarda açacak oyuncu belliydi. Benim kendi basketbol görüşüme göre Kleiza transferi bu mantıkla yapıldı.

Kleiza evet çok yetenekli bir oyuncu şu zamanlarda sistem içerisinde oynamaya çalışması da çok güzel bir şey. Hatta benim en beklemediğim şeylerden bir tanesi ama sistem içerisinde kalmaya o zaman da devam ederse bu transferin hiç bir esprisi olmaz. Kleiza yerine gidilir başka bir tarzda oyuncu alınırdı..

Kleiza konusunda benim anlamadığım husus şu 20dk sahada kalıp sadece 2 şut atmasını anlayamıyorum, ya uygun pozisyonda topu ona ulaştıramıyoruz, ya da Kleiza yeterince istemiyor topu, bu takımın yıldızı olacak en birinci adam kendisi.

Çevrimdışı phenom_07

• Üye
maçı dün gece izleyebildim ve şu hakemlerle maçı iyi bitirmişiz valla. Resmen dayak yediğimiz pozsiyonlarda çalamamışlar faulleri ama bizim yarı sahada en ufak temasa çalmışlar düdükleri.
BAK YİNE HASRETİN DÜŞTÜ İÇİMİZE
SADECE FENERBAHÇE ...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
maçı dün gece izleyebildim ve şu hakemlerle maçı iyi bitirmişiz valla. Resmen dayak yediğimiz pozsiyonlarda çalamamışlar faulleri ama bizim yarı sahada en ufak temasa çalmışlar düdükleri.
bahane olarak denilmesin dün hem hakan abi yazdı bende yazdım , maçın ilk çeyreğinde düdükler normaldi ve 29 12 bitirdik ilk yarıyı
ama ondan sonra Nefes aldığımız pozisyonlara faul çaldılar , direnç kırıldı ve devamlı serbest atış çizgisine geldik
tabiki eksiklikler ve hatalar var onları örtme çabasında değilim ama ortam rezaletti ..

son periyot Kleiza'nin 3 sayılık attığı pozisyonda kesinlikle faul vardı mesela oralı bile olmadı hakem denilen vatandaşlar...

Çevrimdışı phenom_07

• Üye
bahane olarak denilmesin dün hem hakan abi yazdı bende yazdım , maçın ilk çeyreğinde düdükler normaldi ve 29 12 bitirdik ilk yarıyı
ama ondan sonra Nefes aldığımız pozisyonlara faul çaldılar , direnç kırıldı ve devamlı serbest atış çizgisine geldik
tabiki eksiklikler ve hatalar var onları örtme çabasında değilim ama ortam rezaletti ..

son periyot Kleiza'nin 3 sayılık attığı pozisyonda kesinlikle faul vardı mesela oralı bile olmadı hakem denilen vatandaşlar...

elbette takımda kötü olan şeyler vardı ancak bu maç için çok ama çok geçerli bir bahanedir bu hakem performansı bence abi. Bir takım daha fazla oyundan düşürelemez herhalde hakemler tarafından.
BAK YİNE HASRETİN DÜŞTÜ İÇİMİZE
SADECE FENERBAHÇE ...

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul

elbette takımda kötü olan şeyler vardı ancak bu maç için çok ama çok geçerli bir bahanedir bu hakem performansı bence abi. Bir takım daha fazla oyundan düşürelemez herhalde hakemler tarafından.

Hakemlerin kötülüğü doğru ama biz de çanak tuttuk onlara. Topu Emir'in eline bırakıp, sabit bir hücum düzeni ile oynadık ve tıkandık. Adamlar da vura kıra geri döndüler ki bence bu oyun bizim için Top 16 öncesi yararlı oldu. Avrupa Ligi'nde ilk tur yumuşak geçti ama top16'da bu tür maçları çok oynayacağız. bu yüzden Trabzon maçı hem eksiklerimizi görmemiz hem de fiziksel sertliği açısından iyi bir örnek oldu..bence 30-40 farkla kazansak sadece kağıt üstünde kalırdı   

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye

Dün oynanan maçın tekrarı şu an FBTV de yayınlanıyor.

FENERBAHÇE