Gönderen Konu: Turkish Airlines Euroleague (2013-14 Sezonu)  (Okunma sayısı 124762 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Eto

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Pendik-İstanbul
Ynt: Turkish Airlines Euroleague (2013-14 Sezonu)
« Yanıtla #465 : 24 Nisan 2014, 14:06:50 »
gereğinden fazla şişirildi yaz o zaman , balon dediğin zaman sanki çok yerin dibine sokuluyor gibi oluyor.

Abi gereğinden fazla şişirilmiş bir balon diyeyim de kızma o zaman. Bana sorarsan balon ama. :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #466 : 24 Nisan 2014, 14:08:51 »
lan kimseye kızmıyorum ki sana hiç kızmam kızamam kıyamam ;)
seni çok severim bilirsin ( ben herkesi severim ayrıca :) ) seni görmek için nerelere kadar geldik yani 8)
bence çok değerli bir oyuncu , fikirler farklı olması doğal saygı duyarım
Messina ya koç değil diyen utkan'ı izmire gidip öpeceğim ayrıca

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #467 : 24 Nisan 2014, 14:09:43 »
Tweeter'dan silinmiş, Milano-Maccabi serisi tam düşündüğüm gibi bitti. Oly alırsa o seri de öyle olacak. Bir tek CSKA 3-1 alır dedim, o tutmayacak sanırım. Bir de GS 3-0 alır dediydimasdasd. 8)

O değil de, Dunston 2.03'müş. Adam dün en az 20-25cm fazlası var gibi oynadı. Vardır da zaten. 8) Boyu yanlış yazılmış.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Özcan Özdemir

• Üye
  • Yer: Kütahya- Nazilli
    • özcanözdemir43
« Yanıtla #468 : 24 Nisan 2014, 14:11:20 »
Utkan Messina için bir anlık kızgınlıkla söylemiş olsa gerek , Real maçını izleyemedim hem Utkan hem Eren balon deyince bende garipsedim ama yazmadım. Bize gelse çok sevinirim Eren ve Utkan Real fanlarına girip balon yazsa keşke :)
Fenerbahçe'linin dostu yine bir Fenerbahçe'lidir.

Çevrimdışı Eto

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #469 : 24 Nisan 2014, 14:24:17 »
lan kimseye kızmıyorum ki sana hiç kızmam kızamam kıyamam ;)
seni çok severim bilirsin ( ben herkesi severim ayrıca :) ) seni görmek için nerelere kadar geldik yani 8)
bence çok değerli bir oyuncu , fikirler farklı olması doğal saygı duyarım
Messina ya koç değil diyen utkan'ı izmire gidip öpeceğim ayrıca

Cem Abi,

Senin katkıların unutulmaz. O buraların konusu değil. Eyvallah.

Özcan Abi,

Ben şöyle söyliyim: Rodriguez çok çok iyi oyuncu. Aksini tabii ki iddia etmiyorum. Fakat henüz başardığı hiçbir şey yok bence. Bu kadar fazla büyütülmesine gerek yok.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
« Yanıtla #470 : 24 Nisan 2014, 15:01:02 »
Tweeter'dan silinmiş, Milano-Maccabi serisi tam düşündüğüm gibi bitti. Oly alırsa o seri de öyle olacak. Bir tek CSKA 3-1 alır dedim, o tutmayacak sanırım. Bir de GS 3-0 alır dediydimasdasd. 8)

O değil de, Dunston 2.03'müş. Adam dün en az 20-25cm fazlası var gibi oynadı. Vardır da zaten. 8) Boyu yanlış yazılmış.

askerde komando yapmasınlar diye boyunu kısa yazdırıyormuş Dunston
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #471 : 24 Nisan 2014, 15:12:43 »
Önce şunu belirteyim tabii ki Messina'nın kariyerinin farkındayım.. Oradaki koç değil lafını Messina overrated olduğunu betimlemek için kullandım. Yoksa bu kadar şampiyonluk kazanmış birisine koçluğu bilmiyor demek hata olur.

Eren abi senin soruna gelince ben Messina'yı basketbolun Ancelotti'si olarak görüyorum.. Büyük oyuncularla oynamanın verdiği bir başarı olduğunu düşünüyorum.. (Bu nokta da tabiiki büyük oyuncuları kontrol edebilmek başarıdır) Ekstra olarak belki çizdiği hücum setlerini söyleyebilirim (onu da gençlik yıllarında yapıyordu. Madrid'te ve CSKA'da göremedik)

Onun dışında Lakers'tan geri döndükten sonra Avrupa'da gösterdiği başarısızlığı da net bir şekilde görüyoruz. Madrid'te ona paraya rağmen hiç bir şey yapamadı. CSKA'ya geldi aynısı oldu. İstediği kadar geçmişinde şampiyonluklar olsun sen arka arkaya bu kadar başarısız olursan eleştirilirsin..

Şu 40 milyon dolarlık CSKA'nın şu Pana'da deplasmanda 1 maç bile alamaması bence çok büyük bir başarısızlıktır. Pana'nın mücadelesini, geleneklerini küçümsemiyorum. Ama abi arada gerçekten çok büyük kalite farkı var..

Ki her şeyi bıraktım ilk maçta Gist faulleri soksa bu CSKA, bu Pana'ya elenecekti.

Oyun içi müdahaleleri de sıkıntılı..  Ben onda biraz Terim-Denizli tribi görüyorum. Bazen çok saçma hamleler yapıyor.. Tutarsa efsane koç olduğunu gösterecek, tutmazsa zaten büyük bir geçmişi var kimse bir şey demez..

Cem abi bana 3 uzun eleştirim için kızmış ama her şey çok ortada abi.. 4 maçta da bunu ne zaman dönse oyunun ritmi hep Pana'ya kaydı.. Çünkü Pana için şu 3 uzunlu beşi savunmak çok kolay.. Adamlar zaten içeride belli bir noktada eziliyor.. Dışarıdan Weems dışında şut atabilen oyuncu olmayınca iyice içeri kapandılar.  CSKA'nın bütün uzun oyuncu avantajı kayboldu.. Khryapa'nın üzerinden oyun oynamak Teo'nun yokluğunda mantıklı olabilir ama sadece Kaun-Khryapa ikilisinin olduğu bir beşte bunu başarabilir. Ki dün oyunda ne zaman buna döndüler. CSKA fark yaratmaya başladı.. Çünkü dışarıya bir şutör oyuncu daha eklenince Pana içeriye kapanamadı. İçeri kapanamayınca iç dış dengesi oturdu abi.

Eren abi sen duymuşsundur Messina için Jazz iddiaları dolaşıyor.. Messina kabul ederse kariyeri açısında bir büyük vurgun daha yiyeceğinin düşünüyorum. Çünkü beklediği yıldızları Jazz'da bulamayacak :D

Öte yandan toparlarsak Messina bana göre 10 üzerinden 6-7 lik bir koçtur.  İnsanların düşündüğü gibi 10 üzerinden 8-9'lük değildir.

Cem abi bana kızmış ama ben Messina'yı 2-3 maçlık performansına göre değil genel olarak bu şekilde olduğunu düşünüyorum :F
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #472 : 24 Nisan 2014, 15:18:36 »
Utkan ,
sana kızmadım koçum niye kızayım , gelip izmire seni öpeceğim dedim :)

• Üye
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #473 : 24 Nisan 2014, 15:34:21 »
Balon olayını da şu şekilde açıklayayım. Eren abinin dediklerine fazlasıyla katılıyorum..

Bu sezon başında Madrid fırtına gibi esince insanlar bir anda Rodriguez ve Mirotic'i Avrupa'nın en iyilerinde yaptılar.  Ama bu seride görüyoruz ki yok öyle bir şey..

Ben Rodriguez'ı ta ümit milli takımından beri takip ediyorum.. O zamandan beri söylerdim Hakan Demirel ile birlikte Avrupa'nın en iyi guardlarından biri olacak. Hatta Rubio'nun NBA'ye gittiği ortamda o NBA'de yıldız olacaktır diye.. Ama yanlış yaptı..Çok erken gitti.. Evet çok büyük yetenekleri vardı ama gittiğin de oyunu daha tam olarak oturmamıştı. Mesela Rubio gittiğinde ne kadar vasatta bir sezon geçirse Barcelona ile 1 yıl Euroleague sezonu geçirdi. Ve Nba'ye gittiğinde oyunu oturmuştu. Rodriguez bunu yapmadı. Biraz da Avrupalı olması yüzünden küçümsendi.. NBA'de beklenen patlamayı yapamadı.. Sonrasında Avrupa'ya dönünce ilk biraz sallansa da sonrasında oyununu oturttu ve yeteneklerini kanıtlamaya başladı..

Bu noktada Rodriguez yeteneksiz olduğunu ileri sürmüyorum ben.. Sadece daha hiç bir şey kanıtlamadı.. Hatta aksine bir çok büyük maçta onun damgasını vurması gerekirken, sindi.. Euroleague'ın sözde en iyi guardının dün öyle oynamaması gerekirdi.. Oly istediği kadar iyi savunma yapsın, alan paylaşsın.. Oyuna etkisi bu kadar zayıf olmamalıydı. Karşıda Spa'nın savunmaya rağmen oyununun etkisini gördük..

Mirotic'e gelirsek o ilk önce büyük maçlarda, sert maçlarda etkili olsun ondan sonra değerlendiririz.  Nowitzki'nin varisiymiş.. Madrid elenirse 1. numaralı suçlu o..
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2014, 20:58:03 Gönderen: Carter-Williams »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

• Üye
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #474 : 24 Nisan 2014, 17:50:21 »
Haha öncelikle teşekkür ederim abi :F

Emir ve Bojan konusunda bir gün uzun uzun değerlendirmesini yaparız.. Şunu kabul etmeyelim. Emir beni hakikaten çok hayal kırıklığına uğrattı.. Ben onun Obra ile başka düzeye çıkacağını düşünüyordum ama olmadı.. Emir'ın potansiyel yeteneklerine hala güzellemeler yapabilir ama kendisine güzellemeler yapabileceğimi düşünmüyorum..

Bojan konusu Emir'den çok farklı.. Biz çok eleştirsek te ben Bojan'ın oyun gücü bakımından çok büyük aşamalar kaydettiğini düşünüyorum..

Emir konusunda şunu söylemeden geçemeyeceğim. Olaya Emir tarafından bakarsam Emir'in bu hayattaki en büyük hatalarından birisi 17 yaşındayken Vidmar ile Türkiye'ye gelmesi oldu.  Belki çok büyük paralar kazandı filan ama Emir, Türkiye'ye değil de İspanya yada Yunanistan'a gitseydi ve gençlik yıllarını orada geçirseydi o yeteneklerle Avrupa'nın unutamayacağı bir oyuncu olabilirdi..

Emir'ın şu noktada olmasından maalesef bizim ülke olarak genç oyuncuları yetiştirememizde etkili oldu.

Çevrimdışı Eto

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #475 : 24 Nisan 2014, 20:18:49 »
Utkan Kardeşim,

Ufak bir Kemal Erdem üslubu görüyorum sende. Vallahi yakışıyor da :) Şöyle uzun cevaplar atmanız için damarınıza basmamız gerekiyor sanırım. İyi yapmışız.

Şöyle söyleyeyim: Bu büyük oyuncularla büyük işler yapıyor tanımı bu tarz adamlar için çok yanlış. Hepsi belirli seviyeleri gerekirse düşük bütçeli takımlarla idare edip, sonrasında o seviyelere bir daha düşmeyen adamlar. Obradovic de öyle mesela. Bu adamdan artık ufak bütçeli takımlar alıp mucizeler yaratmasını bekleyemeyiz. Messina da benim gördüğüm en iyi hücum koçlarından birisidir. Bana kalırsa ilk ikiye yazarım.

Bunun yanında, Messina'nın modern basketbola çok fazla ayak uydurmaya çalıştığını da görüyorum. Mesela günden güne o da atletik adamlara yönelmeye başladı ve bu onun kafa yapısındaki bir adam için çok fazla ''aklı onun oyun felsefesine yetmeyen'' -biraz ağır olabilir- oyuncuyla çalışmak demek. Messina'nın setleri cidden çok karışık ve etkilidir. Çok çok uzun süreler alır. Her zaman böyle oldu bu. CSKA bir dönem o havayı yakalamış gibiydi ama Teodosic olayının onlara çok fena vurduğunu düşünüyorum.

Ve tabii ki sana katılıyorum. Bu bütçelerle, bu inanılmaz derin kadrolarla Messina kesinlikle son iki macerasında başarısızdır. Obradovic de bizde başarısız olmuştur mesela. Bunlar gerçekler.

Fakat Messina benim gözümde hala daha en iyi üç koç arasındadır.

« Son Düzenleme: 24 Nisan 2014, 20:19:07 Gönderen: Eto »

• Üye
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #476 : 24 Nisan 2014, 21:28:03 »
Emir'ın mental olarak zayıf olduğuna katıldığım için bu argümanı ileri sürüyorum abi.. Gençliğinde bu ülkelerden birine gitseydi mental olarak bu sıkıntıları yaşamayabilirdi.

Diğer nokta da ben o yetişenlerin bile potansiyelleri ölçütünde tam yetişmediğini düşünüyorum.. Hep yarım kaldılar.. Olabileceklerinin hep bir tık altı oldular.. Bunun dışında hiç yetiştiremediklerimiz var. Onları yazarsak kitap olur..

• Üye
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #477 : 24 Nisan 2014, 21:38:29 »
Eren abi bence en başında NBA'den hiç dönmeyecekti. Ben oradaki basketbolun kafasını çok karıştırdığını düşünüyorum. Dediğin şeylere katılıyorum.. Hatta artırıyorum bence Messina geldiğinden beri burada NBA hazırlanıyor. Buna göre takım kuruyor.. Ancak dediğin gibi atletik oyuncularla, oyun zekasını birleştiremediği için şuan için büyük bir bunalıma girmiş durumda.. Şu aşamada da 2. hatta 3. sınıf Amerikalılarla bunu başarması bana çok zor geliyor..

NBA gittiğin de bu hayalini uygulaması zormuş gibi geliyor.. Başarılı olması için çok ona uygun bir takıma gitmesi lazım.. Jazz'da bu sistem olmaz.

« Son Düzenleme: 24 Nisan 2014, 21:38:44 Gönderen: Carter-Williams »

Çevrimdışı Erdenay Güler

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
    • ErdenayGuler
« Yanıtla #478 : 25 Nisan 2014, 00:45:01 »
Başkan dediğin böyle olacak..

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
« Yanıtla #479 : 25 Nisan 2014, 18:55:15 »
CSKA - PAO maçı birazdan başlayacak... Heyecanlı geçeceği şüphesiz ama NTV Spor Smart'a koymuşlar, Real-Oly maçı NTVSpor'da...

Gönlüm PAO'dan yana ama CSKA tur atlicak gibime geliyor...