Önce şunu belirteyim tabii ki Messina'nın kariyerinin farkındayım.. Oradaki koç değil lafını Messina overrated olduğunu betimlemek için kullandım. Yoksa bu kadar şampiyonluk kazanmış birisine koçluğu bilmiyor demek hata olur.
Eren abi senin soruna gelince ben Messina'yı basketbolun Ancelotti'si olarak görüyorum.. Büyük oyuncularla oynamanın verdiği bir başarı olduğunu düşünüyorum.. (Bu nokta da tabiiki büyük oyuncuları kontrol edebilmek başarıdır) Ekstra olarak belki çizdiği hücum setlerini söyleyebilirim (onu da gençlik yıllarında yapıyordu. Madrid'te ve CSKA'da göremedik)
Onun dışında Lakers'tan geri döndükten sonra Avrupa'da gösterdiği başarısızlığı da net bir şekilde görüyoruz. Madrid'te ona paraya rağmen hiç bir şey yapamadı. CSKA'ya geldi aynısı oldu. İstediği kadar geçmişinde şampiyonluklar olsun sen arka arkaya bu kadar başarısız olursan eleştirilirsin..
Şu 40 milyon dolarlık CSKA'nın şu Pana'da deplasmanda 1 maç bile alamaması bence çok büyük bir başarısızlıktır. Pana'nın mücadelesini, geleneklerini küçümsemiyorum. Ama abi arada gerçekten çok büyük kalite farkı var..
Ki her şeyi bıraktım ilk maçta Gist faulleri soksa bu CSKA, bu Pana'ya elenecekti.
Oyun içi müdahaleleri de sıkıntılı.. Ben onda biraz Terim-Denizli tribi görüyorum. Bazen çok saçma hamleler yapıyor.. Tutarsa efsane koç olduğunu gösterecek, tutmazsa zaten büyük bir geçmişi var kimse bir şey demez..
Cem abi bana 3 uzun eleştirim için kızmış ama her şey çok ortada abi.. 4 maçta da bunu ne zaman dönse oyunun ritmi hep Pana'ya kaydı.. Çünkü Pana için şu 3 uzunlu beşi savunmak çok kolay.. Adamlar zaten içeride belli bir noktada eziliyor.. Dışarıdan Weems dışında şut atabilen oyuncu olmayınca iyice içeri kapandılar. CSKA'nın bütün uzun oyuncu avantajı kayboldu.. Khryapa'nın üzerinden oyun oynamak Teo'nun yokluğunda mantıklı olabilir ama sadece Kaun-Khryapa ikilisinin olduğu bir beşte bunu başarabilir. Ki dün oyunda ne zaman buna döndüler. CSKA fark yaratmaya başladı.. Çünkü dışarıya bir şutör oyuncu daha eklenince Pana içeriye kapanamadı. İçeri kapanamayınca iç dış dengesi oturdu abi.
Eren abi sen duymuşsundur Messina için Jazz iddiaları dolaşıyor.. Messina kabul ederse kariyeri açısında bir büyük vurgun daha yiyeceğinin düşünüyorum. Çünkü beklediği yıldızları Jazz'da bulamayacak

Öte yandan toparlarsak Messina bana göre 10 üzerinden 6-7 lik bir koçtur. İnsanların düşündüğü gibi 10 üzerinden 8-9'lük değildir.
Cem abi bana kızmış ama ben Messina'yı 2-3 maçlık performansına göre değil genel olarak bu şekilde olduğunu düşünüyorum :F