Gönderen Konu: Fenerbahçe | Futbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 1539711 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
Ynt: Fenerbahçe / Futbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #3210 : 24 Mayıs 2019, 03:51:32 »
Fabri boşta ise hiç kaçırmazdım.
Son yıllarda izlediğim en iyi kalecilerden.
Iyi bir golcü ve 10 numara (Lucas Lima Ben Arfa tarzı) öncelikli eksikler.
Ardından da ıyi bir stoper ve adam eksiltebilen süratli kanat oyuncuları..
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #3211 : 24 Mayıs 2019, 15:31:15 »
Beşiktaş'ı 2 yıl üst üste şampiyon yapan en önemli mevkiî kanatlarda oynayan Babel-Quaresma ikilisiydi. Rakibin dengesini öyle bir bozuyorlardı ki Talisca, Gomez, Abubakar gibi oyuncular çok boşluk buluyordu ortadan gelerek.

Galatasaray da benzeri kanat oyuncularına sâhip oldu. Bruma-Rodriguez-Onyekuru ve hattâ Feghouli ile şampiyon oldular.

Bizim işte böyle kanat oyuncularına ihtiyâcımız var. Şu an boşta olan BRAHİMİ yukarıdaki isimlerin hepsinden de yetenekli ve gelirse 10 gol 10 asist garanti. 2-3 gün önce Barcadaki MALCOM ismi geçti, belki zor ama en azından ihtiyâcımız olan oyuncu profilinin târifi.

Solda Brahimi, sağda da Malcom olsa muhteşem olur. Getirmemiz gereken oyuncu profili tam da bu oyuncu tarzında olanlar.

10 numara için de TALİSCA kiralanabilirse kanatlanır uçarız. Brahimi-Talisca-Malcom üçlüsü durdurulamaz, Frey bile gol kralı olur bu takımda:)

Çevrimdışı Bülent

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @blntdgn84
« Yanıtla #3212 : 25 Mayıs 2019, 13:49:36 »
Mert(Berke/Harun)
Dirar(Nazım)-Sadık(?*Kjaer)-Serdar(?)-Hak(Cebrail)
Jailson(Tolgay/Topal)
Ekici(Tolga)-Emre(Zajc)
*Robben/Visca(Barış)-Vedat(Allahyar)-*Brahimi(Ferdi)

*olacağından değil salladım
En az iki stoper şart, orta saha gereksiz kalabalık en az 3-4'ü gitmeli.
Kiralıkların alayına yol verilmeli.
Şuan gitti görünenler; Volkan, Şener, Skrtel, Roman, İsmail, Benzia, Ayew, inter' gitmek isteyen Moses, basel'le görüşen Oğuz Kaan, muhtemelen la liga yolları gözüken Eljif, bize uzak Allah'a yakın olsun dediğimiz Slimani, leeds'in istediği Frey, getafe'ye gidecek olan Soldado, oly ile anlaşan Valbuş.
Gitmelerini canı gönülden istediklerimiz ama yine yeniden bizleri çıldırtacak olan kazma Topal ve vitaminsiz Alper(güya bu ikiliyi yine başakcity'den Visca ya da İrfancan ile takas artı bonservis formülünde kullanacakmışız).
Geldi gibi gözüken Emre.
Başakcity'ye resmi teklif yaptığımız Mert.
Kafadan elli adam yazdık ama şu kurduğum sallamasyon kadro bile rahat şampiyon olabilir diyemiyorum. :(
...

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #3213 : 25 Mayıs 2019, 16:33:38 »
Ozan Tufan ne olacak acaba

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
« Yanıtla #3214 : 25 Mayıs 2019, 18:21:21 »
Leeds United Frey'i mi istiyormuş😂 hayat ne garip çiçekler, böcekler falan.

Adamların twitter sayfasına ''biz yandık, bâri siz yanmayın'' diye yazasım geldi😂

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
« Yanıtla #3215 : 25 Mayıs 2019, 18:44:57 »
Bende Frey Leeds olayını ilk gördüğümde inanmadım ama inanmak istiyorum. :)
...

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #3216 : 26 Mayıs 2019, 15:39:06 »
Ya su orta saha kuranlara bakiyorum .... abi ne cok adam var orada hepsi birbirinin alternatifi ve ayni seviye de....

Jailson, Tolgay, Topal, Ekici, Tolga, Emre, Zajc, Ferdi, Baris, Ozan, Elif, Moses, Dirar, Oğuz Kağan, Alper .... (daha alyapidan gelenleri yazmadim bile)
15 oyuncu .... kiraliklar dan bir tek mosses i yazarak.

2 yada 3 pozisyon icin 3 er 4 er oyuncu.... Ama Emre disinda ortalama ustu yok.

Bana kalirsa; Jailson, Tolgay, Emre, Dirar, Mosses, Zajc disinda kimi satabiliyorsak en az 6'i satilsin...
Orta saha 10 oyuncuya dussun ki .... hem mucadele artar hemde kadroya girme olasiligi arttigindan daha cok calisirlar..... cok sacma bir yapilanma oldu bu sene....

Ayrica 6 oyuncudan gelen para ile bir tane iyi, yaratici ortasaha alinabilir tahminen...
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
« Yanıtla #3217 : 27 Mayıs 2019, 02:23:25 »
Aklımı oynatacağım ben.

Eskiden Aykutla dalga geçiyorduk ''7 ön liberolar'' diye. Aykut'a ön libero aşığı diye kızıyorduk ama yok Aykut'un günahı yokmuş. Bizim kulüp olarak kimyamızda varmış sıfır tekniğe sâhip, dümdüz ön libero  sevdâsı. Abicim Ljubomir Fejsa nedir ulan nedir? Senin elinde Topal varken, Jailson varken Fejsa çok mu ihtiyacın olan oyuncu?

Hayvan gibi Avrupadaki ligleri tâkip ediyorum, yeminle Fejsa denen öküzü yeni duydum. Aga baktım adam 6 yıldır Benfica'da çakılı yedek ve 6 yılda asisti yok, 2 golü var.

Sonra biz neden başarısız. Artık kustum, nefret ettim, midem bulandı kazma ön liberolardan yeter arkadaş yeter ya. Herifi boşta sandım, değilmiş de. 3 Milyon Euroya alabilmek için Ali Koç Lizbon'a, Benfica'nın ayağına gitmiş, Benfica da izin vermiş Fener'e gidebilirsin diye. Bak sen, ayaklara bak. Yemin ediyorum Benfica yönetimi içinden ''Bu Fenerbahçe ne geri zekâlı bir kulüp'' diyordur.

Zajc gibi Anadolu takımlarında bile zor oynayabilecek bir oyuncuyu 6,5 Milyon Euro'ya alıyorsun ki Llajic de BJK'ye aynı fiyata geldi, Frey gibi bir kazığı yiyorsun ki GS'nin efsâne Dominic Iorfa kazığı gibi ve yetmiyor bu parasızlıkta ön libero, kazma Fejsa'yı transfer etmeye çalışıyorsun. Deliricem, aklımı oynatıcam.

Bizim, Onyekuru-Feghouli gibi kanatlarda uçacak oyunculara, Talisca gibi 10 numaraya, Burak Yılmaz gibi osurdukça gol atan santraforlara ihtiyacımız var ulan !

Bir gün şu kulübe başkan olup takıma 58 tâne 10 numara, 73 tâne santrafor, 23 tâne Feghouli-Onyekuru gibi oyuncu transfer edeceğim. Takımda ön libero mu var? Ağzını yüzünü kıra kıra göndereceğim takımdan.

Senin elinde 1 tâne A.Ömür yok, 1 tâne Llajic yok, 1 tâne Feghouli-Onyekuru yok, Burak Yılmaz yok ve bunlar gibi oyuncu peşinde koşacağına takımın en ihtiyacı olmayan ön libero bölgesine bonservis parası ödeyerek Fejsa denen 31 yaşındaki yetenek özürlü kazmayı almak için Benfica'nın ayağına gidiyorsan sokayım senin vizyonuna Ali Koç, sokayım senin futbol bilgine Ersun Yanal.

Aldığım Fenerbahçe Efsâneler forması, gönderdiğim 13-14 tâne Fener Ol mesajı zehir zıkkım olsun.

Çevrimdışı ertuğrul

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #3218 : 27 Mayıs 2019, 09:33:44 »

Hayvan gibi Avrupadaki ligleri tâkip ediyorum, yeminle Fejsa denen öküzü yeni duydum. Aga baktım adam 6 yıldır Benfica'da çakılı yedek ve 6 yılda asisti yok, 2 golü var.

Sonra biz neden başarısız. Artık kustum, nefret ettim, midem bulandı kazma ön liberolardan yeter arkadaş yeter ya. Herifi boşta sandım, değilmiş de. 3 Milyon Euroya alabilmek için Ali Koç Lizbon'a, Benfica'nın ayağına gitmiş, Benfica da izin vermiş Fener'e gidebilirsin diye. Bak sen, ayaklara bak. Yemin ediyorum Benfica yönetimi içinden ''Bu Fenerbahçe ne geri zekâlı bir kulüp'' diyordur.

6 yıllık yedek adama bonservis verip alıyorsak  en hafif tabiriyle ayıptır.
Bu takımın özel hücum adamlarına ihtiyacı var.10 numaraya, hızlı kanat adamlarına ve iyi golcüye.
Savunma adamı alacaksan da  6 yıllık yedek oyuncu mu alınır.
Oyuncu takip sistemimiz rezil durumda.Her yıl Afrika'dan bir sürü tanınmamış adamı  100-200 bin dolara bulup getirenler kadar beceremiyoruz şu işi.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #3219 : 27 Mayıs 2019, 09:45:38 »
Köklü bir revizyon yapmamız şart. Hatta revizyon kelimesi yetersiz kalıyor, büyük bir devrim yapmamız lazım.

Son 13 sezonda sadece 3 şampiyonluğumuz var maalesef ve bunların 2 tanesinde cezalı olarak şampiyonlar ligine gidemedik.
2007-2008 zaten hafızalarımızdan çıkmayacak bir sezon oldu Avrupa açısından.. Takım 12 - 13 senedir freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor. Bence en büyük şansımız, ülke olarak kötü durumda olmamız. 69 puanla şampiyon olunuyor.. Gelecek sene bu takım mutlaka şampiyon olmak zorunda ve bunu yaparken de 1 kuruş zarar etme durumumuz yok. Gelecek yılın (her ne kadar bakanımız ocak aralıktan iyiydi, şubatta ocaktan vs demiş olsa da) bu yıldan daha zor geçeceği daha bugünlerden görünüyor. Hiçbir takımın bugünden daha iyi olacağını sanmıyorum.

Ekşi sözlükte elemanın birisi durumu çok iyi özetlemiş. Vakti olanların okumalarını öneririm
https://eksisozluk.com/entry/69625257
https://eksisozluk.com/entry/69917595
https://eksisozluk.com/entry/90553205

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
« Yanıtla #3220 : 27 Mayıs 2019, 09:49:45 »
Dün Jailson için Atletico Madrid'in 6 milyon euro önerdiği haberi vardı.
Kulüp 8'den aşağıya bırakmayız yanıtı vermiş.
Antalya maçı itibariyle Topal'ın da kulüple işi bittiği için orta sahada ki gereksiz kalabalıktan yavaş yavaş kurtulacak gibiyiz.
Bu iki arkadaş gidiciyse Oğuz'un Basel olayı gerçekleşmesin.
Hele ki önüne rol model alabileceği Emre gelmişken gitmesi büyük hata olur.
Ayrıca ön libero almak gibi bir plan varsa mümkün mertebe yanı başındaki adama pas değil füze yollayan futbolcular bizden uzak dursun.
...

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #3221 : 27 Mayıs 2019, 15:30:42 »
Dzeko haberleri var.
İstanbul'a gelmiş, bu akşam Ali Koç ile görüşecekmiş.
Frey&Slimani den sonra.. elim ayağım titredi vallaha
FENERBAHÇE

Çevrimdışı ertuğrul

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #3222 : 27 Mayıs 2019, 15:57:43 »
Dzeko önemli bir isim. Bu tip kalitesi  belli oyuncular ile çok iyi izlenerek faydalı olacağından emin olunan tanınmamış da olabilir  maliyeti ucuz  oyuncuların harmanlanması lazım.

Mehmet Topal konusunda taraftarın acımasız ve birazda hesapsız olduğunu düşünüyorum. Topal yıldız bir oyuncu mu, hayır. Ama zaten sahada 11 tane yıldız oyuncu yakalamak çok zor.
Bazı oyuncular işin savunma kısmında  takımın sigortası görevini görürler. Ayrıca Topal hem yerli hem formanın kıymetini bilen bir oyuncu.
Gönderip yerine adam koyamamak da var.
Geçen yıl gönderdiğimiz Souza'yı bile aradık bu yıl.
Transferde hataların tamamını geçen dönem yaptık. Bu sene sıfır hatayla bu  dönemi geçirmeliyiz.

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
« Yanıtla #3223 : 28 Mayıs 2019, 06:16:15 »
Bence Jailson ve Topal gidecek.
Yerlerine Emre ve Kabore gelecek ve sürekli hazır olan Oğuz Kağan'da var.
Bu üç isimde pas trafiğini kontrol edebilecek kapasitede oyuncular.
Dzeko olayının gerçekleşebilme ihtimali yok bence.
Max Kruse ile 2+1 anlaşmaya yakınız deniliyor.
Oyuncu anlatıldığı kadarıyla bizim Soldado tarzı bir oyuncuymuş.
Oyun bilgisi yüksek ayağına hakim, forvet ve 10 numara oynayabiliyormuş.
Edin Visca için bize gelir diyordum, dünden bu yana Abdullah Avcı ile birlikte Bjk'ya gidiyor deniliyor.
Çok büyük bir fırsatı tepiyoruz gibi geliyor bana. :(
Vedat Muriqi için Celta diyorlar ama bir şekilde onu transfer ederiz.
Diego Reyes'i Tigres'e göndermişiz.
Stoper konusunda Sadık, Serdar ve Skrtel var ama ayağı düzgün, baskı yediğinde paniklemeyecek bir adam bulmamız şart.
Bu üç arkadaşta aynı tip hamleli oyuncular.
Topu yan pas haricinde bişeyler yapabilecek meziyetleri ne yazık ki yok.
...

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #3224 : 28 Mayıs 2019, 15:47:59 »
abi 2-3 adam yazmissin orta sahadan satmak icin .... adamakilli bir orta saha duzeni icin en az 5-6 oyuncu gitmeli ...

Emre nin gelmesi net iyi oldu ama 90 dakika beklememek lazim Emre den.

orta sahanin ortasi icin en ideal senaryo;

Emre- Togay- Jailson- Topal- Oguz- Ozan yanina bir  Adamakilli Orta saha (yaraticiligi, adam eksiltme ve pas yetenegi olan oyuncu yeter de artar bile .... )

2-3 pozisyona 6 oyuncu demektir bu ... geri kalan 9-10 oyuncudan kurtulmak sa o kadar kolay olmayacak ... sans isi diyelim.... kim giderse kar... Baris, Ferdi vs ise mumkunse kiralanmali....

Kanatlarda dirar, Mosses, Hasan ali, Isla iyidir ama net olan yedek oyuncu eksigi var.

Defans ortasina bir takviye, kaleye takviye forvete takviye .... Ucuyoruz yine bu para yoklugunda, hepsinin yapilabilecegini sanmiyorum....

Bu nedenle en az 2 Forvet (bu takimin olmaz sa olmazi) alinsin da gerisi icin de umarim para artar diyelim ....

Olabilecek en adamakilli senaryo budur....

Zaten bir orta saha 2 forvet transferi ciddi maliyet getirecektir .... altindan kalkabilir miyiz bilmem...
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2019, 15:53:46 Gönderen: ETIRYAK »
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....