Özcan Hocam genel durumdan bahsetmiş aslında ama bende 1-2 kelam edeyim.
Kimse kimsenin Fenerbahceliligine olcu koyamaz, ancak bu kosullari kapsayarak herhangi bir durumda ego, sahsi cikarlar gibi sebeplerden kocun ve Fenerbahce'nin kaybetmesini istemek durust bir hareket degildir, Fenerbahcelilik icinde olan bir sey degildir bence.
ego farklı bir olgudur Kutay ..
Fenerbahçe'yi geç, aile içinde bile kardeşler arasında ego çatışmaları var. kimi vardır öz kardeşinin başarısını sindiremez. insan eğer kendi kanından canından olanın dahi başarısını 'ego' nedeniyle sindirmekte güçlük çekiyorsa bunun dışa yansıması nasıl olur sen düşün.
kimi var, sırf ben demiştim demek için, zamanında eleştirdiği, başarısız olacağını söylediği oyuncunun, başarısız olması için içten içe dua eder hale gelir. tek tek görüyorum bu tipleri. adam Emir'e takık, Bojan'a takık, kazandığımız zaman sesi çıkmıyor ama ne zaman kaybetsek ''bakın ben böyle böyle demiştim'' diyor.
koç içinde aynı şey geçerli, bu sadece Obra'ya has bir durum değil, Aydın Örs'e neler söylendi vakti zamanında, adamın ne yaşlılığı kalmıştı ne dinazorluğu.
Pianigiani imza atmadan önce, başarılı olmayacağını yazmıştım, bunu ben demiştim demek için demiyorum. en sevmediğim şeydir kendi yazdıklarımı alıp bakın böyle dedim demek. koç göreve geldi, istenen sonuçlar bir türlü alınamadı, bir gün olsun o mesajı çıkartıp, ''bakın ben tehlikeyi yazdım'' demedim. aksine başarısız olacağını öngördüğüm halde, Pianigiani'ye destek oldum. zira ben sorunun Pianigiani'den çok oyuncu grubuyla alakalı olduğunu görmeye başladım.
Obra'ya kayıtsız şartsız desteğim de bu nedenledir.
ben koçu eleştirenlere neden eleştiriyorsun demiyorum, yanlış anlamaları gidermek gerekiyor. elbette eleştirecek herkes, benim ne haddime buna karşı çıkmak. ancak eleştirmek için adamın kaybetmesini beklemek benim mantığıma uymuyor. benim mantığıma uymaması da bunun evrensel gerçeklik olduğu anlamına gelmiyor. bu benim bakış açımdır. abartılı severim abartısız severim kimseyi ilgilendirmez bu konu. ben kimsenin abartılı nefretine karışmıyorum. lakin işin ucunda Fenerbahçe'nin başarısı ya da başarısızlığı varsa kendimce bunun sıkıntılı sonuçlar doğuracağını söylüyorum.
koç kendisini eleştiren bir adam, çıkıp basın toplantısında ben şu konuda hata yaptım diyebilecek olgunlukta. adam zaten kendini eleştiriyor, üstüne benim ya da başkasının aynı şeyleri tekrar etmesinin çok bir esprisi yok. ha hatasını kabul etmez, ben doğru yapıyorum size ne der, o zaman eleştirirsin, eyvallah derim.
Bizim yenilgimiz ile Galatasaray'in sampiyon olamayacagi veya Avrupa kupalarindan birine gidemeyecegini varsaydigimiz farazi bir durumda, takimin yenilmesini tabii isterim. Bizim pozisyonu etkilemeyecek ise kim istemez?
Ben hain mi oldum simdi?
)
bunu özelden de söylemiştim, eğer sen çıkıp karşı bir tez sunarsan, dur bakalım der, yazdıklarımı gözden geçirir, keyifle tartışırım.