Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Hikayesi  (Okunma sayısı 373779 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Ynt: 2014 BBL ŞAMPİYONU FENERBAHÇE ÜLKER
« Yanıtla #405 : 22 Mayıs 2014, 22:48:00 »
Adım adım... Galibiyetin üçü geldi; altısı kaldı.

Geri sayım devam ediyor.

Durmak yok; yola devam...

Çevrimdışı Ereng.

• Üye
  • Yer: Kayseri
Bo'nun 9 , Karşıkaya'nın 10 asisti var .
Dördüncü çeyrek skoru 29-16.
Genel anlamda iyi oynadığımızı düşünüyorum . Psikolojik olarak da önemli bir eşiği atladı takım . Tebrikler . İzmir'e 2-0 ile gideriz inşallah .

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
Kleiza bu maçta da iyiydi, Bjelicayı 2. maça sakladı neredeyse hoca fazla ihtiyaç hissetmedi. Bo oldukça iyiydi ama Oğuza helal olsun Batisteyi iyi tuttu, benim en çok hoşuma giden olay Dixonun ilk top aldığı anlarda Bojanın ona yaptığı baskı ve ona savunmadaki başarısıydı boy farkı da olunca Dixon pek 3lük te deneyemedi o anlardan sonra. 1-0 olması iyi oldu şimdi 2-0 yapabilirsek çok daha güzel olur. İzmirde de kazanıp 3-0 yapabilirsek te kadayıf üstü kaymak olur inşallah :)

Çevrimdışı Bülent

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @blntdgn84
An itibariyle bir stres daha aşıldı.
İkinci maçta çok daha iyi bir takım izleyeceğimizden eminim.
...

Çevrimdışı vonyc

• Üye
  • Yer: Eskişehir
  • Andrew Goudelock !!!
Nasıda koyduk  ;D ;D
Sevdamıza kimse engel olamaz,
Bazen hüzün vardır,bazen mutluluk,
Fener sevgisinin adı konamaz,
Ne kupa büyüklüğü,ne şampiyonluk!!!

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
Hakemleri de yendik.

Nasıl oluyor bu iş anlamıyorum ki. Hızlı oynayan biziz, saldırgan oynayan biziz, boyalı bölgeyi zorlayan biziz; faul hakkı dolan, koca periyotlarda ilk 8 dakika lehine düdük çalınmayan yine biziz.

İlk Uşak maçında bize savunma yaptırmamaya ant içmiş bir hakem üçlüsü vardı. Benzer bir çifte standartı bugün burada da gördük. Ancak takım bu defa tarzından ödün vermedi. Düdüklerden geri adım atmadı.

Obradovic muhteşem bir kenar yönetimi gösterdi. Rotasyon ayarları fevkaladeydi. Oyuncularını yıpratmadan ve kontrolden çıkmalarına izin vermeden hep kontrol altında tuttu. Bu kadar aleyhte düdüğe rağmen faul dağılımı da oldukça dengeliydi.

Biz bu kararlı savunmayı yaptıktan sonra bu hızlı hücum performansıyla çok can yakarız. Bugün zaman zaman hız ile aceleciliği karıştırmaktan kaynaklı hatalar yaptık ama takımın güveni tazelendikçe bunlar da azalacaktır. Yeter ki şu hırs ve ateşi her maçta gösterelim. Yeter ki...

Çevrimdışı tecessus

• Üye
Playoff ile ligin başka olduğunun anlaşıldığı bir maçtı. Kupa maçı bizim mental olarak dağınık olduğumuz bir ana denk gelmişti.

Bo bu takımın en kritik oyuncusu ve bu lige hükmetmeli. Bo, Bojan ve Kleiza'nın ligde maçları tek başlarına almaları lazım, zira fiziksel ve yetenek olarak ligin üstündeler

Savunma hırsı güzeldi.
En beğenmediğim oyuncu bu maçta Emir oldu, vasat altında idi. Uzunlar beslenince faydalı olacaklarını gösterdiler
Bu maçta Bojan'ı Uşak maçlarından daha çok beğendim, savunmada iyiydi, hücumda saçmalamadı, ama daha girmese de daha fazla şut atmalı, bugün tamamlayıcı gibi oynadı. Bjelica yorum yapılacak kadar oynamadı
En beğendiğim olay ise, yıllardır bir türlü görmediğim uzuna başarılı ikili sıkıştırmalar geldi, mutlu oldum.
Obra klasını gösterdi

Ufuk'un hem Efes maçı sonrası, hem bu maç sonrası yorumlarından yenilgiyi kabullenmiş bir hali var, taktik mi acaba
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2014, 23:00:50 Gönderen: tecessus »
Fenerbahçe

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
Bojan'ın girmese de daha fazla atmalı savına katılmıyorum. Bugüne kadar böyle yaptığı her maçta takımın savunması düştü, arkadaşları oyuna küstü. Bojan bir Kobe Bryant veya Kevin Durant değil bu takım içinde; daha ilk play-off galibiyetini geçen hafta görmüş ve kazandığı dişe dokunur hiç bir şey yok. Kaldı ki, 3 senedir Bojan'a verilen bu girmese de atsın kredisinin nelere mal olduğu da ortada. Hatta girdiği zaman bile mümkünse çok fazla denemesin; çünkü onun üstünden şut döndürmeye çalışmak bizim hızlı hücum ritmimizi bozuyor, frenliyor. Bu takım sert savunma yapacak, net ribaunt alacak ve son gaz vurup gidecek hücuma. Melih bile bugün Bo gibi topu vurup daldı son gaz. Kaçtı turnikeler ama olsun; rakibi dengesiz yakalamak birinci amaçtı; Bojan'a şut attırmak birinci amaç olsa bugün yine kan kusuyor olurduk. Bojan sıfır sayı çekse de bu takım maç kazanabilir; kazanacaktır da... Öyle kaçsa da at kredisi son 2 senenin hezimetlerinden ders alınmadığını gösterir ki, reyis bunlara papuç bırakmayacağını daha maçın başında belli etti. İlk kenara aldığı Bojan'dı. Bojan'ı kazanacağız diye kaybedilenler yetti artık.

Çevrimdışı GasperVidmar13

• Üye
  • Yer: Istanbul
  • Şampiyon Fenerbahçe'm ne istersen iste benden.

An itibariyle bir stres daha aşıldı.
İkinci maçta çok daha iyi bir takım izleyeceğimizden eminim.
katılıyorum abi ikinci maçta çok daha rahat olucaz

Çevrimdışı tecessus

• Üye
Bojan'ın girmese de daha fazla atmalı savına katılmıyorum. Bugüne kadar böyle yaptığı her maçta takımın savunması düştü, arkadaşları oyuna küstü. Bojan bir Kobe Bryant veya Kevin Durant değil bu takım içinde; daha ilk play-off galibiyetini geçen hafta görmüş ve kazandığı dişe dokunur hiç bir şey yok. Kaldı ki, 3 senedir Bojan'a verilen bu girmese de atsın kredisinin nelere mal olduğu da ortada. Hatta girdiği zaman bile mümkünse çok fazla denemesin; çünkü onun üstünden şut döndürmeye çalışmak bizim hızlı hücum ritmimizi bozuyor, frenliyor. Bu takım sert savunma yapacak, net ribaunt alacak ve son gaz vurup gidecek hücuma. Melih bile bugün Bo gibi topu vurup daldı son gaz. Kaçtı turnikeler ama olsun; rakibi dengesiz yakalamak birinci amaçtı; Bojan'a şut attırmak birinci amaç olsa bugün yine kan kusuyor olurduk. Bojan sıfır sayı çekse de bu takım maç kazanabilir; kazanacaktır da... Öyle kaçsa da at kredisi son 2 senenin hezimetlerinden ders alınmadığını gösterir ki, reyis bunlara papuç bırakmayacağını daha maçın başında belli etti. İlk kenara aldığı Bojan'dı. Bojan'ı kazanacağız diye kaybedilenler yetti artık.

Şut diyorum, skor üretme çabası değil. Şut atmalı, stop-jump shot, 1 adım geri çekilip jump-shot, perdeden çıkıp şut vs. Bunları yapacak fiziki ve teknik yeterliliği var.
Bojan şut atmayıp, başka türlü skor üretmeye çalışıyordu.

Playoff da maç kazanıp kazanmama konusu çok su götürür. İlk seneki Beşiktaş ilk maçındaki hakem + Emir skandalı.
Geçen seneki ilk Karşıyaka maçında kazanılan maçın verilmesi vs. Detaylar unutulup sonuç akılda kaldığında adalet eksik kalabilir.

Reis açısından bakarsak, Bojan reyisin tuttuğu adamlardan biri, bizden daha çok tutuyor hatta
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2014, 23:20:36 Gönderen: tecessus »
Fenerbahçe

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
Şut diyorum, skor üretme çabası değil. Şut atmalı, stop-jump shot, 1 adım geri çekilip jump-shot, perdeden çıkıp şut vs. Bunları yapacak fiziki ve teknik yeterliliği var.
Bojan şut atmayıp, başka türlü skor üretmeye çalışıyordu.

Playoff da maç kazanıp kazanmama konusu çok su götürür. İlk seneki Beşiktaş ilk maçındaki hakem + Emir skandalı.
Geçen seneki ilk Karşıyaka maçında kazanılan maçın verilmesi vs. Detaylar unutulup sonuç akılda kaldığında adalet eksik kalabilir.

Reis açısından bakarsak, Bojan reyisin tuttuğu adamlardan biri, bizden daha çok tutuyor hatta

Valla biz Bojan'a topu boyalı alanın çevresinde vermeliyiz,,,Ama orada da karşısında da Diebler var...Match up avantajı yok gibi bir şey...Hatta diebler ondan daha atlet.... Kesin olan tek şey eli tutmayan atmayacak

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
« Yanıtla #416 : 22 Mayıs 2014, 23:33:22 »
Bugün aldığımız galibiyetle Karşıyaka'ya gerekli mesajı verdik, Obradovic'in olduğu yerde o ne derse o olur!

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #417 : 22 Mayıs 2014, 23:36:22 »
Kaldı 6 maç...... Takım düşe kalka oynuyor ama en azından gayret ediyorlar....

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
öncelikle çok güzel bir maç çıkardık, bence seriyi alacağımızın mesajını çok iyi verdik son çeyrekte yokları oynadı Karşıyaka.

Maça dönecek olursak ilk yarıda özellikle Melih çok iyi oynadı hatta bana göre maçta en iyi oynayan oyuncumuz Melih'di kaçırdığı şutlar var evet ama sürekli oyunu doğru yönlendirdi bence bu sene gösterdiği gelişim inanılmaz.
Maçtan önce Batista'yı durdurursak maçı rahat kazanacağımızı söylemiştim, gerçekten de Batista'yı çok iyi savunduk sürekli yardım getirdik ve istediği performansı sergilemesine engel olduk ancak skor açısından Diebler sıkıntı yaratınca koç Ömer Onan'ı onu savunmak için aldı daha sonra Dixon'a da önlem alınca Kleiza attığı üçlüklerle Karşıyaka'nın fişini çekti.
Günün özel performanslarından biri 9 asist yapan Bo'ya aitti belki ancak pota altında Batista'ya geçit vermeyen ayrıca 7/7 ile 14 sayı üreten Oğuz Savaş bu sezonki en iyi maçını çıkardı.
4. çeyrekte Kleiza'nın bitirici vuruşu yapmasının ardından Bojan da açılıp üçlükleri soktu. :)
Son çeyrekte 4-5dk kala fark 16 sayı iken koç kenara aldığı Kleiza ve Bojan'ı tebrik etti ve bütün genç oyuncuları sahaya sürerek Berk, Melih, Metecan, İzzet ve Bjelica beşine döndü. Sonuç olarak 19 sayı farkla maçı bitirdik. Bence takımın performansı, hasılatın Soma'ya bağışlanması, tribünlerin de iyi gününde olmasıyla 4 4lük bir gece yaşadık diyebiliriz.

Bu arada hakemlerin yaptıkları hatalara Hakan abi değinmiş son derece haklı tribünden net göremedim, Kleiza'ya çalınan sportmenlik dışı faul doğru muydu?

Tribünler için son bir bilgi daha vereyim GFB 4. kategoride yer almıştı, taraftar tribününde ise anadolu gfb vardı, bize çalınan saçma sapan fauller bile ıslıklanmadan tüm maç tezahürat yaptılar.
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2014, 23:47:49 Gönderen: Solamnus »

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
öncelikle çok güzel bir maç çıkardık, bence seriyi alacağımızın mesajını çok iyi verdik son çeyrekte yokları oynadı Karşıyaka.

Maça dönecek olursak ilk yarıda özellikle Melih çok iyi oynadı hatta bana göre maçta en iyi oynayan oyuncumuz Melih'di kaçırdığı şutlar var evet ama sürekli oyunu doğru yönlendirdi bence bu sene gösterdiği gelişim inanılmaz.
Maçtan önce Batista'yı durdurursak maçı rahat kazanacağımızı söylemiştim, gerçekten de Batista'yı çok iyi savunduk sürekli yardım getirdik ve istediği performansı sergilemesine engel olduk ancak skor açısından Diebler sıkıntı yaratınca koç Ömer Onan'ı onu savunmak için aldı daha sonra Dixon'a da önlem alınca Kleiza attığı üçlüklerle Karşıyaka'nın fişini çekti.
Günün özel performanslarından biri 9 asist yapan Bo'ya aitti belki ancak pota altında Batista'ya geçit vermeyen ayrıca 7/7 ile 14 sayı üreten Oğuz Savaş bu sezonki en iyi maçını çıkardı.
4. çeyrekte Kleiza'nın bitirici vuruşu yapmasının ardından Bojan da açılıp üçlükleri soktu. :)
Son çeyrekte 4-5dk kala fark 16 sayı iken koç kenara aldığı Kleiza ve Bojan'ı tebrik etti ve bütün genç oyuncuları sahaya sürerek Berk, Melih, Metecan, İzzet ve Bjelica beşine döndü. Sonuç olarak 19 sayı farkla maçı bitirdik. Bence takımın performansı, hasılatın Soma'ya bağışlanması, tribünlerin de iyi gününde olmasıyla 4 4lük bir gece yaşadık diyebiliriz.

Bu arada hakemlerin yaptıkları hatalara Hakan abi değinmiş son derece haklı tribünden net göremedim, Kleiza'ya çalınan sportmenlik dışı faul doğru muydu?

Tribünler için son bir bilgi daha vereyim GFB 4. kategoride yer almıştı, taraftar tribününde ise anadolu gfb vardı, bize çalınan saçma sapan fauller bile ıslıklanmadan tüm maç tezahürat yaptılar.

kleiza kararı doğruydu