Sezon Başından buyana hep aynı şeyleri söyledik ,eleştirdik,7 maç arka arkaya galip gelirkende yanlışları eksiklikleri söyledik.Bu saatten sonra artık eskiye çok yer vermeden kısa kısa geçeceğim.
Kadın Basketboldan sorumlu İsfendiyar Başkan en son açıklamasında ‘’biz geçen senelerden daha iyi bir takımız’’ demesi gösteriyor ki ,siz Transferi unutun.
Bu Takım 2010 senesinde yenilgisiz Lig Şampiyonu oldu.Kadın Takımı Geçen sene yaşadığı Avrupa,Lig ve Türkiye Kupası Hezimiyeti ni hiç yaşamadı.Bu kadınlar 9 sene üst üste şampiyon oldu.
Geçen senenin kadrosundan on kadar oyuncu gönderilirken 4 Transferle kapattık.Bu gösterdiki en büyük eksiğimiz uzun ve oyunkurucu rotasyonumuz.Fenerbahçe Ülker eğer bu durumlara geldiyse 1) hocamızın Obradovic olması . 2) Rotasyonumuzun geniş olması na ve 3) Arkasında bulunan Taraftarın geridede olsa takımına güvenmesine borçlu. Yanlış hatırlıyorsam düzeltin 10 senedir daha ligler bitmeden ilk kez ligde 4 yenilgi aldık.
Birsel’in formsuzluğu,Bojovic’in verdiği hayal kırıklığı ve çok şey beklediğimiz Olcay’ın,Cansu’nun Hoca tarafından iyi hazırlanamamaları ve yeterince süre alamamaları.
Zelleous geldiği zaman çok kızanları hep uyardım.Bu oyuncu 3 aydır oynamıyor ve tam hazır değil.Hazır olduğunda Bojovic’in eksikliğini bile kapatır diye.Yani sıkıştınmı oyun kurucu oynat.Kaç Maçtır Bojovic yok Birsel eskiye göre daha iyi,zellous da takıma alıştı,Birsel,Olcay,Tuğçe,Cans hatta Biba üzerinde ki ölü Toprağını atabilirlerse daha iyi olacaklar.Bu 5 oyuncuyu tanıdığım kadarıyla Şutör özellikleri fazla,fakat hazır olamadılar bir türlü,Tuğçeninde her şeyi iyiyken skora katkı yapamaması düşündürücüydü.Son maçta hepsi kendine gelmiş gibi.İnşallah her maça yayarlar.
Ben hala Winnickiye alışamadım.Ben Hala Bojovic’in butakımın oyuncusu olduğuna inanmıyorum.Ben hala bu takımı bozmadan,takımda Latoya Antoinette Sanders'i,Alba Torrens’i,Maya Moore’yi.Seimone Augustus’u,Rezzan’ı,Dele Donne’yi görmek istiyorum.Bazı arkadaşlar sıkca Anna Dabovic’i istiyorlar ama ben çok dikkatli izlememe karşın okadar aman aman bir oyuncu olarak göremedim.ama Bojovic’den daha iyi olduğu kesin.
Gelelim Galatasaray maçına ; Galatasaray’da krizden kaynaklanan sıkıntılara ve takımı bırakan oyunculara rağmen bizden daha çok rotasyonu olduğuna inanıyorum.Nuria Martinez’in,Sancho Litte’nin,Nevriye’nin,Bahar’ın,Kelsey Bone’nin (Sakat olması bir avantaj) bizi çok zorluyacaklarına inanıyorum.
Bu maçta 3 anahtarımız var.1) Hoca Faktörü 2) Bizim oyuncular gününde olurlarsa onlar istediği kadar güzel oynasın bizi zorlıyamazlar. 3) Hakemler Tarafsız olsun yeter.
Winnicki Savunma savunma diyor başla bir şey demiyor.Ama bu savunmada bir lider olması gerekmez mi? Hani liderin?
Fenerbahçe Euroleague’deki Grubu lider bitirdik.Sorarım size Blok da,Asist te,3lüklerde,Top çalmada,Ribaundlarda,Sayı kırallığında ki listelerde hiç birinciliğimiz varmı?Angelin ve Tina’nın 3-4 lüklerde adı vardı sadece.Angelde bizde olmadığına göre sadece Tina’nın adı var.Oda birinciliklerde değil.
Birsel Euroleague’de 30 da 5 3 lük kullanmış.Ligdede bir maçta 13 de 0.
Birsel Artık Sazı Eline alması lazım.Onun eski haline gerçekten ihtiyacımız var.
Bu maçta Birsel.Bojovic,Olcay,Tuğba’nın savunması ve eline geçen topları üstün körü kullanmadan,top kaybı yapmadan verecekleri Asist ve atacakları yüzdeli Üçlükler çok önem kazanacak.
Galatasaray Odeabank’tan Nuria Martinez’i çok iyi savunmamız gerekmekte.Sete set oynarsak Enson maçta bizi yendi yine yener.Sete set kalırsakda ozaman 1 Numaralara çok iş düşüyor.Bojovic’in alınma nedeni savunma bu maçta oynarsa ve Birsel’le el ele verir biz bu maçı koparırız derlerse bu maçı alırlar.
Galatasaray Alan savunmasına geçincede Zelleosu,Biba Zaman alırsa Cansu,Tuğba ve 1 Numaraların atacağı üçlükler bizi rahatlatır.
Galatasaray durarak oynamayı seven bizde hızlı oynamayı seven bir takımız.Eğer hızlı çıktıklarımızda boş dönmezsek,İlerde saçmalamaz,top kayıpları yapmazsak fark bile açılabilir.Çünkü bizim Uzunlarımızda geriye çabuk koşan savunma yapabilen oyunculara sahibiz.Tina’nın Ndour’un ve oyunuyla Quanitra Hollingsworth’un gününde olması enbüyük temennim.Rotasyonumuzun dar olduğunu düşünerek (özellikle Uzunlar da) Faul problemine girmemeye özen gösterelim.
Bu saatten sonra Transferlerin yapılmamasıda oyuncularımızın kalitesinide eleştirecek aşamayı geçtik.Sezon sonu Hesaplar dökülür.En büyük dileğim Önce Galatasaray maçlarını kayıpsız kapamak.
Futbolda FENERBAHÇE -galatasaray,Erkek Basketbol da FENERBAHÇE ÜLKER-Galatasaray , Kadın Basketbolda FENERBAHÇE-Galatasaray Odeabank Maçlarında Takımlarımıza en içten dileklerimizle Başarılar dilerim.Hep Destek Tam Destek.
Vakıfbank,ZiraatBankası,Halkbank,Eczacıbaşı,Efes ve Belediye Takımlarının Feshini İstiyorum !!!
Devletin Sporda Haksız Rekabeti Yaratmamasını İstiyorum !!!
(
https://twitter.com/Ahadeli )