Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 845993 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Hazır duayenler burdayken sorayım. Neden bu kadar üçlük yediğimizi biri bana basketbol terimleriyle anlatabilir mi ? Gerçekten anlamıyorum. Takımın başına kim gelse değişmeyen bir durum bu. Çözemiyorum.
Bayern
Barcelona deplasmanında                 27/11 . % 41 3 lük atmış
kendi evinde Pao yenerken               19/9   % 47 ile 3 lük atmış
kendi evinde Milano ya yenilirken      24/7   % 29 ile 3 lük atmış
Turow a yenilirken                            21/10  % 47 ile 3 lük atmış
Fenerbahçe ye yenilirken                  24/11   % 45 ile 3 lük atmış ...

yani takılamamak lazım değerli kardeşim. adamlar zaten bu seviyelerde 3 sayılık atıyorlar
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2014, 01:47:58 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı Murat_Bulut

• Üye
  • Yer: ELAZIĞ
Tum takıma ve koça helal olsun ben izlerken bayağı zevk aldım :-):-)
Sıradaki gelsin:-):-)
Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz FENERBAHÇE...

Çevrimdışı Undisclosed Desires

• Üye
  • Yer: İstanbul-İzmir
Maçın en üzücü noktası Micicin yaptıkları ve Kenanın yapamadıkları idi.Savunmasında gelişme var,maça da topu yönlendirme olarak fena başlamamıştı ama potaya gitme şut konusu kara bir delik.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Baş Antrenörü Zeljko Obradovic, Bayern Münih karşısında yüzdeli şut atmalarının kendilerini galibiyete taşıdığını belirtti ve oyuncularını kutladı.

Deplasmanda Alman ekibi Bayern Münih karşısında elde edilen 86-93'lük galibiyet sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Baş Antrenörü Zeljko Obradovic, şu ifadeleri kullandı:

“Savunma ve hücum olarak çok agresif olmasını beklediğimiz bir takıma karşı oynadık ve kendimizi buna hazırlamaya çalıştık. İlk yarıda kilit noktalardan biri, çok fazla ekstra sayı bulmamızdı ancak Bayern’in kaliteli skorerleri nedeniyle savunmada sorunlar yaşadık. Üçüncü çeyrekte savunmamızı da iyileştirdik. Herkes iyi savunma yapmaya çalıştı. Bizim için çok önemli olan bu maçı kazanma yolunu bir şekilde bulduk. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok özel bir üç sayı performansına tanıklık ettik. 17/30 üç sayı yüzdesi kesinlikle sıra dışı. Euroleague’de ilk dört maçın toplamında 16 üç sayı isabeti bulmuştuk, bugün bir maçta 17 isabet bulduk. Oyuncularımla ekstra şut idmanı konusunda konuşmuştuk, onlar da çalışıyorlar. Bunun mu etkisi oldu bilemiyorum ama bugün çok yüzdeli şut attık ve kazandık. Bayern Münih’e bol şanslar diliyorum. Onlar için çok önemli bir oyuncu olan Anton Gavel bugün oynayamadı, umarım o da en kısa sürede parkelere döner. “

hmetin

• Ziyaretçi
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Baş Antrenörü Zeljko Obradovic, Bayern Münih karşısında yüzdeli şut atmalarının kendilerini galibiyete taşıdığını belirtti ve oyuncularını kutladı.
Hoca Bogdan 2 mi,3 mu?Kimi 2 kimi 3 diyor?

Çevrimdışı nikosmahlas

• Üye
  • Yer: İstanbul
Hoca Bogdan 2 mi,3 mu?Kimi 2 kimi 3 diyor?
1 numarada da 3 numarada da katkı verebilen bir 2 bence.

hmetin

• Ziyaretçi
1 numarada da 3 numarada da katkı verebilen bir 2 bence.
Ben numaradan fazla anlamıyorum.Ama bana da 2 geliyor.Bir de benim gordugum Bogdan topu cok daha rahat getirirken Hickman inanılmaz zorlanıyor,kaptırabiliyor.Top hakimiyeti mi cok iyi degil anlayamadım.Ayrıca Micic ile Kenan arasında yas farkı var mı?

Çevrimdışı kalamarina

• Üye
  • Yer: Uşak/Maslak
Bayern'inde hakkını verelim,dönem dönem leş savunma yapsalar da özellikle hücumda çok iyi top dolaştırıyorlar ki bugün Gavel'de yoktu.Sınırlı takım falan eyvallah ama bu Bayern kimseye 70'den aşağı atmaz.O yüzden yediğimiz skorun bence bi ehemmiyeti yok.

Çevrimdışı Cengizao

• Üye
Ben numaradan fazla anlamıyorum.Ama bana da 2 geliyor.Bir de benim gordugum Bogdan topu cok daha rahat getirirken Hickman inanılmaz zorlanıyor,kaptırabiliyor.Top hakimiyeti mi cok iyi degil anlayamadım.Ayrıca Micic ile Kenan arasında yas farkı var mı?

Buradan cevap vereyim soruna. Hickman, Maccabi'de açık alanda çok iyiydi ama top getirmiyordu. Tyrese Ryce ve Ohayon'un olduğu yerde top getirmesi anlamsız. Zaten öyle bir yeteneği olmadığını kanıtladı. Çok iyi drive eder. Top getirmek başka bir şey. Ballhandling yetmiyor. Ankle-breaker, çabuk ve çevik olmak lazım. Hickman yüksek tempoda oynarken seçimleri yüksek olan bir oyuncu. Temposunu düşürdüğünde değeri kalmaz. Çünkü düşük tempoda oynayan ve daha yüksek doğru karar veren top class guardlar var. Hatta tatminkar oranda üçlük tehditi bile var ama burada anlamadığım ölçüde çok fazla kaçıran biri haline geldi. Topu aldığında doğrudan drive ederken savunmacısını üstüne çeker ve boştaki oyuncuya topu aktarır ya da drive ile bitiririr ya da orta mesafesini kullanır. Bunu o kadar çok ve seri yapar ki, run&gun oynuyorsanız artık rakip takip etmekten bıkar ve yorulur. Hickman bu kadar kötü savunmacı olmamakla birlikte geçen seneki hali ile kıyaslanamaz bile. Ruh halinin mimiklerine yansımasından artık burada olmamak istediğini görüyorum. Sorumluluk alarak son çeyrekleri koparan oyuncuydu hep.
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2014, 03:21:52 Gönderen: Cengizao »

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Hickman, sosyal medyada kendisine siktir çekenlere, siktir çekmiş ..

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Bayernden 75 civari yesek iyi savunma derdim...85 ehh iste...adamlar bilhassa evlerinde çok skorer takim...

Kenan ve hickman la el freni çekik takim gibiyiz...üstüne zoric de eklenince tamamlaniyor senaryo..

Hadi kenan genc ; agir saatlik sonraki ilk aylari..toparlanir diyelim..ama hickman artik ne desem bilmiyorum..özgüven kaybi hay safhada ama masallahida var sut atmaya cesaretli...anlamadim gitti..mental olarak bitik belli ki..penetrelerinde maccabideki gibi kararli gitmiyor potaya...

Zorice belli ki bu sezon tahammül edeceğiz..koç vazgeçmiyor..ama semihi de devreye sokmali...gerçi macina gore oğuz ve Semih oynuyor belli ki...

Hickman yerine huertel ve ayaklari cabuk bir diş savunucu kinsey gibi bizi çok iyi yerlere getirecek bence..

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Biz dün savunma falan yapmadık..Kandırmayalım kendimizi.Dün iyi top çevirdik boş atışı bulduk ve inanılmaz yüzdeli attık.Yoksa kaybettiğimiz PAO maçından farksızdı savunma..

Ama Barca ve Ksk maçlarında ciddi savunma yaptık gözden kaçmasın..

1 e 1 de çok çabuk geçililiyoruz..
Birde Micic bizde olsa çok cevval olurdu
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Andrew Goudelock
Biz dün savunma falan yapmadık..Kandırmayalım kendimizi.Dün iyi top çevirdik boş atışı bulduk ve inanılmaz yüzdeli attık.Yoksa kaybettiğimiz PAO maçından farksızdı savunma..

Ama Barca ve Ksk maçlarında ciddi savunma yaptık gözden kaçmasın..

1 e 1 de çok çabuk geçililiyoruz..
Birde Micic bizde olsa çok cevval olurdu

Tepe pnr dışında yaptığımız savunma hatalarını söyler misin abi?
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #1288 : 14 Kasım 2014, 09:29:37 »
belli oldu ki bayern bundan sonra evinde ancak turow'u yener baskada galbiyet alamaz bence..2-8 bitirir..
turow ise evinde pana'yı kotu gununde yakalarsa yener o da 2-8 olur...muhtemelen 1-9 yapar..

milano'nun bizim maca baglı olarak yenerlerse 6-4 kaybederlerse 5-5 ile bitireceklerini dusunuyorum...
pana'nın evinde son barca barca'yı yenerse 6-4 kaybederlerse 5-5 bitirecekelirini dusunuyorum...

bize gelirsek bence 6-4 yabacagımız garantilendi en kotu...milano deplasmanında surpriz yaparsak 7-3 olur...

yani is 3'lu averaja yada 2'liye kalabilir...

son pana-barca macında pana ince hesaplar yapabilir sıralama icin...

milano'ya deplasmanda 3 sayıdan az, evimizde pana'ya 19 dan fazla atmak lazım..

ama is 3 lu averaja kalırsa su an sanki milano pana'dan 27 fark yedigi icin bizdende kotu...

su anda 3 takım arasındaki 3'lu averajda..
(senaryo tutarsa 3 takımda 2-2 bitirir galibiyet ve maglubiyetleri..)

pana +46 (2 maglubiyet alacak)
fb -16 (1g 1m alacak)
milano -30 (2 g alacak)

yani milano'ya alınacak az farklı bir maglubiyet bile bizi muhtemelen en kotu grup 3. yapar gibi.....sonrasında kim pana'ya evinde daha cok fark atarsaya doner is...ama 4. olmak belki barca'dan kacmak icin daha iyi...o yuzden bu hesaplara girmeden koyalım milano'ya olalım ikinici grupta..7-3 bitiririz tahminim grubu...2.lik garanti olur pana'yı yenmek sartıyla burada...

isin ozu gruptan cıkmayı garantiledik bence..bayern ve turow kolay kolay 3 galibyeti bulamaz bile..4 ise imkansız...(1 mac kaldı garantilemeye isi bence)

« Son Düzenleme: 14 Kasım 2014, 09:32:04 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Euroleague'de deplasman galibiyeti daima iyidir ki bir Pesic takımını yenmek daha da iyidir. Sağda solda gene bir memnuniyetsizlik furyası var. Ama Barcelona maçıyla direnci artan ve sahada kalan bir takım var. Şöyle bir beklenti mi var acaba? Her çeyrek 20-15 bitsin maç sonunda 80-60 olsun 20ye bağlayalım. Varsa da boşa zira basketbol tarihinde çok daha yetenekli takımlar bile böyle bir performans sergileyemedi.

EL nin ne olup ne olmadığını Valencia ve Unics Kazan'ın durumu üzerinden okuyabiliriz. İkisi de geçen sene bir alt turnuvanın finalisti olarak geldiler. Transfer bütçe ne gerekiyorsa var. Ama şu an ikisi de 4er mağlubiyette.

sadece kötü ve eksikler üzerinden sürekli mutsuzluklar çıkartarak kendinize eziyet etmeyin. Hickman'ın kaptırdığı topa ne kadar küfrettiyseniz bloğuna daha çok sevinmeye çalışın.

Ya da ne isterseniz yapın, bana ne :)

Selamlar
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.