İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina: "Bu 12 kulüp, kendilerini FIFA bağlamından çıkarıyorlar. Bu girişimleri kabul edilemez. Futbol elitlerin değil herkesin sporudur!"
Arsenal'in sahibi ve başkanı Stan Kroenke: "Tüm bu yaygaranın neden çıktığını anlayamıyorum. Avrupa Süper Ligi başladığında, dünyadaki tüm futbolseverler bir araya gelecek ve bu harika lig için bize teşekkür edecek. (tutmayın küçük enişteyi

)
Ander Herrera: "Sevdiğim kulübün en büyüğüyle rekabet etmesinin hayaline aşık oldum. Süper Lig kurulursa bu hayaller ölür. Futbolu seviyorum ve bu konuda sessiz kalamadım."
Podolski: "Güne çılgın bir haberle uyandım. Avrupa Süper Ligi, futbol inancıma bir hakaret. Futbol; mutluluktur, özgürlük, tutku, taraftarlar ve herkes içindir. Bu proje iğrenç ve adaletsiz. Önceki kulüplerimi burada görmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Buna karşı savaşın"
Kroos: "Ne yazık ki futbolcu olarak biz karar veremiyoruz. Biz sadece FIFA ve UEFA'nın kuklalarıyız. Eğer bir oyuncular birliği olsaydı, Suudi Arabistan'da bir Uluslar Ligi veya İspanya Süper Kupası oynamazdık."
Gary Neville: "Kahrolsun! Bu tamamen aç gözlülük! Bunların hepsi sahtekar. Manchester United, Liverpool, Chelsea, Manchester City'nin sahiplerinin bu ülkede futbolla hiçbir ilgisi yok. Manchester United, Arsenal ve Tottenham, Şampiyonlar Ligi'nde bile değil. Orada olmaya hakları var mı? Şaka gibi bir durum. Şimdi bu kulüplerin güce sahip olmasını engellemek için bağımsız düzenleyicilere, kural koyuculara sahip olma zamanı geldi. Artık yeter! Buna katılan İngiliz kulüplerine puan silme cezaları verilmeli. Şampiyonlukları ellerinden alınmalı. Avrupa Süper Ligi'ne katılan kulüpleri damgalayacaksın. Tüm puanlarını sileceksin ve ligden düşüreceksin. Acımasızca cezalandıracaksın. Futbolla zerre alakası olmayan sahipleri de birkaç hafta saklanacaklar ve sonra hiçbir ilgilerinin olmadığını söyleyecekler. Böyle bir pandeminin ortasında, ekonomik kriz zirvedeyken ve her şey pamuk ipliğine bağlıyken böyle açgözlü olmalarını anlayamıyorum. Şaka gibiler. Zoom'da mı görüşüyorlarmış? Şaka gibi!"
Rio Ferdinand: Bu ayrılıkçı 12 kulüp, futbola savaş açmış durumda. Utanç vericiler. Bu kodamanlar, kapalı bir dükkan kurmak ve her şeyi tamamen para üstüne kurmak istiyor. Zenginler zenginleşecek ama diğerleri ölecek öyle mi! Tarih için, futbol piramidinin farklı bölümündeki futbolcular, antrenörler, seyirciler için hiçbir düşünceleri yok! Utanç vericiler. İnanamıyorum bunu yapabildiklerine. Dünyanın dört bir yanında pandemiyle savaşırken bunu yapmaya nasıl cesaret edebildiler. Bu oyunu seven, destekleyen ve bugün olduğu hale getiren insanlar olmadan futbol hiçbir şeydir, futbolcular hiçbir şeydir, kulüpler hiçbir şeydir. Onlar olmadan bu oyun aynı oyun olmaz. Avrupa Süper Ligi, tüm futbol dünyasına çok büyük zararlar verecek"
Luiz Figo: "Bu sözde 'Süper' Lig'in sadece adı süper! Bu aç gözlü ve duygusal hareket, futbol köklerimizi, kadın futbolunu ve geniş futbol dünyası için felakettir. Taraftarlara bakmayı uzun süre önce bırakan, liyakati yok eden bir sistemdir. Sadece kulüp sahiplerine hizmet eder. Trajik!"
Bayern Münih teknik direktörü Hansi Flick: "Avrupa Süper Ligi'nin Avrupa futbolu için iyi olmayacağını söyleyebilirim"
Bayer Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler: "Süper Lig? Bu, futbola karşı işlenen bir suçtur. Bizde, Bayern Münih ve Borussia Dortmund gibi, bu lige katılmama düşüncesini destekliyoruz."
Manchester United'ın efsanevi menajeri Sir Alex Ferguson: "Süper Lig'den bahsetmek, 70 yıllık Avrupa kulüp futbolundan uzaklaşmak demek. "Hem 60'lı yıllarda bir şehir takımı olan Dundermline ile bir oyuncu olarak, hem Aberdeen'de Kupa Galipleri Kupası'nı kazanan bir teknik direktör olarak Avrupa'da mücadele etmek Everest'e tırmanmak gibiydi. Örneğin, Everton kulübü Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için 500 milyon sterlinlik bir stadyum yapıyor. Futbolseverler, Avrupa futbolunu bu haliyle çok sevdi. Manchester United kariyerim boyunca en özel anlarım, oynadığımız 4 Şampiyonlar Ligi finaliydi. Manchester United, bu projenin içine dahil olmamalı. Bu sürecin bir parçası değilim. Ne düşündüklerini bilmiyorum."
Bruno Fernandes: "Hayaller satın alınamaz!"
T. Tuchel: "Chelsea'nin Avrupa Süper Ligi'ne katıldığını dün öğrendim. Ben buraya en büyük turnuvalarda yarışmak için geldim. Kulübümün doğru kararları alacağına inanıyor ve onlara güveniyorum. Hemen bu kararı yargılamamalıyız."
Borussia Mönchengladbach: "Avrupa Süper Ligi, süper zenginlerin futbol dünyasını yerle bir etmek için kurmaya çalıştıkları sistemdir. Tüm Alman kulüpleri, onları reddettiği için gururluyuz. Süper Lig'i kuran kulüplerin turnuvalardan ihraç edilmesi için mücadele edeceğiz."
S. Solbakken: "Juventus ne istiyor? Şampiyonlar Ligi'nde son yıllarda Lyon, Ajax ve Porto'ya elendiler. O zaman neden 'Süper Lig'e katılacaklar? Arsenal ve Tottenham muhtemelen şu an Avrupa'nın en iyi 20 takımı arasında bile değil."
M. Bielsa: "Futbolun dünyadaki en popüler spor olmasının nedenlerinden biri, zayıfların güçlüleri yenebilmesidir."
----
Konuyla ilgil olarak Carragher'la yapılan ropörtaj:
43 yaşındaki eski futbolcu "Bu yıl tek duyduğum şey taraftarların, Liverpool'u statta izlemeyi ne kadar özlediği oldu. KOP tribünlerinden gelen sesin, sadece ihtiyaç anında dikkat alınması oldukça komik. Süper Lig projesiyle ilgili okuduklarımdan sonra Liverpool ve bu turnuvanın liderleri, boş tribünler önünde oynamayı benimsemeli. Çünkü yaptıkları sadece insanları futboldan soğutmak olacak ve greve gitmelerini sağlayacak." dedi.
Jamie Carragher, "Futbolun güzelliği her puanın değerli olmasıdır. Liverpool'un eski futbolcusu olarak, Şampiyonlar Ligi'nden kaçmak isteyen ve yeni bir proje ortaya atan bir grup takımın sahiplerinin küstahlığından bıktım ve usandım. Başarıya ulaşmak için savaşacaksınız. Sizin bu fikirleriniz futbolun doğasına uygun değil. Özellikle benim şehrimde, Liverpool'da hiç değil. Avrupa Süper Ligi bir lekedir. Liverpool'un böyle bir şeyin içinde olması üzücü. Çünkü rekabet ideallerini tehdit edenler arasında liderlerden biri konumundalar. Liverpool, İngiltere 2. Ligi'nden çıkıp birçok kupa ve Şampiyonlar Ligi kazanmasına idealleri sayesinde ulaşmıştır. Süper Lig kararı, Liverpool'un tarihine, mirasına ihanettir. Bu fikir tamamen işi paraya çevirmektir."
Liverpool'a ezeli rakipleri Manchester United üzerinden gönderme yapan Jamie Carragher, "Manchester United'ın utanç verici kapitalizmi beni şaşırtmıyor. Manchester United taraftarları, Glazers'ın para kazanmak için kulübü satın aldıkları gerçeğini daha ilk günden beri biliyor. Sezonluk kombine alanları, kupa maçları için ekstra para ödemeye zorlayan bir sistem geliştirdiklerinde United taraftarlarını hiçe saydıklarını zaten özetlemişlerdi." dedi.
Liverpool'un sahibi hakkında da konuşan Carragher "Manchester United'ın sahibi Glazers ailesine göre John Henry [Liverpool'un sahibi] daha kurnaz. İlk yıllarında taraftar gruplarıyla arasını iyi tuttu. Ancak Liverpool'un kültürünü hiçbir zaman anlamadı." şeklinde konuştu.
Süper Lig'e katılan diğer İngiliz kulüpleri hakkında da konuşan Carragher "Arsenal, Manchester City, Chelsea ve Tottenham da birçok sözü hak ediyor. Bu dört kulüp, Liverpool ve Manchester United'ın arkasına saklanarak her zaman mutlu olma peşindedir. Kendi fikirleri yerine onların peşinden giderler ve pastadan faydalanmaya çalışırlar" diyerek sert ifadeler kullandı.
Jamie Carragher son olarak "Bu arada UEFA'nın, Federasyonun, ulusal liglerin ve herhangi bir bakanın ahlaki müdahalesi de gülünç. "Bunların hepsi parayla ilgili. Her şey açgözlülükle ilgili" diyorlar. Vaov! Evet, bunlar daha zengin olacaklarını bilseler, mezara bile girerler.. Evet profesyonel liglerde her şey paradır. İngiliz futbolunda liyakat her zaman önemlidir ve meritokrasi vardır. Ancak bu taraftarları yok saymakla olmaz. Yöneticiler, kulüp sahipleri her zaman en büyük gücün kendilerinde olduğuna inanır. Ancak taraftar olmadığı zaman bir hiçler." diyerek sözlerini noktaladı.