Gönderen Konu: UEFA Şampiyonlar Ligi  (Okunma sayısı 123393 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
Ynt: Şampiyonlar Ligi&Avrupa Ligi
« Yanıtla #285 : 19 Nisan 2021, 22:53:13 »
Jürgen Klopp, "Süper Lig konusunda fikrim değişmedi. İnsanlar mutsuz, bunu anlıyorum. Ben ve futbolcular sürece dahil değiliz. Bu karara ben karışamam, Liverpool bazı kararlardan daha fazlasıdır. Amacım her zaman Şampiyonlar Ligi'nin parçası olmak. Ancak West Ham United'ın da Şampiyonlar Ligi'ne gitmesi fikrini beğendim." dedi.

Deneyimli teknik adam "12 kulübün bu kararını neden aldığını anlamadım. Ancak UEFA sadece bazı şeylere karar veremez, FIFA da karar veremez. UEFA, Şampiyonlar Ligi'ni değiştirmek istiyor ve onlara fazla maç olduğunu söyledim ve bundan hoşlanmıyorum. Sürekli daha fazla maç fikri! UEFA ve kulüpler için bu tamamen para ile alakalı. Süper Lig için de böyle, mesele sadece para" ifadelerini kullandı.

Fazla maçmı hadi ordan.Şu an en çok maç yapışan yer basketbol Eurolague.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #286 : 19 Nisan 2021, 22:54:56 »
İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina: "Bu 12 kulüp, kendilerini FIFA bağlamından çıkarıyorlar. Bu girişimleri kabul edilemez. Futbol elitlerin değil herkesin sporudur!"

Arsenal'in sahibi ve başkanı Stan Kroenke: "Tüm bu yaygaranın neden çıktığını anlayamıyorum. Avrupa Süper Ligi başladığında, dünyadaki tüm futbolseverler bir araya gelecek ve bu harika lig için bize teşekkür edecek. (tutmayın küçük enişteyi :D)

Ander Herrera: "Sevdiğim kulübün en büyüğüyle rekabet etmesinin hayaline aşık oldum. Süper Lig kurulursa bu hayaller ölür. Futbolu seviyorum ve bu konuda sessiz kalamadım."

Podolski: "Güne çılgın bir haberle uyandım.  Avrupa Süper Ligi, futbol inancıma bir hakaret. Futbol; mutluluktur, özgürlük, tutku, taraftarlar ve herkes içindir. Bu proje iğrenç ve adaletsiz. Önceki kulüplerimi burada görmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Buna karşı savaşın"

Kroos: "Ne yazık ki futbolcu olarak biz karar veremiyoruz. Biz sadece FIFA ve UEFA'nın kuklalarıyız. Eğer bir oyuncular birliği olsaydı, Suudi Arabistan'da bir Uluslar Ligi veya İspanya Süper Kupası oynamazdık."

Gary Neville: "Kahrolsun! Bu tamamen aç gözlülük! Bunların hepsi sahtekar. Manchester United, Liverpool, Chelsea, Manchester City'nin sahiplerinin bu ülkede futbolla hiçbir ilgisi yok. Manchester United, Arsenal ve Tottenham, Şampiyonlar Ligi'nde bile değil. Orada olmaya hakları var mı? Şaka gibi bir durum. Şimdi bu kulüplerin güce sahip olmasını engellemek için bağımsız düzenleyicilere, kural koyuculara sahip olma zamanı geldi. Artık yeter! Buna katılan İngiliz kulüplerine puan silme cezaları verilmeli. Şampiyonlukları ellerinden alınmalı. Avrupa Süper Ligi'ne katılan kulüpleri damgalayacaksın. Tüm puanlarını sileceksin ve ligden düşüreceksin. Acımasızca cezalandıracaksın. Futbolla zerre alakası olmayan sahipleri de birkaç hafta saklanacaklar ve sonra hiçbir ilgilerinin olmadığını söyleyecekler. Böyle bir pandeminin ortasında, ekonomik kriz zirvedeyken ve her şey pamuk ipliğine bağlıyken böyle açgözlü olmalarını anlayamıyorum. Şaka gibiler. Zoom'da mı görüşüyorlarmış? Şaka gibi!"

Rio Ferdinand: Bu ayrılıkçı 12 kulüp, futbola savaş açmış durumda. Utanç vericiler. Bu kodamanlar, kapalı bir dükkan kurmak ve her şeyi tamamen para üstüne kurmak istiyor. Zenginler zenginleşecek ama diğerleri ölecek öyle mi! Tarih için, futbol piramidinin farklı bölümündeki futbolcular, antrenörler, seyirciler için hiçbir düşünceleri yok! Utanç vericiler. İnanamıyorum bunu yapabildiklerine. Dünyanın dört bir yanında pandemiyle savaşırken bunu yapmaya nasıl cesaret edebildiler. Bu oyunu seven, destekleyen ve bugün olduğu hale getiren insanlar olmadan futbol hiçbir şeydir, futbolcular hiçbir şeydir, kulüpler hiçbir şeydir. Onlar olmadan bu oyun aynı oyun olmaz. Avrupa Süper Ligi, tüm futbol dünyasına çok büyük zararlar verecek"

Luiz Figo: "Bu sözde 'Süper' Lig'in sadece adı süper! Bu aç gözlü ve duygusal hareket, futbol köklerimizi, kadın futbolunu ve geniş futbol dünyası için felakettir. Taraftarlara bakmayı uzun süre önce bırakan, liyakati yok eden bir sistemdir. Sadece kulüp sahiplerine hizmet eder. Trajik!"

Bayern Münih teknik direktörü Hansi Flick: "Avrupa Süper Ligi'nin Avrupa futbolu için iyi olmayacağını söyleyebilirim"

Bayer Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler: "Süper Lig? Bu, futbola karşı işlenen bir suçtur. Bizde, Bayern Münih ve Borussia Dortmund gibi, bu lige katılmama düşüncesini destekliyoruz."

Manchester United'ın efsanevi menajeri Sir Alex Ferguson: "Süper Lig'den bahsetmek, 70 yıllık Avrupa kulüp futbolundan uzaklaşmak demek.  "Hem 60'lı yıllarda bir şehir takımı olan Dundermline ile bir oyuncu olarak, hem Aberdeen'de Kupa Galipleri Kupası'nı kazanan bir teknik direktör olarak Avrupa'da mücadele etmek Everest'e tırmanmak gibiydi. Örneğin, Everton kulübü Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için 500 milyon sterlinlik bir stadyum yapıyor. Futbolseverler, Avrupa futbolunu bu haliyle çok sevdi. Manchester United kariyerim boyunca en özel anlarım, oynadığımız 4 Şampiyonlar Ligi finaliydi. Manchester United, bu projenin içine dahil olmamalı. Bu sürecin bir parçası değilim. Ne düşündüklerini bilmiyorum."

Bruno Fernandes: "Hayaller satın alınamaz!"

T. Tuchel: "Chelsea'nin Avrupa Süper Ligi'ne katıldığını dün öğrendim. Ben buraya en büyük turnuvalarda yarışmak için geldim. Kulübümün doğru kararları alacağına inanıyor ve onlara güveniyorum. Hemen bu kararı yargılamamalıyız."

Borussia Mönchengladbach: "Avrupa Süper Ligi, süper zenginlerin futbol dünyasını yerle bir etmek için kurmaya çalıştıkları sistemdir. Tüm Alman kulüpleri, onları reddettiği için gururluyuz. Süper Lig'i kuran kulüplerin turnuvalardan ihraç edilmesi için mücadele edeceğiz."

S. Solbakken:  "Juventus ne istiyor? Şampiyonlar Ligi'nde son yıllarda Lyon, Ajax ve Porto'ya elendiler. O zaman neden 'Süper Lig'e katılacaklar? Arsenal ve Tottenham muhtemelen şu an Avrupa'nın en iyi 20 takımı arasında bile değil."

M. Bielsa: "Futbolun dünyadaki en popüler spor olmasının nedenlerinden biri, zayıfların güçlüleri yenebilmesidir."

----

Konuyla ilgil olarak Carragher'la yapılan ropörtaj:

43 yaşındaki eski futbolcu "Bu yıl tek duyduğum şey taraftarların, Liverpool'u statta izlemeyi ne kadar özlediği oldu. KOP tribünlerinden gelen sesin, sadece ihtiyaç anında dikkat alınması oldukça komik. Süper Lig projesiyle ilgili okuduklarımdan sonra Liverpool ve bu turnuvanın liderleri, boş tribünler önünde oynamayı benimsemeli. Çünkü yaptıkları sadece insanları futboldan soğutmak olacak ve greve gitmelerini sağlayacak." dedi.

Jamie Carragher, "Futbolun güzelliği her puanın değerli olmasıdır. Liverpool'un eski futbolcusu olarak, Şampiyonlar Ligi'nden kaçmak isteyen ve yeni bir proje ortaya atan bir grup takımın sahiplerinin küstahlığından bıktım ve usandım. Başarıya ulaşmak için savaşacaksınız. Sizin bu fikirleriniz futbolun doğasına uygun değil. Özellikle benim şehrimde, Liverpool'da hiç değil. Avrupa Süper Ligi bir lekedir. Liverpool'un böyle bir şeyin içinde olması üzücü. Çünkü rekabet ideallerini tehdit edenler arasında liderlerden biri konumundalar. Liverpool, İngiltere 2. Ligi'nden çıkıp birçok kupa ve Şampiyonlar Ligi kazanmasına idealleri sayesinde ulaşmıştır. Süper Lig kararı, Liverpool'un tarihine, mirasına ihanettir. Bu fikir tamamen işi paraya çevirmektir."

Liverpool'a ezeli rakipleri Manchester United üzerinden gönderme yapan Jamie Carragher, "Manchester United'ın utanç verici kapitalizmi beni şaşırtmıyor. Manchester United taraftarları, Glazers'ın para kazanmak için kulübü satın aldıkları gerçeğini daha ilk günden beri biliyor. Sezonluk kombine alanları, kupa maçları için ekstra para ödemeye zorlayan bir sistem geliştirdiklerinde United taraftarlarını hiçe saydıklarını zaten özetlemişlerdi." dedi.

Liverpool'un sahibi hakkında da konuşan Carragher "Manchester United'ın sahibi Glazers ailesine göre John Henry [Liverpool'un sahibi] daha kurnaz. İlk yıllarında taraftar gruplarıyla arasını iyi tuttu. Ancak Liverpool'un kültürünü hiçbir zaman anlamadı." şeklinde konuştu.

Süper Lig'e katılan diğer İngiliz kulüpleri hakkında da konuşan Carragher "Arsenal, Manchester City, Chelsea ve Tottenham da birçok sözü hak ediyor. Bu dört kulüp, Liverpool ve Manchester United'ın arkasına saklanarak her zaman mutlu olma peşindedir. Kendi fikirleri yerine onların peşinden giderler ve pastadan faydalanmaya çalışırlar" diyerek sert ifadeler kullandı.

Jamie Carragher son olarak "Bu arada UEFA'nın, Federasyonun, ulusal liglerin ve herhangi bir bakanın ahlaki müdahalesi de gülünç. "Bunların hepsi parayla ilgili. Her şey açgözlülükle ilgili" diyorlar. Vaov! Evet, bunlar daha zengin olacaklarını bilseler, mezara bile girerler.. Evet profesyonel liglerde her şey paradır. İngiliz futbolunda liyakat her zaman önemlidir ve meritokrasi vardır. Ancak bu taraftarları yok saymakla olmaz. Yöneticiler, kulüp sahipleri her zaman en büyük gücün kendilerinde olduğuna inanır. Ancak taraftar olmadığı zaman bir hiçler." diyerek sözlerini noktaladı.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #287 : 20 Nisan 2021, 00:01:08 »
Rusya Futbolcular Sendikası Genel Sekreteri Nikolay Grammatikov: "Türk kulüpleri de olmak üzere gelin kendi ligimizi kuralım!"

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #288 : 20 Nisan 2021, 00:08:34 »
"Juventus Başkanı Andrea Agnelli’nin başını çektiği Juventus kulübü Avrupa Süper Ligi’nin kurulduğunu duyurdu…

Real Madrid Başkanı Florentino Perez’in başkanlığını yaptığı Avrupa Süper Ligi’nin kurucu üyelerinden olan Juventus’un Başkanı Andrea Agnelli’nin, Avrupa Süper Ligi’ne katılmayı reddeden PSG, Bayern ve Dortmund’dan birisinin yerine Fenerbahçe’yi önerdiği iddia edildi. Hatta Real Madrid ve Barcelona’dan da destek aldığı gündeme geldi.

Agnelli’nin en büyük özelliği Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’la uzun dostluğunun bulunması. İkili Koç Grubu’nun FIAT ile anlaşmasının dışında son dönemde Avrupa Kulüpler Birliği’nde (ECA) de beraber çalışıyorlardı. Hatta ECA Başkanı olan Agnelli, Ali Koç’u yönetim kurulu listesine asbaşkan olarak almak için ikna etmişti."

-----

PSG, Bayern ve Dortmund'dan sonra akla ilk biz geliyoruz yani? Hmm, çok inandırıcı. :D

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #289 : 20 Nisan 2021, 00:09:03 »
Ruslar ne olursa olsun komşu sayılır.

Çevrimdışı Sapere

• Üye
  • Yer: Bostancı
« Yanıtla #290 : 20 Nisan 2021, 00:42:49 »
Bu adamlar ne kadar komik yahu :) 

Dünyada sosyal eşitsizlik almış başını yürümüş, bir günde açlıktan ölen bebek sayısı 25.000 olmuş, covid çıktığından beri 300 milyon insan açlıktan ölme tehlikesi ile karşı karşıya gelmiş, 1,8 milyar insan yeterli barınma/konut bulamıyor, 2 milyar insanın temiz suya erişimi yok........

Bunların derdine bak :)

Neymiş; “zenginler ligi kuruluyormuş”, “futbol taraftarınmış”, “bu yapılan aç gözlülükmüş”
Ne kadar halkçılar, ne kadar sosyal adaletçiler; gözlerim yaşardı  :P

Sizler zaten, zenginlerin gönüllü modern zaman gladyatörlerisiniz. Çıkın topunuzu tepin işte....

Çevrimdışı badboys

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • Detroit Pistons-Fenerbahçe
« Yanıtla #291 : 20 Nisan 2021, 01:06:14 »
Zaten bu düzeni sivrileştirerek ayakta tutabilirler.Dünyada 8 milyar insanı aynı şekilde mutlu edecek kadar kaynak yok,ya biz mutlu olacağımız şeyleri değiştireceğiz ya da bu insanlar ölmeye devam edecek.

Ayrıca bu ölümlerin yaşandığı ülkelerdeki nüfus yoğunluğu da oradaki zor şartları daha da zorlaştırıyor.Yani 20 çocuk yapmak yerine 2 çocuk yaparsan ve eğitilirsen en azından o yaşamdan uzaklaşma şansın olabilir.

Sosyal eşitsizliği çözmenin yolu;futbol,basketbol gibi bu eşitsizlik dinamiklerinin temel yapıtaşı olan alanlardaki yatırımı azaltmak.
Bir futbolcunun saniyede 3 dolar kazanması ve bir işçinin 16 saat sonraki emeğinin 3 dolar bile bazen olmaması.
Kendi sistemlerini sivrileştirmeye çalışıyorlar ve haklılar da.

Bu açlıktaki insanlara;size iki tane yaşam yolu seçiyorum ve bunları birinde kapitalist düzendeki önemli bir figüran olmak diğerinde ise sosyalist bir düzende yaşamak diye sorsan ilkini söylerler.
Ne yazık ki gücü oluşturanda bu insanlar.

Adamlar haklı yani,kendi gelirlerini katlamak için böyle bir şeye başvuruyorlar.Ama bizim gibi kulüpler için hiç iyi olmaz bu.
Çok ciddi bir gelir kaybı bekliyor UEFA’yı.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı smith jr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • gfburakkk
« Yanıtla #292 : 20 Nisan 2021, 02:24:16 »
Yıllardan beri futbolda dönen aptal paralardan nefret ettim etmeye de devam edeceğim. İnsanlar açlıktan ve susuzluktan kırılıyorken bir insan mesleği nedeniyle ayda milyon dolar kazanmamalı. Düşünsenize amk Lemos gibi insanlar bizlerin ömründe kazanamadığını bir senede kazanıyor. Adaletini götünü başını sikeyim dünya. Ne bok kurarsanız kurun. Futbolu izlemeyi yıllar önce bıraktım Fenerbahçe hariç(onda da duramıyorum amk napayım) ve izlemeyeceğim de. Şampiyonlar ligiymiş Barça imiş Real imiş sikime kadar

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #293 : 20 Nisan 2021, 12:08:03 »
Perez aciklama yapmis. Klupler ekonomik anlamda çok zorlaniyor, pandemide 400 milyon zararımız oldu, yeni oluşumdan cok daha fazla kazanacagiz diye. Bayern ve psgyi davet etmemişler.

Sen kalkıp ota boka 100 milyonlarca bonservisi verirsen, futbolculara 15-20 milyon yıllık dagitirsan ekonomik anlamda zorlanirsin tabi. Adini duymadigim adamlar 30-40 milyona takim değiştiriyor sonra bir bakıyorsun sonraki senelerde kadroya girmeyip kiralaniyor.  Futbol camiası olarak once cope atılan paraların hesabını yapın ve gerekirse bir tavan ucret belirleyin ki kimseye hakettiginden 10 kat fazla kazanmasın.

3 tane ülke kafa kafaya verip fiyasko bir oluşuma imza atmis. Kaldi ki o ulkelerin köklü bir çok klubu devre dışı bırakılmış. Bugun bayernden buyuk dünyada kaç takim sayabiliriz. Sadece avrupaya degil kendi ülke ve vatandaşlarına da saygısızlık

En ağır ceza ve yaptırımlar uygulanmalı bunlara.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #294 : 20 Nisan 2021, 13:36:41 »
Bayern Münih Kulübü Başkanı Karl-Heinz Rummenigge de "Bayern Münih, Avrupa Süper Lig planlamasına katılmadı ve Şampiyonlar Ligi reformunu olumlu karşılıyor. Süper Lig projesinin Avrupa kulüplerinin pandemiden doğan maddi sorunlarını çözeceğine inanmıyorum. Avrupa'daki tüm kulüpler, Avrupa futbolunun maliyet yapısını, oyuncuların maaşlarını ve danışmanlık ücretlerini daha rasyonel hale getirmek için dayanışma içinde çalışmalılar. Şampiyonlar Ligi güvenilir bir temele sahip. Bayern Münih olarak Şampiyonlar Ligi reformlarından memnunuz. Avrupa futbolunun gelişmesi için Süper Lig'e ihtiyaç yok" şeklinde konuştu.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #295 : 20 Nisan 2021, 15:16:08 »
Profesyonel futbol kariyerinde, girişimde yer alan Manchester United, Real Madrid ve Milan formalarını giyen Beckham, konuya ilişkin sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Futbolu çok seven herhangi birisiyim. Futbol, hayatımın hatırladığım tüm kısımlarında yer tuttu ve onun hala hayranıyım. Bir oyuncu ve kulüp sahibi olarak, taraftar olmadan bu sporun hiçbir anlamı olmadığının farkındayım. Futbol herkes içindir. Bu nedenle adil olmalıyız ve buna imkan sağlayan turnuvalar düzenlemeliyiz. Futbolun değerlerini koruyamazsak sevdiğimiz bu oyun tehlikeye girer..." ifadelerini kullandı.

Sosyal paylaşım sitesi hesaplarından konuya ilişkin video yayınlayan eski Manchester Unitedlı Fransız yıldız Cantona ise "Taraftarlar futboldaki en önemli şeydir ve saygıyı hak ediyorlar. Bu girişimde yer alan kulüpler, katılmadan önce taraftarlarının fikrini sordu mu? Sormadı ve bu gerçekten utanç verici bir durum." değerlendirmesinde bulundu.

"Avrupa Süper Ligi", futbolun en üst kurumları Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) başta olmak üzere futbol federasyonları, politikacılar ve spor yazarlarından tepki almıştı. UEFA ve FIFA yetkilileri, Avrupa Süper Ligi'ne katılan kulüplerin her türlü UEFA organizasyonundan ve ulusal liglerinden ihraç edilebileceğini, bu turnuvada oynayan futbolcuların da milli takımlarında bir daha forma giyemeyeceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #296 : 20 Nisan 2021, 16:41:33 »
UEFA kulüplere tarihin en büyük tazminat davasını açmaya hazırlanıyor. 12 kulüp aleyhine uluslararası mahkemelerde 50 milyar Euro’luk dava açılacak.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #297 : 20 Nisan 2021, 16:50:49 »
Serbest pazar ekonomisinde hiç bir şey yapamazlar.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #298 : 20 Nisan 2021, 18:30:27 »
Sözleşme üzerinden bağlayıcı bir madde yoksa, hiç şey yapamazlar.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #299 : 20 Nisan 2021, 18:33:35 »
UEFA/FIFA sütten çıkmış ak kaşık olamasa da, ASL'yi kuran kulüplerin açgözlülüğü ve oraya dahil edilmeyen kulüplere üstten bakan/biz sizden üstünüz tavrı hiç hoşuma gitmedi.