Eskiden beri kombine kart niye çıkartmıyorsunuz diye şubedekilerin başının etini yiyen ben, şimdi bu zihniyetteki idarecilerin sunduğu hiçbir hizmeti desteklemiyorum, fiyatları çalışan biri için makul olsa da kart falan almak istemiyorum.
Eskisi gibi maç takip etme hevesi de kalmadı ama salona gittiğim her maçta da yaşanan saçmalıklara göz yummadan gerekirse tartışa tartışa içeri girerim. Maksat günü kurtarmak, kendi rahatımıza bakmak olmamalı. Herhangi bir gruptan olmasam da, ne zaman ki sesimizi çıkarıp yanlışları söyledikçe artık sakıncalı şahıslar olarak dışlanmaya başlıyoruz. Eskiden kimseler yokken, şimdikiler salon yolunu bilmezlerken maça desteklemeye geldik diye kucak açarlardı.
Dün kuzenim geldi, salona beraber gittik. Ortada büyük bir kalabalık gişeden kapıya öbek halde geçişi tıkamıştı.Dışarıdaki Gişede bilet satışı yoktu, zaten gün boyu da olmadı. Kalabalığı yarıp geçebilenler diğer tarafa doğru kuyruk oluyordu, içeriden bilet satışı tercihli sistemle yapılıyordu. Yani kuyrukta ilerleyip paranı verip bilet alarak salona girmen için, orada kapıda duran kulüp güvenlik görevlilerinin ve polislerin yönetim tercihli eleme kriterlerine uymanız halinde geçerli oluyor.
Kapıya yaklaştıkça kimisinin tersine dışarı çıktığını görürken, sağ tarafta birikmiş olan genç kalabalık içinde ise idarecilerden toplu halde tedarik edilmiş biletleri abileri tarafından dağıtıldığını görüyorduk.
Önümüzdeki birkaç 15 yaşlarındaki formalı atkılı genç aileleriyle olmadan giremezsiniz denilerek bilet satılmayıp dışarı çıkartılmıştı. Bize yanaşıp abi sizinle girebilir miyiz, aile olmadan almadılar bizi diye rica edip yanımıza geçtiler, bilet parasını da şimdi verelim istersen abi bile dediler. Kuzenimle çocuklardan biri girerken görevli çocuğu fark edip biletiniz yoksa dışarı çıkın dedi.
Bu arada sağdaki taraftar grubundan içeriye yönelenlere ise aile salonuna giriş muamelesi yapılmıyordu. Benim kuzende renksiz haliyle giremeyince , Vakıfbank-Eczacıbaşı maçı zamanı görevliden aldığım biletler aklıma geldi. Madem kulüp bilet satıp gelir elde etmek istemiyor, böyle deneyelim dedim, görevliler Fenerbahçe formalı çocukları gene geçirmedi içeriye ama üstünde lisanslı ürünün bir ipliği bile olmayan bizim elimizdeki bilette ne yazdığına bile bakmadan geçirdiler. He tabi kulüp güvenlik sorumlusuyla daha önceden de tartışmalarım olduğu için o biraz dikkatle yüzüme bakıp niyetimi kestiriyordu.
Maç ve salon ortamını yazmak istemiyorum, videolar koymuştum..
Bu genç çocuklar ise anca bir set arasında fırsat bulup girebildiler, çünkü onlar Fenerbahçeliydiler.