Gönderen Konu: NBA  (Okunma sayısı 754922 defa)

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Ynt: NBA
« Yanıtla #1485 : 25 Kasım 2015, 20:08:40 »
Teşekkürler Cem ve Umut. :)

Ben yarın gece oynanacak Phoenix maçında bitme ihtimalini yüzde elli görüyorum. Olmaz ise Sacremento'yu da (ilk maçı çok zor kazansak da) geçeriz ve haftaya doğu turnesinde bir yerde biter. Bu seri bazı eksiklerin görülmesine engel oluyor ve aslında can sıkıcı olan durum bu... Savunma konusuna gelirsek: Mark Jackson bu takımın başına geçtiği günden beri yakından takip ediyorum. İlk sezon pek istediklerini yapamadı, takımda fosiller vardı, Curry sakattı vs. Ama 2012-13 sezonundan itibaren Warriors gerçekten her geçen gün daha iyi savunma yapan bir takım oldu. Şu anda da bence savunma ciddiyeti konusunda ligin en efektif takımlarından birisi... Mark Jackson bu takıma savunmayı sevdirdi ama ne yalan söyliyeyim, hücumda şu gün yakalanan verimliliğin çok altındaydık. Geçen sene Steve Kerr bir kaç ince ayarla Mark Jackson'ın savunmada yaptığı değerlerin üstüne hücumu da ateşledi ve Nash'in Phoenix'inden beri, hatta onlardan daha organize, hızlı, seri ve icabında sabırla top çevirerek kimsede olmayan bir akıcı hücum kazandırdı. Yani Warriors'un başarısının yüzde altmışı hücumsa, kırkı savunmadır.

Fakat bu seneye dair bazı çekincelerim var. Öncelikle Curry'nin rotasyon ayarlarında geçen sene Steve Kerr'ün değil, Mark Jackson zamanına dönüldü ve bu skoru tutma konusunda maç sonları başımızı ağrıtıyor. Mark Jackson zamanı Curry 3. periyodu tam oynar, son periyot skor ne olursa olsun ilk altı-yedi dakika otururdu ve bazen iş işten geçerdi. Kerr ise onu 3. periyodun son üç dakikası kenara alıp son periyodun ilk üç dakikası oynandıktan sonra tekrar oyuna sürüyor, yani maçın son dokuz dakikası sahada oluyordu. Bu sene Walton neden eski düzene döndü anlayamadım. Broooklyn ve Sacremento maçını az kalsın bu sebeple kaybediyorduk vs.

Sevindirici olan şey ise mesela Klay daha rolantide oynuyor, henüz idare eder durumda... Onun da vites arttıracağı günler gelecek ve bu süreçte Curry belki biraz soluklanacak.
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2015, 20:18:34 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı franz392

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1486 : 25 Kasım 2015, 20:23:13 »
İndiana Washington'u 123-106 yendiği maçta 26 üçlüğün 19'unda isabet sağlamış. Paul George ve C.J. Miles 17 üçlükte 15 isabet sağlamış, inanılmaz bir yüzde bu.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #1487 : 25 Kasım 2015, 21:10:39 »
O değil de, bu Walton ne zaman koç oldu ya?
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #1488 : 25 Kasım 2015, 21:12:45 »
Aslında kâğıt üzerinde koç olarak hâlâ Kerr yazılı... Ama bir belirsizlik var. Walton basketbolu erken bıraktı ve geçen sene Kerr'ün yardımcıları arasındaydı.

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
« Yanıtla #1489 : 28 Kasım 2015, 08:27:39 »
Abi daha ne yapabilir ki diyorsun,  bir sonraki mac 3ceyrekte 41sy 6 ribaund 8 asist birakiyor

Halan abi daha iyi bilir,  böyle bir performans var mi ya son 20 yilda

İnanilir  gibi degil
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2015, 08:29:26 Gönderen: Bukefalos »
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1490 : 28 Kasım 2015, 19:44:32 »
Sporun hangi dalı, hangi bireysel sporcu yada takım olursa olsun rekorlara tanıklık etmeyi seviyorum çünkü yaşamımızda tanık olduğumuz ayrıcalıklı anlar bunlar. Golden State taraftarı değilim ama başardıkları iş çok özel bir iş. Mümkün olduğu kadar da ilerletmelerini isterim bu rekoru.
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2015, 19:45:04 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #1491 : 28 Kasım 2015, 20:13:27 »
Golden State sıksın dişini. Şunun şurasında 65 maç kaldı ligin sonuna. 65 maç daha yenilmezlerse muazzam olur.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #1492 : 28 Kasım 2015, 20:57:02 »
Maçı şimdi izledim. Hatta son dakikalarını izlemeye lüzum kalmadı. Phoenix basketboluna da maaşallah. Bir sen at, bir ben atayım moduyla nasıl bizi yeneceklerini düşünebildiler acaba? Geçen hafta izlediğim Chicago maçında da aynıydılar. Oysa bu takım geçen sezon böyle değildi. Hornacek bunlara savunmada da bir disiplin kazandırmıştı. Onu bunu bilmem; Tysun Chandler hamlesi Phoenix'e giren acaip bir kazık olmuş.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #1493 : 28 Kasım 2015, 21:13:32 »
Bu gece sabaha karşı 05:30'da Sacremento ile oynayacağımız maç NBA Tv'den (D-Smart 72.kanal) canlı yayınlanacak.

Doğu turnesinden önce arada bir Utah maçı da var. Utah hücumda oldukça kısıtlı ama tam bir savunma takımı... Phoenix maçı gibi olmaz o maç. Gerçi rakip savunma yapınca biz de yapıyoruz ve daha keyifli oluyor.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #1494 : 28 Kasım 2015, 22:02:10 »
Hakan hocam 20 fark olur.Ne zaman yenileceksiniz?Rekor kaç olur tahminin?

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
« Yanıtla #1495 : 28 Kasım 2015, 22:56:54 »
Yetiş ya San Antonio yetiş ya Spurs
...

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #1496 : 28 Kasım 2015, 22:57:31 »
Ben bu gece oynanan Phoenix maçında bir terslik bekliyordum ama demek ki atarak kazanan takımların bizi yenme şansı yok. Eğer bu gece Sacremento maçında da kazaya gelmezsek ben bir sonraki Utah maçında bu seri biter diyorum. Utah'ın kısıtlı hücumu var. Biz 100 sayının altına inmiyoruz. Utah 100'leri zor görüyor. Hem bizi durdurup hem o rakamlara çıkmaları da zor. Ama niyeyse içimden bir ses Utah maçı diyor. Belki de bu serinin bir an önce bitmesini istediğimden... Çünkü aslolan play-off'lar ve bir yönüyle böyle "gereksiz" bir başarı için takımın sırtına ekstra yük binmesi üzüyor beni. Umarım oyuncular fazla hırs yapmıyor ve gereğinden fazla efor harcamıyordur. Yoksa play-off'lar da yazık olur. Arada sırada yenilmek bazı ince ayarlar için play-off öncesi faydalıdır da...

Harrison Barnes dün oynanan maçta sakatlandı. Keşke maçı kaybetseydik, seri bitseydi ama o sakatlık olmasaydı. Sezona çok iyi başlamıştı.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #1497 : 29 Kasım 2015, 12:07:59 »
20 fark dedim 19 olmuş.

Green, Warriors tarihinde Wilt Chamberlain'den bu yana arka arkaya iki maçta triple-doubles yapan ilk oyuncu olmuş.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #1498 : 29 Kasım 2015, 13:15:29 »
Evet ama son ribaunt için çok zorladı. Normalde fark o seviyede iken kenara gelmesi gerekirdi; ama iki maç üst üste, hatta diğer maçın dün oynandığını var sayarsak, iki gün üst üste triple-double yapmak için sahada kaldı. İçeri penetre etti, şut kaçtı, tipledi, olmadı, bir kere daha tipledi, yine basket olmadı ama triple-double tamamlandı.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #1499 : 29 Kasım 2015, 23:25:27 »
Griffin an itibariyle bizim Bjelica'yı çembere soktu. Güzel smaçtı.