Teşekkürler Cem ve Umut.

Ben yarın gece oynanacak Phoenix maçında bitme ihtimalini yüzde elli görüyorum. Olmaz ise Sacremento'yu da (ilk maçı çok zor kazansak da) geçeriz ve haftaya doğu turnesinde bir yerde biter. Bu seri bazı eksiklerin görülmesine engel oluyor ve aslında can sıkıcı olan durum bu... Savunma konusuna gelirsek: Mark Jackson bu takımın başına geçtiği günden beri yakından takip ediyorum. İlk sezon pek istediklerini yapamadı, takımda fosiller vardı, Curry sakattı vs. Ama 2012-13 sezonundan itibaren Warriors gerçekten her geçen gün daha iyi savunma yapan bir takım oldu. Şu anda da bence savunma ciddiyeti konusunda ligin en efektif takımlarından birisi... Mark Jackson bu takıma savunmayı sevdirdi ama ne yalan söyliyeyim, hücumda şu gün yakalanan verimliliğin çok altındaydık. Geçen sene Steve Kerr bir kaç ince ayarla Mark Jackson'ın savunmada yaptığı değerlerin üstüne hücumu da ateşledi ve Nash'in Phoenix'inden beri, hatta onlardan daha organize, hızlı, seri ve icabında sabırla top çevirerek kimsede olmayan bir akıcı hücum kazandırdı. Yani Warriors'un başarısının yüzde altmışı hücumsa, kırkı savunmadır.
Fakat bu seneye dair bazı çekincelerim var. Öncelikle Curry'nin rotasyon ayarlarında geçen sene Steve Kerr'ün değil, Mark Jackson zamanına dönüldü ve bu skoru tutma konusunda maç sonları başımızı ağrıtıyor. Mark Jackson zamanı Curry 3. periyodu tam oynar, son periyot skor ne olursa olsun ilk altı-yedi dakika otururdu ve bazen iş işten geçerdi. Kerr ise onu 3. periyodun son üç dakikası kenara alıp son periyodun ilk üç dakikası oynandıktan sonra tekrar oyuna sürüyor, yani maçın son dokuz dakikası sahada oluyordu. Bu sene Walton neden eski düzene döndü anlayamadım. Broooklyn ve Sacremento maçını az kalsın bu sebeple kaybediyorduk vs.
Sevindirici olan şey ise mesela Klay daha rolantide oynuyor, henüz idare eder durumda... Onun da vites arttıracağı günler gelecek ve bu süreçte Curry belki biraz soluklanacak.