Abi, var olamayan bir şeyi varmış gibi düşünüp öyle yorumladığın için at gözlüğüyle bakıyorsun mevzuya. Yazdıklarımın bir tanesinde çıksın biri kompleks belirtisi göstersin daha sesimi çıkarmam.
Lakers'a emperyalist, LeBron'a efendi demem de gayet esprili bir jargon.
Ben, kendimi bildim bileli Pistons taraftarıyım. Bu takıma gönül verme nedenimin altında da bir felsefe yatıyor. Basketbola bakış açımı da bu felsefe oluşturuyor. Burada elbette çoğu kişi benim olaya nasıl baktığımı bilmeyebilir. Ama en uzun süre tanıyanlardan biri Hakan abidir. Fi tarihinden beri NBA'e bakış açımı bilir yani. Her zaman tutarlı oldum bu konuda. Ama doğru ama yanlış. Hangi serilerde kimleri desteklediğimi bilseydin eğer sen de şu 'kompleks' teorinin ne kadar yanlış olduğunu anlardın. Kaldı ki, LeBron kim allah aşkına kompleks yapayım, manyak mıyım ben o kadar?
Kompleks yaptığımı iddia ettiğin LeBron'ın oynadığı Heat takımını zamanında (herkes taşşaklarıyla geçirirken) nasıl savunduğumu Hakan abi bilir, canlı şahit. LeBron, Knicks'i değil de Heat'i seçtiğinde millet ana bacı yaparken, yine onu savunanlardan biriydim. Buna da Hakan abi şahittir.
NBA'in çadır tiyatrosuna dönmesinde kusura bakma abi ama bayıla bayıla savunduğun adamın payı da büyüktür. Bu da başka bir konu, uzun da bir mevzu.
LeBron'ı övmek için bitki muamelesi yaptığın adamlardan Rondo bir önceki maçın kader anlarındaki her hamlede vardı. Morris dengesiz olsa da çıkıp yeri geldiğinde hayat veren üçlükler attı, ki o takımın ateşleyicileri arasında. Her takıma bir çirkef gerekiyor yeri geldiğinde. KCP bugün her takımın net isteyeceği adamdır. Kuzma bugün çoğu takımda ilk 5 başlar, çok da fayda sağlar. Daha ne olacak abi? 9 tane süper starlı rotasyonla mı oynayacaklar.