Gönderen Konu: NBA  (Okunma sayısı 705257 defa)

0 Üye ve 23 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı maliboz

• Üye
  • Yer: istanbul
Ynt: NBA Playoffs
« Yanıtla #870 : 15 Haziran 2014, 09:56:14 »
Hoca farkı da var yani
O fark baya bi açık sanki :)

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
NBA Şampiyonu Spurs
« Yanıtla #871 : 16 Haziran 2014, 05:57:27 »
NBA Şampiyonu Spurs

NBA'de 2013-14 sezonunun şampiyonu San Antonio Spurs oldu.

San Antonio Spurs seri öncesi yapılan tahminlerin ötesinde beklenenden çok daha rahat bir şekilde şampiyonluğa ulaştı. Serinin beşinci maçında Miami Heat'i 104-87 mağlup eden Spurs 4-1'lik sonuçla tarihinin beşinci şampiyonluğuna ulaştı.

Kawhi Leonard 22 sayı-10 ribauntla maçı tamamlarken, Tony Parker 16 sayı-2 asist, Tim Duncan 14 sayı-8 ribaunt, benchten gelen Patty Mills 17 sayı-2 asist ve Manu Ginobili 19 sayı-4 asist yaptı.

Spurs maçta 12-26 üçsayı isabetiyle oynadı.

Heat'te LeBron James 31 sayı-10 ribaunt-5 asist yaparken, Chris Bosh 13 sayı-7 ribaunt, Dwyane Wade 11 sayı-3 ribaunt ve benchten gelen Michael Beasley 9 sayı yaptı.

1. Periyot: 29-22
2. Periyot: 11-25
3. Periyot: 18-30
4. Periyot: 29-27

Salon: AT&T Center
Hakemler: Ken Mauer, Scott Foster, Marc Davis
Taraftar: 18,581

http://www.derinnba.com/index.php/nba/machaberleri/item/3348-nba-%C5%9Fampiyonu-spurs

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Finallerin MVP'si Leonard
« Yanıtla #872 : 16 Haziran 2014, 06:08:46 »
Finallerin MVP'si Leonard

San Antonio Spurs bu sabaha karşı Miami Heat karşısında 4-1'lik sonuçla şampiyonluğunu ilan ederken Finallerin MVP'si ödülü Kawhi Leonard'a gitti.

Serinin ilk 2 maçına tutuk giren Kawhi Leonard son 3 maçta adeta coşarken birçok kişinin gözünde de MVP ödülüne layık görülmüştü. Leonard 5 maçta 33.6 dakika süre alırken 17.8 sayı-6.4 ribaunt-2 asist ortalama yakaladı.

Leonard serinin 3. maçında 29 sayıyla oynamıştı.

http://www.derinnba.com/index.php/nba/haberler/item/3349-finallerin-mvpsi-leonard

Çevrimdışı hercumerc

• Üye
  • Yer: Tampa,FL
« Yanıtla #873 : 16 Haziran 2014, 06:58:42 »
Film senaryosu olsa ancak bu kadar olurdu heralde. gecen sene ellerinin icinden kayip giden sampiyonlugun rovansini bu sene cok fena aldilar. Inanil,az bir hucum takimi oldular ben bu kadar guel hucum eden baska bir takim hatirlamiyorum belki vardir ama aklima gelmiyor yani. macin belli bolumlerinde ginobili, bazi bolumlerinde, leonard, ve bazi bolumlerinde de Mills inanilmaz isler yapti. ve 2013- 2014 yili sampiyonu spurs oldu.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
« Yanıtla #874 : 16 Haziran 2014, 07:49:59 »
sırtını Wade ve Bosh'a yaslamış çakma bir kral, Spurs'e ve Duncan'a, had bildiremez.

Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #875 : 16 Haziran 2014, 08:00:53 »
Iverson 2001 NBA finali ilk maçında bir crosoverla ayaklarının dibine serdiği Lakers oyuncusu Tyronn Lue'ya yerde yatarken dönüp şöyle demişti: "BEN BUNU BÜTÜN BİR SEZON YAPTIM."

Spurs'ün dengeli geçen ilk iki maçtan sonra üst üste tam üç maçtır Miami'yi silindir gibi ezmesinden ve adeta son periyoda lüzum olmadan nakavt etmesinden sonra, aklıma Iverson'ın sözü geldi. "SPURS BUNU BÜTÜN BİR SEZON YAPTI."
« Son Düzenleme: 16 Haziran 2014, 08:04:58 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı maliboz

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #876 : 16 Haziran 2014, 08:33:09 »
mvp Leonrd'a şampiyonlukta Spurs'a ama en çok Duncan'a yakıştı .

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
« Yanıtla #877 : 16 Haziran 2014, 08:59:44 »
5 8)
...

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
« Yanıtla #878 : 16 Haziran 2014, 09:20:03 »
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Ereng.

• Üye
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #879 : 16 Haziran 2014, 11:15:48 »
Şampiyonluk Duncan'a , Spurs'e çok yakıştı gerçekten :)

Final serisinde toplamda Spurs Miami'ye 70 sayı fark atmış . Sanırım bu bir rekor .
« Son Düzenleme: 16 Haziran 2014, 12:25:36 Gönderen: Eto »

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
En Genç Üçüncü MVP
« Yanıtla #880 : 16 Haziran 2014, 14:22:37 »
Final serisinin 3. 4. ve 5. maçlarında sergilediği performanslarla finallerin en değerli oyuncusu seçilen Kawhi Leonard, NBA tarihine de geçti. 22 yaşındaki Leonard bir final serisinde en genç yaşta MVP olan isimler listesinde 3. sıraya yerleşti. 1980 finallerinin MVP'si Magic Johnson ve 1999 finallerinin MVP'si Tim Duncan 21 yaşında bu onura kavuşmuşlardı.

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #881 : 16 Haziran 2014, 18:44:45 »
Spurs gerçekten fazlasıyla hak etti şampiyonluğu,serinin başından beri hem çok iyi hücum ettiler hem de müthiş savunma yaptılar.Leonard mvp olmayı sonuna kadar hak etti.Yalnız kötü şutu olan her oyuncu Spurs'e gitmeli,çünkü orada dünyanın en iyi şut geliştiricisi var.2 sene önce Splitter'e,Howard ve Deandre Jordan gibi  taktik faul yapılıyordu ve nerdeyse bu oyunculardan bile kötü serbest atış atıyordu Splitter, bu sene ise 12 de 12,10 da 10 gibi atıyor serbest atışlarda,Leonard ilk Nba'e girdiği zaman çok kötü bir şutördü,şu an geldiği nokta inanılmaz boyutlarda,inanılmaz şutları sokabiliyor.Şut çalıştırıcısıyla olsun,koçuyla olsun,oyuncularıyla olsun,takım oyunuyla olsun Spurs her açıdan kusursuza en yakın organizasyon şu dünyadaki ve şampiyonluğu da çok hak ettiler.

Miami Heat cephesine gelecek olursak ilk olarak takım adlarını Miami Cavaliers olarak değiştirmeleri lazım.Bu Lebron'un mu şansızlığı yoksa Allah'ın Lebron'a mı bir cezası bilmiyorum ama Miami giderek Clevend Cavaliersleşiyor.Takımın diğer 2 süperstarı Wade ve Bosh'un yarar sağlamasını geçtim özellikle Wade inanılmaz zarar verdi Miami'ye bu seride,Bosh ise zaten bana göre orta üstü bir 4  numara,süperstarı geçtim star bile değil,İbaka mı Bosh mu deseler kesinlikle İbaka derim mesela,en azından pota altını karartırdı,orta mesefesi de hiç fena değildir. Wade ise bana göre süperstardır ama süperstar denilen bir oyuncunun da nerdeyse her maçta zarar vermemesi lazımdı,katkı sağlamasını geçtim nerdeyse her maç zarar verdi bu seride Wade.Seri başında Miami kaybetse bile Lebron gitmez Miami'den diyordum ama şu seriyi izleyip Miami'nin Clevend Cavaliersleştiğini görünce artık Miami'den ayrılma kararı alsa hiç sürpriz olmaz.

« Son Düzenleme: 16 Haziran 2014, 18:46:48 Gönderen: fbkolik »

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #882 : 16 Haziran 2014, 19:44:03 »
Chris Bosh'ın Toronto zamanlarını ve potansiyelini bilmesem anlayacağım da... Chris Bosh bu ligin Aldridge'le birlikte en potansiyelli 4 numarasıdır. Etrafına düzgün takım kurulursa neler yapabileceğini hem LeBron ve hem Wade'in olmadığı maçlardan biliyoruz. Öyle ki, Bosh'ın yokluğunda mesela Miami 2011'de Boston'a çarpıldı çarpılıyordu. Bosh seri ortasında iyileşti ve serinin 7. maçını alan adam oldu. Mesela hem LeBron ve hem Wade'in olmadığı bir maçta Atlanta'ya karşı bir performansı vardır ki, sanırım üç uzatmalı bir maçtı. Keza geçen yıl normal sezonda San Antonio'ya karşı da öyle bir maçı olmuştu. Neyse, tek tek maçlar mühim değil. Bosh bu ligin en değerli iki forvatinden birisidir. Ancak üçüncü adamlığı birinci adam olmaya tercih etti; yazık etti kendisine. Rol oyuncusu kimliğini taşıyamadı; esasen taşıyamaz da... Ben Toronto'daki Bosh'ı özlüyorum.
« Son Düzenleme: 17 Haziran 2014, 01:28:05 Gönderen: Hakan Yaman »

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #883 : 16 Haziran 2014, 20:16:50 »
Chris Bosh'ın Toronto zamanlarını ve potansiyelini bilmesem anlayacağım da... Chris Bosh bu ligin Aldridge'le birlikte en potansiyelli 4 numarasıdır. Etrafına düzgün takım kurulursa neler yapabileceğini hem LeBron ve hem Wade'in olmadığı maçlardan biliyoruz. Öyle ki, Bosh'ın yokluğunda mesela Miami 2011'de Boston'a çarpıldı çarpılıyordu. Bosh seri ortasında iyileşti ve serinin 7. maçını alan adam oldu. Mesela hem LeBron ve hem Wade'in olmadığı bir maçta Atlanta'ya karşı bir performansı vardır ki, sanırım üç uzatmalı bir maçtı. Keza geçen yıl normal sezonda San Antonio'ya karşı da öyle bir maçı olmuştu. Neyse, tek tek maçlar mühim değil. Bosh bu ligin en değerli iki forvatinden birisidir. Ancak üçüncü adamlığı birinci adam olmaya tercih etti; yazık etti kendisine. Rol oyuncusu kimliğini taşıyamadı; esasen taşıyamaz da... Ben Toronto'daki Bosh'ı özlüyorum.
Toronto da çok iyiydi Hakan abi,dediğin gibi aslında Lebron ve Wade'nin oynamadığı bir San Antonio maçı vardı geçen sene,süper oynamıştı tek başına almıştı maçı neredeyse ama şu Miami takımında Lebron ve Wade'nin olduğu yerde bence Miami'nin Bosh yerine İbaka tarzı bir adama daha çok ihtiyacı var gibi geliyor bana,çünkü şu düzende Bosh rol oyuncusu gibi oynuyor :) Tabi bu durumun sebebi Bosh değil ama yine de ya gitmeyecekti Miami'ye ya da gelip rol oyuncusu olarak oynamayı kabul edecekti.O rol oyuncusu olarak oynamayı kabul etti doğal olarak da 30 sayı attığı maçlarda bile "ben süperstarım"mesajını vermiyor kimseye,sadece rol oyuncusu olarak atıyor o sayıları.Doğal olarak da bence Miami'nin şu düzeninde Bosh'tan daha çok katkı verebilecek 4 numaralar var bence.Bazen çok dalga geçmişti Amerika basını Bosh ile.Takımda 3 değil 2.5 yıldız var falan demişlerdi mesela.Benim de demek istediğim bu.Yoksa Toronto'da dediğin gibi müthiş oynamışlığı vardır.
« Son Düzenleme: 17 Haziran 2014, 01:28:33 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı vonyc

• Üye
  • Yer: Eskişehir
  • Andrew Goudelock !!!
« Yanıtla #884 : 16 Haziran 2014, 22:30:22 »
Maçın ilk yarısını seyrettim ve spurs'un şampiyon olacağını anladım,kapattım televizyonu  ;D ;D
Sevdamıza kimse engel olamaz,
Bazen hüzün vardır,bazen mutluluk,
Fener sevgisinin adı konamaz,
Ne kupa büyüklüğü,ne şampiyonluk!!!