Spurs gerçekten fazlasıyla hak etti şampiyonluğu,serinin başından beri hem çok iyi hücum ettiler hem de müthiş savunma yaptılar.Leonard mvp olmayı sonuna kadar hak etti.Yalnız kötü şutu olan her oyuncu Spurs'e gitmeli,çünkü orada dünyanın en iyi şut geliştiricisi var.2 sene önce Splitter'e,Howard ve Deandre Jordan gibi taktik faul yapılıyordu ve nerdeyse bu oyunculardan bile kötü serbest atış atıyordu Splitter, bu sene ise 12 de 12,10 da 10 gibi atıyor serbest atışlarda,Leonard ilk Nba'e girdiği zaman çok kötü bir şutördü,şu an geldiği nokta inanılmaz boyutlarda,inanılmaz şutları sokabiliyor.Şut çalıştırıcısıyla olsun,koçuyla olsun,oyuncularıyla olsun,takım oyunuyla olsun Spurs her açıdan kusursuza en yakın organizasyon şu dünyadaki ve şampiyonluğu da çok hak ettiler.
Miami Heat cephesine gelecek olursak ilk olarak takım adlarını Miami Cavaliers olarak değiştirmeleri lazım.Bu Lebron'un mu şansızlığı yoksa Allah'ın Lebron'a mı bir cezası bilmiyorum ama Miami giderek Clevend Cavaliersleşiyor.Takımın diğer 2 süperstarı Wade ve Bosh'un yarar sağlamasını geçtim özellikle Wade inanılmaz zarar verdi Miami'ye bu seride,Bosh ise zaten bana göre orta üstü bir 4 numara,süperstarı geçtim star bile değil,İbaka mı Bosh mu deseler kesinlikle İbaka derim mesela,en azından pota altını karartırdı,orta mesefesi de hiç fena değildir. Wade ise bana göre süperstardır ama süperstar denilen bir oyuncunun da nerdeyse her maçta zarar vermemesi lazımdı,katkı sağlamasını geçtim nerdeyse her maç zarar verdi bu seride Wade.Seri başında Miami kaybetse bile Lebron gitmez Miami'den diyordum ama şu seriyi izleyip Miami'nin Clevend Cavaliersleştiğini görünce artık Miami'den ayrılma kararı alsa hiç sürpriz olmaz.